Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σκουλαρίκια: ξύλο και αποχρώσεις του μπλε

     Καλησπέρα σε όλους!

   Τα σκουλαρίκια που θα δείτε παρακάτω προέκυψαν από μια έμπνευση της στιγμής, κατέληξαν να γίνουν όμως από τα πιο αγαπημένα μου. 

  Κινούνται και αυτά -όπως και αρκετά από τα αντικείμενα που φτιάχνω- στη λογική της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Ή αλλιώς, στη λογική του "δεν πετάμε τίποτα"! Το ξύλο που έχω χρησιμοποιήσει εδώ, είναι απλές, ξύλινες σφήνες. Από κει και πέρα, πρόσθεσα λίγη φαντασία... και τα αγαπημένα μου χρώματα. Ελπίζω να σας αρέσουν, όσο μου άρεσαν κι εμένα.



Σκουλαρίκια από ξύλο, με εικόνα σε μπλε αποχρώσεις. 
(Decoupage με εκτυπωμένο χαρτί, χρυσή πάστα και γυάλινες χάντρες)





Σκουλαρίκια από ξύλο, με εικόνα σε μπλε αποχρώσεις. 
(Decoupage με εκτυπωμένο χαρτί, σιελ & ασημί πάστα και γυάλινες χάντρες)




    Η φίλη μου Δέσποινα μου χάρισε ένα βραβείο. Δέσποινα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με σκέφτηκες και για την τιμή που μου έκανες! 


   Το βραβείο αυτό συνοδεύεται από κανόνες: να πω 11 πράγματα για μένα και να το προσφέρω σε 11 ιστολόγια. Το ίδιο βραβείο το έχω πάρει ξανά και το έχω ήδη προσφέρει σε 11 ιστολόγια, όπως ζητούσαν οι κανόνες του, οπότε αυτή τη φορά, θα το χαρίσω σε όλους σας με όλη μου την αγάπη!

   Αλλά τον κανόνα των 11 πραγμάτων, λέω να τον τηρήσω, για ακόμη μία φορά... (μπορείτε να δείτε τα προηγούμενα 11 πράγματα για μένα, εδώ). Τι λέτε, έρχεστε μαζί μου να γνωριστούμε λίγο καλύτερα;


1. Το μικρό, πράσινο αυτοκίνητό μου έχει όνομα: είναι το «Βατραχάκι» μου και ενίοτε γίνεται και ο «Πράσινος Σίφουνας» όταν η κάτοχός του βιάζεται να προλάβει τη μέρα που δυστυχώς, έχει μόνο 24 ώρες…

2. Δεν αργώ ποτέ στα ραντεβού μου και απεχθάνομαι να με αφήνουν να περιμένω.

3. Όταν η καθημερινή ζωή μου τείνει να γίνεται συνήθεια/ρουτίνα, με πιάνει ανία. Τότε χρειάζομαι να φέρω τα πάνω-κάτω για να συνέρθω, κάτι το οποίο κάνω ξεσπώντας με τις κατασκευές, αν δεν έχω τη δυνατότητα να αλλάξω διαφορετικά τις παραστάσεις μου.

4. Εξαιτίας της δουλειάς μου, η ζωή μου αλλάζει συχνά, το ίδιο και το περιβάλλον μου: αλλάζω τόπο εργασίας, τόπο διαμονής, συναδέλφους… και συχνά αλλάζω και τον εαυτό μου για να μπορώ να προσαρμόζομαι πιο γρήγορα σε νέα δεδομένα.

5. Έχω ζήσει και εργαστεί στο Βόλο, στην Κατερίνη, στη Μυτιλήνη, στη Θάσο… και έπεται συνέχεια… η καταγωγή μου όμως είναι από τη Λάρισα, το Άλλο μου Μισό ζει εκεί και πάντα εκεί επιστρέφω (τρέχοντας...) όταν έχω άδεια ή διακοπές.

6. Δεν έχω αποκτήσει παιδιά ακόμη, αλλά εδώ και χρόνια θέλω να γίνω ανάδοχος γονιός ενός παιδιού μέσω της ActionAid. Πάνω που είχα αποφασίσει να κάνω το μεγάλο βήμα της αναδοχής… εκδηλώθηκε η κρίση στη χώρα μας. Ο μισθός μου μειώθηκε δραματικά κι εγώ σταμάτησα αναγκαστικά να το σκέφτομαι, τουλάχιστον για την ώρα. Βλέπετε, θέλω να είμαι σίγουρη ότι μπορώ να είμαι συνεπής ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται η αναδοχή – κάτι το οποίο προς το παρόν φαντάζει τόσο αβέβαιο…
7. Θέλω να μάθω να παίζω ντραμς (αλλά κάτι μου λέει ότι δε θα συμφωνήσουν μαζί μου οι γείτονες…)

8. Δεν έμαθα ποτέ να κάνω ποδήλατο (η Βίκυ η Ποδηλάτισσα θα φρίξει τώρα), αλλά πλέον δεν ντρέπομαι γι' αυτό, όσο ντρεπόμουν μικρή. 

9. Περιμένω πώς και πώς να αρχίσω τις ετοιμασίες στον κήπο μου: κλαδέματα, φυτεύσεις, ξεχορταριάσματα… και να τον δω να ανθίζει, επειδή τον περιποιήθηκα και του έδειξα την αγάπη μου. Δυστυχώς, δε θα καταφέρω να το κάνω αυτό πριν έρθουν οι διακοπές του Πάσχα… αλλά ποτέ δεν είναι αργά, έτσι δεν είναι;

10. Το σπίτι μου είναι το λιμάνι μου και το ησυχαστήριό μου. Πνευματικό ησυχαστήριο… γιατί στην πράξη, όλο και κάτι θα βρω να κάνω!!

11. Να πω πάλι για το ότι ο αριθμός 11 με κυνηγά; Ε, ναι, θα το πω!!



      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σε όλους!

45 σχόλια:

  1. Μέσα από τις απαντήσεις, διαπίστωσα για μία ακόμη φορά, πόόόσο υπέροχος άνθρωπος είσαι!!!
    Όσο για τις δημιουργίες σου, τί να σχολιάσω???
    Μου αρέσουν κ΄ το ξέρεις!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
    Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Γιάννα μου! Φιλάκια πολλά κι από μένα, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτικά τα σκουλαρίκια!!!Μας αρέσει πολύ ο τρόπος που χρησιμοποιείς απλά υλικά και τα μεταμορφώνεις κάνοντάς τα τόσο όμορφα!!!Καλή βδομάδα να'χεις,φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν! Δεν ήμουν σίγουρη για το αν θα έβγαινε κάτι καλό όταν ξεκίνησα να εφαρμόσω την αρχική ιδέα... αλλά τα ερωτεύτηκα στο τέλος! Καλή εβδομάδα σας εύχομαι κι εγώ, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Στην αρχή δεν το κατάλαβα ότι ήταν από σφήνες και σίγουρα δεν είχα σκεφτεί να τις χρησιμοποιήσω με αυτόν τον τρόπο! Μπράβο για την πρωτότυπη σκέψη και εκτέλεση! Σ'ευχαριστώ που παρόλο που είχες λάβει το βραβείο ξανα-μοιράστηκες μαζί σας κάποια πράγματα (πάω να διαβάσω και τα προηγούμενα).
    Σχετικά με το 2.οκ, όταν κανονίσουμε τον καφέ που λέγαμε υπόσχομαι να είμαι Άγγλος στο ραντεβού!Και σχετικά με το 4. story of my life...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ κι εγώ και για το βραβείο και για τα όμορφα λόγια σου!

      Όσο για τον καφέ, παρατρίχα μου τη γλύτωσες στην Κομοτηνή... αν σε έβλεπα θα σε γνώριζα και θα ερχόμουν τρέχοντας! Έφτασα με διαφορά μιας ώρας στην πλατεία... γύρω στις 3!

      Όσον αφορά το 4... με καταλαβαίνεις... και σε καταλαβαίνω... πλήρως!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Στα πλαίσια της επαναχρησιμοποίησης των υλικών,θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το....σκουπόξυλο από την σκούπα που τίναξε τα πέταλα και να το κάνω(το σκουπόξυλο είπαμε) .....σκουλαρίκια.
    Καλή ιδέα μου φαίνεται.
    Θα κόψω σε ροδέλες το σκουπόξυλο και θα κάνω το θαύμα μου!
    Αν δεν κυκλοφορήσω εγώ με σκουλαρίκια από το σκουπόξυλο,να μην με λένε xristin!

    Υ.γ
    Funky Monkey το μόνο κοινό στοιχείο που έχουμε είναι ότι καταγόμαστε και οι δύο από την Θεσσαλία.
    Δεν είναι και λίγο,έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι, βάλε μου ιδέες, να πιάσω στα χέρια μου και τις σκούπες τώρα!!!

      Εδώ που τα λέμε (και τώρα που το καλοσκέφτομαι), μια χαρά θα ήταν αυτά τα σκουλαρίκια! Εμπρός, ετοίμασέ τα να τα δω!!

      Απάντηση στο Υ.Γ.: Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε κι άλλα κοινά εκτός από την καταγωγή... μέχρι να τα ανακαλύψουμε όμως, έχω να σου πω: Γεια σου, πατριώτισσα!!!

      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Από σφήνες!!!Πολύ έξυπνο!!!
    Και είναι πανέμορφα!!!!
    Καλή βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφα τα σκουλαρικάκια με τις σφήνες!!!! Φοβερή ιδέα!
    Και τα προηγούμενα, όπου δεν μπορούσα με τίποτα να αφήσω σχόλιο, ήταν πράγματι πολύ ανοιξιάτικα!
    Καλή εβδομάδα, 'Ελλη μου! Φιλάκια! και να προσέχεις με τον πράσινο σίφουνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Μαριάννα μου! Χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα!

      Ο blogger μερικές φορές κάνει τα δικά του... μη στενοχωριέσαι! Να έχεις κι εσύ καλή εβδομάδα!

      Όσο για τον Πράσινο Σίφουνα, προσέχουμε ο ένας τον άλλο... Ο καημένος προτιμά συνήθως να είναι ένα καλοκάγαθο Βατραχάκι...αλλά δεν μπορεί να το κάνει όταν με τρέχουν εμένα πρόσωπα και καταστάσεις...

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. Πρωτότυπα και όμορφα τα σκουλαρίκια. Να το χαρείς το βραβείο σου!Στο δεύτερο ταιριάζουμε απόλυτα,ενώ στο όγδοο καθόλου.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Στο όγδοο δε νομίζω να βρω και πολλούς ανθρώπους που να ταιριάζουμε... αλλά, τι να κάνουμε; That's me!!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Πάντα ευρηματική στις κατασκευές σου. Μέσω των απαντήσεων σου σε γνωρίσαμε λιγάκι. Αχ και μένα ο καημός μου είναι που δεν ξέρω καλά ποδήλατο, δηλ. καταπιάστηκα μαζί του μεγάλη και όλο τούμπες τρώω.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε... "συνάδελφος" κι εσύ; Κάτι τέτοιο προσπάθησα να κάνω κι εγώ, αλλά ακόμη και το ποδήλατο έχασε την υπομονή του μαζί μου. Μία πήγαινα από δω και μία από εκεί... παραπαίοντας... για το πολύ 5 μέτρα!!! Καλή εβδομάδα, Ελένη μου, φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Ξεχωριστά και ιδιαίτερα τα σκουλαρικια σου !!!Πολύ πολύ όμορφα!!!Μπραβο σου!!Χάρηκα πραγματικά που σε γνώρισα ακόμη καλύτερα μέσα απο τις απαντήσεις σου!!!Το Πάσχα κοντευει!!!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Δέσποινα! Όντως, κοντεύει... Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  10. Οι σφήνες στα χέρια σου έγιναν πολύ, πολύ όμορφα και πρωτότυπα σκουλαρίκια.Με γεια το βραβείο σου.Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα! Χαίρομαι που σου άρεσαν! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Your new earrings are really beautiful and so artful!!!! I love wood and upcycling materials too! Great work, my dear friend! :) And congratulations on your new award! I loved to know more about you, and I loved all your answers!
    Have a great new week!!! Polla filakia, fili mou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much, my dear friend, for your kind words! I'm glad we have the same opinion about wood as a material (it's awesome, isnt' it?) and also about upcycled materials. They may help us do fascinating artworks, sometimes... Polla filakia!

      Διαγραφή
  12. Παιδάκι μου εσύ δεν έχεις αφήσει τίποτα να μην το κάνεις θαύμα... Να δω που θα φτάσει η χάρη σου.

    Οι αποκαλύψεις για τον εαυτό σου είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
    Είσαι ένα ζουζούνι που δεν μπορεί να κάτσει λεπτό...
    Όλο ζουζουνίζεις και δημιουργείς. Μια σκέτη μελισσούλα.
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πού θα φτάσει η χάρη μου, δεν το ξέρω ούτε εγώ... οπότε χαίρομαι γιατί θα το ανακαλύψουμε μαζί!!

      Και έχεις δίκιο περί ζουζουνίσματος! Είμαι το μοναδικό μαϊμουδάκι που ενίοτε ζουζουνίζει... (σπάνιο είδος!!!!!) Πολλά φιλάκια, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  13. Πολύ όμορφα τα κοσμήματα σου και οι απαντήσεις σου ενδιαφέρουσες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα Ελλη μου και καλή εβδομάδα.
    Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι τίμησες το βραβείο που σου δόθηκε για 2η φορά (κάτι που εγώ δεν έκανα) Μπράβο σου
    Η επαναχρησιμοποίηση υλικών είναι ένα θέμα που με ξεσηκώνει και μαζεύω τα πάντα , έτσι μου αρέσουν διπλά τα σκουλαρίκια , αφού βέβαια τα στόλισες.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου! Το είδα ως μια καλή ευκαιρία για να με γνωρίσετε κι άλλο... είναι τιμή για μένα που μου δόθηκε ξανά το βραβείο!

      Ταιριάζουμε, από τη στιγμή που μαζεύεις κι εσύ διάφορα και σου αρέσει η επαναχρησιμοποίησή τους! Χάρηκα πολύ που σου άρεσε η ιδέα μου για τα σκουλαρίκια. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  15. αχαχα! Σε απόλαυσα για άλλη μία φορά γλυκιά μου!
    Δεν θα μπορούσα να μετακομίζω από πόλη σε πόλη και πραγματικά σε θαυμάζω που αντέχεις! Είμαι τόσο σπιτόγατος! :))
    Εύχομαι να κάνεις πάντα πραγματάκια που σε γεμίζουν ζωή και να καταφέρεις να γίνεις μάνα καθ'οποιοδήποτε τρόπο! ♥
    Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!
    Χαρούμενη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, μπορούσα εγώ τις μετακομίσεις;; Ας όψεται... δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά! Κι εγώ σπιτόγατα είμαι, αλλά πλέον σκέφτομαι ότι "όπου γης και πατρίς". Στην αρχή δε συμφωνούσα με αυτό το ρητό, αλλά πρέπει να προσαρμόζεται κανείς, έτσι δεν είναι;

      Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις ευχές σου! Στέλνω κι εγώ τα φιλιά και την αγάπη μου! Να έχεις μια πολύ καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  16. Χι, χι!!!Ούτε εγώ ξέρω ποδήλατο!!! Κλαψ, κλαψ, κλαψ:-(((
    Ευρηματικά τα σκουλαρικάκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί κλαις που δεν ξέρεις; Τώρα που βρήκα κι άλλες που δε ξέρουν (εκτός από εμένα κι εσένα, είναι και η Ελένη Φλογερά), σκέφτομαι να ιδρύσουμε το δικό μας κλαμπ/λέσχη! Τι λες; Φιλιά!

      Διαγραφή
  17. τελικα μαθαμε 22 πραγματα για σενα και ολα πολυ ενδιαφεροντα!ουτε εγω ξερω ποδηλατο και ενω παλια ελεγα οτι δεν θα μπορουσα να αλλαξω ουτε γειτονια-ποσο μαλλον πολη, τωρα λεω οπου γης και πατρις και βεβαιως αυτο εχει να κανει με τα πολιτικα-δεν το αναλυω...
    τα σκουλαρικια σου ειναι τελεια!!!αυτο θα πει ανακυκλωση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κι εσύ λοιπόν στο κλαμπ των "άμαθων στο ποδήλατο γυναικών"!!! Κι εγώ που έλεγα ότι θα με κοροϊδεύετε... να λοιπόν, που δεν είμαι η μόνη! Έχεις δίκιο γι αυτό που λες σχετικά με το "γης και πατρίς"... έτσι είναι!

      Σ' ευχαριστώ πολύ, φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα Ελλη μου!Καλή εβδομάδα νά έχης!!Πολύ όμορφα καί πρωτότυπα τά σκουλαρίκια σου!!Μού άρεσαν τά μοτίφ πού τά έντυσες!!Συγχαρητήρια γιά τό βραβείο!!Νά τά χιλιάσης!!Τό αξίζης!!Μού άρεσαν οι απαντήσεις σου,καί μέ συγκίνησαν πολύ,ιδίως αυτή τού ανάδοχου γονέα.Μέ τήν 2.συμφωνώ,καί είμαι απόλυτη σέ ότι έχη σχέση μέ τά ραντεβού!!Σού εύχομαι τό συντομότερο νά είσαι μαζί μέ τό έτερον ήμισύ σου!!Πολλά φιλάκια φίλη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, φίλη μου! Σ' ευχαριστώ για το τόσο όμορφο σχόλιό σου, τις ευχές σου και τα καλά σου λόγια για τα σκουλαρίκια μου! Να είσαι καλά, πολλά φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  19. Lovely earrings!!! congrats for your award!!!
    Have a good week! and my g+ for you...

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much for visiting, dear friend! I'm glad you liked them. Kisses, have a good week too!

      Διαγραφή
  20. Αεικίνητη και πολυτάλαντη!
    Ο τέλειος συνδυασμός Έλλη μου!
    Να'σαι καλά και με το καλό τα να ξεκινήσεις τα κηπουρικά σου...
    Καλή άνοιξη σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ!! Ο κήπος με ηρεμεί και με χαλαρώνει τόσο πολύ... τις καλοκαιριάτικες βραδιές είναι η απόλαυσή μου!

      Κι εσύ να είσαι καλά, καλή άνοιξη να έχεις επίσης! Φιλάκια πολλά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  21. Μη μου πεις ότι είναι αυτές οι σφήνες που έχουν οι καμβάδες;και δεν ήξερα τι να τις κάνω!!!!μου έδωσες ιδέα όχι για σκουλαρίκια μόνο αλλά και για κάτι άλλο!!!!
    αν τα καταφέρεις να γίνεις ανάδοχος κάποια στιγμή!αξίζει τον κόπο!είμαι ανάδοχος ενός κοριτσιού από την Γκάνα εδώ και 3 χρόνια!!!να σαι καλά!!!!φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι!! Κι εγώ δεν ήξερα, αλλά μου ήρθε η ιδέα τελικά!

      Όσο για την αναδοχή, δεν έχω σταματήσει να το θέλω... κάποια στιγμή θα επικοινωνήσουμε, με ενδιαφέρει η εμπειρία σου. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  22. Τώρα τα είδα αυτά τα πανέμορφα σκουλαρίκια. Πολύ πρωτότυπη ιδέα. Μου επιτρέπεις να σου ''κλέψω'' την ιδέα? Θα προσπαθήσω να φτιάξω σήμερα κιολας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν! Δοκίμασέ το, έχω περιέργεια να δω εσύ πώς θα την εξελίξεις!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...