Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Από μηχανής θεός *

  Για να πω την αλήθεια, αλλιώς είχα στο νου μου να ξεκινήσω την πρώτη, επίσημη ανάρτηση του 2014. 

 Ήθελα να απολογηθώ που χάθηκα τόσο... χρειαζόμουν το διάλειμμα, αλλά δε σας ξέχασα. Μου λείψατε πολύ. Έλαβα τόσες ευχές σε σχόλια, mail και μηνύματα που κάθε μέρα η καρδιά μου χαμογελούσε. Δεν κατάφερα να απαντήσω σε όλα, αλλά τα είδα όλα και σας ευχαριστώ που ομορφαίνατε κάθε τόσο την καθημερινότητά μου με τη σκέψη σας και ένα "γεια".

  Ήθελα να σας μιλήσω για φωτάκια, για χαμόγελα, για Στιγμές των εορτών.

  Ήθελα να σας μιλήσω για ταξίδια, για εικόνες, για συναισθήματα.

  Ήθελα να σας πω για τη φύση.

  Ήθελα να σας πω πως κατάφερα να μπω μέσα σ΄ένα παραμύθι για λίγο... και πως γνώρισα τους ήρωές του.

  Η χθεσινή μέρα όμως το έφερε έτσι, ώστε, αντί για όλα αυτά, να θέλω σήμερα να σας πω μια άλλη ιστορία:

 ...Ταξιδεύω. Οδηγώ, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Ομίχλη και κακό παντού. Μέχρι να βγω αρκετά έξω από τα όρια της πόλης, η ομίχλη με τυλίγει και με συνοδεύει. 
 Κοιτώ μπροστά και μέσα από το τζάμι, το αυτοκίνητό μου φαίνεται σαν να καταπίνει το δρόμο, κομμάτι-κομμάτι... κι επειδή πιέζω πάντα τον εαυτό μου όταν φεύγω να μη γυρνάω πίσω μου να κοιτάξω (είμαι φύσει συναισθηματικό ον, ειδικά όταν αφήνω πίσω μου δρόμους γνωστούς και άλλα τόσα προσφιλή μου πράγματα), το αυτοκίνητό μου μοιάζει σαν να καταπίνει το δρόμο ατελείωτα. Μέτρο το μέτρο, η άσφαλτος έρχεται προς τα μένα, περνάει κάτω από το παρμπρίζ... και μετά, τίποτα. Είναι σαν να αποθηκεύει μέσα του το μικρό μου αυτοκίνητο, όλους τους δρόμους του κόσμου... και να τους κρατάει εκεί, σαν να φοβάται να με αφήσει να τους ξαναδιαβώ.
  Η υπόλοιπη διαδρομή κυλάει ήρεμα. Βγαίνει ο ήλιος, ακούω μουσική, έχω ένα καράβι να προλάβω, αλλά δεν ανησυχώ. Θα φτάσω πολύ νωρίτερα από την ώρα που φεύγει, όπως πάντα.
 Δεκαπέντε; Είκοσι; χιλιόμετρα πριν το λιμάνι, ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας μου. Το κοιτάζω με απορία. Έχω μία βδομάδα που τοποθέτησα καινούρια μπαταρία, κι αυτό γιατί ένα προαίσθημα δε με άφηνε να ησυχάσω. Ξέρω πως δεν πρέπει να σταματήσω και να σβήσω το αυτοκίνητο αν έχει πρόβλημα η μπαταρία μου, γιατί δεν πρόκειται να ξαναπάρει μπροστά. Καλού-κακού, ζητάω και μια (τηλεφωνική) συμβουλή την ώρα που οδηγώ... και συνεχίζω. Πρέπει να βρω κάποιο συνεργείο, αλλά δεν γνωρίζω καλά την περιοχή και τη δεδομένη στιγμή, είμαι στη μέση του πουθενά. Και μόνη μου.

Μικρό, επίμονο και ανελέητο τερατάκι του Πανικού, καλώς ήρθες.

 Μπαίνω σε ένα χωριό, και συναντώ κόκκινο φανάρι. Αποφασίζω μόλις ανάψει να σταματήσω κάπου δεξιά και να ζητήσω βοήθεια (ένας Θεός ξέρει πού). Και, προσπαθώντας να στρίψω... συνειδητοποιώ ότι δεν έχω τιμόνι.
 Ή μάλλον, τιμόνι έχω, αλλά δεν γυρίζει καθόλου, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Έχει γίνει 200 κιλά και εντελώς άκαμπτο. Και όχι, δεν έχω ξεχάσει το χειρόφρενο.
 Κακήν - κακώς πλευρίζω το πεζοδρόμιο, όσο μπορώ βέβαια να στρίψω. Έχω πανικοβληθεί, γιατί δεν ξέρω τι έγινε. ΤΙ έγινε; Το χωριό είναι έρημο, και το μόνο ανοιχτό είναι το καφενείο. Έξω, σε μια καρέκλα, χωρίς καν ένα τραπέζι, χωρίς ποτά, ένας παππούς λιάζεται ήσυχος.
 Για να μην πολυλογώ άλλο, με το που του εξήγησα την κατάσταση, ο παππούς έφυγε τρέχοντας, καβάλησε το -παλιό- αυτοκίνητό του, αναζήτησε συνεργείο και μάστορα (δεν ήταν μακριά, αλλά δεν έχει σημασία αυτό) και μου τον έφερε, άρον τον άρον. Πόρισμα; Ο ένας από τους δύο ιμάντες μου σπασμένος (δεν βρέθηκε καν, κάπου θα κοσμεί την Εγνατία κι αν με ρωτάτε, δεν άκουσα ούτε κατάλαβα τίποτα), ο άλλος ιμάντας να χάσκει κρεμάμενος, και αν συνέχιζα να οδηγώ θα έκαιγα και τη μηχανή μου είπαν, μιας και δε δούλευε ούτε η αντλία νερού του αυτοκινήτου.
 Φτιάξαμε άμεσα το αυτοκίνητο (ευτυχώς), έχασα το καράβι, μου πήρε λίγη ώρα για να διαλύσω τον κόμπο στο στομάχι μου... αλλά είμαι καλά. Και να σας πω κάτι;
 Πήρα ένα δίδαγμα:

Όσο υπάρχει αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ
Ο κόσμος μας γίνεται ένα καλύτερο μέρος για να ζεις, 
πολύ πιο προσιτό και όχι και τόσο αγχωτικό.
(το άνωθεν αξίωμα εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση)

Ας βοηθάμε, λοιπόν! 
Εμάς δεν μας κοστίζει τίποτα - για τους άλλους, όμως, 
η βοήθειά μας μπορεί να είναι πολύτιμη... 

  Ο παππούς μπορεί να είδε μια (αλαλάζουσα) πιτσιρίκα (εντάξει, δεν είμαι και τόσο πιτσιρίκα στα τριανταφεύγα μου, αλλά σίγουρα έτσι του φάνηκα), όμως δεν αδιαφόρησε. Παράτησε την καρέκλα, τον ήλιο και την ησυχία του, για να βοηθήσει μια άγνωστη. Δεν τηλεφώνησε, πήγε ο ίδιος. Και στο συνεργείο, με καθησύχασαν και μου εξήγησαν ακριβώς τι συνέβη και γιατί. Μου αφιέρωσαν χρόνο, με χρέωσαν όσο έπρεπε, και έλαβα και απόδειξη (!!!!). 
  Πρότεινα να κεράσω κάτι τον παππού για όλο αυτό και μου είπε "Μα προς Θεού, ούτε να το συζητάς". Πώς λέμε, "Υποχρέωσή μου"...  Γύρισα να τον ξαναβρώ όταν διορθώθηκε η βλάβη, να τον ευχαριστήσω ξανά, μα είχε ήδη φύγει. Καλέ μου παππού, πάντα καλά να είσαι! Χαίρομαι που βρέθηκες στο δρόμο μου...

  Κι εσύ, καλό μου 2014, το νου σου. Αρκετά με τρόμαξες για αρχή, μη μου το ξανακάνεις. Άσε που μόλις ήρθες, με άφησε χρόνους και το κινητό μου τηλέφωνο. Τέρμα η πλάκα τώρα, ναι; 


  Κι όσο για εμάς (ναι, ναι, για εσάς και για μένα λέω) σας υπόσχομαι πως και φέτος, παρέα με το μαϊμουδάκι μου, θα δημιουργήσουμε, θα διαβάσουμε, θα ονειρευτούμε, θα ταξιδέψουμε, θα γνωρίσουμε, θα συζητήσουμε, και θα βοηθήσουμε. Πάντα με θετική διάθεση, δε θα "βγάλουμε το όπλο μας" σε κανέναν.

Εγώ, το Μαϊμουδάκι μου... κι Εσείς.





* Από μηχανής θεός: Στην αρχαία Ελλάδα, οι τραγικοί ποιητές εμφάνιζαν στη θεατρική σκηνή (πάνω σ΄ένα είδος γερανού) ένα θεό, ο οποίος έδινε λύση στην αδιέξοδη πλοκή του έργου. 
   Η φράση αυτή λοιπόν προέρχεται από αυτό το θεατρικό τέχνασμα, και σήμερα χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει μιαν απροσδόκητη βοήθεια από έναν άνθρωπο, ή από ένα γεγονός που σημειώνεται απροσδόκητα και μας βγάζει από τη δύσκολη θέση, δίνοντας λύση στο πρόβλημά μας.

60 σχόλια:

  1. Έλλη μου μπορεί η τεχνολογία(αυτοκίνητο και κινητό) να σε λαχτάρησε, η ανθρωπιά όμως σε αποζημίωσε.
    Καλή χρονιά να έχεις χωρίς άλλα δυσάρεστα απρόοπτα. Όλα να σου πάνε καλά το 2014!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν με λαχτάρησε, λέει!!
      Δε μου είχε ξανασυμβεί να μείνω έτσι στο δρόμο... και μολονότι κάτι προσπαθώ να σκαμπάζω από τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και τις λειτουργίες τους, μάστορας σίγουρα δεν είμαι.
      Το θέμα όμως δεν είναι τι έπαθα εγώ, αλλά η κίνηση του παππού. Τόσο αβίαστη, τόσο ανθρώπινη. Συνηθίσαμε το να μη γυρνάει κανείς να μας κοιτάξει (εμάς και το πρόβλημά μας) και όταν μας βοηθούν, μας κάνει εντύπωση το φυσιολογικό!! Τι να πω, να΄ναι καλά ο άνθρωπος...
      Καλή χρονιά και σ΄εσένα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Καλή χρονιά! το σχόλιο μου χαθηκε και έστειλα mail.Παντού υπάρχει ανθρωπιά!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΦΙΛΑΚΙΑ πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα και σου απάντησα ήδη! καλή Χρονιά, Βαρβάρα μου, επίσης!
      Να σου πω την αλήθεια, αναρωτιόμουν πολλά μετά: θα το έκαναν όλοι; Θα το έκανε ένα άτομο της ηλικίας μου το ίδιο εύκολα, όσο εκείνος; Ή θα κοιτούσε τον (πιθανό) καφέ του; Ήμουν στη μέση του δρόμου και με προσπερνούσαν άτομα που όδευαν προς το λιμάνι, όμως κανείς άλλος δε σταμάτησε. Εγώ θα σταματούσα;
      Πολλές ερωτήσεις... αναπάντητες. Μπορεί να μη φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο όλο αυτό, ειδικά σε όσους την έχουν πατήσει σαν κι εμένα, αλλά η αλήθεια είναι πως μου άλλαξε την οπτική.
      Φιλιά πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  3. Ωωω! Με περιπέτεια ξεκίνησε το 14...
    Ευτυχώς είσαι καλά! Κι ας έχασες το πλοίο...Μικρό το κακό!
    Να΄ναι καλά κι ο παππούς που σε βοήθησε....
    Πολλά φιλιά....
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιπέτεια, για να μη βαριόμαστε και να είμαστε σε εγρήγορση!!
      (Κι αυτά τα προαισθήματά μου, ώρες-ώρες... πφφ....!!!)

      Να 'ναι καλά, ναι! Το πλοίο που έχασα ήταν το λιγότερο, στην όλη ιστορία... θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα.

      Πολλά φιλιά, Αννιώ μου!

      Διαγραφή
  4. Έλλη μου μακάρι να ήταν το μοναδικό στραβό μέσα στο 14!
    Σου εύχομαι μια ανέφελη χρονιά!
    Να επικεντρωθείς στις δημιουργίες σου και στις μικρές χαρές της ζωής!

    Ακόνισε και τα μολύβια σου! Το 2ο Συμπόσιο ξεκίνησε και σε περιμένει με αγωνία να ξέρεις! ♥
    Φιλιά πολλά!

    ΥΓ: Πάντα υπάρχουν άγγελοι! Βρέθηκε και στο δικό μου δρόμο κάποια στιγμή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Αριστέα μου! Επίσης! Δε θέλουμε κανενός είδους παρατράγουδα...
      Το νέο Συμπόσιο πέρασα και το είδα, στα πεταχτά, αλλά δεν είχα χρόνο να σου αφήσω σχόλιο! Αν ακονίσω το... πληκτρολόγιο, όμως, πειράζει; Χαχαχαχα!!
      Όσον αφορά το Υ.Γ. σου: ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν άγγελοι.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος8/1/14, 8:31 μ.μ.

    Τέλος καλό όλα καλά Ελλη μου!!! Τουλάχιστον μέσα σε όλο το δυσάρεστο συμβάν είχες την τύχη να συναντήσεις Ανθρώπους!! Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό!! :)) Αντε να ξαναβρείς σιγά σιγά τους ρυθμούς σου με όμορφες αναμνήσεις γιορτινές και φέτος θα κάνουμε πάλι όμορφη συντροφιά we and your monkey!!!!! Χαχαχαχα!! Εκατσε κουτί το τραγουδάκι που διάλεξες!!!
    Να σαι καλά κοπέλα μου και να έχεις ένα όμορφο και δημιουργικό 2014!!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :))))))
      Φύγαμε για δημιουργίες, λέξεις, εικόνες και διαδρομές, λοιπόν!!!!
      Ανυπομονώ...
      Το τραγουδάκι δεν είναι τυχαίο... συνδέονται πολλά με το όνομα του ιστολογίου μου, άσε, μην το ψάχνεις!!!!!!!!!!
      Φιλάκια πολλά, καλή και δημιουργική χρονιά!

      Διαγραφή
  6. Έλλη μου σου εύχομαι άλλη αναποδιά να μην σε βρει μέσα στο 2014!!!! Καλή & ευτυχισμένη χρονιά να έχεις!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου, επίσης Καλή Χρονιά, με υγεία!
      Και μακριά οι αναποδιές, από όλους μας...
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος, μας πάγωσες το αίμα!!!
    Αυτό ας ήταν απλά ένα τόσο δα μαύρο σημαδάκι, μέσα στις ατελείωτες ομορφιές που σου επιφυλάσσει το νέο έτος!
    Και, ναι!!! Υπάρχουν και άνθρωποι πρόθυμοι να προσφέρουν χείρα βοηθείας!!!
    (Το τραγουδάκι.... super!!!)
    Φιλάκια, ομορφιά μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Να πώς φαίνονται αυτοί που αγαπούν τα θρίλερ... γράφουν με μυστήριο τρόπο τα κείμενά τους, οι άτιμοι!! :)))
      Λοιπόν, εδώ είμαι, εντάξει, όλα καλά! Και η καρδιά μου έχει επιστρέψει κι αυτή στη θέση της...
      Το σημαδάκι ήταν μαύρο, αλλά τελικά έγινε λευκό. Ήταν κακό, αλλά έγινε καλό... Μακάρι όλα τα σημαδάκια να γίνονται έτσι, για όλους. Να καταλήγουν καλά!
      Πολλά φιλάκια, γλυκιά μου! Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω μετά από τόσες μέρες!

      Διαγραφή
  8. Καλή χρονιά Έλλη με υγεία
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά, Μαρία Έλενα! Με υγεία πάνω από όλα, ευτυχία, αγάπη και αισιοδοξία! Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία Έλλη μου. Από μια δοκιμασία ανακαλύπτουμε ανθρώπους που δεν θα τους είχαμε γνωρίσει, αν δεν γινόταν μια αναποδιά ή ένα ατύχημα. Τέλος καλό λοιπόν και αρχή μιας χρονιάς που φαίνεται να είναι καλότυχη και γεμάτη ανθρωπιά και αλληλεγγύη!
    Να'σαι καλά και καλό ξεκίνημα στις δημιουργίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις... Παρότι σε μια πρώτη ματιά σπάνια βλέπουμε θετικά σε οποιαδήποτε δοκιμασία, αργότερα, αν καθίσουμε και τη σκεφτούμε, θα δούμε πως κάτι μας έχει διδάξει και κάτι θετικό έχει βγει από την όλη ιστορία.
      Να είσαι καλά κι εσύ και να έχεις μια υπέροχη χρονιά!

      Διαγραφή
  10. Δεν ξέρω άν θα βοηθούσε ο καθένας, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί που το κάνουν. Δεν μπορεί έτσι εύκολα να χαθεί η ανθρωπιά!
    Νά'ναι αυτή η τελευταία αναποδιά της νέας χρονιάς, 'Ελλη μου!!!!
    Καλή χρονιά και πάλι! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν ξέρω αν θα βοηθούσε ο καθένας... αλλά, όπως κι εσύ, δυσκολεύομαι να αποδεχτώ πως μπορεί να χαθεί έτσι εύκολα η ανθρωπιά μας.
      Καλή χρονιά επίσης, Μαριάννα μου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  11. Καλή και γαλήνια χρονιά Ελλη μου και από εδώ. Πάντα πιστεύω ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία . Μέσα στον πανικό σου βρέθηκε ο από μηχανής θεός που απλά ήταν ένας άνθρωπος αλληλέγγυος . Να συναντάς πάντα τέτοιους ανθρώπους όλη τη χρονιά και αυτή να είναι η μόνη κακοτυχία
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, γλυκιά μου Νικόλ!
      Έχεις δίκιο! Αν δεν με βοηθούσε κάποιος, δε θα μπορούσα να κάνω και πολλά μόνη μου. Αγχώθηκα γιατί δεν ήξερα τι συνέβη στο αυτοκίνητο και φοβόμουν να ρισκάρω να το σβήσω, μην τυχόν και προκαλέσω χειρότερη ζημιά. Σημειωτέον, ήταν φορτωμένο με πράγματα οπότε δεν μπορούσα να φύγω για να αναζητήσω συνεργείο - έπρεπε να το σβήσω, να πάρω το κλειδί από τη μίζα και να το κλειδώσω για να φύγω χωρίς να φοβάμαι να μη μου κλέψουν τα πράγματα. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν να καλέσω οδική βοήθεια... αλλά το κινητό μου ήδη υπολειτουργούσε. Όλα μαζί!!!! Ο "από μηχανής θεός", προσφέροντάς μου τη βοήθειά του, με γλίτωσε από πολλές σκοτούρες και πολύ επιπλέον άγχος, πραγματικά.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Το πιο μυστήριο ον στον πλανήτη Γη είναι ο Έλληνας: πάντα απρόβλεπτος. Τέλος καλό, όλα καλά. Καλή χρονιά ομορφιά μου και τυχερή από δω και πέρα! Σε φιλώ γλυκά και χαίρομαι που επέστρεψες εδώ! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου βγάζω το καπέλο για την πρώτη φράση του σχολίου σου! Δε θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα!! Πραγματικά μυστήριο και απρόβλεπτο ον... έχεις απόλυτο δίκιο!!
      Κι εγώ χαίρομαι που σας ξαναβρήκα! Καλή χρονιά σου εύχομαι, με υγεία! Πολλά-πολλά γλυκά φιλιά! ♥

      Διαγραφή
  13. Και όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, φυσικά !!!
    Τέλος καλό, όλα καλά και να είναι η τελευταία αναποδιά της χρονιάς !!
    Άντε, ξέχνα το και στα άλλα με υγεία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα το ατυχές γεγονός, αλλά δε θα ξεχάσω το θετικό της όλης ιστορίας... και φυσικά το δίδαγμα. Θα προσπαθήσω να βοηθάω περισσότερο από δω και στο εξής, όσους χρειάζονται τη βοήθειά μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  14. βρε τι επαθες!
    τελος καλο ολα καλα!
    μου αρεσε το μυνημα σου στο τελος!
    συμφωνων απολυτα!

    καλη χρονια να εχεις!
    μονο με ομορφα γεγονοτα!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εκεί που μπήκε μια χαρά το 2014 (και κέρδισα και το φλουρί φέτος, τρομάρα μου)... μου την έφερε μετά!! Γι΄αυτό και του λέω τώρα "Τέρμα η πλάκα!", χαχαχα! Ελπίζω να με ακούσει!
      Καλή Χρονιά, Κική μου! Με υγεία!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  15. Αχ Έλλη μου πολύ στεναχωρήθηκα με την ταλαιπωρία που έζησες και την τρομάρα που πήρες.. Ήσουν και μόνη σου οπότε αυτό απέκτησε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.. Δυστυχώς η ζωή των περισσότερων από εμάς είναι γεμάτη από απρόοπτα, δυσάρεστα τα περισσότερα αλλά τα ευχάριστα είναι τόσο ξεχωριστά.. Να είσαι πάντα δυνατή και ψύχραιμη και να συναντάς τόσο καλούς ανθρώπους που σπανίζουν!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα το βάπτισμα του πυρός μία κι έξω...! Έχεις δίκιο, σαφώς και έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο το ότι ήμουν μόνη μου. Οδηγώ χρόνια τώρα, αλλά δεν είχα ξανά τέτοια εμπειρία (φροντίζω όσο μπορώ την ασφάλειά μου, ξέρεις, ζώνη, σέρβις κλπ και μάλιστα συχνά τα σέρβις τα κάνω πριν την ώρα τους). Ήταν να γίνει...
      Σ΄ευχαριστώ για την ευχή που μου δίνεις! Σου την ανταποδίδω!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  16. παρ'όλη την αναστάτωση, όλα πήγαν καλύτερα κι από καλά τελικά!!! και Ανθρώπους με Α κεφαλαίο γνώρισες και δεν έκαψες τη μηχανή να πληρώνεις περισσότερα για επισκευή!!! :) να είσαι πάντα καλότυχη σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Εύη μου! Κι εσύ! Και καλή χρονιά να έχεις!
      Αυτό το θέμα με τη μηχανή, ούτε να το σκεφτώ δε θέλω... μπρρρρ!!!!
      ΔΕ θα είχα να την πληρώσω...
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. Έλλη μου τέλος και ευτυχώς όλα καλά....να΄ναι καλά οι άνθρωποι, ακούω ιστορίες σαν ακαι τις δικές σου και λέω να βρε παιδί μου και ένας Άνθρωπος!!! Ναι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που απλώνουν το χέρι τους για βοήθεια!!! Καλή χρονιά να έχεις Έλλη μου και καλώς μας επέστρεψες!!!φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα και πάλι! Καλή χρονιά, Μαρία μου!
      Κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα, χεχε... "να ένας Άνθρωπος"!! Μπορεί να μην τον ξαναβρήκα για δεύτερο "ευχαριστώ", αλλά τον ευχαρίστησα ξανά και μέσα από εδώ, τουλάχιστον.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Τέλος καλό όλα καλά αλλά να είναι μόνο αυτές οι ''άσχημες εκπλήξεις'' του 2014...
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εύχομαι να τελείωσες γι αυτό το χρόνο από αναποδιές με αυτό που αντιμετώπισες στην αρχή του.
    Τέλος καλό όλα καλά...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελος καλο ολα καλα κοριτσακι μου ευχομαι να εχεις μια ομορφη χρονια με υγεια και αγαπη!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. glikiamoy. eyxwme ayto na einai to teleyteo kai o kainoyrgios xronos na soy xarizh ygeia kai polles polles xares polla filakia o 8eos mazisoy..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελλη Καλη Χρονια με υγεια και ολλα τα προβληματα σου να ειναι σαν του αυτοκινητου και να περνουν λυσεις!
    Ομολογω οτι με λαχταρισες αλλα τελος καλο ολα καλα! Να ειναι καλα ο παπους!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις πώς λαχτάρησα... έκανα σαν αποκεφαλισμένο κοτόπουλο (= έτρεχα γύρω-γύρω στα χαμένα, χωρίς να ξέρω τί να κάνω!)
      Φιλάκια πολλά, καλή χρονιά επίσης!

      Διαγραφή
  23. Ευτυχώς που όλα πήγαν καλά...κι ευτυχώς που ο "από μηχανής θεός" φανερώνεται πιο συχνά από όσο νομίζουμε...
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία...και χωρίς άλλα δυσάρεστα απρόοπτα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κάτι είναι κι αυτό! Κάποιος εκεί πάνω μου έστειλε βοήθεια...
      Καλή χρονιά, Μαρία μου! Με υγεία!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  24. Αυτή η πρώτη, να είναι και η τελευταία αναποδιά του νέου χρόνου.
    Άνθρωποι ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη .
    Περιμένουν τις κατάλληλες περιστάσεις για να φανερωθούν, σαν από ´´μηχανής θεός ´´ ή σαν ´´φύλακας άγγελος´´.
    Καλή χρόνια να έχουμε , με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, έτσι να είναι!
      Αυτό που λες είναι και το αισιόδοξο μήνυμα της όλης κατάστασης...
      Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία!

      Διαγραφή
  25. Οπως είπαν και οι προλαλήσασες, να 'ταν η πρώτη και η τελευταία αναποδιά του 2014! Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι (με το Α κεφαλαίο) όπως ηταν ο παπούς που σε βοήθησε!! Πραγματικά, ο "από μηχανής θεός"!! Καλή χρονιά, με υγεία, χαρά, αγάπη και αισιοδοξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά, Πέπη μου, να είσαι καλά! Ό,τι ποθείς το 2014 να σου το φέρει!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  26. Αχ Ελλη μου τι περιπετεια!!! και ομιχλη και τετοια βλαβη! ειδες ομως κατι τετοια μας τυχαινουν θαρρεις για να μας θυμιζουν οτι ειμαστε ανθρωποι και οι συνανθρωποι μας ειναι εδω για μας οταν τους χρειαζομαστε και τι ομορφο συναισθημα ειναι αυτο! ειδες ? γυρισες για να ευχαριστησεις τον παππου κι εγω το ιδιο θα εκανα αφου σε σκλαβωσε με το τροπο του , το καλο φερνει καλο , καλη χρονια !!καλα σου μπηκε, ετσι να θεωρησεις!!φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, η ομίχλη στη Λάρισα είναι συνηθισμένο φαινόμενο, εμείς εκεί ξεπερνάμε και το Λονδίνο... ευτυχώς ό,τι συνέβη δεν έγινε κάπου αλλού στο δρόμο (πχ πάνω στην εθνική, ή σε στροφές, ή στην ομίχλη), γιατί τότε θα κινδύνευα πολύ περισσότερο από ότι στον επαρχιακό δρόμο που βρισκόμουν.
      Τον ευχαρίστησα και την πρώτη φορά, αλλά έφυγα βιαστικά για το συνεργείο, ακολουθώντας το μάστορα και δεν μου καθόταν καλά, ήθελα να τον κεράσω κάτι για το καλό που μου έκανε. Δεν τον πέτυχα πάλι, όμως, όταν ξαναγύρισα...
      Φιλιά πολλά, καλή χρονιά επίσης!

      Διαγραφή
  27. Καλή χρονιά! Δες; τα καλά του περιστατικού και άσε τα άσχημα1 Εύχομαι πάντα να βρίσκεται ένας απο μηχανής θεός κοντά σου και να σε προστατεύει! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, Τέτα μου! Αυτό προσπάθησα να κάνω... Σ΄ευχαριστώ για την ευχή σου και σου την ανταποδίδω! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  28. Με περιπέτειες σου ξεκίνησε η χρονιά, αλλά με αίσια κατάληξη :) Εγώ πιστεύω ότι όταν είμαστε στην ανάγκη πάντοτε ο συνάνθρωπος θα βοηθήσει. Όπως θα βοηθούσες και συ κι εγώ και όλοι μας :) Να είναι γεμάτη χαρά και αισιοδοξία σου εύχομαι αυτή η χρονιά και αγάπη !! Φιλιά μαιμουδάκι ** να προσέχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έτσι θέλω να πιστεύω, Λύριελ μου. Θα βοηθούσα... αλλά ίσως το έκανα πολύ πιο εύκολα σε μια κοπέλα, παρά σε έναν άγνωστο κύριο. Φοβάσαι να σταματήσεις στις μέρες μας, δεν ξέρεις τι είναι ο άλλος... Πολλές φορές θέλω, αλλά τελευταία στιγμή με σταματώ από το να το κάνω και πάντα νιώθω άσχημα μετά που δεν βοήθησα.
      Καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και αγάπη! Πολλά φιλιά!

      Υ.Γ. Ξέχασα να σε ρωτήσω, όταν πέρασα από σένα: από χιόνι πώς τα πάτε εκεί; Έχει τόσο στην περιοχή σου όσο μαθαίνουμε εδώ από τις ειδήσεις;
      Κι εσύ να προσέχεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  29. Πάλι καλά που ήταν μόνο τόσο η ζημία!Εύχομαι να συνεχίσει καλύτερα η χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πάλι καλά! Κι εγώ το ίδιο εύχομαι! Καλή χρονιά να έχουμε!

      Διαγραφή
  30. Διαβάζοντας την περιπέτεια σου μεσα στην ομίχλη.. δεν το πίστευα... τι πέρασες... όμως υπάρχουν Άνθρωποι Ελλη μου... οι από μηχανής Θεοί άνθρωποι που το θεωρούν αυτονόητο να βοηθήσουν τον συνανθρωπό τους... είναι εκεί για να βοηθήσουν την κατάλληλη στιγμή.. και το κυριότερο είναι ότι μετα απο ένα τέτοιο συμβάν αλλάζουμε άποψη για πολλά πράγματα... μακάρι μικρή μου να μην σου ξανασυμβεί αναποδιά.. και αυτή να ήταν η πρώτη και η τελευταία... της χρονιάς...απο εδώ και πέρα τα καλύτερα σου ευχομαι...φιλάκιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως συνηθίσαμε στην κοινωνική αδιαφορία και το αντίθετο μας προκαλεί κατάπληξη, δυστυχώς... ενώ είναι το φυσιολογικό και το αυτονόητο! Όμως, συμφωνώ μαζί σου, όντως υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι και όντως μας αλλάζουν τέτοια συμβάντα την οπτική μας.
      Σου στέλνω φιλιά πολλά και τις ευχές μου για μια καλή χρονιά!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...