Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Δαχτυλίδια με vintage κουμπιά και ημιπολύτιμους λίθους

     Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

   Θέλω σήμερα να σας δείξω μερικά νέα σχέδια δαχτυλιδιών που ετοίμασα, αφού πρώτα μοιραστώ μια ιστορία μαζί σας... 

    Όταν ήμουν μικρή, το αγαπημένο μου μέρος να πηγαίνω τα Σαββατοκύριακα που δεν είχα σχολείο, ήταν το σπίτι της αδελφής της γιαγιάς μου και του συζύγου της. Δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν παιδιά και μου είχαν απίστευτη αδυναμία και αγάπη... αλλά δεν πήγαινα μόνο γι' αυτό. Υπήρχαν πολλά παιδιά στη γειτονιά τους για να παίζω... αλλά δεν πήγαινα μόνο γι' αυτό. 

    Η γιαγιά και ο παππούς μου (όπως τους φώναζα πάντα, γιατί αυτό ήταν για μένα) διατηρούσαν δίπλα στο σπίτι τους ένα μαγαζί, ένα ψιλικατζίδικο, από πριν γεννηθώ εγώ ακόμη. Τέτοια μαγαζιά, με αυτό το ύφος, δεν υπάρχουν στις μέρες μας. Το κατάστημα ήταν πόλος έλξης για όλη τη γειτονιά, ό,τι ήθελες βρισκόταν εκεί. Είχε μέσα τα πάντα: τηλέφωνο για το κοινό, κλωστές DMC για κέντημα, νήματα και βελόνες, παιχνιδάκια για τα παιδιά (καραμούζες, μπάλες, μεταλλικά βατραχάκια που τα πατούσες κι έκαναν θόρυβο -η γιαγιά μου τα έλεγε "μπακακάκια" τότε), κουμπιά, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα και ρολόγια για τις κυρίες, πατατάκια, ξυράφια, γόμες, τετράδια, ξύστρες και μολύβια... και άλλα τόσα που δε θυμάμαι τώρα να σας πω. Κάποτε πουλούσαν μέχρι και καφέ, νομίζω, αλλά δεν το πρόλαβα εγώ. Για μένα, ήταν αυτό που λένε "η χαρά του παιδιού". Δεν υπήρχε Σαββατοκύριακο που να τους επισκεφθώ και να μην περάσω ατελείωτες ώρες χαζεύοντας εκεί μέσα. Συχνά, έπαιρνα μαζί μου και το κατιτίς που μου είχε χτυπήσει στο μάτι...

   Όταν ξεκίνησαν να φυτρώνουν παντού τα σούπερ μάρκετ και εξαπλώθηκαν τα εμπορικά καταστήματα, εγώ μεγάλωσα, ο παππούς "έφυγε" και η γιαγιά απέμεινε μόνη της μεγαλώνοντας κι εκείνη, το μαγαζί σιγά-σιγά παραγκωνίστηκε. Από τη μία αυτά που πρόσφερε στους πελάτες του μπορούσαν πια να τα βρουν παντού, από την άλλη, η ηλικία της γιαγιάς και οι δυνάμεις της δεν της επέτρεπαν πλέον να διατηρεί το μαγαζί. Κι έτσι, κάποια στιγμή το έκλεισε, αφήνοντας μάλιστα και αρκετά από τα εμπορεύματα απούλητα μέσα. 

   Τελειώνοντας τις σπουδές μου, επέστρεψα στο σπίτι και στο μαγαζί. Η γιαγιά μου δεν ζούσε πλέον, αλλά οι παλιοί της γειτονιάς ακόμη θυμούνταν το μαγαζί της κι εκείνη. Το καθάρισα και ξεδιάλεξα όσα εμπορεύματα ήταν σε καλή κατάσταση και μπορούσαν να κρατηθούν. Λυπήθηκα να τα πετάξω, έτσι τα συσκεύασα και τα κράτησα στην αποθήκη. Πολλά από αυτά τα χρησιμοποιώ έως και σήμερα, δίνοντάς τους μια νέα ζωή.

   Τα τρία δαχτυλίδια που θα δείτε, έχουν κατασκευαστεί με κουμπιά από αυτό το μαγαζί. Θα τα πω "vintage", γιατί αυτό ακριβώς είναι: η ηλικία πολλών από αυτά τα κουμπιά είναι πάνω από 30-40 χρόνια.



Δαχτυλίδι με vintage κουμπιά σε καφέ και μπεζ αποχρώσεις, με 
χρωματιστή λάβα (λαδί) και σύρμα. Σε ασημί βάση που αυξομειώνεται. 




Δαχτυλίδι με vintage κουμπιά (λαδί και σομόν), με επίδοτο (unakite epidote, 
σε διχρωμία λαδί και σομόν) και σύρμα. Σε ασημί βάση που αυξομειώνεται. 





Δαχτυλίδι με vintage κουμπιά (κόκκινο και μαύρο), σύρμα και τσιπς
 κόκκινου κοραλλιού και αιματίτη. Σε ασημί βάση που αυξομειώνεται. 



     Η καλή φίλη, γειτόνισσα και σωτήρας για τους μπλόγκερς Λίνα (Χωρίς Ειρμό) μου χάρισε χθες ένα βραβείο. Λινάκι μου σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σκέψη σου και τη φιλία σου! Πρέπει να πω 11 πράγματα για μένα... μερικά ήδη σας τα είπα εδώ, μέσω της ιστορίας μου. Αν θέλετε να μάθετε κι άλλα πράγματα για μένα, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ κι εδώ



    Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας! Να περάσετε όμορφα και να κάνετε όλα όσα σας ευχαριστούν και σας γεμίζουν...


83 σχόλια:

  1. Εξαιρετικη αναρτηση!!!!ομορφες αναμνησεις!να σαι καλα και να ομορφαινει,να δινεις ζωη, σε οτι πεφτει στα χερια σου!σε φιλωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές σου, Μισιρλού μου! Πολλά φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  2. Πόσο θα ήθελα κι εγώ να έχω πρόσβαση σε ένα τέτοιο μαγαζάκι, γεμάτο με θησαυρούς που ευτυχώς έπεσαν στα κατάλληλα χέρια και αξιοποιήθηκαν όπως τους έπρεπε.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θησαυρούς δε λες τίποτα... πώς να τα πετούσα; Πολλά φιλιά, Φλώρα μου, να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Οι δικές σου οι αναμνήσεις είναι πολύ τρυφερές και έκανες πολύ καλά που συνδύασες τα υλικά του μαγαζιού μαζί με τη νοσταλγία και έφτιαξες αυτά τα μοναδικά δαχτυλίδια .
    Από το μαγαζάκι ενός παππού , που δεν ήταν καν συγγενής μου ,όταν ΄΄έφυγε ΄΄ μου χάρισε η κόρη του πολλά κουμπιά και κλωστές . Παλιότερα είχα φτιάξει δαχτυλίδια , αλλά δεν τα φωτογράφιζα τότε. Πολύ μου αρέσει ο τρόπος που τα συνδύασες.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε φορά που φτιάχνω κάτι και χρησιμοποιώ από εκείνα τα υλικά, όντως με πιάνει νοσταλγία. Είναι σαν να ξαναζούν οι παππούδες μου μέσα από αυτά... κι όλα όσα είχαν "χτίσει" και δημιουργήσει μέσα σ' αυτό το μαγαζάκι ξαναζούν επίσης και δεν χάνονται στη λήθη.

      Χαίρομαι που σου άρεσαν τα δαχτυλίδια μου - κι εγώ έχω πολλά πράγματα που έχω φτιάξει κατά καιρούς και δεν τα έχω φωτογραφίσει, δεν το σκεφτόμουν τότε... Φιλιά κι από εμένα.

      Διαγραφή
  4. Δακτυλίδια όμορφα με μία δόση νοσταλγίας και αναμνήσεων που τους έδωσαν μεγαλύτερη αξία.
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις κι εσύ Ελένη μου, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/4/13, 7:11 μ.μ.

    πολυ ομορφα,με ιστορια!βασω λαρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Βάσω μου που πέρασες! Χαίρομαι που σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  6. νομιζω οτι μπορω να μυρισω την μυρωδια του μαγαζιου της γιαγιας!ισως λιγο και να το φανταζομαι....
    τα δαχτυλιδια εχουν αξια διαχρονικη και ειναι θησαυρος της ψυχης σου!
    καλο βραδυ, ελλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε έκανα να νιώσεις σαν να ήσουν εκεί...

      Τα δαχτυλίδια είναι αυτό που λες ακριβώς και ταυτόχρονα ένα μέσο σύνδεσης του τότε με το τώρα... Καλό βράδυ, μπισκοτάκι μου!

      Διαγραφή
  7. Μπράβο σου, βρε Έλλη!!!
    Η αγάπη σου για όλα όσα μας ανέφερες από το παρελθόν, έχει πλημμυρίσει την κάθε σου λέξη!!!
    Τα πανέμορφα δαχτυλίδια σου, κουβαλάνε μεγάλη ιστορία!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!
    Καλό Σαββατόβραδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για μένα ήταν όμορφο που μοιράστηκα μαζί σας αυτή την ιστορία... Καλό βράδυ, φιλιά πολλά, Γιάννα μου!

      Διαγραφή
  8. Δαχτυλίδια πανέμορφα με άρωμα και αναμνήσεις από το χτες...
    Καλά έκανες και κράτησες όσους θησαυρούς βρήκες..αυτό θα έκανα κι εγώ, αλλά σίγουρα δε θα έφτιαχνα τόσο όμορφα πράγματα..χαχα!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατόβραδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας αυτό θα έκανε, θα τα κρατούσε... Πώς μπορείς να πετάξεις πράγματα που έχεις αγγίξει εντυπωσιασμένος επανειλημμένα, όταν ήσουν παιδί; Πράγματα που σου φέρνουν τόσες αναμνήσεις και πράγματα που μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν;

      Το πιστεύεις πως για χρόνια χρησιμοποιούσα εκείνα τα τετράδια (απλά μπλε 50φυλλα που είχε προς πώληση η γιαγιά μου στο μαγαζάκι), για να κρατώ τις σημειώσεις μου; Τα φύλλα τους είχαν πια κιτρινίσει από το χρόνο... όμως για μένα ήταν η πιο γλυκιά συντροφιά. Και τα υπερμεγέθη γυαλιά της δεκαετίας του '70, έγιναν η συντροφιά μου στις αποκριάτικές μου μεταμφιέσεις...

      Φιλιά πολλά κι από εμένα, καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  9. Όλα είναι υπέροχα,αλλά το κόκκινο με ενθουσίασε. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Χαίρομαι που σου άρεσαν! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. What a lovely story... and these gorgeous rings are made even more beautiful and meaningful by it! Thank you for sharing your sweet childhood memories... and these gorgeous rings!
    Have a great weekend, dear Elli! Polla filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I hope you didn't lose many little things of these memories of mine, because of the translation... From your comment, I think that you understood the most of this little store's characteristics, which my grandmother had. Sharing all this stuff with you made me feel good too... and I feel happy also, because you liked my new rings!

      Have a great weekend too, dear friend, and thank you so much for visiting and for this beautiful comment. Polla filakia!

      Διαγραφή
  11. Και ξαφνικά ήρθε μια φίλη, μ' έπιασε απ' το χέρι και με πήγε βολτούλα σ' ένα παλιό μαγαζάκι, με μυρωδιές από κλωστές, νήματα και κουμπιά. Και μου θύμισε πως όσο κι αν τυφλώνουν οι προβολείς των μεγάλων σούπερ μάρκετ, οι πιο φωτεινοί χώροι είναι εκεί που βρίσκονται μια "γιαγιά" κι ένας "παππούς", να σε υποδέχονται μ' ένα χαμόγελο.
    Έλλη μου, συγχαρητήρια για τα δαχτυλίδια που κατασκεύασες. Μα πιο πολύ αγάπησα την αναδρομή σου στο παλιό ψιλικατζίδικο. Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ειλικρινά που απόλαυσες τη βόλτα μας στο μαγαζάκι τους, μέσα από τη δική μου ματιά!

      Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ ωχριούν μπροστά σε τέτοιου είδους μαγαζάκια, γιατί οι προβολείς τους αφαιρούν εντελώς την ανθρώπινη διάσταση: το χαμόγελο που λες και την αγκαλιά που σου ανοίγει ο ιδιοκτήτης τους, κάθε φορά που μπαίνεις στο χώρο του.

      Η γιαγιά μου δεν είχε ωράρια στο μαγαζί - όταν κάποιος ήθελε κάτι, μεσημέρι ήταν, βράδυ ήταν, άνοιγε τις πόρτες και τον υποδεχόταν με χαμόγελο, γεμάτη εξυπηρέτηση. Κι αφού του έδινε αυτό που χρειαζόταν, μετά του έκανε κι ένα καφέ, αν ο άλλος είχε χρόνο, για να πούνε μια κουβέντα. Το σπίτι δίπλα από το μαγαζί, όπως και το ίδιο το μαγαζί, ήταν πάντοτε κέντρο διερχομένων... αλλά κανείς ποτέ δεν έφυγε δυσαρεστημένος. Κι όλοι ήξεραν το χώρο ως το "μαγαζί της κυρα-Β...." ακόμη και πολλές γειτονιές πιο πέρα. Μέχρι και σήμερα με σταματούν και μου λένε: "εδώ δεν ήταν το μαγαζί της κυρα-Β... Θυμάμαι αυτό... ή εκείνο..."

      Πολλά φιλιά, Κανελλάκι μου!

      Διαγραφή
  12. Μια ιστορία τούτα τα δαχτυλίδια....να είσαι καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Έλλη, πολύ γλυκιά η "βόλτα" σου στο παρελθόν και τα δαχτυλίδια επίσης,ιδιαίτερα το κόκκινο! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Έλλη μου!
    Ζήλεψα τους θησαυρούς σου! :)))
    Αυτό , το να έχω κουτάκια με διάφορα υλικά και να τα αξιοποιώ κατά πώς θέλω είναι αγαπημένη συνήθεια, αλλά τα δικά μου κουτάκια δεν έχουν ιστορία ! αχαχαχα!
    Γλυκιά , τρυφερή η ανάρτησή σου! Κλωστές DMC για κέντημα.... τι μου θύμισες!
    Αχ βρε χρυσοχέρα! Σε φαντάζομαι στιγμή να μην αφήνεις ανεκμετάλλευτη ε;
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Αριστέα μου!

      Κι εγώ του μαζέματος είμαι... αλλά εδώ δε μιλάμε για κουτάκια, μιλάμε για μεγάλα, πλαστικά κουτιά με ροδάκια (βάρος, βλέπεις) γεμάτα με ό,τι μπορείς να φανταστείς. Κάτι μου λέει πως... θα τα κληρονομήσουν οι επόμενοι, κάποτε!

      Με το κέντημα δεν τα πάω καλά, όχι γιατί δεν τα καταφέρνω, αλλά γιατί δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Ωστόσο, έχω βρει κάθε πιθανή και απίθανη λύση επαναχρησιμοποίησης αυτών των κλωστών! Και δεν τελειώνουν...

      Φιλάκια πολλά, καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  15. Ελλη μου η μικρή σου ιστορία όμορφη και γλυκιά!!Πραγματικά!!! αυτού του είδους μαγαζιά είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και για μένα από την παιδική μου ηλικία!!! Πολύ όμορφα τα vintage δαχτυλίδια σου !! Μου άρεσε ιδιαίτερα το δαχτυλίδι της β' φωτο
    Καλή και χαρούμενη Κυριακή Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Έφη μου! Στα παιδικά μου μάτια, αυτό το μαγαζάκι είχε μια απέραντη γοητεία...
      Χαίρομαι που σου άρεσαν τα δαχτυλίδια! (και συμφωνούμε, το δεύτερο με κέρδισε κι εμένα πιο πολύ, ίσως λόγω χρωμάτων και της διχρωμίας του επίδοτου). Καλή Κυριακή, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος21/4/13, 11:38 π.μ.

    Τι όμορφη ιστορία! Τα δαχτυλιδάκια πανέμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχα τα δαχτυλίδια σου Έλλη μου, μοναδικά! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την, καλημέρα! Σ' ευχαριστώ πολύ! Καλή Κυριακή να έχεις, φιλάκια!

      Διαγραφή
  18. υπέροχα τα δαχτυλίδια, ωραίες αναμνήσεις θα ήταν κρίμα να πεταξεις αυτούς τους θησαυρούς. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές φορές δενόμαστε με τα αντικείμενα, μόνο και μόνο γιατί μας φέρνουν στο νου αγαπημένες στιγμές... Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  19. νοσταλγική και συγκινητική η ιστορία σου..παλιές καλές εποχές... ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας.. όμορφα τα βιντάζ δακτυλίδια σου... να χαρείς το βραβείο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιές καλές εποχές... ευτυχώς πρόλαβα να γνωρίσω ένα τέτοιο μικρό κατάστημα, εκ των έσω! Μα είσαι καλά Δελφινάκι μου και καλή Κυριακή να έχεις.

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα Ελλη μου!!Η αφήγησή σου,πολύ τρυφερή καί γεμάτη όμορφες αναμνήσεις!!Πολύ vintage καί πανέμορφα τά δαχτυλίδια σου!!Καί η αξία τους,ανεκτίμητη!!Συγχαρητήρια καί γιά τό βραβείο!!Τό αξίζης φίλη μου!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φίλη, σ' ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο και για τα καλά σου λόγια! Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα Κυριακής, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  21. Η ιστορία σου αυτή έχουν κάνει ανεκτίμητα τα δακτυλίδια αυτά! Είναι πάρα μα πάρα πολύ ωραία όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πόσο γλυκιά ιστορία έχουν πίσω τους αυτά τα δαχτυλίδια!!!
    Με συγκίνησες Έλλη μου και με την αφήγηση σου έκανα τη βόλτα μου σ' εκείνο το μαγαζάκι για λίγο... :)
    Σίγουρα κάποιοι εκεί πάνω είναι πολύ ευχαριστημένοι που έμειναν σ' εσένα τα υπάρχοντα τους και ξαναπαίρνουν ζωή μέσα από τις δημιουργίες σου...
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε πήρα μαζί μου να πάμε βόλτα στο μαγαζάκι των παιδικών μου χρόνων... Φιλιά πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  23. Os botões antigos são artísticos.
    A combinação das cores e formas ficou maravilhosa.
    Anéis muito bonitos!

    ♪♫ Boa semana!
    ღ° Beijinhos do Brasil ღ
    ¸.•°♡♡⊱彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much, my dear friend, for this beautiful comment! Have a good week, many kisses!

      Διαγραφή
  24. Δεν το πιστεύω..πανέμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι πολύ όμορφα
    Μπράβο σου
    Φιλακια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Μαρία Έλενα! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  26. Έλα ρε! Είναι υπέροχα και πολύ καλά έκανες και τα κράτησες τα υλικά, έχουν άλλη αξία όταν είναι παλιά, συναισθηματική ίσως αλλά και με μια .. ιστορία :)
    Φιλιά Έλλη, καλή εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ κρατάμε άλλα κι άλλα... πόσο μάλλον αυτά που έχουν διπλή αξία! Όλο και κάτι θα βρω να τα κάνω...!! :)

      Καλή εβδομάδα, φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  27. Υπεροχα τα δαχτυλιδια σου αλλα και οι αναμνησεις σου !!φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. yperwxa......poy to skeythkes ta daxthlidia einai telia mprabw soy panta mas ekplishs polla filia kali ebdomada.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Βάσω μου! Καλή εβδομάδα επίσης, φιλιά!

      Διαγραφή
  29. Ωραία δαχτυλίδια... η ιστορία τους τα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο :)
    Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε αντικείμενο, όποιος κι αν το φτιάχνει, πάντα κρύβει πίσω του τα μυστικά του και τις ιστορίες του...

      Καλή εβδομάδα επίσης!

      Διαγραφή
  30. Τι γλυκές αναμνήσεις!!! Υπέροχα δαχτυλίδια που θυμίζουν μια άλλη εποχή!!!
    Καλή εβδομάδα Έλλη μου!!! Φιλάκια πολλά!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν, Φωτεινή μου! Καλή εβδομάδα να έχεις, φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  31. υπέροχη η ιστορία και τα δαχτυλίδια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Διάβασα τις ωραίες αναμνήσεις σου Έλλη που είναι και δικές μου αναμνήσεις. Έχω αφήσει μπόλικο χρήμα στα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς, ειδικά σε ένα ακόμα πιο πολλά , και τι δεν είχε μέσα.... μέχρι την μανταρίστρα των ναύλον καλτσόν που δεν προλάβαινε η γυναίκα να μαντάρει τους πόντους. Τα δακτυλίδια σου ωραία και ανεκτίμητα!

    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, κάποτε οι γειτονιές ήταν γεμάτες τέτοια καταστήματα και το κοινό εξυπηρετούνταν σχεδόν στα πάντα!

      Πολλές ευχές για Καλό Πάσχα, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  33. Όμορφη ανάρτηση γεμάτη νοσταλγία!!!!!!υπέροχα τα δαχτυλίδια σου!!!!!τα αξιοποίησες με τον καλλίτερο τρόπο!!!!!!φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολύ όμορφες οι αναμνήσεις σου!Ειδικά τα μεταλλικά βατραχάκια είχα χρόνια να τα θυμηθώ!Τα δαχτυλίδια σου υπέροχα!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτά τα βατραχάκια...!!!

      Όταν πήγα να ξεκαθαρίσω το χώρο, είχαν σκουριάσει από την πολυκαιρία και τη υγρασία... και έτσι, δυστυχώς, δεν μπόρεσα να σώσω κανένα. Και δεν τα βρίσκεις ξανά τώρα...

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  35. Beautiful rings!!!
    Have a good week, dear!! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αχ Μαϊμουδίτσα μου, τι ωραίες αναμνήσεις.. μου θύμισες άλλες εποχές... και τα δαχτυλίδια είναι πολύ όμορφα και σίγουρα πολύ πρωτότυπα... Σου εύχομαι μια πολύ καλή συνέχεια και σε φιλώ γλυκά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξέχασα.. πολλά συγχαρητήρια για το βραβείο που έλαβες.. Και πάλι φιλιά...

      Διαγραφή
    2. Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ, για όλα! Καλή συνέχεια να έχεις κι εσύ, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  37. Όμορφη ιστορία από γλυκές αναμνήσεις και αγαπημένα αντικείμενα. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τι μου θύμησες Ελλη μου. Ειχε και μένα ο παππους μου ψιλικατζιδικο και καφενειο στο χωριο και εχω περασει πολλες ωρες εκει. Ξερω ακριβως την αίσθηση του να είσαι παιδί και να μπαινεις σε ενα τετοιο μαγικο μέρος με ολα αυτα τα μπιχλιμπιδια...
    Μπραβο σου που τα κράτησες και τα αξιοποιείς.
    Και τα αποτελεσματα είναι εξαιρετικα!
    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με καταλαβαίνεις, λοιπόν, Μίκα μου...

      Μου λείπει τώρα που μεγάλωσα αυτό το μαγαζάκι... ήταν πράγματι μαγικό μέρος για τα παιδικά μου μάτια!

      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  39. Πολύ όμορφη ιστορία...Έκανες όμως τρομερή δουλεία με τα κουμπιά και γενικά είδα πολύ όμορφα πράγματα στο blog σου!!

    abycraft.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Έρχομαι κι εγώ για επίσκεψη... Θα χαρώ να τα λέμε!

      Διαγραφή
  40. καλημέρα Έλλη μου είναι όλα πολύ όμορφα και πολύ γλυκά παρουσιασμένα!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Σοφία μου! Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ! Φιλάκια!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...