Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Διακοσμημένα αυγουλάκια για το Πάσχα... και ένα DIY

   Εκτός από τις λαμπάδες, κάθε χρόνο ετοιμάζω και μερικά διακοσμημένα αυγουλάκια, τα οποία χαρίζω στην οικογένεια για να μπουν μαζί με τα υπόλοιπα που θα βαφτούν, ή για να στολίσουν μια γωνίτσα στο σπίτι. Κάθε χρονιά επιλέγω και διαφορετική διακόσμηση για τα αυγά μου! Εννοείται πως δεν είναι βρώσιμα, γιατί χρησιμοποιώ κόλλες και μπογιές... είναι μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς. 

   Φωτογραφίες από όσα είχα κάνει παλαιότερα δεν είχα σκεφτεί να τραβήξω... οπότε θα σας δείξω αυτά που ετοίμασα φέτος - και είναι χρυσά! Τα δύο ακριανά έχουν μοτίβα που να ταιριάζουν με δύο από τις λαμπάδες... το μεσαίο όχι.



Αυγουλάκια διακοσμημένα με την τεχνική decoupage (με χαρτοπετσέτα) και βαμμένα με 
χρυσή πάστα. Μαζί με λαγουδάκια-αυγοθήκες από χαρτόνι κάνσον, σε διάφορα χρώματα.





    Οι όμορφες αυτές αυγοθήκες ήταν μια "ευγενική χορηγία" της φίλης μου Ε.,... τις έφτιαξε σε διάφορα χρώματα, για να ταξιδέψουν κι αυτές (μαζί με τα αυγουλάκια που ετοίμασα εγώ) στην οικογένειά μου στη Λάρισα, ώστε να καλωσορίσουν όλοι τους χαρούμενα το Πάσχα.

     Σας γράφω από τη Λάρισα τώρα (μες στην τρελή χαρά που είμαι επιτέλους σπίτι, από τα Χριστούγεννα είχα να έρθω)... και οι λαμπάδες, όπως και τα αυγουλάκια έχουν ήδη δοθεί στους παραλήπτες τους. Τα αυγουλάκια άρεσαν σε όλους. Όσο για τις λαμπάδες;

- Το άλλο μου μισό: "Εγώ θέλω αυτή με το ξυλαράκι - όχι, αυτή με το γλάρο - όχι, αυτή με το ξυλαράκι - όχι, αυτή με το γλάρο..." (τελικά κατέληξε σε αυτή με το θαλασσόξυλο).

- Ο πατέρας μου: "Μα πού θα πάω εγώ καλό μου στην εκκλησία με τα κορδελάκια να κρέμονται, τι είμαι μικρό παιδί;" (έπεσε το "βλέμμα που σκοτώνει" από εμένα)... "Καλά, θα την πάρω..." (πάει κι αυτός, τον έπεισα και φέτος)

- Ο πεθερός μου: "Μα τι ωραία λαμπαδίτσα! Ούτε η νονά μου δεν μου έφερνε τέτοιες λαμπαδίτσες" (εντάξει, του άρεσε - να πάει η καρδιά μου στη θέση της)

   Οι κυρίες της οικογένειας ενθουσιάστηκαν με τις λαμπάδες τους (ok, αυτό το περίμενα κατά βάθος).
   
  Στο μεταξύ, υπάρχουν πολλές δουλειές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι και στον κήπο... αποφασίσαμε όμως με το άλλο μου μισό να κάνουμε ένα Πασχαλινό ταξιδάκι (πρώτη φορά στα χρονικά), κι έτσι από τη Μ. Πέμπτη και μετά θα χαθούμε για λίγες ημέρες... Θα σας έχω όμως πολλά νέα επιστρέφοντας, αυτό σας το υπόσχομαι! 
        
     Πάμε να δούμε το DIY;

     Είναι μια ιδέα... για όσες έχουν τη διάθεση (και την υπομονή!) να την κάνουν.


Παραγωγή λίθου (ο οποίος μοιάζει στην όψη και στη σκληρότητα 
με το κεχριμπάρι), από ένα απλό και ταπεινό αυγουλάκι:

1. Βράστε ένα αυγό σφιχτό, κατά προτίμηση χωριάτικο (λόγω του ότι ο κρόκος έχει έντονο χρώμα)
2. Γράψτε επάνω του την ημερομηνία που το βράσατε με ένα μαρκαδόρο
3. Βάλτε το σε κάποιο ανοιχτό κουτί ή σκεύος και...
4. Ξεχάστε το εκεί για πάνω από 5 χρόνια (καλύτερα 7)

   Μη γελάτε, είναι δοκιμασμένο! Το κέλυφος του αυγού είναι πορώδες... και το περιεχόμενό του, σταδιακά χάνει την υγρασία του. Δεν μυρίζει, δεν φαίνεται απέξω καμιά διαφορά. Μέσα όμως γίνεται δουλειά! 
   Στον ένα χρόνο επάνω (ή περίπου), πιάστε το προσεκτικά στα χέρια σας. Το κέλυφος έχει γίνει κάπως λεπτότερο. Ανακινήστε το ελαφρά και θα καταλάβετε ότι το εσωτερικό του αυγού έχει αποκολληθεί από τα τοιχώματα, έχει μικρύνει κάπως και κινείται, σαν μπάλα. Κουνώντας το, το βοηθάτε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Αφήστε το πάλι στην ησυχία του και... "ξεχάστε" το. Όσο περισσότερο το ξεχάσετε (ας πούμε για τα 7 χρόνια) το εσωτερικό του θα μειώνεται σιγά-σιγά όλο και πιο πολύ, ώσπου θα απομείνει μία ακανόνιστη πετρούλα με έντονο χρώμα (το χρώμα του κρόκου). 
    Να θυμάστε (ανά ένα εξάμηνο τα πρώτα χρόνια, μετά δεν χρειάζεται) να το ανακινείτε λίγο, ώστε να ξεκολλάει ξανά από τα εσωτερικά τοιχώματα. Κάντε το με προσοχή, γιατί το κέλυφος θα είναι αρκετά ευαίσθητο. Όσο τα χρόνια περνούν, το εσωτερικό του θα το ακούτε να χτυπάει στα τοιχώματα σαν πετρούλα και θα το αισθάνεστε να μικραίνει. Στα 5-7 χρόνια (αναλόγως πόσο μικρό θέλετε το λίθο), σπάστε το κέλυφος. Πάρτε την κιτρινοπορτοκαλί πετρούλα και δέστε τη σε ένα δαχτυλίδι, ή ένα άλλο κόσμημα. Αν δεν μπορείτε εσείς, πηγαίνετέ τη σε ένα κοσμηματοπωλείο.

   Καλή επιτυχία!


Υ.Γ. Δε σας εύχομαι από τώρα για το Πάσχα, θα τα ξαναπούμε πριν την Μ. Πέμπτη... σας στέλνω όμως την αγάπη μου και πολλά φιλιά!


63 σχόλια:

  1. Τι πανέμορφα αβγουλάκια είναι αυτά! Καλά, όσο για το λίθο, έμεινα άφωνη! Απίστευτο και τόσο πρωτότυπο! Το μόνο πρόβλημα είναι που είμαι ανυπόμονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δήλωσα εξαρχής, είναι DIY για τους υπομονετικούς!!!!! Εδώ είναι που λένε ότι το καλό το πράγμα αργεί... Πίστεψέ με, αξίζει τον χρόνο (και όχι κόπο) που θα διαθέσεις. Κράτα ένα αυγουλάκι από όσα θα βράσεις για βάψιμο και... ξέχνα το!! Τόσο απλό! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πόσο χαίρομαι που θα πάρεις τον καλό σου και θα εξαφανιστείς!!!
    Τις κατασκευές σου πάλι δεν τις σχολιάζω... τέλειες.
    Σκέφτομαι να ασχοληθώ και με το αυγουλάκι των 7 ετών...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, κι εγώ χαίρομαι και ανυπομονώ... για την εξαφάνισή μας! Έχει και ωραίες μέρες και δεν με χωράει ο τόπος τώρα.

      Για το αυγουλάκι μην το σκέφτεσαι, να ασχοληθείς! Θα κάνει όλη τη δουλειά μόνο του, αρκεί να έχεις υπομονή... Φιλάκια πολλά-πολλά, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Εχω ένα τέτοιο αυγό, το κρατάω στο ψυγείο εδώ και 10 χρόνια. Λέω φέτος να το σπάσω για να δω την πέτρα που έχει δημιουργηθεί. Νομίζω όμως ότι υπάρχουν δύο πέτρες στο αυγό μου.
    Ευχομαι Καλή Ανάσταση , Καλό Πάσχα και ΄πολύ καλά να περάσετε όπου και να πάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπ, εδώ με έπιασες αδιάβαστη!

      Εγώ ξέρω ότι δεν χρειάζονται ψυγείο, για να μπορούν να αφήνουν την υγρασία τους στην ατμόσφαιρα, στον κατάλληλο χρόνο (το ψυγείο δεν τα καθυστερεί;) Έτσι τα δικά μου -αφήνω ένα κάθε χρόνο- τα έχω έξω, σε ένα ανοιχτό κουτί. Πάντως, για να ακούς την πέτρα, σημαίνει ότι η διαδικασία έγινε κανονικά. Αλλά δύο πέτρες; Αυτό είναι τύχη!!!!

      Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα επίσης, με υγεία, χαρά και αγάπη! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Και να σκεφτείς αποκάλεσα εγώ δημιουργίες τα δικά μου αυγά-βαζάκια..χαχα!!
    Τα δικά σου είναι πραγματικές δημιουργίες και υπέροχα!!
    Χαίρομαι που οι λαμπάδες σου άρεσαν σε όλους και χαίρομαι που θα πας ταξιδάκι κι ας σε χάσουμε..εσύ να περνάς καλά!!
    Αυτό με το αυγό δεν το ήξερα και θα το κάνω...πάρα πολύ καλή ιδέα για...υπομονετικούς!!...
    Καλό Πάσχα!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τα υποτιμάς έτσι τα δικά σου αυγουλάκια; Δεν παίζω... εμένα μου άρεσαν πολύ! Δοκίμασε και το DIY... μετά από 7 χρόνια θα μου πεις τι έγινε!! Χαχαχα!

      Να περνάς κι εσύ καλά, για λίγο θα χαθούμε (μη μας περάσουν και για Κροίσους!!)... Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. Αχ! Κι άλλη καλλιτέχνης εδώ!!
      Πω, ρε! Πόσο άχρηστη γεννήθηκα;
      Μόνο να περιφέρω το σαρκίο μου στα μπλογκ έμαθα.
      Σας ζηλεύω (πάντα με την καλή έννοια) αλλά δεν μπορώ να φτιάξω τίποτα από όλα αυτά!
      Μόνο να τα κοιτώ έκθαμβη και να σας καμαρώνω!
      Πολλά φιλάκια καλό μου! :)))

      Γειά σου Μαράκι μου κι από δω! :))

      Διαγραφή
    3. Έπεσες στην περίπτωση, ε;
      :)
      Λοιπόν, καθόλου άχρηστη δεν είσαι και μην το ξαναπείς! Έκαστος εφ' ω ετάχθη!!
      Μετά το Πάσχα αν θέλεις προσφέρομαι να σου παραδώσω online μαθήματα... ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις, μέχρι να δοκιμάσεις να το κάνεις!
      Πολλά φιλάκια επίσης, κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  5. Τί ομορφες αυγουλοθύκες ειναι αυτές!!! αλλα και τα αυγουλακια σου .. υπεροχα.. θα μου επτρέψεις να σου τις κλέψω;;;χιχ.χι. μπραβο σου... και για την ομορφη ιστορία σου .. που πήρε την τρίτη θεση αναμεσα σε τόσες πολλες ιστορίες...!!!!! την διαβασα και ηταν εξαιρετική... μου άρεσε πολύ....σε φιλώ και θα τα ξεναπουμε .. αφου θα φυγεις την πεμτη για τις ευχες... φιλια... πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις κλέψεις! Απλές, αλλά θαυματουργές... και το αυγό χωράει μια χαρά μέσα, ούτε κουνιέται, ούτε τίποτα!

      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια σε σχέση με την ιστορία μου! Θα τα ξαναπούμε ως την Πέμπτη, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. Περασα να σου ευχυθώ να περασεις ομορφο Πασχα... και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ....!!!! φιλακια πολλα..

      Διαγραφή
  6. Tί όμορφα τα αυγουλάκια σου!!! Και βέβαια περίμενα πως όλοι θα ενθουσιαστούν με τις λαμπάδες σου, αφού είναι όλες πολύ όμορφες! :)
    Λοιπόν εγώ αυτό το κόλπο με τα αυγά το έχω ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν όταν μου το είχαν πεί αλλά δε θυμόμουν πόσα χρόνια τα αφήνεις και το ένα σίγουρα το έχω πάνω από 15 χρόνια στο ψυγείο χαχα Θα έχει γίνει υπερπολύτιμη η πέτρα του. Τα υπόλοιπα είναι πιό νέα αλλά κάποια τα ακούω που χτυπάνε. Τώρα που έμαθα πόσα χρόνια χρειάζονται νομίζω πως είναι καιρός να σπάσω μερικά :) Ευχαριστώ για την πληροφορία Έλλη μου!! Κι εμένα όμως στο ψυγείο μου είχαν πεί να τα φυλάω...
    Καλή Ανάσταση και καλά να περάσετε και στο ταξιδάκι σας!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από 15 χρόνια, όντως θα έχει γίνει υπερπολύτιμη η πέτρα! Σπάσε κανένα τους να δούμε τι έγινε!

      Αυτό με το ψυγείο, τι να πω... τα δικά μου πάντα έξω τα άφηνα. Έτσι μου είχαν πει και δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τις πετρούλες. Ίσως δεν παίζει ρόλο! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Your Easter bunnies are adorable, and they look so happy with their eggs! :)
    And the idea with the "stone-egg" is incredible!!!! You need LOTS of patience with that hahaha! ;D
    Filakia, my fiend!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yes, they are adorable, aren't they?

      About the stone-egg, you're absolutely right! The only things you need for this DIY are the Egg and Patience... Patience... Patience... Patience... Patience... Hahaha!!
      Filakia polla!

      Διαγραφή
  8. Γέλασα με τον πατερούλη σου! Χαχαχα, ένα βλέμμα σου δολοφονικό και σταμάτησαν οι αντιρρήσεις ε; Χαχαχα! Πολύ όμορφα τα αυγουλάκια σου, και του χρόνου με υγεία μαϊμουδάκι μου! Καλά να περάσεις με τον αντρούλη σου και να ξεκουραστείτε. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δολοφονικότατο!!!!! Πού να γλιτώσει, ο καημένος, από μένα... τον έπεισα με συνοπτικές διαδικασίες!! Χαχαχα!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Την ξεκούραση τη χρειαζόμαστε όσο δε λέγεται... το ίδιο και την αλλαγή παραστάσεων! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. Ελλη μου χαίρομαι που βρίσκεσαι στην οικογένειά σου και στον αγαπημένο σου.Είναι δυνατόν να μην αρέσουν οι λαμπάδες και τα υπέροχα αυγουλάκια?
    Αυτό με το αυγό πρώτη φορά το ακούω , ξημερώνοντας πάω να βάλω αυγό να γίνει λίθος!
    Να περάσεις καλά, να ξεκουραστείς.
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία!
      Και υπομονή...

      Καλή Μεγάλη εβδομάδα, φιλάκια πολλά! Να περάσεις όμορφα!

      Διαγραφή
  10. Πολύ όμορφα τα αυγουλάκια σου... όσο για το κεχριμπάρι χαχαχα κατά τύχη το είχα κάνει μικρή. χωρις να ξέρω. απλά είχα ''κρύψει'' ένα πασχαλινό αυγό σε μια βαλίτσα... και όταν βρέθηκε μετά απο χρόνια... έκανε γκλουκ γκλουκ. Το σπάσαμε και τι να δουμε!!! Οντως μοιάζει με κεχριμπάρι...
    Βέβαια τοτε δεν ασχολούμουν με κατασκευές και βρέθηκε στα σκουπίδια και εγω τιμωρία απο τη μαμά μου... χαχαχαχ
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα - να περάσεις καλά στη Λάρισα (και εγω Λάρισα είμαι τώρα) καθώς και στο ταξιδάκι με τον καλό σου!!! νεραιδοφιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιστρέφοντας, αν θέλεις και μπορείς, να κανονίσουμε να βρεθούμε!
      Κρίμα που χάθηκε η πετρούλα σου τότε... είναι και τόσα χρόνια η αναμονή! Αλλά ευκαιρία για καινούρια, έτσι δεν είναι; Κάπου θα χρησιμοποιηθεί, όταν γίνει με το καλό!

      Καλή Μ.Εβδομάδα, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Έλλη μου!
    Το πόσο γέλασα με τις φωτογραφίες (στη μία τα αυγουλάκια έξω από τις θήκες, στην άλλη μέσα)δε λέγεται!
    Αυγουλάκια υπερπαραγωγή!
    Καλά να περάσεις κοντά στους δικούς σου!
    Καλή Μεγάλη εβδομάδα και καλό Πάσχα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, φίλη μου!
      Έπρεπε να είσαι από καμιά μεριά να με βλέπεις την ώρα που προσπαθούσα να τα φωτογραφίσω... εκεί να δεις γέλιο!! Τα αυγουλάκια κυλάνε... κι όταν φυσάει, ακόμη περισσότερο!!! Ο πανικός του φωτογράφου με κινούμενο μοντέλο, σε όλο του το μεγαλείο... Χαχαχαχα!!! Ευτυχώς που δεν τα έσπασα κιόλας...

      Καλή Μ. Εβδομάδα, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα είπα; Καλησπέρα, μάλλον... χαχαχα!!! (προδοτικό ρολόι του blogger...)

      Διαγραφή
  12. Είχες αμφιβολία πως δεν θα τιμήσουν τις λαμπάδες σου???
    Αφού εγώ στο είχα πει: Ήμουν σίγουρη πως όλοι θα... υπέκυπταν τελικά!!!
    ;-)
    Τα αυγουλάκια σου, απλά ΑΠΙΘΑΝΑ!!! Τί άλλη λέξη να πω???
    Και ασφαλώς, ούτε που είχα ακούσει ξανά για τον λίθο από το αυγουλάκι... (Αλήθεια, αν θέλω να το πετάξω σε κανένα κεφάλι, είναι πιο βαρύ, τότε??? - Ρητορικό το ερώτημα, μην απαντήσεις!!!)
    ;-)
    Φιλάκια, γλυκιά μου!!! Να περάσεις όμορφα με τους αγαπημένους σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις λαμπάδες εντάξει, τους κατάφερα όλους!!!!

      Όσο για το πέταγμα του αυγού, αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις έτσι, καλύτερα να βράσεις κανένα αυγό από στρουθοκάμηλο... χαχαχα!!! Έχει άλλο ειδικό βάρος και η πέτρα θα σου βγει κοτρόνα... για παν ενδεχόμενο!!!

      Φιλάκια πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  13. Τα αυγά είναι πανέμορφα!Μπράβο σου!Το DIY φαίνεται πάρα πόλυ ενδιαφέρον και δεν το είχα ξανακούσει ποτέ!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το DIY είναι αυτό που βλέπεις ΑΦΟΥ περάσουν τα 7 χρόνια... Κρίμα που δεν έχω έτοιμες πετρούλες να σας δείξω - το πιο παλιό μου αυγό είναι κάπου στην πενταετία. Αν θέλεις, βάλε μπρος να το δοκιμάσεις! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Χαίρομαι που βρίσκεσαι κοντά στους αγαπημένους σου, 'Ελλη μου! Και δεν είχα αμφιβολία ότι θα τους άρεσαν όλα τα δωράκια σου! 'Οσο για το 'αυγουλένιο' κεχριμπάρι, το γνώριζα από παιδάκι, όταν ο μπαμπάς μου μου το είχε μάθει και έβαζε ένα κόκκινο αυγό κάθε χρόνο πάνω στο εικονοστάσι. Προφανώς όμως τα σπάζαμε νωρίτερα από τα 5 χρόνια γιατί θυμάμαι πολύ καλά τον συρρικνωμένο κίτρινο κρόκο αλλά σε αρκετά μεγάλο μέγεθος για να είναι κατάλληλος για κόσμημα. Ούτε θυμάμαι τί τον κάναμε μετά! Αλλά, δυστυχώς, ούτε που το συνεχίσαμε το έθιμο. Τώρα που μου το θύμισες, θα το ξαναρχίσω. Να είμαστε καλά να δούμε σε 7 χρόνια το μαγικό κεχριμπάρι!!!
    Πολλά φιλιά και πολύ καλά να περάσεις!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Μαριάννα! Εμένα μου το έμαθε η καθηγήτρια της Οικιακής Οικονομίας, στο γυμνάσιο (από τότε με είχαν πάρει χαμπάρι, χαχαχα!)
      Εσείς όντως πρέπει να το σπάζατε νωρίτερα το αυγό (κι έτσι όπως μου το περιγράφεις το περιεχόμενο, υπολογίζω μάλλον στα 2-3 χρόνια). Λογικά θα τον πετούσατε τον κρόκο μετά, γιατί δε νομίζω πως θα ήταν εντάξει για να κρατηθεί!
      Ευκαιρία να δοκιμάσεις πάλι... Φιλάκια πολλά! Καλά να περνάς κι εσύ!

      Διαγραφή
  15. Υπέροχα τα αυγουλάκια σου όσο για τη πέτρα μέσα στο αυγό ..θα το δοκιμάσω γιατί έχω δικά μου ζωγραφιστά αυγά, ένα κάθε χρόνο που τα κρατώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Αχτίδα μου! Αν και έχουν ατέλειες τα αυγά μου, επειδή πρώτη φορά επιχείρησα ντεκουπάζ σε αυτά και με δυσκόλεψε κάπως η επιφάνεια - ειδικά στα μεγάλα μοτίβα.
      Μας βλέπω 7 χρόνια μετά να δείχνουμε όλοι ο ένας στον άλλον την πετρούλα που θα έχει σχηματιστεί στα αυγουλάκια μας... Πλάκα θα έχει! Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Αχ, Ελλη μου, προσωπικά σε 7 χρόνια μπορεί και μην βλέπω ή/και να κυκλοφορώ με μαγκούρα!!! χαχαχα!!!
    Ως ιδέα μου αρέσει πολύ! Και είναι κάτι που δεν το ήξερα!
    Τα αυγουλάκια σου είναι γλύκα, καθώς και οι αυγουλοθήκες!
    Σίγουρα θα ξετρελλάθηκαν όλοι με τα όμορφα πασχαλινά καλούδια που ετοίμασες! Να'σαι καλά, να περνάς καλύτερα και να'χεις ένα πανέμορφο και χαρούμενο Πάσχα!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα το δοκιμασω αυτό με το αυγό φαίνεται ιδιαίτερο, καλά να περάσεις όπου κι αν πάς , καλο Πασχα Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου, σ΄ευχαριστώ πολύ, επίσης καλά να περάσεις! Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  18. Τι ωραίες οι αυγοθήκες με τα αυγουλάκια τους!!!!
    Αυτό με το αυγό το είχα κάνει καταλάθος με ένα ξεχσμένο αυγό δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια που το βρήκα στη μετακόμιση που είχα κάνει και είχε συρρικνωθεί αλλά το πέταξα,εμ δεν σε ήξερα τότε χαχα!!!
    Καλή Ανάσταση!!!
    Καλό Πάσχα!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, κρίμα, πάει το αυγο-πετράδι!!!!!!!!!!
      Βάλε πλώρη για το επόμενο...

      Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, Ρένα μου! Να περάσεις υπέροχα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  19. kalispera glikia moy th panemwrfa aygoylakia einai ayta prwtothpa mai ta lagoydakia soy eyxwmai apw kardias xrwnia polla kalo pasxa mai ygeia sai ollh thn oikogenia soy filakia polla...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσω μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές σου! Καλό Πάσχα με υγεία, χαρά και αγάπη! Φιλάκια πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  20. Καταρχήν τα αυγουλάκια σου είναι πάρα πολύ ωραία... Τώρα 7 χρόνια υπομονής θα τα κάνω...χιχι... Είμαι περίεργη να δω το αποτέλεσμα! Σε ευχαριστούμε για την πληροφορία!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Σόφη μου! Καλά είπα πιο πάνω... 7 χρόνια μετά θα δείχνουμε η μία στην άλλη τα αυγοπετράδια μας!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  21. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα Ελλη μου!Πολύ χαίρομαι πού είσαι μαζί μέ τούς αγαπημένους σου!!Καί σίγουρα θά ενθουσιάστκαν μέ τά δωράκια πού τούς ετοίμασες!!Τά αυγουλάκια σου,σούπερ!!Τέλεια!!Πολύ όμορφα έγιναν μέ τό ντεκουπάζ!!Αλλά καί οι αυγοθήκες μαζί μέ τά αυγά,σκέτη γλύκα!!Καί τού χρόνου!!Σού εύχομαι Καλή Ανάσταση καί νά περάσης φανταστικά!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, Δήμητρα! Τέλεια τα αυγουλάκια δεν τα λες, γιατί αυτή τη φορά μου έκαναν κάτι ζάρες και πολύ ζορίστηκα (ειδικά το αυγό με τα τριαντάφυλλα - συνήθως τα καταφέρνω καλύτερα...) Έλπιζα όμως πως θα κλέψουν τα λαγουδάκια την παράσταση και δε θα το καταλάβει κανείς, χαχαχα!!
      Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, φίλη μου! Να περάσετε όμορφα! Αλήθεια, θα έρθει η κόρη σου τελικά;
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  22. Εγώ Έλλη μου αν ξεκινήσω να διακοσμώ τα αυγά μου με τον τρόπο που περιγράφεις (ντεκουπάζ χαρτοπετσέτας και χρυσή πάστα), θα μου πάρει μια εφταετία να τελειώσω. Οπότε αδίκως θα πάει η διακόσμηση, γιατί θα το σπάσω και θα πάρω το ημιπολύτιμο. Βγαίνει δεμένο σε δαχτυλίδι ή πρέπει να το τρέχω για δέσιμο;

    Χαχαχα... Έλλη μου γλυκιά σε θαυμάζω! Όταν μπαίνω εδώ μέσα, είναι όλα κουκλίστικα και νοικοκυρεμένα. Συγχαρητήρια για όλα τα ωραία σου! Να περάσετε πολύ όμορφα στο ταξιδάκι σας και να είσαστε καλά και του χρόνου να ξανασμίξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, αγαπημένο μου Κανελλάκι, υποτιμάς έτσι τον εαυτό σου; Μια χαρά θα τα κατάφερνες κι εσύ... αλλά μου τη γλιτώνεις τώρα, γιατί εσύ είσαι εκεί κι εγώ εδώ και δεν σε φτάνω να σου δείξω!!!

      Δυστυχώς το ημιπολύτιμο δε βγαίνει απευθείας σε δαχτυλίδι (αν βρω όμως τη φόρμουλα θα σας ενημερώσω πάραυτα, μη μου αγχώνεστε)!! Στο μεταξύ, βράσε εσύ το αυγουλάκι και μετά από 7 χρόνια εδώ θα είμαι να βοηθήσω στο μοντάρισμα (ελπίζω να έχουν εξελιχθεί κάπως μέχρι τότε οι τεχνικές μου γνώσεις, χαχαχα)!

      Ευτυχώς που το "σπίτι" μου εδώ μέσα φαίνεται νοικοκυρεμένο, γιατί το κανονικό σπίτι μου από την άλλη, είναι... αμάν μπαϊλντί!!

      Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  23. πολύ όμορφα τα αυγά!!!η ιστορία με το λίθιο μου κίνησε την περιέργεια αλλά είμαι πολύ ανυπόμονη για να περιμένω 5-7 χρόνια...Καλά να περάσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αρχή θα ανυπομονείς, μετά θα ξεχάσεις και την υπάρξή του... κι όταν θα το ξαναθυμηθείς, αυτό θα έχει υποστεί τη μεταμόρφωσή του!! Φιλιά πολλά, καλά να περάσετε κι εσείς!

      Διαγραφή
  24. Ελλη μου τι υπέροχα λαγουδάκια είναι οι κατασκευές σου!!!!!Τα χρυσά αβγά τέλεια!!!!!
    Όσο για τα αβγά έχω και πολλών χρόνων , είναι σαν κεχριμπάρι η μπαλίτσα τους, βέβαια αρκετά χάλασαν και έχουν άσχημη μυρωδιά αν τα ξεχάσουμε σε κάνα ντουλάπι...χαχαχα!!!
    Πολλά φιλιά, καλό Πάσχα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λαγουδάκια τα ετοίμασε η φίλη μου, αλλά θα της μεταφέρω τα καλά σου λόγια! Έκανε πράγματι πολύ ωραία δουλειά!

      Όσο για τα χρυσά αυγά, είπα να πάω κόντρα στο κλίμα της κρίσης φέτος... και έφτιαξα αυγά πολλών καρατίων!!

      Χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις για το "κεχριμπαρένιο αυγό". Συμβαίνει και χαλάνε όταν είναι σε κλειστό μέρος... γι' αυτό σας πρότεινα το ανοιχτό κουτί ή σκεύος! Φιλάκια, καλό Πάσχα, να περάσετε τέλεια!

      Διαγραφή
  25. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΣΟΥ;
    ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ!!!!
    ΜΗΠΩΣ ΕΡΘΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;
    ΑΝ ΝΑΙ, ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ!!!!
    ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΟΥ!
    ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ;
    ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΩΜΕ!!!
    ΝΑΙ ΤΡΩΓΕΤΕ, ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!!!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ, ΑΝ ΘΥΜΗΘΩ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ!!!!!
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα έρθουμε προς τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, αλλά με την πρώτη ευκαιρία που θα με φέρει ο δρόμος προς τα εκεί, θα σε ενημερώσω να βρεθούμε, Ρένα μου! Τι, νόμισες θα τη γλιτώσεις;
      Πολύ γέλασα με το "σαν κυνηγημένοι" - σαν να το είδα μπροστά μου! Πράγματι έτσι είναι... μέσα σε δυο λεπτά εξαφανιζόμαστε όλοι "σφαιράτοι" από την εκκλησία, γιατί μας "φωνάζει" η μαγειρίτσα...
      Το αυγό στο εικονοστάσι το ήξερα, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είχα επιχειρήσει να το φάω, ένα χρόνο μετά!!!!
      Σε 7 χρόνια θα κάνουμε επίδειξη αυγο-πετραδιών. Στο μεταξύ, εννοείται πως θα τα λέμε... Φιλιά, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  26. ΕΛΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΟΙ ΑΥΓΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ,ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ,ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΣΠΑΣΕ 12 ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.ΕΓΩ ΑΦΗΝΩ ΩΜΑ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΤΟΛΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΛΑΘΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΟΥ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Άννα μου! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές σου! Καλό Πάσχα, να περάσετε υπέροχα! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  27. Τα αυγουλάκια σου είναι υπέροχα!!!Και του χρόνου!!!Για το λίθο το έχω δοκιμάσει κάποιες φορές μα πάντα κάτι γινόταν και έσπαγε το αυγό πριν περάσουν 7 χρόνια!!!Το δοκιμάζω όμως ξανά και ελπίζω κάποτε να δω αποτέλεσμα!!!Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου με υγεία, Σπυριδούλα μου! Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις το αυγό... Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  28. Ζήλεψα και τα τσαχπίνικα κουνελάκια σας, μήπως θα μπορούσε η φίλη σου να μας δώσει κάποιες οδηγίες να μπορέσουμε να τα φτιάξουμε και εμείς? Πολύ όμορφα όλα, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση να έχετε!
    Να περάσετε φανταστικά με το άλλο σου μισό... φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά το Πάσχα που θα την ξαναβρώ, θα της ζητήσω το πατρόν και θα το ανεβάσω, να το έχετε κι εσείς! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, να περάσετε όμορφα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  29. Γέλασα με τον διάλογο με τα μέλη της οικογένειας :)) Λάτρεψα πολύ τα αγουλάκια σου και τις θήκες...Ομορφα όλα... Καλά να περάσεις και καλη επιστροφή..Καλή ΜεγάληΕβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν, Δελφινάκι μου! Καλά να περάσεις κι εσύ, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...