Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ο πέτρινος πύργος - 9ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις", στο "Mytripsonblog"


Ο πέτρινος πύργος

Την αγαπούσε με όλο του το είναι. Όταν την έβλεπε να γελά ο νους του σταματούσε, μικρές αχτίδες φωτός τρύπωναν στην ψυχή του, μελωδίες ηχούσαν στ’ αυτιά του σταλμένες από τόπους τρυφερούς.
Και ξαφνικά, της παρουσιάστηκε εκείνη η ευκαιρία. Του είπε πως έπρεπε να φύγει για κάποιους μήνες, θα πήγαινε στην άλλη πλευρά του ωκεανού για μετεκπαίδευση. Ωκεανούς δάκρυα συγκράτησε μπροστά της, έμεινε φαινομενικά ψύχραιμος. Μα εκείνη τον κατάλαβε.
«Μη», του είπε. «Μέχρι να δεις το πρώτο χελιδόνι της Άνοιξης, θα είμαι ήδη πίσω».
Στην αρχή, επικοινωνούσαν διαρκώς. Κάθε μέσο επιστρατεύτηκε, τηλέφωνα, e-mail, βιντεοκλήσεις, ακόμη και γράμματα. Σιγά-σιγά, η επικοινωνία μειώθηκε. Την έψαχνε, μια δεν απαντούσε, μια έλεγε πως ήταν απασχολημένη… Της έδινε χρόνο, δεν ήθελε να φαίνεται πιεστικός. Μα, σύντομα, η επικοινωνία χάθηκε.
Κι ύστερα έλαβε ένα απρόσωπο e-mail από κείνη. Του δήλωνε πως όλα είχαν τελειώσει, είχε αποφασίσει να μείνει εκεί, κάτι έγραφε για ένα παιδί, κάτι για έναν άλλο. Δυσκολευόταν να καταλάβει τι διάβαζε, είχε θολώσει. Η φωτογραφία της επάνω στο γραφείο έμοιαζε ξέθωρη ξαφνικά.  Έξω, στα σύρματα, καθόταν ένα χελιδόνι. Το κοίταξε για ώρα επίμονα, ώσπου το μικρό, ασπρόμαυρο πουλί πέταξε μακριά, παίρνοντας μαζί του για πάντα την υπόσχεσή της.
Μόνος. Τι ηχηρή λέξη, μέσα στη σιωπή της. Κοιμόταν, ξυπνούσε, ζούσε αυτόματα. Η καρδιά του, μην μπορώντας πια να πληγώνεται επάνω στα σπασμένα γυαλιά της αγάπης τους, έχτισε ένα ψηλό, πέτρινο πύργο, βαθιά μέσα στο στήθος του. Και κλείστηκε εκεί.
Καιρός πέρασε. Ο πέτρινος πύργος έκανε καλά τη δουλειά για την οποία είχε φτιαχτεί και η μόνη παρέα του ήταν το σκυλί του. Ένα απόγευμα, τον πήγε βόλτα στο πάρκο κι αφού περπάτησαν αρκετά,  σταμάτησε σε ένα παγκάκι. Ήπιε νερό, έδωσε και σ’ εκείνον.
«Γεια σου, με θυμάσαι;»
Μια χαμογελαστή κοπέλα στεκόταν όρθια μπροστά του. Δεν τη θυμόταν.
«Είμαι η βοηθός του κτηνίατρου, πριν μια εβδομάδα δεν ήταν που ήρθες με το σκύλο σου;»
Μίλησαν για λίγο. Η κοπέλα τον παρατηρούσε.
«Ω, έλα» του είπε κάποια στιγμή. «Κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτά τα θλιμμένα σου μάτια. Ο σκύλος σου θέλει να τρέξει, παραβγαίνουμε ως εκείνο το δέντρο; Κι όποιος φτάσει πρώτος, θα πρέπει να μοιραστεί ένα αστείο περιστατικό – κι έχω πολλά να σου πω!»
Του έτεινε το χέρι της. Στον πέτρινο πύργο μέσα του, σχηματίστηκε μια ρωγμή. Άρχισε να τρέχει διστακτικά πίσω από εκείνη, ώσπου αφέθηκε στην αίσθηση. Και συνειδητοποίησε πως πια, έτρεχε με όλη του τη δύναμη πίσω από την ελπίδα. 
Η κοπέλα έφτασε στο δέντρο και κοντοστάθηκε λαχανιασμένη.
«Λοιπόν, άκου τι αστείο μου συνέβη στο ιατρείο αυτή τη βδομάδα…», ξεκίνησε να λέει.
Η ρωγμή στον πέτρινο πύργο διακλαδίστηκε. Κι όσο εκείνη μιλούσε, με κάθε αστεία της φράση, άνοιγαν ρωγμές κι άλλες, κι άλλες… μέχρι τη στιγμή που αποκολλήθηκε η πρώτη πέτρα του τοίχου.
Ο κόσμος αποκτούσε ξανά φως.


 Με την ιστορία αυτή έλαβα μέρος στο παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις" (το 9ο κατά σειρά) που αυτή τη φορά διοργάνωσε στο ιστολόγιό της "mytripsonblog" η καλή μου φίλη Μαρία, σε συνεργασία με τη Φλώρα (ΤEXNIS STORIES) με απόλυτη επιτυχία. Οι πέντε λέξεις που έπρεπε όλοι να χρησιμοποιήσουμε έχουν επισημανθεί μέσα στο κείμενο.
Αυτή τη φορά διαγωνίστηκαν 33 ιστορίες και έχω τη χαρά να σας πω πως η ιστορία μου ψηφίστηκε και έλαβε το 3ο βραβείο!


   Μαρία και Φλώρα, Φλώρα και Μαρία, φίλες μου, σας ευχαριστώ πολύ για την άψογη φιλοξενία! Ευχαριστώ πολύ επίσης και όλους τους φίλους των δύο ιστολογίων που διάβασαν, ή ψήφισαν, ή είπαν τη γνώμη τους για την ιστορία μου. Η γνώμη σας με βοηθά να βελτιώνομαι...

       Το 10ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις" ετοιμάζεται ήδη... και θα φιλοξενηθεί και πάλι στο "σπίτι" του, στο ιστολόγιο της Φλώρας (TEXNIS STORIES). Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν όλες οι πληροφορίες, οπότε επισκεφθείτε τη Φλώρα για να μάθετε λεπτομέρειες για το νέο παιχνίδι, καθώς και για τις πέντε νέες λέξεις! 

        Καλό σας βράδυ και να έχετε μια υπέροχη Κυριακή!


36 σχόλια:

  1. Έλλη μου βρήκα εξαιρετική την ιστορία σου το έγραψα άλλωστε και στην ανάρτηση της Μαρίας. Μπράβο!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, χαίρομαι! Καλή συνέχεια επίσης και χρόνια πολλά για την ημέρα σήμερα!

      Διαγραφή
  2. Ολες οι ιστορίες είναι πραγματικά εξαιρετικές , που δυσκολεύεται ο βαθμολογητής.
    Ελλη μου και η δική σου είναι μια όμορφη ιστορία .
    Καλή συνέχεια.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι... κάθε φορά, όλοι μας ανεξαιρέτως, έχουμε δυσκολίες με τη βαθμολόγηση και πάντα αφήνουμε ιστορίες απέξω, αδικώντας τες. Έτσι είναι οι κανόνες όμως! Η ουσία είναι πως όλοι μας χαιρόμαστε την ανάγνωση κι αυτό το διαμοιρασμό ιδεών και λόγου... οι βαθμοί δεν έχουν σημασία! Φιλιά πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  3. Κάτι συνέβη και μέσα στο λευκό τετράγωνο που γράφουμε τα σχόλια μου έδειχνε κινούμενη εικόνα με θέματα του blog σου.
    Τέλος πάντων, η ιστορία σου διέπρεψε αυτή τη φορά και εκτιμήθηκε από πολλούς αναγνώστες.
    Έχω να σου πω ότι εδώ στο δικό σου blog έχει πάρει άλλη τόση αξία απ' όση του δόθηκε ανάμεσα στις άλλες.
    Φιλιά και πάντα να είσαι κοντά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο blogger μάλλον είχε τρελαθεί... εγώ δεν έβλεπα αυτό που μου είπες στο τετράγωνο των σχολίων! Τέλος πάντων, τουλάχιστον κατάφερες να αφήσεις σχόλιο...

      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Φλώρα μου! Πάντα θα είμαι κοντά σας, είτε γράφοντας, είτε απλά συμμετέχοντας ως αναγνώστης/βαθμολογητής. Την αγάπη μου για το παιχνίδι σου την ξέρεις... Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. συγχαρητήρια..σε ψήφισα κι εγώ...μου άρεσε πολυ η ιστορία σου.. ακόμα μια φορά μπράβο για την σκέψη φιλοξενίας της Μαρίας και την όμορφη συνεργασία Φλώρας-Μαρίας,Μαρίας-Φλώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου, σε ευχαριστώ και από εδώ για την ψήφο σου και τη στήριξή σου! Μπράβο στα κορίτσια... το ευχαριστηθήκαμε όλοι για άλλη μια φορά! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για την όμορφη ιστορία και καλή συνέχεια!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί εναλλαγές συναισθημάτων μας δημιούργησες, καλέ???!!!
    Πολύ όμορφη η ιστορία σου, κοριτσάκι μου!!!
    Μου ξεκίνησες τη μέρα μια χαρά!!!
    ;-)
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ειλικρινά που κατάφερα να σε "ταξιδέψω", Γιάννα μου! Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ! Φιλάκια πολλά-πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Ελλη μου!Εμεινα άφωνη από τήν τόσο ρομαντική ιστορία πού έγραψες!Καί πόσο όμορφα έδεσες τίς λέξεις μεταξύ τους!Τό ταλέντο στό γράψιμο,πρέπει νά τό εκμεταλευτείς!Συγχαρητήρια γιά τήν 3η θέση!!Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Δήμητρα! Σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα καλά σου λόγια! Προς το παρόν θα μοιράζομαι μαζί σας το "ταλέντο" μου στο γράψιμο... δεν ξέρω αν χρειάζεται ή πρέπει να το εξελίξω περισσότερο, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Μα είναι τόσο πολύ αισιόδοξη τελικά και το αποδεικνύει εδώ, στον Πύργος της Οικοδέσποινας! Εύγε γλυκιά μου και συγχαρητήρια για άλλη μια φορά. Μεγάλη ψυχοθεραπεία η γραφή εντέλει..!
    Σε φιλώ και σου εύχομαι καλή Κυριακή! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, ναι, είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία!! Και η γραφή... αλλά και η ανάγνωση! Κάθε φορά περιμένω εναγωνίως να "χαθώ" μέσα στις ιστορίες των άλλων συμμετεχόντων στο παιχνίδι... Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ, φιλάκια και καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  9. Μπράβο, Έλλη, με συγκίνησε η ιστορία σου και μου άρεσε πολύ το αισιόδοξο τέλος! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ και συγχαρητήρια επίσης!! Λάτρεψα και τις δύο συμμετοχές σου... πολύ ανθρώπινες ιστορίες, γεμάτες συναίσθημα! Ανυπομονώ για τα επόμενα δείγματα γραφής σου... Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Γεματη ρομαντισμό αλλα και με νότες αισοδοξίας η ιστορία σου, Ελλη!!
    Μπράβο σου! Να'σαι καλά ! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Φιλιά, καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  11. Συγχαρητήρια πολλά Έλλη μου!
    Η ιστορία σου είναι φτιαγμένη με τα υλικά που χρησιμοποιείς και στις κατασκευές σου. Αγάπη, φαντασία, ρομαντισμό και μεράκι. Να'σαι πάντα καλά και να μας εμπνέεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανελλάκι μου, ανταποδίδω τα συγχαρητήρια και προσθέτω επιπλέον και το θαυμασμό μου για τη γραφή σου. Υποκλίνομαι στο ταλέντο σου, ειλικρινά! Κάθε φορά μας ταξιδεύεις... και σε ευχαριστώ γι' αυτό! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. ΈΛΛΗ μου, δεν μπορώ να φανταστώ οτι δημιουργησες αυτη την ομορφη και συγκινητικη ιστορια με αφετηρία μονο καποιες λεξεις!!
    τι να πω! ΑΞΙΖΕΙ!!!
    με προετρεψες να διαβασω και τις αλλες ιστοριες,που ελαβαν μερος!Αρα, στα ταλεντα σου, προσθετω και την ιδιοτητα:λογοτέχνις!(ναι, με γιωτα)ΠΟΛΛΑ φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρβάρα μου, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι' αυτά τα όμορφα, συγκινητικά λόγια σου! Χαίρομαι που σε προέτρεψα να διαβάσεις και τις υπόλοιπες συμμετοχές, γιατί όλες τους ήταν αξιόλογες! Έχουμε θαυμάσει από παιχνίδι σε παιχνίδι εξαιρετικά δείγματα γραφής... Πολλά φιλιά κι από εμένα, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος28/4/13, 10:29 μ.μ.

    συγχαρητηρια!εχεις ταλεντο στο γραψιμο ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !βασω λαρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύη όμορφη η ιστορία σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, Μαρία Έλενα! Φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα Έλλη μου. Άργησα να περάσω με τις ζωγραφικές μου επί της αυλής!Και τώρα με το ζόρι κάθομαι και γράφω!
    Συγχαρητήρια πολλά κοπέλα μου! Η γλυκύτητα της γραφής σου έπρεπε να με υποψιάσει. Πλέον έχω μπει και σε αυτό το τριπάκι: Αφού βαθμολογήσω να προσπαθώ να σκεφτώ ποιος μπορεί να είναι ο συγγραφέας!
    Πόσο αισιόδοξη είσαι!
    Πάντα έτσι κοπέλα μου!
    Φιλιά!
    Καλή Μεγαλοβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου! Όποτε έχεις χρόνο να περνάς, ξέρεις πως δεν παρεξηγώ! Έτσι κι αλλιώς, εγώ εδώ θα είμαι...

      Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ! Κι εγώ προσπαθώ να μαντεύω τους συγγραφείς, αλλά μέχρι στιγμής μόνο τις ιστορίες από το Κανελλάκι έχω καταφέρει να καταλάβω! :) Αχ, αυτό το Κανελλάκι, μας έχει βάλει τα γυαλιά...

      Όσο για την αισιοδοξία, ναι, την έχω! Όλα τα άλλα μπορεί να μου τα πήραν, αλλά αυτή δεν θα μου την πάρει κανείς... είναι δική μου, καταδική μου, γούστο και καπέλο μου!! Χαχαχαχα!! Φιλάκια, καλό βράδυ και καλή Μ. εβδομάδα!

      Διαγραφή
  16. Τα συγχαρητήρια μου για την όμορφη ιστορία σου και τη διάκρισή σου!!
    Σε ευχαριστώ κι εγώ πολύ για όλα..

    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστώ! Εγώ δεν έκανα τίποτα... όλα από τα χέρια σου περάσανε! Να είσαι καλά, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  17. ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ!!!!!!
    ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΜΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ!!!!
    ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!!
    ΠΑΝΤΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Κι εγώ το ίδιο παθαίνω, όταν διαβάζω όλες μαζί τις ιστορίες... μου αρέσουν σχεδόν όλες και δυσκολεύομαι απίστευτα να ψηφίσω μόνο τρεις.
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος19/5/13, 10:17 μ.μ.

    Eπιτέλους κατάφερα να διαβάσω την ιστορία σου!Ήταν τέλεια!Σίγουρα θα την ψήφιζα!Πάντα αισιόδοξη Ελλάκι μου!Μπράβο!προϊσταμένη από Κέρκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά-πολλά ευχαριστώ! Χαίρομαι ειλικρινά που σου άρεσε η ιστορία μου.
      Στη φύση, όσο κι αν βρέξει, κάποια στιγμή θα βγει ο ήλιος... το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή. Μπορεί να χρειαστεί υπομονή, αλλά θα βγει. Έτσι πιστεύω! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...