Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Κοσμήματα από ζωγραφισμένα μεταλλικά καπάκια

     Καλησπέρα!     

     Την "εμμονή" μου με τα μεταλλικά καπάκια μπουκαλιών, ε, μάλλον την έχετε καταλάβει πια! 

     Τα έχω κάνει σκουλαρίκια (εδώ, εδώ και εδώ θα βρείτε κάποια που έχω κάνει παλαιότερα), δαχτυλίδια... κάτι μου λέει ότι θα τα κάνω στην πορεία και κολιέ και βραχιόλια... ποιος ξέρει; 

    Η αλήθεια είναι ότι με ελκύει τρομερά η εσωτερική επιφάνειά τους - νομίζω ότι μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μέσα σ' αυτή τα πάντα! Παρόλο που υπάρχουν στο εμπόριο βάσεις δαχτυλιδιών με αντίστοιχη επιφάνεια (αν και όχι με αυτό το βάθος), εγώ συνεχίζω να επιμένω και να χρησιμοποιώ τα καπάκια... τα οποία έχουν για μένα μια underground, αντικομφορμιστική, εναλλακτική, ιδιαίτερη αισθητική!

   Αυτή τη φορά, λοιπόν, πήρα το -προσφάτως- αγαπημένο μου υλικό... και δημιούργησα διάφορα κοσμήματα. Τα περισσότερα τα ολοκλήρωσα λίγο πριν τις γιορτές και τώρα βρήκα την ευκαιρία να σας τα δείξω. Χρησιμοποίησα ό,τι μου ήρθε στο νου: πάστες, μεταλλικά στοιχεία, χάντρες, κορδέλες... και άλλαξα την όψη αυτού του ταπεινού, ευτελούς υλικού:



Εναλλακτικό δαχτυλίδι από μεταλλικό καπάκι, ζωγραφισμένο 
με πάστα 3 χρωμάτων (λευκό, ασημί και σκούρο ασημί) και μπλε 
μεταλλικά αστεράκια. Σε ασημί βάση με άνοιγμα που αυξομειώνεται.





Εναλλακτικά σκουλαρίκια από μεταλλικά καπάκια, ζωγραφισμένα
 με χρυσή πάστα. Με μεταλλική, ιριδίζουσα πεταλούδα (μπορντό-χρυσή), 
γυάλινες χρυσές χάντρες και βελουτέ μπορντό κορδέλα




Εναλλακτικά σκουλαρίκια από μεταλλικά καπάκια, ζωγραφισμένα
 με πορτοκαλί πάστα. Με γυάλινες χάντρες (κόκκινες, πράσινες, 
πορτοκαλί), ακριλικό πουά στοιχείο και βελουτέ πράσινη κορδέλα




Εναλλακτικά σκουλαρίκια από μεταλλικά καπάκια, ζωγραφισμένα
 με πράσινη πάστα. Με μαύρες χάντρες, ακριλικό μαύρο λουλούδι 
και πράσινο συνθετικό δίχτυ


     Καλό Σαββατόβραδο!


30 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες και ιδιαίτερες οι δημιουργίες σου !!! Απίστευτο τι έφτιαξες με απλά καπάκια! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βασική μου ιδέα είναι το "τίποτα δεν πάει χαμένο και όλα μπορούν να μεταμορφωθούν"... από κει και πέρα, αυτοσχεδιάζω... γιατί να μπορούν να γίνουν εικαστικές παρεμβάσεις επάνω σε καμβάδες και όχι και σε αυτή τη μικρή, ταπεινή επιφάνεια; Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Απίστευτα τα σκουλαρίκια! Αν έχεις φαντασία μπορείς να μεταμορφώσεις απλά υλικά και να τα κάνεις κόσμημα! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα βοηθάει η φαντασία όταν αποφασίζεις να κάνεις παρεμβάσεις σε αντικείμενα, αλλά για μένα παίζει ρόλο εξίσου και η τόλμη και η θέληση - μπορεί το υλικό να είναι ευτελές, αλλά τελικά νομίζω ότι δεν του φαίνεται, έτσι δεν είναι; Καλό βράδυ επίσης!

      Διαγραφή
  3. Πανέμορφα τα έκανες!!!!!Τα σκουλαρίκια με τις πεταλούδες είναι αυτά που ξεχωρίσαμε!!!!!!Καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας άρεσαν, κορίτσια! Αυτά με τις πεταλούδες άρεσαν και σε μια φίλη πολύ, η οποία τελικά και τα επέλεξε για να τα προσφέρει ως δώρο για τις γιορτές!

      Καλό βράδυ να έχετε κι εσείς, να περάσετε όμορφα!

      Διαγραφή
  4. Εγώ δεν έχω τρυπημένα αυτιά, οπότε προτιμώ το δαχτυλίδι! Αναρωτιέμαι όμως, δεν είναι κοφτερά τα δοντάκια ? δεν είναι επικίνδυνο όταν το φοράς? (είμαι και λίγο άγαρμπη στις κινήσεις μου...χαχαχα!!). Καλή Κυριακή !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Μαριάννα μου! Λόγω της μεγάλης πίσω επιφάνειά τους, μπορεί να προσαρτηθεί πολύ εύκολα και κλιπ για μη τρυπημένα αυτιά.

      Όσο για το επικίνδυνο: δεν σας ανέφερα ότι τα καπάκια δεν είναι χρησιμοποιημένα, είναι ολοκαίνουρια και τα προμηθεύομαι από καταστήματα που πωλούν είδη εμφιάλωσης (δεν έχουν λογότυπα, διακριτικά κλπ ούτε έχουν στραβώσει λόγω του ανοίγματος). Τα δοντάκια δεν είναι επικίνδυνα να σε κόψουν (και σου το λέω εκ πείρας, καθώς φοράω συχνά τέτοια σκουλαρίκια). Στα δαχτυλίδια όμως, για καλύτερα, συνήθως λιμάρω ελαφρά τις άκρες (όχι πολύ, για να μη χάσουν το σχήμα τους) με λίμα σιδήρου. Για να καταλάβεις, έχω φορέσει τέτοιο δαχτυλίδι ακόμα και κάτω από μάλλινο γάντι (!!!!) και το γάντι, όπως και το δαχτυλίδι, έμειναν ανέπαφα. Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Καλά τίποτε μα τίποτα δεν θα αφήσετε που να μην το μεταμορφώσετε σε κάτι βρε κορίτσια!! Τώρα θα πρέπει να αρχίσω να πίνω αναψυκτικά και μπύρες!! Μπράβο σου, πολύ όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να' σαι καλά, μ' έκανες και γέλασα!! Δε χρειάζεται να αρχίσεις να πίνεις αναψυκτικά και μπύρες... για να 'χεις υλικό για τα κοσμήματα!! Αν το έκανα αυτό, θα είχα γίνει αλκοολική τώρα!!!! Όπως είπα και στη Μαριάννα πιο πάνω, πωλούνται καπάκια στα καταστήματα που διαθέτουν είδη εμφιάλωσης, χωρίς διακριτικά ή λογότυπα, φυσικά (ακόμη καλύτερα). Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  6. Είναι πανέμορφα..μου άρεσαν όλα!!
    Μπράβο!
    Καλή Κυριακή..φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τα καπάκια ακόμη δεν τα αφήνεις να σου ξεφύγουν.
    Μπράβο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμμ... το' χω αυτό... και τα καημένα αν είχαν φωνή θα ούρλιαζαν με όσα έχουν υποστεί...μέχρι να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΕΛΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ... ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΊΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και μπορούμε, απλώς με πολύ υγρά υλικά έχουν την τάση να σκουριάζουν... μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιείς primer για μέταλλα. Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  9. Έχω ξαναδεί δημιουργίες από καπάκια ,αλλά κάθε φορά με εντυπωσιάζουν και τα δικά σου είναι ένα κι ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Ελλη μου!!Είναι πανέμορφ όλα!!Καί πολύ προσεγμένα αλλά καί μέ ωραία χρώματα!!Γειά στά χεράκια σου!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Δήμητρα! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  11. Όμορφη η ιδέα σου,τα έχεις φτιάξει πολύ ωραια και χαρούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι ειλικρινής, η πρωταρχική ιδέα δεν ανήκει σε εμένα, καθώς τα κοσμήματα με καπάκια είναι τάση στο εξωτερικό και το ανακάλυψα σε αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο. Συνήθως κάνουν καπάκια με decoupage... εδώ έβαλα τη φαντασία μου να δουλέψει και χρησιμοποίησα εντελώς διαφορετικά υλικά. Χαίρομαι πάντως που σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  12. Καλά, τα καπάκια είναι φοβερό υλικό! Μπορείς να κάνεις τα πάντα και συμφέρουν! Πολύ όμορφα τα κοσμήματά σου, πραγματικά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Μαριάννα μου! Εκτός του ότι συμφέρουν ως υλικό και πέρα από το οικολογικό τους μήνυμα (όσον αφορά την επαναχρησιμοποίηση υλικών), τα κοσμήματα αυτά είναι και κάτι το διαφορετικό, κάτι που δε συναντάς συχνά... Επίσης, συμφωνούμε, έχουν άπειρες δυνατότητες παρέμβασης!

      Διαγραφή
  13. Πολύ όμορφα τα κοσμηματά σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραίες δημιουργίες, δε φανταζόμουν ότι μπορείς με τα καπάκια να κάνεις τόσο όμορφα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ και για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια! Καλώς ήλθες στην παρέα, θα χαρώ να τα λέμε!

      Διαγραφή
  15. Οφειλω να ομολογησω Ελλη μου οτι οντως τα μεταφορφωσες! Ειδικα το πρωτο δαχτυλιδι μου αρεσε πολυ πολυ!
    Μπραβο!!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Μίκα μου! Όταν έφτιαχνα το πρώτο δαχτυλίδι που λες, είχα στο νου μου το φεγγάρι, τον ήλιο και τα αστέρια... και για τα χρώματα, επηρεάστηκα από τα χρώματα του χειμώνα... Χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλάκια!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...