Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Dark: Σκουλαρίκια "Η Νεκρή Νύφη" (Tim Burton, 2005)

  Ο Τιμ Μπάρτον είναι Αμερικανός σκηνοθέτης και για μένα, ένας αριστουργηματικός καλλιτέχνης, μοναδικός στο είδος του. Έχει μια εκκεντρική, αρκετά σκοτεινή και ιδιόμορφη οπτική στον τρόπο που δημιουργεί τις ταινίες του. Κάποιες από αυτές είναι:

- Ο Ψαλιδοχέρης (1990 - Edward Scissorhands)
- Ο Eφιάλτης των Χριστουγέννων (1993 - Nightmare Before Christmas)
- Ο Πλανήτης των Πιθήκων (2001 - Planet of the Apes)
- Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας (2005 - Charlie and the chocolate Factory)
- Η Νεκρή Νύφη (2005 - Corpse Bride)

και άλλες!

   Αυτό το ζευγάρι σκουλαρίκια φτιάχτηκε λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι (γι' αυτό και φωτογραφήθηκε πάνω στον αστερία!!) και δόθηκε ως δώρο σε μια αγαπημένη φίλη, η οποία λατρεύει όπως κι εγώ τον Tim Burton, τις ταινίες του και τους χαρακτήρες που δημιουργεί. Έγινε με την τεχνική decoupage επάνω σε φύλλο φελλού και τυλίχτηκε με μαύρο σύρμα. Η εικόνα δείχνει τους κεντρικούς ήρωες από την ταινία "Η Νεκρή Νύφη".*





     Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!


* Η "Νεκρή Νύφη" είναι μια ιδιαίτερη, παράδοξη, σκοτεινή ταινία, της οποίας η ιστορία διαδραματίζεται κάπου στην Ευρώπη, το 19ο αιώνα. Ο ήρωάς της, ο Βίκτορ, διεισδύει τυχαία στον κόσμο των νεκρών, όταν συναντάει μια μυστηριώδη νεκρή νύφη, την οποία και παντρεύεται, στην ουσία άθελά του. Στο μεταξύ, στον επάνω κόσμο, η εν ζωή αρραβωνιαστικιά του τον αναζητά. Ο Βίκτορ διαπιστώνει ότι ο κάτω κόσμος διαφέρει κατά πολύ από τον αυστηρό, ψυχρό βικτοριανό κόσμο όπου ζει... και ενίοτε, μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικός και ενδιαφέρων. 

15 σχόλια:

  1. Λατρεύω Τιμ Μπάρτον.......έκλαψα στο τέλος του ψαλιδοχέρη.......διασκέδασα με το εργοστάσιο σοκολάτας (μαζί με τα πιτσιρίκια) και συγκινήθηκα πολύ στη νεκρή νύφη. Εμπνευσμένα τα σκουλαρίκια που έφτιαξες. Το ίδιο ζευγάρι είχα δει πριν χρόνια σε προσκλητήριο γάμου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Κατερινάκι! Εκτός από τα σκουλαρίκια και τις ταινίες και η φίλη μου είναι "dark" και εφόσον της αρέσει ο Τιμ Μπάρτον, θεώρησα ότι θα φορούσε άνετα τέτοιου είδους σκουλαρίκια... Αλλά σε προσκλητήριο γάμου... τι να πω, μου φαίνεται πολύ προχωρημένο...! Τώρα που το σκέφτομαι, αν το διαβάσει αυτό η φίλη μου, ικανή την έχω να το κάνει όταν θα έρθει η στιγμή να παντρευτεί!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Γεια στα χεράκια σου.Πολύ όμορφη η κατασκευή σου και κυρίως θεματική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια τά σκουλαρίκια!!Τήν ταινία τήν έχω δή πολλές φορές!!Μού αρέση πολύ!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν! Επίσης χαίρομαι που γνωρίζετε οι περισσότερες την ταινία... είναι όντως πολύ καλή!

      Διαγραφή
  4. Έχω δει τον Ψαλιδοχέρη και τον Πλανήτη των Πιθήκων.Είναι από τις ταινίες που μου άρεσαν αρκετά.
    Τα σκουλαρίκια πολύ πετυχημένα.Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Δάφνη μου! Με την πρώτη ευκαιρία, δες και τη "Νεκρή Νύφη", είναι πιο ιδιαίτερη και "καρτουνίστικη" και δεν μοιάζει καθόλου με τις άλλες δύο που έχεις δει. Καλό βράδυ και σε σένα!

      Διαγραφή
  5. Πανέμορφα σκουλαρίκια και μου αρεσε πολυ η ιδεα να τα τυλιξεις με μαυρο συρμα!!! Ο Tim Burton απλα αγαπημενος!!! Αφού η μικρη συχνα ζητα να βαλω να δουμε το "Δισ ιζ Χάλοουιν"...χαχαχα!!! Εμπνεομαι κι εγω απο τις ταινίες του!!! Φιλάκια και καλή συνέχεια!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Φωτεινή μου! Το μαύρο σύρμα έχει συμβολική σημασία... "δένει" το ζευγάρι! Φιλάκια κι από μένα, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Πολύ ωραίος συμβολισμός!!! δεν το είχα σκεφτεί!!!

      Διαγραφή
  6. Πραγματικά εκπληκτικός σκηνοθέτης,οι ταινίες του με συναρπάζουν,το ίδιο και τα σκουλαρίκια σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι φανταστικά!Λατρεύω τις ταινίες του tim burton και ειδικά η συγκεκριμένη είναι μια απο τις πιο αγαπημένες μου!Τα σκουλαρίκια σου τα λάτρεψα αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...