Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Λίμνη Κάρλα - Βένετο Πηλίου

  Η  Κάρλα Βοιβηίς και Βοιβιάς κατά την αρχαιότητα και μετέπειτα Βοιβηίδα, Βοίβη ή Φοίβη, ή λίμνη της Πελασγιώτιδος, ή Κερκινίτις ή Κάρλα Σού, ή Κάρλα Γκιόλ, ή ο "Βάλτος" για τους ντόπιους) ήταν λίμνη, η οποία βρισκόταν νοτιοανατολικά της Λάρισας, κοντά στις βόρειες πλαγιές του Πηλίου, στα όρια των Νομών Λάρισας και Μαγνησίας.  
  Η λίμνη υμνήθηκε από τον Όμηρο, τον Πίνδαρο, τον Στράβωνα και άλλους και ο τόπος συνδέθηκε με τον θεό Απόλλωνα, το "Φοίβο", που στην περιοχή ερωτεύτηκε την όμορφη Κυρήνη, την καλλονή Δάφνη και με την Κορωνίδα γέννησε το φημισμένο γιατρό της αρχαιότητας, Ασκληπιό. Επιπρόσθετα, από την περιοχή της Κάρλας ξεκίνησαν για την Αργοναυτική εκστρατεία ο Άρμενος, ο Πρόθοος και ο Εύμηλος, ενώ η λίμνη ήταν πέρασμα ή καταφύγιο για πολλούς ημίθεους και ήρωες (Θησέας, Ηρακλής, Αμαζόνες) στην πορεία τους για τις διάφορες αποστολές τους. 
 Η λίμνη Κάρλα αποξηράνθηκε το 1962. Η αποξήρανσή της αποφασίστηκε κυρίως λόγω του ότι προκαλούσε συχνές πλημμύρες στις γεωργικές καλλιέργειες περιμετρικά της, ενώ ταυτόχρονα ορισμένες βαλτώδεις εκτάσεις γύρω της, προκαλούσαν την έντονη παρουσία εντόμων. 
 Στην πορεία των μετέπειτα ετών, διαπιστώθηκε ότι οι επιπτώσεις της ύπαρξης της λίμνης στο οικοσύστημα της περιοχής ήταν μεγαλύτερες και σημαντικότερες από το όφελος που προσέφερε η αποξήρανσή της. Το Δεκέμβριο του 2010 άρχισε η άντληση νερού από τον ποταμό Πηνειό, με σκοπό σταδιακά η λίμνη να τροφοδοτείται με 14 κυβικά μέτρα νερού το δευτερόλεπτο, μέσω της λειτουργίας πέντε διαφορετικών αντλιοστασίων. 
  Σήμερα, η λίμνη έχει αναδημιουργηθεί και γίνεται προσπάθεια να αποκτήσει μέγεθος 38.000 στρεμμάτων (η αρχική λίμνη είχε μέγεθος 180-195 χιλιάδες στρέμματα και το βάθος της έφτανε τα 4-6 μ.). Το έργο πρόκειται να συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία, στην αποκατάσταση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, στην άρδευση 100.000 στρεμμάτων, στην ενίσχυση της ύδρευσης της πόλης του Βόλου με 15 εκατ. κυβικά μέτρα νερού ετησίως (το 50% των αναγκών της πόλης) και σε πολλά άλλα ακόμη. 
  Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ανασύσταση της λίμνης ήρθαν στο φως σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα (όπως κοσμήματα, αγγεία, νομίσματα, τμήματα κτιρίων, αγωγοί, τάφοι). Το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε τη διατήρηση και τη μετατροπή σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, ενός τμήματος προϊστορικού οικισμού έκτασης 3,5 στρεμμάτων, που χρονολογείται από το τέλος της Νεολιθικής Εποχής. (πηγές: εδώεδώ και εδώ).

*****

 Με το άλλο μου μισό αποφασίσαμε να κάνουμε μια μεγάαααλη βόλτα, με σκοπό να επισκεφθούμε για πρώτη φορά τη λίμνη Κάρλα (αν μη τι άλλο, είναι η λίμνη του τόπου μας) αλλά και να γνωρίσουμε τη γύρω περιοχή, που έως τώρα δεν είχαμε επισκεφθεί ξανά. 

  Θέλετε να έρθετε μαζί μου, να δείτε μέσα από τα δικά μας μάτια τη διαδρομή;

 Ξεκινώντας από την πόλη της Λάρισας, κατευθυνθήκαμε πρώτα προς τα παράλιά της και συγκεκριμένα προς τον Αγιόκαμπο... 


... και έπειτα, προχωρήσαμε κατεβαίνοντας προς το Πολυδένδρι. Η συγκεκριμένη διαδρομή (για όσους δεν τη γνωρίζουν) είναι υπέροχη, καθώς ο δρόμος διασχίζει το καταπράσινο βουνό και καταλήγει στη θάλασσα. Αλλά, αντίθετα από τα αρχικά σχέδιά μας, δεν κολυμπήσαμε ούτε στον Αγιόκαμπο, ούτε στο Πολυδένδρι...


... συνεχίσαμε, και κατευθυνθήκαμε προς το βουνό και πάλι, για να βρούμε το Καλαμάκι... και τη λίμνη Κάρλα, πλάι στο χωριό Κανάλια.


 Η λίμνη από ψηλά...

(διακρίνεται στα αριστερά)


... και ένας ταμιευτήρας...


   Γύρω από τη λίμνη συναντήσαμε αρκετές εκτάσεις με καλλιέργειες, αλλά και όμορφα ζώα...


 Στα όρια της Κάρλας υπάρχει ένας υπερυψωμένος, χαλικόστρωτος δρόμος, ο οποίος σου επιτρέπει να δεις τη λίμνη από πιο κοντά. 




  Υπάρχει και παρατηρητήριο πουλιών (είδαμε ερωδιούς στη λίμνη, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να τους φωτογραφίσω). 
  Το παρατηρητήριο είναι ό,τι πρέπει αν θέλεις να γυρίσεις ταινία θρίλερ... (!!!!)... Με λίγα λόγια, δεν το λες και περιποιημένο!... Ταινία μπορεί να μην γύρισα (αν και το σκέφτομαι, χαχαχα!), αλλά βγήκα μια καταπληκτική, σκοτεινιάρικη και λίγο τρομακτική φωτογραφία, όπου αναδύομαι από το υπερπέραν ανάμεσα στις αράχνες. Επέλεξα όμως να μην τη βάλω εδώ και σας κάνω έτσι να φύγετε τρέχοντας!!! (από όσο θυμάμαι, οι περισσότερες φίλες από εσάς δεν τα πάτε και τόσο καλά με τα θρίλερ...)

 Φεύγοντας από τη λίμνη, κατευθυνθήκαμε προς το (σχετικά άγνωστο) Βένετο Πηλίου (220 μ. υψόμετρο). Στην περιοχή υπάρχουν περιπατητικές διαδρομές, όπως για παράδειγμα η διαδρομή Βένετο-Μονή Φλαμουρίου (580μ. υψόμετρο). Για να φτάσει κανείς στο σχεδόν "κρυμμένο" Βένετο διασχίζει ένα πυκνό δάσος με δρυς, καστανιές, κουμαριές και διάφορα άλλα φυτά. 


  Στη διαδρομή είδαμε κι άλλα ζώα (ΠΟΛΛΑ ζώα όμως!!!) να βόσκουν ελεύθερα...


... τα οποία μάλιστα πόζαραν για χάρη μας, καθώς περνούσαμε ανάμεσά τους με το αυτοκίνητο...






   Συναντήσαμε και κάποιους περίεργους φυσικούς σχηματισμούς...

(θυμίζει αφρικανική καλύβα, ή εγώ έχω τρελή φαντασία;;!!)

 Φτάνοντας στο Βένετο, για να κατευθυνθεί κανείς προς τη θάλασσα, έχει δύο επιλογές: να ακολουθήσει το δρόμο που οδηγεί προς το Πετρομέλισσο... ή να ακολουθήσει το χωμάτινο, δύσκολο και κακοτράχαλο δρόμο 3 χιλιομέτρων που οδηγεί στην πολύ μικρή και βραχώδη ακτή Κουλούρι. Στη μία της πλευρά, η ακτή Κουλούρι χρησιμοποιείται κυρίως για τις βάρκες, αλλά στην άλλη, όπου υπάρχει ένας μικρός κολπίσκος, μπορεί κανείς να κολυμπήσει. Το Κουλούρι ενδείκνυται για ψάρεμα και ψαροντούφεκο, λόγω της βραχώδους μορφολογίας του. 
  Όπως καταλαβαίνετε, εμείς ακολουθήσαμε το δύσκολο δρόμο (περιμένατε κάτι λιγότερο από εμάς;) και φτάσαμε στο Κουλούρι... 


Αφήσαμε το αυτοκίνητο σε ένα σχετικά ομαλό σημείο και στρίβοντας δεξιά, αντικρίσαμε αυτό τον μικρό, όμορφο, βραχώδη και έρημο κολπίσκο... Εννοείται πως βουτήξαμε κατευθείαν!!


  Συνέλεξα και διάφορους θησαυρούς... (όχι που θα τους άφηνα, οι περισσότερες πέτρες εκεί έχουν αυτή τη μορφή...)


 Θαυμάσαμε και την απίστευτη δύναμη της φύσης... 


...παρατηρώντας τη ρίζα ενός δέντρου που προεξείχε από την πλαγιά του βουνού, η οποία στο διάβα της συνάντησε ένα βραχάκι. Το θρυμμάτισε και ένα μεγάλο κομμάτι του το πήρε αγκαλιά... αποφασισμένη να συνεχίσει ακάθεκτη το δρόμο της προς την επιβίωση!


  Παρατηρήσαμε και ένα δέντρο να ορθώνεται μέσα από τους βράχους, με τις ρίζες του να έχουν πάρει τον κατήφορο για να βρουν λίγο γόνιμο χώμα...

... και το βραδάκι επιστρέψαμε, γεμάτοι όμορφες εικόνες.


  Ξέρω ότι σας κούρασα με την μακροσκελή μου ανάρτηση, αλλά το χάρηκα που ήρθατε μαζί μου! Περιμένω τις εντυπώσεις σας...

   στο μεταξύ... 

   στέλνω φιλιά πολλά σε όλους!

56 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/7/13, 6:22 π.μ.

    Kαλώς ήρθατε στα μέρη μας!!! Η φωτογραφία η πρώτη που έχεις με την κάρλα,(αυτή που διακρίνεται στ' αριστερά) είναι σα να την πήρες από το μπαλκόνι μας, με τη διαφορά οτι βλέπουμε ευθεία την κάρλα εμείς στην Κερασιά! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η εκδρομή, αν και έχεις απόλυτο δίκιο πως ενώ θα μπορούσαν να κάνουν πολλά για να την επισκέπτεται ο κόσμος, έχουν εγκαταλείψει οι αρχές τα πάντα στη μοίρα τους και στο έλεος της φύσης...

    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!!
      Μένουμε αρκετά κοντά!!
      Πράγματι μου άρεσε η εκδρομή, σκεφτόμασταν εδώ και καιρό να έρθουμε να δούμε τη λίμνη... και τα μέρη προς τα εκεί δεν τα είχαμε δει καθόλου! Και είναι πλάι στο σπίτι μας, να φανταστείς!!
      Όσο για την εγκατάλειψη, εκτός από το παρατηρητήριο δεν την πρόσεξα κάπου αλλού τόσο έντονα, αλλά για να το λες, κάτι θα ξέρεις.
      Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν σημεία όπου, τουλάχιστον, να ενημερώνεται το κοινό σχετικά με την ύπαρξη της λίμνης και τα χαρακτηριστικά της (κάποιες πινακίδες, ή ο,τιδήποτε άλλο). Δεν ήξερα έκταση, βάθος (ή κάποια ιστορικά στοιχεία κλπ) και φυσικά, όλα τα στοιχεία που ανέφερα εδώ, τα βρήκα από το ίντερνετ. Είδαμε σήμανση για ένα μουσείο με εκθέματα που βρέθηκαν στη λίμνη, αλλά ψάξαμε και δεν καταφέραμε να καταλάβουμε πώς να το βρούμε. Αναρωτιέμαι κιόλας, θα ήταν ανοιχτό, ακόμη κι αν το βρίσκαμε;
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφα μέρη με απίστευτη ομορφιά και θέα! Να'στε πάντα καλά και να κάνετε τέτοιες όμορφες εκδρομούλες! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε η βόλτα! Πολλά φιλιά, καλή μέρα να έχεις κι εσύ!

      Διαγραφή
  3. Η "απόδραση" αυτή ήταν το ιδανικότερο ξεκίνημα της ημέρας!!!
    Γεμίσαμε οξυγόνο κ' ομορφιά!
    Ευχαριστούμε για την ξενάγηση, κούκλα!!!
    Να περνάς όμορφα!!!
    Φιλιά πολλά!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα, καλή μου, χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες!
      Ειδικά η πλευρά όπου βρίσκεται το Βένετο, αν και ανήκει στο Πήλιο, δεν είναι και τόσο γνωστή... κι όμως, είναι πολύ όμορφη!
      Πολλά φιλιά κι από εμένα, καλή σου μέρα, Γιάννα μου!

      Διαγραφή
  4. Από τις φωτογραφίες φαίνεται πολύ όμορφος τόπος!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι!! Καλημέρα κι από εμένα, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα!Πολύ όμορφη βόλτα και οι φωτογραφίες σου υπέροχες!Ευχαριστούμε!Να είστε πάντα καλά και να περνάτε υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Σπυριδούλα! Εγώ ευχαριστώ που ήρθατε μαζί μου στη βόλτα!
      Πολλά φιλιά, να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  6. Όμορφη η περιγραφή σου και οι φωτος.
    Να περνάς πάντα όμορφα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ το ίδιο, να περνάς υπέροχα, Μαρία Έλενα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Πολύ χαιρόμαστε που στις βόλτες σου μας "παίρνεις" μαζί σου!!!Περιμένουμε κι άλλες!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίζω να έρθει εδώ και η me(maria) μας και να δει ότι υπάρχει κι άλλη μια ισάξια φωτογράφος! Μπράβο βρε Ελλάκι μου! Πανέμορφα μέρη, πανέμορφες φωτογραφίες! Να περνάτε καλά! Σε φιλώ γλυκά και καλό Σαββατοκύριακο! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν την Μαρία κανείς!! Μακάρι να είχα τη φωτογραφική της ματιά...
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, κορίτσι μου! Πολλά φιλιά, καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  9. Ζηλευω , αυτο το κολπάκι ειναι τελειο για μπάνιο , ετσι μου αρεσει , οχι με πολυκοσμία, ποσο ξεφευγεις με μια εκδρομή! Μπραβο Ελλη και οι αγελάδες πανεμορφες , τις θεωρώ πολυ ηρεμιστικο ζωο και τις αγαπώ παρα πολυ, πάντα να περνας τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το κολπάκι ήταν τέλειο!
      Κάποτε διάλεγα την πολυκοσμία, εδώ και αρκετά χρόνια όμως κι εμένα δεν μου αρέσει πια. Όπου μαζευόμαστε πολλοί, χαλάμε την ομορφιά του φυσικού τοπίου (μαγαζιά, ομπρέλες, ξαπλώστρες, μουσική στη διαπασών, σκουπίδια...) Συνειδητοποίησα πως δεν μου χρειάζονται αυτά πλέον. Έχω το καρεκλάκι μου, την ομπρέλα μου και μπορώ να πάω οπουδήποτε, να ηρεμήσω. Τι πιο όμορφο από το να είσαι στη θάλασσα, πλάι στο βουνό, να ακούς τα πουλιά και τα κύματα και να είσαι και μόνος σου; Εκείνη την ημέρα ήμαστε μόνο εμείς για ώρες, ώσπου ήρθαν άλλα δυο άτομα. Ευχαριστήθηκα φύση...
      Όσο για τις αγελάδες, πιο πολλές μαζεμένες να βόσκουν ελεύθερες δεν είχα ξαναδεί!! Με δυσκολία περνούσαμε ανάμεσά τους κάποιες φορές... ήταν στη μέση του δρόμου!
      Πολλά φιλιά, Μαίρη μου, να είσαι καλά! Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  10. Υπέροχο το φωτογραφικό ταξίδι! Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τόσες ομορφιές! :)))
    Καλά να περνάς!
    Φιλάκια!

    Ακόμα γελάω με την Πέτρα! χιχιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)))
      Χαίρομαι που σου άρεσε η βόλτα, Αριστέα μου!
      Η Πέτρα τα παραλέει...
      Φιλάκια κι από εμένα, να απολαύσεις το Σαββατοκύριακό σου!

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφη η ξενάγηση σου αλλά αυτό το παρατηρητήριο πουλιών στην κατάσταση που βρίσκεται είναι ότι πρέπει για να διαφημίζει τις ομορφιές της πατρίδας μας στους τουρίστες. Ελπίζω να μην χάσει τον δρόμο κάποιος τουρίστας και εκτεθούμε ανεπανόρθωτα.
    Για μας δεν με νοιάζει.
    Εμείς έχουμε συνηθίσει στην ασχήμια και μάλιστα συμβάλουμε φιλότιμα στην διατήρηση της.
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις... η αλήθεια είναι πως πρέπει να χάσεις το δρόμο σου για να βρεις τη λίμνη και το παρατηρητήριο, μιας και πινακίδες που να δηλώνουν την ύπαρξη της λίμνης δεν υπάρχουν πουθενά, από όσο θυμάμαι!
      Θα σου το ξαναπώ, πάντως: αν το ανακάλυπτε κανείς από Χόλιγουντ μεριά, θα γύριζε καταπληκτική ταινία!! Σκούρο ξύλο, αράχνες, κι άλλες αράχνες, σκοτεινιά, και κάτι χοντρές αλυσίδες να κρέμονται από το ταβάνι...
      Φιλιά, Xristin μου! Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  12. Τι όμορφη βόλτα ήταν αυτή...
    Να μην χάνετε όμως τα μπάνια σας...
    Πάντα τέτοια σου εύχομαι...
    Να απολαύσεις το καλοκαίρι σου όσο μπορείς περισσότερο!!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε η βολτούλα!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω, Φλώρα μου! Να περνάς όμορφα, ό,τι κι αν κάνεις!
      Σε φιλώ γλυκά.

      Διαγραφή
  13. What a wonderful photo reportage! Thank you for sharing these wonderful places and landscapes, my friend!!! Nature is the most amazing source of wonder and inspiration! And I can see you love it as much as I do! :)
    Have a lovely weekend! Polla filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you, my dear Annuk! I absolutely agree with you! We have the same thoughts...
      Have a lovely weekend too, filakia polla!

      Διαγραφή
  14. Ταξίδεψα μαζί σου νοερά πολύ όμορφη ανάρτηση και πολύ όμορφες φωτογραφίες! Καλή ξεκούραση σου εύχομαι αλλά και καλή απόλαυση στα οδοιπορικά σου! Βγάλε πολλές πολλές φωτογραφίες να μας τις δείξεις. Καλή συνέχεια ! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που το ευχαριστήθηκες! Καλά να περνάς κι εσύ! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  15. Είναι Η Ελλάδα. Παράξενη, άγρια μα και όμορφη αλλά και τρυφερή. Να είστε πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις... Καλό Σαββατοκύριακο, φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Eλλη μου απόλαυσα το καφεδάκι μου με την όμορφη ανάρτησή σου και ταξίδεψα σ ενα μέρος που δεν εχω επισκεφθεί ποτέ!!! ¨Ομορφες εικόνες !!!Να είσαι καλά εύχομαι και να κάνεις πολλά πολλά ταξίδια!!!Φιλάκια και καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που απόλαυσες τη βόλτα! Η χώρα μας κρύβει τόσες ομορφιές... κάθε γωνίτσα της κάτι όμορφο έχει να σου προσφέρει.
      Καλά να περνάς κι εσύ Νάσια μου, φιλιά, καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  17. .·°°。♡♡

    Obrigada pela bela coleção de fotos.
    Seu país é muito lindo!!!

    Bom fim de semana!°°。❤
    ❤⊱ Beijinhos°°。°✿
    °。✿✿。Brasil
    °✿✿⊱彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ι'm so glad that you liked these photos! Yes, Greece is beautiful...
      Have a wonderful week, kisses!

      Διαγραφή
  18. Τι ωραία βόλτα που μάς πηγες, Ελλη μου!!! Τι όμορφα μέρη περιδιαβήκατε!! Μακάρι , κάποια φορά να αξιωθώ κι εγώ να έλθω στα μέρη σου και να θαυμάσω και αυτό το κομμάτι της υπέροχης Ελλάδας !! Φιλάκια, να περνάς πολύ πολύ όμορφα και νε'χεις ένα υπέροχο καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ το χαίρομαι που απόλαυσες τη βόλτα! Εύχομαι να καταφέρεις σύντομα να έρθεις προς τα εδώ, θα έχεις πολλά να δεις!
      Πολλά φιλιά κι από εμένα, καλά να περνάς και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  19. Ήρθα και λέω πως η Πέτρα δεν τα παραλέει καθόλου!!!...μου άρεσαν οι φωτογραφίες σου, αλλά και η βόλτα..η φαντασία μου καλπάζει με τη σκοτεινιάρικη που δεν μας έβαλες..μην ξεχνάς πως αγαπώ τα θρίλερ..χαχα!!
    Και ναι, τα βράχια θυμίζουν αφρικανική καλύβα!!
    Πόσο θα ήθελα να έκανα μια βουτιά τώρα δα στον έρημο κολπίσκο..
    Καλά να περνάτε!!...
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι ειλικρινά που σου άρεσαν οι φωτογραφίες.
      Η σκοτεινιάρικη δεν ξέρω αν θα ήταν η πλέον κατάλληλη φωτογραφία για μια πρώτη οπτική επαφή δική σας με τη φάτσα μου... χαχα!! Θα αναρωτιόσασταν τι στο καλό έχω πάθει και είμαι έτσι...
      Χαίρομαι που πρόσεξες και σχολίασες την "καλύβα"! Μα, δεν ήταν εντυπωσιακός αυτός ο σχηματισμός;
      Όσο για τον κολπίσκο, με την πρώτη ευκαιρία που θα έρθεις προς τα εδώ, αναζήτησέ τον. Θα το ευχαριστηθείς, στο υπόσχομαι!
      Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα επίσης, Μαρία μου! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  20. Τι ωραία αυτά τα οδοιπορικά χωρίς να το κουνήσεις ρούπι απο τη θέση σου, σε μέρη που δύσκολα θα πας εσύ ποτέ!
    Οχι δε μας κούρασε καθόλου η μακροσκελής ,όπως λες, ανάρτησή σου Ελλη! Ηταν απολαυστική,ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική, άσε δε τις εικόνες!!!
    Τελικά διαπιστώνω όλο και περισσότερο,οτι ο Παράδεισος είναι γύρω μας,αρκεί να τον αναζητήσουμε...
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου, σ΄ευχαριστώ που πέρασες!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η βολτούλα.
      Έχεις δίκιο, ο Παράδεισος είναι δίπλα μας... το επιβεβαιώνω πλήρως, μιας και αυτά τα μέρη απείχαν το πολύ μια ώρα από το σπίτι μου, κι όμως δεν τα είχα επισκεφθεί ξανά!
      Άρχισα να βλέπω με άλλο μάτι την περιοχή μου... και μάλλον θα αναζητήσω κι άλλες γωνιές της που έως τώρα δεν έχω επισκεφθεί.
      Πολλά φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  21. Μαιμουδάκι μου γλυκό ,καλή εβδομμάδα..δε μας κουρασες καθόλου.. πολύ όμορφα όλα αυτά που μας έδειξες , μου άρεσαν πολύ...η ομορφια της φυσης με τα παραξενα ,ριζα και βραχο στο κορμο...η θαλασσα..οι πετρες με τα παραξενα σχηματα...σαν αφρικανική καλύβα έιναι έχεις δίκαιο :) η δεύτερη φωτο που ακολουθεί αυτήν με την καλύβα μου άρεσε πολύ...η τελευταια φωτο μου αρεσε...τα αγρια ζωα τα φοβαμαι...αλλά γενικά όλα όσα μας έδειξες σαν να ήμασταν και εμείς εκεί, ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα, Δελφινάκι μου!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες και η βόλτα! Κι εμένα, η αγαπημένη μου είναι αυτή με τον μικρό κόλπο... Αποτυπώθηκαν τα χρώματά του ακριβώς όπως τα βλέπαμε κι εμείς!
      Όσον αφορά τα ζώα: τα άλογα δεν τα φοβήθηκα, αλλά οι αγελάδες είναι τεράστιες από κοντά και δεν μπορώ να πω ότι τις φωτογράφισα θαρρετά... Φοβόμουν να πλησιάσω πολύ, γιατί δεν ήξερα πώς θα αντιδράσουν - κι έτσι, τις φωτογράφισα μέσα από το αυτοκίνητο, για ασφάλεια.
      Φιλούθκια, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  22. ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΒΟΛΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ!!!!ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!!!!!ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες, Μαρία μου! Καλή συνέχεια εύχομαι και σ΄εσένα και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  23. Γεια σου Έλλη, σε θαύμασα μία ακόμη φορά για την ικανότητά σου, με ένα απλό αυτοκίνητάκι να μπορείς να παίρνεις μαζί σου στα ταξίδια σου τόσο κόσμο!!! Όλη την γειτονιά!! Ευχαριστούμε για την εκδρομούλα!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Τέτα μου! Σ΄ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό που λες, να είσαι καλά! Πολλά φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  24. Υπέροχο και αυτό το οδοιπορικό σας, 'Ελλη μου! Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου και η όλη ξενάγηση που μας προσφέρεις από μέρη που δεν έχει τύχει να επισκεφθώ!!! Σ'ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια. Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το απόλαυσες, Μαριάννα μου! Καλή εβδομάδα επίσης, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  25. Beautiful place!!! nice photos!!!
    Have a good week, dear!! g+ and like for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος23/7/13, 12:43 μ.μ.

    Very beautiful place ;) Amazing photos!


    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ουάου! Καταπληκτική διαδρομή!!! Πανέμορφες εικόνες!! Δεν είχα ιδέα για την ιστορία της λίμνης, αλλά να σου πω και την μαύρη μου αλήθεια, ούτε για τη λίμνη την ίδια ήξερα!! Φαίνεται απίθανο μέρος/διαδρομή για βόλτα! Άξιζε, πραγματικά!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Μη στενοχωριέσαι, πολλοί δε γνωρίζουν σχετικά με τη λίμνη. Κι εμείς που μένουμε κοντά της, πρώτη φορά επιχειρήσαμε να την αναζητήσουμε.
      Είναι όμορφα μέρη (ειδικά εκεί προς το Βένετο) γιατί είναι "παρθένα" ακόμη, δεν τα έχει επηρεάσει/χαλάσει ο πολιτισμός... είναι απλά και μόνο Φύση!
      Πολλά φιλιά, κορίτσι μου!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...