Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

I’m back!

Αυτό που μου συμβαίνει τώρα που γράφω αυτή την ανάρτηση, έχω παρατηρήσει ότι το παθαίνω μετά από μεγάλα διαστήματα απουσίας μου από το blogging: έχω κομπλάρει λιγουλάκι. Σαν να πρόκειται να κάνω προσγείωση από τη στρατόσφαιρα αισθάνομαι! Γράφω λέξεις, σβήνω λέξεις, δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και τι να σας πρωτοπώ. 

Νομίζω ότι αυτό το διάστημα που απουσιάζω από το ιστολόγιο είναι συνολικά το μεγαλύτερο που έχω λείψει ποτέ. Κάπου στο μεταξύ από την τελευταία ανάρτηση που δημοσίευσα  τον Ιούνιο και ως τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, το καλοκαίρι πέρασε και πάει (ευκαιρία να ευχηθώ εδώ σε όλους Καλό Φθινόπωρο και Καλό Μήνα, μιας και βρισκόμαστε αισίως στον Οκτώβρη…) και εγώ χαμπάρι δεν πήρα. Στο κεφάλι μου μέσα, και σε πείσμα του άστατου καιρού, ακόμη κλωθογυρίζουν ονειρικές εικόνες παραλιών, ψιλής άμμου που κολλάει στο δέρμα και μεσημεριανής ραστώνης κάτω από το καυτό ηλιόφως. Εικόνες που δεν χόρτασα.

Πώς ήταν το καλοκαίρι μου; Χμμμ… όχι σαν όλα τα άλλα. Όμως, φοβούνται τα παλικάρια, ωρέ Μανωλιό; Όχι, δε φοβούνται – αντιθέτως, πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα και προχωράνε. Και ταυτόχρονα, τον κοιτάνε και στα μάτια!

Το καλοκαίρι μου θα μείνει στην ιστορία (μου) ως το καλοκαίρι των Μαθηματικών, της Χημείας και του Ιπποκράτη. Τι; Όχι, δεν έκανα μαθήματα. Τα Μαθηματικά, η Χημεία και τα ευρήματα του Ιπποκράτη εφαρμόστηκαν επάνω μου… και επάνω σε ένα άλλο μέλος της οικογένειάς μου.

Είμαι καλά, είναι καλά, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη για να είμαστε καλύτερα. Μαζί, αλλά και χώρια, προχωράμε ακόμη η καθεμία στο μονοπάτι της. Και κάποια στιγμή, που θα τα φέρει κατάλληλα ο χρόνος κι ο καιρός, θα έχω να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου τουλάχιστον ιστορία ολοκληρωμένη. Είναι κάτι που το θέλω, κάτι που έχει ήδη μπει στο πρόγραμμα να γίνει.

Κατά τα άλλα, εκδρομές δεν κατάφερα να πάω, μπανάκια έκανα ελάχιστα... γνώρισα όμως για λίγο χρονικό διάστημα κάτι που δεν είχα ξανασυναντήσει, ούτε και πρόκειται να ξανασυναντήσω (εύχομαι κι ελπίζω): μια νέα φυλή ανθρώπων, τη Φυλή Των Μετά Τις 02.00. Κι όχι μόνο τους γνώρισα, αλλά και εντάχθηκα σταδιακά στους κόλπους τους (αν ενταχθήκατε κι εσείς στην ίδια Φυλή, σας χαιρετώ και σας σφίγγω το χέρι, αδέρφια και συνοδοιπόροι! Χαρά στην υπομονή μας…) 

Ήταν τότε που οι τράπεζες έκλεισαν μέσα στο καλοκαίρι, και τα ΑΤΜ στέρεψαν. Κάθε βράδυ, μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα, στηνόμουν μαζί με το άλλο μου μισό στην ουρά, μπροστά σε ένα ΑΤΜ, μαζί με δεκάδες άλλους, νέους και ηλικιωμένους,  για ένα 60ευρω (στα λόγια),  50ευρω (στην πράξη).  Διαπίστωσα γρήγορα πως η Φυλή Των Μετά Τις 02.00 είχε μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: τα μέλη της πήγαιναν στο ΑΤΜ πάντα τη συγκεκριμένη ώρα (την ημέρα βλέπετε οι ουρές ήταν ταραχώδεις, αφόρητα δαιδαλώδεις και συνεπώς ανελέητα χρονοβόρες για όλους), περίμεναν πάντα υπομονετικά στη σειρά τους, και μπορούσες να κάνεις μαζί τους πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τα τεκταινόμενα, ανταλλάσσοντας απόψεις συχνά σε πανεπιστημιακό επίπεδο (οι αμπελοφιλοσοφίες και η τυχόν χιουμοριστική διάθεση του καθενός μας είχαν προ πολλού πάει περίπατο).

Η νέα Φυλή εμφανίστηκε γρήγορα όταν το απαίτησαν οι συνθήκες, συγκροτήθηκε άψογα, και το ίδιο γρήγορα τελικά εξαφανίστηκε, όταν οι τράπεζες άνοιξαν και πάλι. Προσαρμογή, όπως συμβαίνει και στη φύση – σκεφτείτε το χαμαιλέοντα… Όπως και να το πεις, πάντως, ήταν μια εμπειρία “once in a lifetime” που λένε και στο χωριό μου (ελπίζω και πάλι).

Μ΄αυτά και μ΄εκείνα (από τη μία τα της χώρας, από την άλλη τα δικά μου), κάπου μου παρέπεσε η ψυχολογία για blogging. 

Και έρχομαι στο τώρα: η χώρα και ο καθένας από μας προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, ο Οκτώβριος ξεκινάει δροσερός, κι εγώ δουλεύω σε καινούριο μέρος πια εδώ κι ένα μήνα, και μένω σε καινούριο σπίτι. Μετακόμισα ξανά, αλλά αυτή τη φορά σταδιακά και πιο ήρεμα, μιας και ξεκίνησα σιγά-σιγά τις απαραίτητες διαδικασίες από τον Αύγουστο. Πρώτη φορά εδώ και χρόνια που έστησα σπίτι από την αρχή και δεν κουράστηκα! 

Μέχρι τώρα δεν είχα σύνδεση στο ίντερνετ στο νέο μου σπίτι, με αποτέλεσμα να έχω αποκοπεί από όλους και από όλα. Και μιας και είμαστε ακόμα στην Ευρώπη - να μην ξεχνιόμαστε, ε; - μου είπαν ότι χρειάζονταν 25 ημέρες για να ενεργοποιηθεί η σύνδεση στο ίντερνετ που αιτήθηκα (φαντάζομαι ότι με τέτοιες ταχύτατες και συνοπτικές διαδικασίες λειτουργούν και σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα, όχι μόνο στη δική μας). 

Έκανα υπομονή, διάβασα του κόσμου τα βιβλία για να περνάει η ώρα (είμαι από αυτούς που έχουν απαρνηθεί το χαζοκούτι εδώ και χρόνια, συνεπώς δεν κουβάλησα καν τηλεόραση στο νέο σπίτι) και επιτέλους, να ’μαι: Γεια σου, πολιτισμέ, γεια σου, γειτονίτσα των bloggers! Δικτυωθήκαμε και πάλι, το μαϊμουδάκι μου κι εγώ!

Μου λείψατε, σας το ΄πα; Πολύ! Μου αφήνατε μηνύματα και δεν μπορούσα να σας απαντήσω. Μα τώρα είμαι εδώ, και θα ’χουμε πολλά να πούμε.

Έχω χάσει πολλά επεισόδια, είμαι σίγουρη ότι τρέχουν πολλά και διάφορα στη γειτονιά. Αν διεξάγετε κάποια δράση που τρέχει τώρα που μιλάμε, επειδή σίγουρα την έχω χάσει, αφήστε μου ένα link, αν θέλετε, για να την επισκεφθώ. 

Σας φιλώ, να περνάτε όμορφα και να προσέχετε τους εαυτούς σας! ♥

66 σχόλια:

  1. Καλώς μας ήρθες κι εσύ και το αρκουδάκι σου !!!
    Η απουσία σου έγινε αισθητή στη γειτονιά, εύχομαι όλα να είναι καλά τώρα και με το καλό να τα ξαναλέμε !!!! Καλό μήνα και πολλά φιλιά !!! Χάρηκα που επέστρεψες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας (ξανα)βρίσκω! Κι εγώ χαίρομαι που γύρισα.
      Καλό μήνα να έχεις, φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Είμαι η πρώτη;
    Καλώς ήρθες γλυκό μας μαϊμουδάκι!
    Σε σκέφτηκα πολλές φορές, αλλά κάτι μου έλεγε ότι θα επιστρέψεις και εν καιρώ θα λυθούν οι όποιες απορίες μας. Ο νους μου βασικά έχει πάει μόνο στο καλό. Κι ακόμα το πιστεύω. Θα περιμένω!
    Καλή αρχή και συνέχεια στα νέα σου δεδομένα.
    Από αύριο θα είναι στον αέρα το 2ο Άλλαξέ το( αν έχεις αλλάξει κάτι στο μεταξύ προλαβαίνεις να μου το στείλεις απόψε ☺) και επίσης τρέχει το 9ο Συμπόσιο με μια υπέροχη λέξη-θέμα!
    Η Μαρία μας(Νι) έφτιαξε νέο μπλογκ το Κείμενο κι εκεί σήμερα βγήκαν τα ολιγόλεκτά της. Τέλος, η Μαρλέν μας έχει το Μυστικό ΑγιοΒασίλη ήδη να τρέχει.
    Αυτά προς το παρόν... νομίζω! Αν ξέχασα και κάτι θα ...φανεί! :))
    Πολλά γλυκά φιλιά♥

    Καλό Φθινόπωρο και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να απλώσω το σεντόνι μου έγινα δεύτερη! Αχαχα

      Διαγραφή
    2. Χεχε... μπορεί να μην ήρθες πρώτη τελικά, αλλά σε ευχαριστώ πολύ για την εκτενή ενημέρωση και για το χρόνο που αφιέρωσες!
      Καλώς βρεθήκαμε και πάλι και καλό μήνα!
      Για το Άλλαξέ το, δυστυχώς ενώ έχω κάτι, δεν έχω φωτογραφίσει το πριν του, οπότε δεν μπορώ να σου το στείλω. Το Συμπόσιο θα έρθω με την πρώτη ευκαιρία να το δω!
      Το Κείμενο το είχα δει μέσω mail κάποιο Σ/Κ που ήμουν Λάρισα και τώρα πήγα και γράφτηκα κιόλας. Και της Μαρλέν τη δράση την έχω υπόψη, είχα ειδοποιηθεί πάλι από τα mail μου.
      Μπράβο, χαίρομαι που η γειτονιά παραμένει δραστήρια και ασύχαστη! Δώστε μου λίγο χρόνο και θα αρχίσω τις επισκέψεις σιγά-σιγά. Τα Σ/Κ φεύγω πάντα για Λάρισα κι εκεί τρέχωωωω (σπίτι - φασίνες, διάφορες άλλες δουλειές και να μην ξεχνάμε και τον Ιπποκράτη...)
      Φιλιά πολλά κι από εμένα! ♥

      Διαγραφή
  3. Καλως όρισες Έλλη μου
    Καλή επιστροφή
    Ομολογώ πως διάβασα με μια ανάσα όλα όσα είχες να μοιραστείς για αρχή μαζί μας
    Εύχομαι περαστικά σας, σιδερένιες και το επόμενο καλοκαίρι να κάνετε όσα μπανια δε κανατε τωρα.
    Να εισαι δυνατη και να σκεφτεσαι θετικα.
    Να περνας τις στιγμες σου μονο με ανθρωπους που σου δινουν χαρα

    Φιλακια πολλα Ελλη μου!
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς βρεθήκαμε και πάλι! Καλό μήνα!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και την εμψύχωση.
      Όλα καλά - κρατώ ήδη τον ταύρο στα χέρια μου και προχωράω... σέρνοντάς τον.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Καλώστηνα κι ας άργησε, που λένε και οι Κινέζοι!! Χαχα :)) Καλωσόρισες γλυκό μας Ελλάκι, κι εγώ μη νομίζεις, τρόμαξα να εμφανιστώ και πάλι κι ακόμα δεν έχω συνηθίσει την αλλαγή της εποχής.. :(( Με το καλό όλα στο νέο σας σπιτάκι και καλό μήνα! Πολλά γλυκά φιλιά, κι εμένα μου έλειψες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!! Βρε τους Κινέζους... Κοίτα να δεις που έχουν ίδια γνωμικά μ΄εμάς!! :))
      Καλώς σας βρίσκω, ξανθούλα μου! Έλειπες κι εσύ; Να μη νιώθω άσχημα, δηλαδή... δεν ήμουν η μόνη.
      Η αλλαγή της εποχής είναι της... εποχής. αλλά έχεις δίκιο, δε συνηθίζεται η άτιμη. Οψόμεθα!
      Στο νέο σπιτάκι διαμένω μοναχό μου - το έτερον ήμισυ κρατάει το βασικό μας οχυρό στο θεσσαλικό κάμπο, και με περιμένει τα Σ/Κ! Το 'χω δίπορτο... αχαχαχ!!
      Μου έλειψες τρομερά! Καλό μήνα να έχουμε!
      (κανένα βιβλίο διάβασες, να πάρω καμιά ιδέα;)
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Αν διάβασα λέει; Τίναξα τη μπάνκα στον αέρα!! Δες εδώ (για να θυμηθείς ποια είχα διαβάσει και μου 'χες σχολιάσει κιόλας), αλλά πάρε μια ιδέα για 2 βιβλία ακόμα. Φιλιά και καλημέρες!

      http://pistos-petra.blogspot.gr/2015/09/san-gliko-koutaliou.html

      Διαγραφή
    3. Μόλις πέρασα για να δω, αν και δε σου άφησα σχόλιο.
      Κρατώ τις προτάσεις σου στα υπόψη και σε ευχαριστώ πολύ!
      Εγώ συνέχισα με St. King, κλασικά, διότι ανακάλυψα κάποια σπάνια βιβλία του που δεν είχα (έχω μεγάλο κόλλημα με τον Κing και προσπαθώ να τα συλλέξω όλα).
      Διάβασα τα 2 βιβλία του Γιούνας Γιούνασον (Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε, Η αναλφάβητη που ήξερε να μετράει) και ειλικρινά, ξετρελάθηκα με τον τρόπο που γράφει!! Τόσο ιδιαίτερος και διαφορετικός...
      Διάβασα ακόμη "Το Μαγαζάκι των Αυτοκτονιών" (Jean Teulé) το οποίο επίσης μου άρεσε πολύ και τώρα διαβάζω το "Μαθήματα Νεκροψίας" των Fitzek-Tsokos (όπου μάλλον θα μάθω πώς να κάνω νεκροψία).
      Οι επιλογές μου μπορεί να σου φανούν κάπως, αλλά έχω θέμα με τη σκοτεινή λογοτεχνία και τα θρίλερ - δε μπορώ τα χαζοαισθηματικά ή όσα κατατάσσονται στη "γυναικεία λογοτεχνία" (τι χαζομάρα κι αυτό! Άκου γυναικεία λογοτεχνία... η λογοτεχνία είναι λογοτεχνία!!) και σπάνια επιλέγω νεοέλληνες συγγραφείς γιατί την έχω πατήσει άπειρες φορές (μόνο αν μου συστήσει ένα βιβλίο κάποιος θα το πάρω πια).
      Φιλιά, ξανθούλα μου!

      Διαγραφή
    4. Are you crazy ομορφιά μου.. που θα μου πεις εσύ εμένα ότι οι επιλογές σου θα μου φανούν κάπως; Τη "σκοτεινή λογοτεχνία" εγώ την ανακάλυψα πριν από σένα και επίσης, πριν από σένα έμαθα να..κάνω νεκροψίες!! Αχαχαχα! Όχι μόνο διάβασα κι εγώ (πέρυσι το καλοκαίρι) τα "μαθήματα νεκροψίας", αλλά τα είχα κάνει ανάρτηση και (κάθεσαι;) είχα γράψει κι εγώ ακριβώς το ίδιο σχόλιο με σένα!! Α, ώστε σου άρεσαν ο εκατοντάχρονος και η αναλφάβητη; Είχα πάει να τα πάρω κι εγώ και σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν πατάτες και δεν τα πήρα :( Να τα ξαναψάξω λες;

      Διαγραφή
    5. Ψηφίζω 100χρονο με χίλια! Την αναλφάβητη δεν την διάβασα ακόμα αλλά είναι στα σκέδια ☺

      Γεια σας κορίτσια!!!

      Διαγραφή
    6. I'm back!

      "9) Μαθήματα νεκροψίας Fitzek-Tsokos/Λιβάνη:
      ένα από τα...πέντε -5;;;- θρίλερ/αστυνομικά που διάβασα!
      Όπως είπε και η μαμά: "Μμμμ! Ωραίος τίτλος"!
      Κι όμως, είχε και πλοκή και ένα θετικό:
      έμαθα να κάνω νεκροψίες από το τηλέφωνο!!! :)).."

      http://pistos-petra.blogspot.gr/2014/09/blogging.html

      Διαγραφή
    7. @Πέτρα:
      Εγώ αυτό γιατί δεν το θυμάμαι; Ήταν καλοκαίρι πάλι και βρισκόμουν στας εξοχάς; Και έχασα την ανάρτησή σου με τη νεκροψία;
      Να σου πω και το κλου; ο βιβλιοπώλης με είδε να το κρατάω (σφιχτά) και μου λέει "το διάβασα, είναι πολύ καλό, αλλά να... είναι κάπως ωμές οι περιγραφές". "Σοβαρά;" του λέω. "Τι ΤΕΛΕΙΑ"!!! :-p

      Να πάρεις και τα 2 βιβλία του Γιούνασον, θα ευχαριστηθείς τη γραφή του. Δεν είναι καθόλου πατάτα! Περιμένω τώρα πότε θα γράψει και το 3ο του... φοβερός!

      @Airis: Γεια σου και σένα! Με παραμονεύατε πότε θα μπω να απαντήσω στα σχόλια; Αχαχα!! Πολύ μ΄άρεσε! :))
      Λοιπόν, η αναλφάβητη είναι εξίσου καλό βιβλίο, να το πάρεις! Το καταδιασκέδασα...

      Μάκια και στις 2 σας!

      Διαγραφή
    8. Πέτρα, μ΄αρέσει που σου είχα σχολιάσει κιόλας!!! Τώρα το έψαξα. Αμάν!! Απαρχές Αλτσχάιμερ... δεν το θυμόμουν καν!!

      Διαγραφή
    9. Αυτό ήρθα κι εγώ να σου πω..τσάμπα **γυμνάζουμε το μυαλό darling"...το Αλτσχάιμερ, Αλτσχάιμερ! Μπάααι! Καλή εβδομάδα :))

      ** http://pistos-petra.blogspot.gr/2015/10/ela-na-gimnasoume-to-mialo.html

      Διαγραφή
    10. Πάω να... γυμναστώ... διότι το μυαλό μου το'χω αφήσει στην κωλότσεπα μάλλον...
      Καλή μας εβδομάδα! Μάκια!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος1/10/15, 9:24 μ.μ.

    A!!!! Καλό μήνα να χεις Ελλήτσα μου!! Καλώς μας ήρθες στην γειτονιά!!! Πολύ το χάρηκα!! Ελπίζω να μην έχεις άλλα θέματα με το διαδίκτυο, πάπαλα!! :)))
    Πάρε τον χρόνο σου κι εμείς εδώ θα μαστε!!
    Κι επισήμως καλό φθινόπωρο να χουμε και θα τα λέμε κι εδώ!!! ;)))
    Μάκια!!! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και καλώς (ξανα)βρισκόμαστε!
      Πάπαλα τώρα, σφαίρα πάει το σήμα (φτού μην το ματιάσω). Θα διάβαζα όλα τα βιβλία της υφηλίου άμα αργούσε κι άλλο να ενεργοποιηθεί η σύνδεση, χιχιχι!! Δε συμφέρω, η άτιμη, διαβάζω γρήγορα...
      Πολύ θα ήθελα να ξεκινήσω να διαβάζω τις αναρτήσεις σας κι όσα έχασα από τον Ιούνη (ακόμη κρατημένα έχω τα blogroll στο mail μου, επίτηδες) αλλά δεν το βλέπω τελικά... είναι πάαααρα πολλά! Μα καλά, κανείς δεν πήγε για μπάνια φέτος; Άτιμα capital control...
      :)))
      Μάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Λατρεία μου! Μου έλειψες! Πολύ!
    Περνούσα κι έκανα τους ελέγχους μου, μην τυχόν και με είχε προδώσει το blog roll και επιτέλους σήμερα... είσαι back!!!
    Ελπίζω κι εύχομαι για το καλύτερο, ομορφιά μου!
    *Ήδη έχουν αρχίσει να σε ενημερώνουν για τις δράσεις, οπότε δεν σε κουράζω άλλο... Σιγά-σιγά θα βρεις το ρυθμό σου!
    Καλό μήνα, μαϊμουδάκι μου υπέροχο!!! Φιλάκια πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελαχρινή ομορφιά μου!! Εμένα να δεις! Είδα το σχόλιό σου πριν λίγο καιρό, αλλά δεν μπορούσα να απαντήσω.
      Συνδεόμουν πού και πού στο free internet του δήμου εδώ (τα ζωάκια μου αργά, βέβαια) και τελικά κατέληξα με έναν ιό νάάάααα... ούτε ξέρω πώς έγινε και τι έγινε. Τα΄παιξε το σύστημα εν τέλει, και αναγκάστηκα να κάνω format... (την παροιμία που λέει "Όλα τα'χε η Μαργιωρή..." την ξέρεις;)
      Anyway, I made it - I'm back!
      Όλα θα γίνουν, σιγά-σιγά. Δόξα στο θεό του ίντερνετ... όσο για τα άλλα που συνέβησαν, θα την παλέψω! Κι αυτό δεν είναι προειδοποίηση, είναι απειλή!! Μουαχαχαχα!
      Καλό μήνα, γλυκιά μου, φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  7. Καλώς ήρθες πάλι φιλενάδα...
    καλό φθινόπωρο και καλό χειμώνα να περάσουμε.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρίσκω και πάλι, Φλώρα μου! Καλό φθινόπωρο και έναν ήσυχο (και όχι πολύ κρύο) χειμώνα να'χουμε!
      Θα τα λέμε, θα περάσω κάποια στιγμή να μάθω τα νέα σου. Ελπίζω να είσαι καλά, να είναι όλα καλά!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Σε καλωσορίζω κι εγώ, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο ΄Ελλη μου, άντε παρέα να περάσουμε τα ζόρια.....Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, μαζί και δε μασάμε τίποτα...
      Καλό μήνα, καλό φθινόπωρο! Με υγεία κι όλα τ΄άλλα έρχονται!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Καλό μήνα Ελλη μου !!!! Σε πολλούς αυτό το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερο και σε μένα προσωπικά τραγικά δύσκολο !!!
    Είμαστε πάλι εδώ και αυτό έχει σημασία με ότι κουβαλά η κάθε μια μας !!!
    Πολλά φιλιά και μια τεράστια αγκαλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα, Νικόλ μου!
      Το ξέρω... λυπήθηκα τόσο πολύ...
      Να είσαι δυνατή, και να σε προσέχεις.
      Αγκαλιά και φιλί κι από εμένα, μαζί με τη σκέψη μου!

      Διαγραφή
  10. Καλωσόρισες Έλλη! Καλό μήνα με δύναμη και χαμόγελο...
    Πολλά φιλιά
    Μαρίνα - Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς βρεθήκαμε και πάλι, κορίτσια! Καλό μήνα!
      Θα περνώ να σας διαβάζω, αλλά δε θα μπορώ να σας σχολιάσω όσο έχετε την επιλογή να γίνονται σχόλια στο μπλογκ σας μόνο από όσους έχουν G+...
      Δεν θέλω να αναβαθμίσω το λογαριασμό μου σε G+, δεν βλέπω το λόγο. Αν τυχόν όμως αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, θα με δείτε εκεί!
      Φιλιά και να είστε καλά!

      Διαγραφή
  11. 'Ελα βρε Έλλη μου! Προχθές σε σκεφτόμουν! Καλωσόρισες και πάλι στην γειτονίτσα μας! Δύσκολο καλοκαίρι είχα κι εγώ, με απώλειες δυστυχώς και με τρεχάματα που θα έχουν και συνέχεια...αλλά μαζευόμαστε σιγά-σιγά!
    Καλό φθινόπωρο να έχεις και καλή χρονιά! Και εύχομαι όλα να είναι περαστικά!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου κι εγώ σε σκεφτόμουν... ξέρω, το είδα και λυπήθηκα πολύ. Να ζήσετε να τη θυμόσαστε με αγάπη!
      Καλό φθινόπωρο επίσης, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. Welcome back τρελό μαϊμουδάκι! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλωσόρισες και πάλι!
    καλό και δημιουργικό μήνα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα να έχουμε, με υγεία και χαμόγελα!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Μαρία Έλενα! Φιλιά και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  15. Γλυκιά μου, καλώς μας ήρθες, ελπίζω να κράτησες μόνο τα όμορφα από τις εμπειρίες αυτού του διαστήματος και να έριξες τα άσχημα στο Καιάδα της λήθης.Εμείς εδώ..πάντα δίπλα σου όποτε μας χρειαστείς, μιλάς πιο άνετα φίλη ου όχι μόνο στη νέα φυλή που ανακάλυψες μα και σε μας..τα μπλοκοφιλάκια σου.Καλό μήνα, καλές αναρτήσεις..κουβεντούλες θα έλεγα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς βρεθήκαμε και πάλι, Αχτίδα μου!
      Η αλήθεια είναι πως ό,τι περνάμε, κάτι μας μαθαίνει - είτε για τον εαυτό μας, είτε για τους άλλους και τον κόσμο... Κι εγώ έμαθα πολλά (κι ακόμη μαθαίνω, μιας και δεν ξεμπέρδεψα).

      Σε ευχαριστώ γι΄αυτό που μου είπες... το ξέρω, μου έχετε δώσει πολλές φορές να το καταλάβω... και χαίρομαι πολύ γι΄αυτό.

      Θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά εν καιρώ, μπας και βοηθηθεί και κανένας άλλος που ίσως βρίσκεται στην ίδια θέση. Εγώ όταν το χρειάστηκα και ψάχτηκα, δε μπόρεσα να βρω όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν για να αντιμετωπίσω τα ζόρικα τεκταινόμενα. Κι έτσι μπήκα στα βαθιά και κολύμπησα χωρίς σωσίβιο...

      Καλό μας μήνα, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  16. Καλο φθινόπωρο και καλή σχολική χρονιά να έχεις Έλλη μου. Εύχομαι να σου πανε όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ! Καλό μας μήνα, με υγεία και χαμόγελα!

      Διαγραφή
  17. Kαλώς μας Ήρθες!Βασικά ήσουν πάντα παρούσα, αφού είσαι στη σκέψη μας!
    Εύχομαι αυτό το καλοκαίρι, πέραν της νέας Φυλής, να πάνε όλα καλά με τη Χημεία!Δυσκολεύτηκα εκεί με το μονοπάτι,
    και ολόψυχα (το ξέρεις), μαζί με την καινούργια σου αρχή στο σχολείο,σου εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να αφήσει τελικά τα πιο όμορφα ίχνη!
    Επίτηδες κι εγω άφησα τον Σεπτέμβρη με μόνο ένα θέμα,ακριβώς για αν το μοιραστώ!Χαίρομαι που σε ενημέρωσε πιο πάνω η Αριστέα μας, και επίσης συνεχίζονται τα καλλιστεία κούκλας για τον επόμενο χρόνο, άρα έχουμε χρόνο, και το Frond, εκεί κοντά.
    Πολλά πολλά φιλιά, με πολλή αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήσασταν και στη δική μου σκέψη, όλο το καλοκαίρι! Και χαίρομαι που σας βρίσκω όλους εδώ, να με περιμένετε, παρά την τόσο μεγάλη απουσία μου. Δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ κάποια πράγματα και χρειαζόμουν χρόνο... αυτό είναι όλο.
      Η Χημεία καλά κρατεί (καραβιές...) αλλά είμαι στην τελική ευθεία τώρα. Θα δείξει.
      Ξέρεις τι δεν κατάλαβα; Αυτό με τα καλλιστεία και με το Frond... πρέπει να το ψάξω, αυτά τα δυο δεν τα έχω υπόψη μου! Τι είναι;
      Μήπως να ξαναρθείς να με διαφωτίσεις;
      Φιλιά πολλά-πολλά! ♥

      Διαγραφή
    2. νάμαι πάλι!
      http://drasigreekblogger.blogspot.gr/

      και: http://www.propaidigr.org/

      Διαγραφή
    3. Σ΄ευχαριστώ που ξαναπέρασες!
      Δεν τα είχα δει αυτά, όντως.
      Στα υπόψη και ελπίζω να καταφέρω να ετοιμάσω κάτι κι εγώ!

      Διαγραφή
  18. Άντε βρε Έλλη και ξεροσταλιάσαμε να περιμένουμε.
    Εμείς, η φυλή "μετά το καλοκαίρι" σε καλωσορίζουμε πίσω στην παρέα μας, μας έλειψες πολύ και ο νους μας πήγε στο "στρίβειν δια του εξωτερικού"...
    Άντε, βάλε τον ταύρο στο παχνί του και πάμε για τις φθινοπωρινές μας βόλτες;-)
    Άπειρα φιλιά και αγκαλιές! Καλό φθινόπωρο να έχεις και όλα καλά να σου πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαύρα μάτια κάναμε να βρεθούμε, άσε!! Χαίρομαι όμως τόσο που σας ξαναβρίσκω! Κι εμένα μου λείψατε.
      Εξωτερικό δεν έφυγα, ούτε και σκοπεύω - προτιμάω να φύγουν πρώτα οι 300... και μιας και βρήκαμε νερό στον Άρη, ας πάνε εκεί να ζήσουν!!
      Πάω να βάλω τον ταύρο στη θέση του και επανέρχομαι, να πούμε καμιά κουβέντα!
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα, καλό φθινόπωρο να έχουμε, με καλές ειδήσεις γενικότερα! Όλοι μας! Μπας και σκάσει λίγο το χειλάκι μας...

      Διαγραφή
  19. Τι να πω κι εγώ που η απουσία μου είχε ξεπεράσει τον ένα χρόνο; Ούτε στρατιωτική θητεία να έκανα. Καλώς γύρισες και εύχομαι όλα τα άσχημα να έχουν μείνει πίσω! Καλό βράδυ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Εσύ με ξεπέρασες κατά πολύ!
      Ελπίζω να είσαι καλά και να είναι όλα καλά!
      Καλώς γυρίσαμε, λοιπόν...
      Φιλιά πολλά κι από εμένα και καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  20. Καλωσορισες Ελλη μας.
    Σε σκεφτομουν κι έλεγα, όπου ναναι θα φανεί.
    Το καλοκαίρι ταχει αυτά τα κενα.
    Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς βρεθήκαμε και πάλι, Ρένα μου!
      Έλειψα λιγάκι ξανά στο μεταξύ, γιατί το ίντερνετ κόπηκε πάλι λόγω βλάβης (δεν ξεκινήσαμε καλά, που λένε...)
      Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να μην έχω άλλα θέματα, για να μπορούμε να τα λέμε!
      Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  21. Καλώς ήρθες Έλλη μου και καλό μήνα να έχουμε!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα, Μαρία μου, χαίρομαι που σας ξαναβρήκα! Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  22. Welcome back Έλλη μας! ❤
    Χαίρομαι που αυτή η μετακόμιση κύλησε πιο ομαλά από τις προηγούμενες!
    Ελπίζω και για την χώρα μας οι εξελίξεις να είναι κάπως ομαλές.. :/
    Οι επιλογές βιβλίων σου είναι ενδιαφέρουσες-όπως πάντα!-, διάβασα τη συζήτηση με την Πέτρα! ;)
    Να έχεις έναν υπέροχο και δημιουργικό μήνα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις πόσο χάρηκα! Έχω κουραστεί πια με τις συνεχείς μετακομίσεις, κι αυτή τη φορά που ήταν ομαλά τα πράγματα... τι να πω. Αξία; Ανεκτίμητη!
      Στο μεταξύ διάβασα κι άλλα βιβλία (είμαι τελείως ασύμφορη σ΄αυτό το θέμα, σας το έχω ξαναπεί, χιχι!!) Αν σε ενδιαφέρουν οι τίτλοι, πες μου να τους γράψω.
      Φιλιά πολλά, να περνάς όμορφα και να έχεις έναν υπέροχο Οκτώβρη!

      Διαγραφή
  23. ΒΡΕ ΒΡΕ!!!! Καλως τηνε!! Μην νομίζεις πως είσαι μόνη εχω να κάνω άνάρτηση από 1.5.15 και τώρα όπως κι εσύ εχω πελαγώσει δεν ξέρω τι να πω, πως να ξεκινήσω,ουτε καν τιτλοδεν βρίσκω και όλο την αναβάλω..... Κι εγώ είχα ενα διαφορετικό καλοκαίρι πολύ κουραστικό πολύ λίγα μπάνια αν και ήμασταν 50 μ.από την Θάλασσα αλλά και πολλά χαδάκια και αγκαλίτσες με τις μικρούλες μας Ευχομαι Ελλη τώρα να είναι όλα καλά και να έχεις μία νέα σχολική χρονιά γεμάτη χαρές μικρές και μεγάλες και πολλές πολλές δημιουργικές ώρες!!! Φιλάκια μικρή μου φίλη και καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου! Πολύ χάρηκα που είδα το σχόλιό σου!
      Με καταλαβαίνεις πλήρως, όσον αφορά τις αναρτήσεις... Δεν πειράζει. Θα βρεις κι εσύ το ρυθμό σου με το μπλογκ!
      (Πολλοί από εμάς απείχαμε τελικά... και για αρκετό διάστημα!)
      Οι αγκαλίτσες και τα χαδάκια με τις μικρούλες είναι το καλύτερο πράγμα του κόσμου... έτσι να είναι πάντα, να είστε αγαπημένες και να περνάτε μαζί πολλές-πολλές όμορφες και χαρούμενες στιγμές!
      Σε φιλώ, σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και σου εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου τα καλύτερα!

      Διαγραφή
  24. Να είσαι καλά Ελλη. Καλό φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μία από τα ίδια Έλλη!
    Επιστρέφει ο άνθρωπος μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα
    στρώνεται μπροστά από το blog του και…..δεν ξέρει πώς να
    ξεκινήσει.
    Εγώ ξεκίνησα από το ξαράχνιασμα.
    Μιλιούνια οι αράχνες και τα μυρμήγκια και μάλιστα εντόπισα και έναν ποντικό.
    Δεν είναι να κλείνει ο άνθρωπος το κονάκι του γιατί θα βρούνε
    Τρόπο να μπουκάρουν μέσα αυτά τα απαίσια τα μαμούνια και τα τρωκτικά.
    Τέσπα,το καθάρισα επιτέλους!
    Πω,πω, έπιασα την πάρλα και ξέχασα να σε καλωσορίσω!
    Καλωσόρισες λοιπόν Έλλη και καλή συνέχεια
    Τις φιλούρες μου

    Υ.γ
    Πάλι μετακόμιση Έλλη;
    Χρυσές δουλειές θα κάνουν οι μεταφορικές με σένα



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ μέσα να δεις τι γινόταν από αράχνες... μπρρρρ!!! Στην αρχή ήταν μία, μετά ήρθε κι άλλη, μετά έγιναν ζευγάρι, κάνανε παιδάκια και αν αργούσα κι άλλο θα αποκτούσαν και εγγόνια... Άσε!!!
      Καλώς βρεθήκαμε Χριστίνα μου και πάλι!

      (Όσον αφορά τις μεταφορικές, ατύχησαν: δεν κάνουν χρυσές δουλειές με εμένα, γιατί τα μεταφέρω όλα μόνη μου και με τη βοήθεια των δικών μου... Δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία τους μέχρι στιγμής για μετακόμιση! Αντίθετα, μάλλον πρέπει να το σκεφτούν και να με προσλάβουν, εμένα και το "συνεργείο" μου - έχουμε κάνει ντοκτορά πάνω στο θέμα! Αν σου συσκευάσουμε εμείς εύθραυστα, και κλωτσιά να ρίξεις στο χαρτοκιβώτιο, τίποτα δε θα πάθουν, χαχαχα!! Εγγύηση, λέμε!!)

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  26. Καλώς ήρθες ξανά!!! Ελπίζω να τελειώσουν όλες σου οι περιπέτειες το συντομότερο! Καλορίζικο το καινούργιο σου σπιτάκι να το χαρείς!! Πάντως για να μην αναρωτιέσαι... και εδώ στην Κύπρο πέρυσι τα Χριστούγεννα που μετακόμισα έκανα την αίτηση για μεταφορά στις 19/12 με ραντεβού να γίνει η αλλαγή στις 5/1 και με πολλούς τσακωμούς και φωνές μου συνέδεσαν προσωρινό νούμερο στις 14/1 για μία εβδομάδα. Ευρώπη!! χαχαχα Πολλά φιλιά και σιγά σιγά θα πάρεις μπρος.. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τελειώσουν... είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος! :))
      Αυτό το θέμα με τις συνδέσεις είναι - επιεικώς - απαράδεκτο. Αν δε φωνάξεις δε γίνεται προκοπή (και πάλι, παίζεται, μπορεί και να μη γίνει τίποτα). Ο ένας πάροχος μετακυλά τις ευθύνες στον άλλον ("δεν φταίω εγώ, ο ΟΤΕ που έχει τις γραμμές, δεν ξέρω τίποτα" - άσχετα που εσύ πληρώνεις βάσει συμβολαίου άλλον πάροχο και όχι τον ΟΤΕ). Για να μην πω για τις ταχύτητες που σέρνονται... και δε συμμαζεύεται.
      Ο Μπελ εφήυρε το τηλέφωνο στα 1800τόσο και ακόμα, το 2015, εμείς παλεύουμε βδομάδες για να συνδέσουμε μια γραμμή!! Τι να πεις....
      Φιλιά κι από εμένα, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  27. Εντάξει δεν με παρεξηγείς που πάλι είδα την ανάρτησή σου μετά από αιώνες..; Άλλωστε εγώ σε χαίρομαι και αλλού και σε έχω πάντα στην σκέψη μου, το ξέρεις! ♡
    Welcome back στην γειτονίτσα μας και ναιιιιιι συμβαίνουν πολλά και δημιουργικά, κάτσε αναπαυτικά και μπες στον ρυθμό μας..!! ;)
    Εύχομαι από την καρδιά μου να φυσήξει ένας δυνατός αέρας και να πάρει μακριά όλα τα δυσάρεστα και στην θέση του να έρθουν μόνο χαρές.. Την αγάπη μου και οοοοόλη την θετική μου σκέψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω!! Μη μου αγχώνεσαι! ♥
      Ελπίζω από βδομάδα να πάρω μπρος, επιτέλους - προς το παρόν, βλέπω ότι δουλεύει όπως πρέπει η σύνδεσή μου, δεν ξαναείχα πρόβλημα με διακοπές και τέτοια (και έτσι να παραμείνει, χαχα!!) Οπότε, λέω πως θα καταφέρω να περάσω από σας!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή - ανταποδίδω!
      Φιλί, τη σκέψη μου και μια αγκαλίτσα! ♥

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...