Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Διακοπές στα νησιά Κήπο-Κήπο... (και μερικές ιδέες για διακόσμηση)



  Είμαι σίγουρη πως κάπου την έχει πάρει το μάτι σας αυτή την εικονίτσα... και πως κατά πάσα πιθανότητα την προσπεράσατε με συνοπτικές διαδικασίες, προσπαθώντας να ξεχάσετε το ότι δεν θα πάτε διακοπές (και) φέτος.

Ε, λοιπόν, δεν είστε οι μόνοι! Είμαστε πολλοί!   

 Μην πτοείστε, οι μαγευτικές Αυλίδες, τα νησιά Ταράτσα-Ταράτσα, το Όρος Μπαλκόνι και τα νησιά Κήπο-Κήπο (όπου συχνάζει η αφεντιά μου) μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα μέρη για διακοπές, αρκεί να βάλετε λίγο κι εσείς το χεράκι σας για να τα ομορφύνετε.

 Δείτε τι έκανα εγώ με ελάχιστα χρήματα, στο μικρό σπιτάκι μου στην πόλη που έχει έναν μικρούλη κήπο και μοιάζει κάπως έτσι...



... και πάρτε ιδέες!


1. Ανανέωση παλιού και ξεθωριασμένου μεταλλικού κασπώ

* Πώς το κάνω; 

  Φτιάξτε στον εαυτό σας έναν καφέ, βάλτε λίγη μουσικούλα και ανασκουμπωθείτε. Πάρτε δίπλα σας το παλιό κασπώ, κόλλα, σπάγκο και λίγο χρώμα και αρχίστε να τυλίγετε τον σπάγκο γύρω απ΄το κασπώ, κολλώντας τον ανά διαστήματα. Εγώ δημιούργησα με τον σπάγκο και μερικές ροζέτες, τις οποίες διακόσμησα κυκλικά με pearl pen.
   Βάλτε μέσα ένα γλαστράκι σας και... voilà!
  


2. Καναπές από παλέτες, για χαλάρωση και κουβεντούλα

* Πώς το κάνω; 

  Προμηθευτείτε παλέτες, δύο μεγάλους μεντεσέδες, βίδες για να τους στερεώσετε και, αν θέλετε, μεταλλική αλυσίδα. Επίσης, θα χρειαστείτε κάποιο εργαλείο κοπής (π.χ. σέγα).
 Στοιβάξτε τις παλέτες τη μία πάνω στην άλλη, αναλόγως πόσο ψηλό θέλετε να γίνει το καναπεδάκι σας (εγώ προμηθεύτηκα τέσσερις, οι τρεις τοποθετήθηκαν για βάση και η τέταρτη, αφού κόπηκε στο επιθυμητό σημείο, τοποθετήθηκε για πλάτη). Ενώστε την πλάτη με τους μεντεσέδες, βιδώστε την αλυσίδα και αν θέλετε, τρίψτε το ξύλο και βάψτε το. 
  Θαυμάστε το νέο σας ξύλινο καναπέ, ο οποίος μάλιστα με τη βοήθεια των μεντεσέδων θα κλείνει για να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες, όποτε το επιθυμείτε!

Tip 1: Μπορείτε να βιδώσετε ροδάκια στη βάση του, για εύκολη μεταφορά. 
Tip 2: Στολίστε με χαρούμενα, χρωματιστά μαξιλάρια που θα προσφέρουν άνεση και ομορφιά.


Παλέτες: ευγενική χορηγία του άλλου μου μισού
Εργασία, σέγα & μοντάρισμα: ευγενική χορηγία του (μηχανικού) μπαμπά
Βαφή: εγώ! (ο καθένας στον τομέα του...)
Αποτέλεσμα: Χαμόγελο μέχρι τ΄αυτιά! 
:))



3. Βάση για γλάστρες από παλιό, ξύλινο παντζούρι

 * Πώς το κάνω; 


  Φέτος αλλάξαμε τα παλιά μας κουφώματα και βρήκα ευκαιρία να κρατήσω και να αξιοποιήσω τα λευκά ξύλινα παντζούρια τους, που ήταν σε καλή κατάσταση. 
  Για να κάνετε αυτή την κατασκευή, θα χρειαστείτε παλιά, ξύλινα παντζούρια, λίγο χρώμα και μεταλλικές βάσεις για γλάστρες. Ξύστε τα παντζούρια ελαφρώς με ένα γυαλόχαρτο και εφαρμόστε το χρώμα άτσαλα, με αδρές πινελιές, δίνοντάς τους ένα εφέ παλαίωσης. Κρεμάστε γλαστράκια από τις γρίλιες χρησιμοποιώντας τις βάσεις, ή ό,τι άλλο θέλετε (κηροπήγια, φαναράκια κλπ).

Tip: Αντί να μπλεχτώ με πολλαπλές επιστρώσεις χρωμάτων και ξυσίματα για να δώσω το εφέ παλαίωσης, χρησιμοποίησα αραιωμένο πλαστικό χρώμα, απευθείας πάνω στη λευκή λαδομπογιά, το οποίο πέρασα με πινέλο, φροντίζοντας να μην το στρώνω καλά και να αφήνω εμφανείς τις πινελιές. Το πλαστικό δεν είναι χρώμα αντοχής στις καιρικές συνθήκες όπως η λαδομπογιά και ενδέχεται να ξεφλουδίσει, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό μας συμφέρει γιατί θα ενισχύσει το εφέ παλαίωσης!       




4. Ανανέωση των φθαρμένων, ξύλινων διακοσμητικών καροτσιών του κήπου

 * Πώς το κάνω; 

  Απλά: Βάψτε τα σε έντονα χρώματα! Εδώ χρησιμοποίησα το ίδιο χρώμα με το παντζούρι, για να τα ταιριάξω, σε συνδυασμό με λίγη ώχρα. 



5. Φαναράκια παντού

 * Πώς το κάνω;  


   Μπορείτε να βρείτε οικονομικά γυάλινα φαναράκια σε αρκετά πολυκαταστήματα, όπως και στο γνωστό παιχνιδοκατάστημα. Κρεμάστε τα σε δέντρα, κάγκελα, τέντες (όπως εγώ), ή όπου αλλού σας αρέσει και τοποθετήστε μέσα τους κεριά ρεσώ. Αναμμένα το βράδυ θα δείχνουν υπέροχα!





6. Περιποιηθείτε τα φυτά σας και διατηρείστε το μικροκλίμα που έχει δημιουργηθεί

 * Πώς το κάνω; 


  Το καλοκαίρι, τα φυτά έχουν αυξημένες ανάγκες σε νερό, όπως κι εμείς. Μην αμελείτε την ενυδάτωσή τους και αν κάποιο φυτό δεν αντέχει τον ήλιο, μετακινήστε το σε πιο σκιερό μέρος. Περιποιηθείτε τα, προσθέστε χώμα, ποτίστε τα όταν το χρειάζονται, αφαιρέστε τα ξερά τους άνθη και φύλλα και να είστε σίγουροι πως θα σας το ανταποδώσουν με τα άνθη τους και με τους καρπούς τους!



7. Φτιάξτε ένα διακοσμητικό για το τραπέζι σας, χρησιμοποιώντας διάφορα μπουκάλια

 * Πώς το κάνω; 


  Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευτείτε τα τόσα μπουκάλια που έχετε κρατήσει κατά καιρούς! Θα χρειαστείτε χρωματιστές κλωστές, φελλούς, βερνίκια νυχιών, διακοσμητική ή φυσική άμμο, γυάλινες ή φυσικές πέτρες και μια βάση για να τα στηρίξετε.
 Βάψτε τους φελλούς με τα βερνίκια νυχιών και αφήστε τους να στεγνώσουν. Τυλίξτε τα μπουκάλια με τις χρωματιστές κλωστές, συνδυάζοντάς τις όπως σας αρέσει και γεμίστε τα με άμμο, για περισσότερη σταθερότητα (μη μας τα παρασύρει το αεράκι)! Κλείστε με τους φελλούς, εμποδίζοντας τη σκόνη και τα νερό της βροχής να εισέλθουν στο μπουκάλι. Τοποθετήστε τα μπουκάλια μέσα σε μια βάση και διακοσμήστε με τις πέτρες. 





 Tip: Το κεντρικό, ψηλό μπουκάλι το αγόρασα από το γνωστό παιχνιδοκατάστημα και είναι ένα ηλιακό φωτιστικό. 

  Έτσι, όταν πλησιάζει η νύχτα...



... το ηλιακό μπουκάλι ανάβει μόνο του και φωτίζει διακριτικά και γλυκά το τραπέζι μας!




  Κάπου εδώ ελπίζω να σας έχω ήδη πείσει πως οι μαγευτικές Αυλίδες, τα νησιά Ταράτσα-Ταράτσα, το Όρος Μπαλκόνι και τα νησιά Κήπο-Κήπο μπορούν να μετατραπούν με λίγα χρήματα και με λίγη προσωπική εργασία σε υπέροχα μέρη για διακοπές, παρεούλα, BBQ, κρασάκια και παγωμένες ξανθιές (μπύρες).

Μην τα υποτιμάτε, λοιπόν!

 Διακοσμήστε τα όπως σας αρέσει, κάντε τα να θυμίζουν νησί, πολυτελές ξενοδοχείο ή μικρό μπαράκι... και απολαύστε τα μαζί με καλή παρέα!




Καλό μήνα, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και καλά να περνάτε!


Υ.Γ. Τώρα τελευταία, "συλλαμβάνω" όλο και πιο συχνά τους περαστικούς να σταματούν και να παρατηρούν τον κήπο μου χαμογελώντας... Νομίζω ότι αρχίζουν να θέλουν κι αυτοί να επισκεφθούν τα νησιά Κήπο-Κήπο!!!

:))


46 σχόλια:

  1. Τι όμορφο που έφτιαξες τον κήπο σου Έλλη!!!!!!Με απλές ιδέες τελικά πόσο ωραία μπορούμε να διακοσμήσουμε το χώρο μας (εσωτερικό ή εξωτερικό).Μας άρεσε πάρα πολύ το παντζούρι,έχουμε μία αδυναμία σ'αυτά!!!Καλό μήνα ,φιλιά!(Εμείς θα πάμε διακοπές στο όρος μπαλκόνι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα με τα απλά μπορείς να κάνεις θαύματα! Όρεξη να υπάρχει να ασχοληθείς...
      Το παντζούρι ήρθε κι έδεσε, απόλαυσα την κατασκευή του! Και δεν πήρε καθόλου χρόνο... άσε που πρώτη φορά δούλεψα άτσαλα και το ευχαριστήθηκα κιόλας, χεχε!
      Καλό μήνα και καλές διακοπές στο όρος Μπαλκόνι, να περνάτε υπέροχα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Οι Αυλίδες όπου θα διακοπεύσεις είναι όντως μαγευτικές!!!!! Εξαιρετικό το παντζούρι, αλλά και οι παλέτες!!!! Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα. Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλανε δε θέλανε, έγιναν μαγευτικές, χεχε!! Χαίρομαι που σου άρεσαν! Να περνάτε όμορφα κι εσείς, καλό μήνα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Καλό μήνα Έλλη μου!
    Το "νησάκι Κήπο-Κήπο" πανέμορφο και ζηλευτό. Σε κάτι ανάλογο την έχω αράξει και εγώ.
    Καλά να περνάς.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα επίσης, Ελένη μου!
      Στα Κήπο-Κήπο κι εσύ; Λες να συναντηθούμε εκεί; Χεχε!!
      Καλά να περνάς, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Α καλά! Στα νησιά κήπο κήπο κάνω χρόνια διακοπές! Κι είναι και αυτό που με σώζει δηλαδή που δεν παίρνω μέρα άδεια ( εκτός από το 15αύγουστο, κι αυτό αν πέσει καθημερινή!)
    Είμαι της ίδιας φιλοσοφίας χρόνια τώρα Έλλη μου! Στο μεταξύ είμαι εντελώς τυχερή κι ευλογημένη γιατί πρώτον έχω μεγάλο κήπο και δεύτερον τον φροντίζουν άλλοι! Εγώ κάνω μόνο τις διακοσμήσεις λοιπόν! Κάτι συνεισφέρω νομίζω!
    Πάντως και στο μπαλκόνι κάνεις θαύματα αν θες: το δικό μου το έχω γεμίσει φανάρια και πλέον δικά μου κασπώ με ντεκουπάζ!
    Φιλούρες από το νησί μου! ♥ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα ξέχασα να πω η ξεχασιάρα! Είναι που μου έδωσες ιδέες να κάνω κι άλλα ...κατάλαβες;

      Διαγραφή
    2. Ομοίως... έχω χρόνια που επισκέπτομαι τα Κήπο-Κήπο!
      Εννοείται ότι κάνεις θαύματα και στο όρος Μπαλκόνι, είτε μεγάλο είναι αυτό, είτε μικρό - θέληση και όρεξη να υπάρχει! Σχεδόν όλα όσα έδειξα εδώ, άνετα μπορεί να τα κάνει κανείς και σε ένα μπαλκόνι.
      Είμαι σίγουρη ότι το δικό σου μπαλκονονησί θα είναι μια ζωγραφιά! :))
      Φιλάκια πολλά και καλό μήνα να έχεις! Και χάρηκα που πέρασες! ♥

      Διαγραφή
  5. Αν την έχει πάρει το μάτι μας τη φωτογραφία;;;
    Στο φατσοβιβλίο την έχουν ανεβάσει οι μισοί μου φίλοι! ;)
    Ναι για 4 χρόνια στα ίδια μέρη διακοπές, όρος μπαλκόνι!
    Λάτρεψα τον κήπο σου.. Θέλω κι εγώ...!!!!

    Καλό μήνα Έλλη μου, να περνάτε όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, σας το είπα εγώ εξαρχής, είμαστε πολλοί που επισκεπτόμαστε αυτά τα μέρη!... ;-) Όταν την είχα πρωτοδεί τη φωτογραφία γελούσα μόνη μου, τη βρήκα πολύ πετυχημένη!!
      Άντε, βάλε μπρος τώρα να κάνεις διάφορα όμορφα στο δικό σου Όρος Μπαλκόνι... μπορείς να κάνεις κι εκεί έναν μικρούλη κήπο, ξέρεις! (Για συμβουλές, πληροφορίες εντός!)
      Καλό μήνα, Κατερινάκι μου, καλά να περνάτε!

      Διαγραφή
    2. Τώρα σώθηκες.. δεν πιάνουν τα χέρια μου, είμαι εντελώς μα εντελώς άχρηστη σε αυτά.
      Επίσης σε εμάς που είμαστε ορεινά και με πολλά μποφόρ τον χειμώνα είναι θέμα ρίσκου ο κήπος στο μπαλκόνι.. Έχουμε λίγες γλάστρες με νύχια και με δόντια της κρατάμε να μη διαλυθούν από τον αέρα..
      Στο δικό μου σπίτι πρώτα ο Θεός, όχι πληροφορίες, θα σε προσλάβω κανονικά να κάνεις κάτι σαν το Άλλαξε το! χιχι

      Διαγραφή
    3. Κατάλαβα... ναι, αν φυσάει πολύ, είναι πρόβλημα αυτό.
      Μη φανταστείς, κι εγώ τα περισσότερα διακοσμητικά τα μαζεύω για το χειμώνα (πχ τα φαναράκια) και τα ξαναβγάζω την άνοιξη. Γιατί τα πάντα εδώ είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες! Μαζεύοντάς τα δεν χαλούν, ούτε κινδυνεύουν. Και τον καναπέ από παλέτες που δεν μπορώ να τον αποθηκεύσω κάπου, θα τον σκεπάσω για να τον προστατέψω... γι΄αυτό τον φτιάξαμε να κλείνει.
      Σας εύχομαι να αποκτήσετε σύντομα το δικό σας σπίτι και να το φτιάξετε όπως ακριβώς το επιθυμείτε! Και θα είναι χαρά μου, αν μπορώ, να σου πω τη γνώμη μου και να σε βοηθήσω σε ό,τι θέλεις! Γι΄αυτό δεν είναι οι φίλοι;
      :)))
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Κάθε σου δημιουργία είναι γλυκιά ,αξιολάτρευτη και φυσικά χαρούμενη!!! Το συστατικό της αγάπης και της ικανότητας είναι είναι ολοφάνερο και δίκαια οι περαστικοί χαμογελούν και κοντοστέκονται. Να τα απολαμβάνετε οσο περισσ'οτερο γίνεται....Φιλάκια καλοκαιρινά από το Φανάρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου γλυκιά, σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ για όλα τα όμορφα που μου έγραψες!
      Αυτό με τους περαστικούς, ειδικά ο τρόπος που σταματούν και παρατηρούν, με κάνει κι εμένα να κρυφογελάω ώρες-ώρες... και να συγκινούμαι! Σκέψου: μια άγνωστη κυρία σταμάτησε έξω από την πόρτα μου μόνο και μόνο για να μου μεταφέρει τα λόγια της έφηβης κόρης της: "Μαμά, όταν μεγαλώσω θέλω να έχω ένα τέτοιο σπίτι..." Με συγκίνησε πολύ και της ευχήθηκα με όλη μου την καρδιά να καταφέρει να το αποκτήσει!
      Να είσαι καλά, να περνάς καλά και σου εύχομαι έναν υπέροχο μήνα! Φιλί γλυκό!

      Διαγραφή
  7. Όμορφες οι προτάσεις σου!

    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Γιώργο! Επίσης καλό μήνα, καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  8. Τι ομορφα που ειναι ολα !!!
    ποσο ζηέυω τα σπιτια με κηπους που μπορεις να τα μετατρεψεις σε ενα μικρο παραδεισο!!
    Εμεις δυστυχως ζουμε σε ενα διαμερισμα και τα μπαλκονια μας τα εχουμε κανει αποθηκη οποτε δεν μπορουμε να κανουμε κατι...
    Καλο μηνα Ελλη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ!
      Ζούσα πολλά χρόνια της ζωής μου σε διαμέρισμα και πιστεύω πως ακόμη και τα μπαλκόνια μπορούν να μεταμορφωθούν, θυμίζοντας κήπο, με λίγη προσπάθεια... Αν δεν είναι πολλά τα πράγματα που έχετε και αν διαθέτετε χώρο, ίσως με μια απλή κατασκευή (όπως ένα παραβάν ή μια πέργκολα) να μπορείτε να τα κρύψετε σε ένα σημείο και να μεταμορφώσετε μετά το υπόλοιπο μπαλκόνι σας.
      Καλό μήνα επίσης, φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Αμ την είδα και γω και την προσπέρασα γιατί άκουγα τους γύρω μου ότι πάνε διακοπές και γω σφύριζα κινέζικα... τελικά δεν είμαι η μόνη, είναι πολλοί εδώ μέσα :-( Δεν πειράζει θα έρθουν καλύτερες μέρες. Ο κήπος σου υπέροχος Έλλη μου δεν απορώ γιατί σταματάνε και τον θαυμάζουν οι περαστικοί. Παγκάκι από παλέτες έχω δει σε ένα ουζερί στα μέρη μου και είναι άψογο από κοντά, όταν μπορέσεις κάποια στιγμή κάνε και το τραπεζάκι της ίδιας τέχνης....Μου αρέσει πάρα πολύ που μοιράζεσαι με όλους εμάς πως φτιάχνεις τα αριστουργήματά σου. Να είσαι καλά κορίτσι μου και οι διακοπούλες κήπο-κήπο είναι υπέροχες, αρκεί να έχεις καλή παρέα και να σου αρέσει αυτό που βλέπεις γύρω σου.... φιλάκια καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε πολλοί, αλλά δεν πτοούμαστε! Τι, δηλαδή, καλύτερη είναι η Μπόρα-Μπόρα;!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε το κηπάκι μου και έχεις δίκιο σε όσα λες. Όσον αφορά το τραπεζάκι, το έχω σκεφτεί... αλλά ήδη έχω τρία, δυο μικρά και ένα μεγάλο...
      Φιλιά πολλά, και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  10. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι...ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να πάμε διακοπές, μπορούμε άνετα να φέρουμε τις διακοπές σπίτι μας!!
    Πάρα πολύ όμορφα όλα...!!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα με πολλές πολλές όμορφες στιγμές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα επίσης, Μαρία μου και σε ευχαριστώ πολύ! Να περνάς όμορφα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφες οι προτάσεις σου.
    Καλό μήνα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τί όμορφος πού είναι ο κήπος σου Ελλη μου!!!Πολύ μού άρεσαν οι γλαστρούλες σου ο τυρκουάζ καναπές(φοβερό χρώμα!!!)αλλά καί τό παντζούρι τί έξυπνα πού τό αξιοποίησες!!!Μπράβο σου!!!Η φωτό μέ τήν αντανάκλαση στό τζάμι,καταπληκτική!!!Καλό μήνα!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Dimi μου! Για όλα!
      Το κηπάκι είναι μικρό, αλλά αποδεικνύεται θαυματουργό... χεχε!!
      Φιλάκια πολλά, καλό μήνα επίσης!

      Διαγραφή
  13. Έλλη μου θαύμασα ειλικρινά τις μεταμορφώσεις που έκανες στο χώρο σου, τα μηνύματα που περνάς και φυσικά το υπέροχο αποτέλεσμα! Ειδικά τα παντζούρια και τον καναπέ από παλέτες τα λάτρεψα! Μου έβαλες ιδέες πάντως. Όχι μόνο περί διακόσμησης, αλλά μικρές, απλές & φιλοσοφημένες σκέψεις που κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη και φωτεινή!
    Καλό μήνα να έχεις και καλές μπαλκονοθεραπείες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ! Μακάρι να κατάφερα να περάσω σε λίγες γραμμές αυτό που εννοώ και πιστεύω: δε θέλει και πολλά ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος... νομίζει ότι θέλει πολλά, αλλά κρίνει λάθος...
      Φιλιά πολλά, καλό μήνα επίσης και καλές διακοπές στο Όρος Μπαλκόνι!

      Διαγραφή
  14. Ελλη μου καλά κάνεις και φτιάχνεις αυτές τις ομορφιές και μας τα δείχνεις για να παίρνουμε ιδέες !! Καλό μήνα και από μακριά θαυμάζω τις Αυλίδες σου και έτσι θα χαλαρώνεις τα βράδυα με τον καλό σου και τους φίλους σας !! Αυτή είναι η πραγματική ομορφιά της ζωής , να έχεις αυτά που χρειάζεσαι για να είσαι καλά!!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα, Νικόλ μου, γεμάτο χαμόγελα!
      Έχεις απόλυτο δίκιο σ΄αυτό που λες...
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  15. Θαυμάσαμε..οικογενειακώς τον τόπο διακοπών σου και μεγεθύναμε την δεύτερη εικόνα γαι να διαπιστώσουμε οτι η μόνη χαρούμενη φατσούλα είναι εκεί στον κήπο!
    και με όλες αυτές τις ιδέες σου, χαίρομαι που το δικό σας χαμόγελο είναι τόσο αληθινό! Πρόσφερες αρκετή προσωπική εργασία αλλά αυτό μεγαλώνει την απόλαυσή , του να το ζείς!εύχομαι να μετρηθεί στα ομορφότερα καλοκαίρια σας!φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η προσωπική εργασία είναι τελικά που μου φτιάχνει περισσότερο τη διάθεση... έχεις δίκιο! Το να ξέρεις ότι αυτό που σε κάνει να χομογελάς καθημερινά, το έφτιαξες/έστησες εσύ, λίγο-λίγο, με τα ίδια σου τα χέρια... Ανεκτίμητη αξία!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για όλα (και για την όμορφη ευχή)! Φιλάκια πολλά, καλό μήνα!

      Διαγραφή
  16. Έλλη μου ζωγράφισες!!!!Και κυριολεκτικά και μεταφορικά!!!Πραγματικά πολύ όμορφες δημιουργίες και ξεχώρισα τη δημιουργία με το παντζούρι!Το αξιοποίησες με πολύ ωραίο τρόπο!Ε,μετά πώς να μην κοιτάζουν οι περαστικοί τον κήπο σου;
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :))))
      Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ! Χάρηκα που σου άρεσαν όσα είδες!
      Πολλά φιλιά και καλό μήνα να έχεις, να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος4/8/14, 9:48 π.μ.

    Αχ τι ωραια! τρελαθηκα με τους καναπεδες.. πολυ ομορφα..
    να πιαναν και μενα τα χερια μου.. χαχαχαχαχα
    καλο μηνα, σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αχ τι υπεροχα που εγινα ολα Ελλη μου!
    εχεις υπεροχο γουστο!
    ειναι μοναδικα!
    να τα χαρεις ολα ευχομαι!
    να τα απολαυσεις!

    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν, Κική μου! Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές!
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  19. Τρομερός ο κήπος!!! Ευχαριστούμε και για τις οδηγίες! Προσωπικά μου αρέσει να κάθομαι στην εξοχή και ευτυχώς το σπίτι μου έχει αρκετό χώρο.Σε φιλώ Έλλη μου και πάλι μπράβο σου για τον υπέροχο χώρο που δημιούργησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν όσα είδες! Κι εμένα μου αρέσει η εξοχή... οπότε προσπαθώ, όσο μπορώ, να τη φέρω στο σπίτι μου της πόλης!
      Πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ! :)

      Διαγραφή
  20. Εδώ και πολλά χρόνια κάνουμε διακοπές στα νησιά Κήπο-Κήπο, κι εμείς!!!! Και προσπαθούμε να τα στολίσουμε με πολλά διακοσμητικά στοιχεία, τόσα που μου φαίνεται ότι θα πρέπει να αφαιρέσουμε λίγα...χαχαχα!!!! Τα έργα σου είναι πανέμορφα και πολύ κομψά!!! Καλά να περνάς στο όμορφο κήπο σου!!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα Κήπο-Κήπο τελικά... κοσμοπολίτικα έχουν γίνει, χαχα!! Πριν λίγα χρόνια ήταν ερημονήσια, κανείς δεν έκανε εκεί διακοπές και τώρα... χαμός!!
      Από ό,τι έχω καταλάβει από μερικές φωτογραφίες σου, ο δικός σου κήπος πρέπει να είναι όνειρο! Μπορεί να τον έχω δει αποσπασματικά μέσα από τις φωτογραφίες και όχι ολόκληρο, αλλά ακόμη κι έτσι το μεράκι σου φαίνεται, και όσον αφορά τα φυτά και όσον αφορά τη διακόσμηση.
      Να μην αφαιρέσεις τίποτε, αφού όπως είναι τώρα σε κάνει να τον χαίρεσαι και να χαμογελάς!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, καλά να περνάς κι εσύ! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...