Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μαρμάρινα διακοσμητικά/press papier με Roybal... μυστήριο

    Στην περιοχή όπου ζω η θάλασσα ξεβράζει αρκετά θαλασσόξυλα, πολύ λίγα κοχύλια και αρκετά κομμάτια μαρμάρου. Εντάξει, θαλασσόξυλα και κοχύλια μπορεί να βρει κανείς σχεδόν σε κάθε παραλία - μάρμαρα όμως, δεν είχα συναντήσει ξανά κάπου αλλού.
    Από τότε που ήρθα για διαμονή εδώ, αυτό το γεγονός με γοητεύει. Μέσα στα χρόνια έχω συλλέξει ποσότητες από αυτά. Μου αρέσουν γιατί είναι ολόλευκα και λεία, η "γλύπτρια" θάλασσα βλέπετε κάνει αρκετή δουλειά όλο το χειμώνα, λειαίνει τις τραχιές άκρες τους και τις επιφάνειές τους και δημιουργεί απίστευτα σχήματα, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Περπατάς στην αμμουδιά και σε "καλεί" το λευκό χρώμα τους, το ιδιαίτερο σχήμα τους. Έχω μάθει να ξεχωρίζω πότε μπορώ να βρω αρκετά (συνήθως μετά από θαλασσοταραχή) και σε ποια σημεία της παραλίας κείτονται τα περισσότερα. Έχω γίνει λοιπόν, κανονικό "λαγωνικό"!!! 
   Κατά καιρούς, έχω κατασκευάσει διάφορα πράγματα με τα μαρμαράκια που βρίσκω (για παράδειγμα, θυμάστε το κηροπήγιο που είχα ετοιμάσει για το giveaway του ιστολογίου μου; Με κομμάτια τέτοιου λειασμένου μαρμάρου ήταν φτιαγμένο).  Αυτή τη φορά επισκέφθηκα ξανά την παραλία και αναζήτησα μαρμαράκια, αλλά για μια διαφορετική κατασκευή. Ο σκοπός μου ήταν να ετοιμάσω μερικά καλοκαιρινά, επιτραπέζια διακοσμητικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως πρες παπιέ (press papier), για να δοθούν ως δώρο σε οικογένειες που γνωρίζω.
   Αφού συνέλεξα τα μάρμαρα και τα έπλυνα για να φύγει η αλμύρα και η σκόνη, έκανα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για καλοκαιρινές εικόνες. Ήθελα να είναι πιο καλλιτεχνικές, έτσι αναζήτησα πίνακες. Και βρέθηκα πάνω σ΄αυτή την όμορφη εικόνα, την οποία και τύπωσα τελικά.
   Κόλλησα την εκτύπωση επάνω στα μάρμαρα και σειρά είχε η διακόσμηση. Πήρα pearl pen και τόνισα τα κύματα (με ανοιχτό γαλάζιο), τη βάρκα (με πορτοκαλί), το κουπί και το φάρο (με κόκκινο), για να δώσω μια ανάγλυφη όψη. Με ασημί pearl pen έκανα το περίγραμμα της εικόνας, πέρασα με βερνίκι νεφτιού για προστασία και το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό:


Επιτραπέζια διακοσμητικά/press papier σε διάφορα σχήματα και μεγέθη
Μάρμαρο, εκτυπωμένο χαρτί, pearl pen (ασημί, κόκκινο, πορτοκαλί, ανοιχτό γαλάζιο)






   Ο συγκεκριμένος πίνακας που χρησιμοποίησα αναφέρεται ως αναπαραγωγή (reproduction) πίνακα του/της Roybal. Αν κάνετε αναζήτηση με αυτό το όνομα στις εικόνες στον Παγκόσμιο Ιστό, θα δείτε μερικούς πολύ όμορφους, χαρούμενους και πολύχρωμους πίνακες, πάντα με τις ίδιες μορφές. Αν κάνετε αναζήτηση όμως για πληροφορίες σχετικά με τον/την ζωγράφο... ε τότε, αρχίζουν τα προβλήματα. 
   Με μία λέξη, μυστήριο. Εγώ έψαξα για να δώσω και σε εσάς πληροφορίες για τον/την ζωγράφο και έπεσα πάνω σε τοίχο. Δεν υπάρχει τίποτα! Το πλήρες όνομα που βρίσκει κανείς αμέσως είναι το J. Roybal, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Ψάχνοντας με τον όρο James Roybal οδηγείται κανείς στη σελίδα ενός Μεξικανού ζωγράφου, αλλά τα έργα του είναι εντελώς διαφορετικού ύφους οπότε συμπεραίνω πως δεν είναι αυτός... ψάχνοντας με τον όρο Joyce Roybal θα συναντήσετε κάποιους πίνακες με αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, αλλά πουθενά ένα βιογραφικό της καλλιτέχνη. Σε διάφορα forum ή blogs συνάντησα και την άποψη ότι ο/η καλλιτέχνης αυτός/ή δεν είναι υπαρκτός/ή, αλλά οι πίνακες παράγονται μαζικά σε εργοστάσιο στην Κίνα και πωλούνται ευρέως σε χαμηλές τιμές. 
    Μπερδευτήκατε; Κι εγώ... Δε μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, να μην μπορώ να βρω πουθενά σαφείς πληροφορίες για έναν καλλιτέχνη! Και μάλλον θα μείνουμε με την απορία... εκτός αν κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι.

    Να περάσετε υπέροχα το Σαββατοκύριακο, πολλά φιλιά σε όλους!


56 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σε βοηθήσω στην καλλιτεχνική αναζήτηση, αλλά μπορώ να σου πω με κάθε ειλικρίνεια, πόσο θαύμασα το αποτέλεσμα που είδα!!!
    Μοιάζουν τρισδιάστατα!!!
    Πολύ-πολύ όμορφα!!!
    Και εξαιρετικά χαρούμενα!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Προφανώς, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει με την απορία μου... λυπάμαι μόνο που δε βρήκα περισσότερα στοιχεία να σας δώσω για τον καλλιτέχνη, τα έργα του οποίου είναι όμορφα, ιδιαίτερα και χαρούμενα.
      Φιλάκια κι από εμένα, καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  2. ¸.•°❤❤⊱彡

    Super lindo! Alegre e muito colorido!!!
    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasil°º✿♫
    °º✿
    º° ✿♥ ♫° ·.
    ¸.•°✿✿⊱彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα τα μάρμαρα-πρες παπιέ!!!Νομίζουμε ότι οι πίνακες της ζωγράφου που παραπέμπεις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν τον πίνακα(χρώματα,φωτεινότητα,γραμμές ,σχήματα,μορφές).Ν περάσεις ένα όμορφο Σαββατόβραδο και μια ακόμη πιο όμορφη Κυριακή!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έτσι νομίζω, αλλά δεν μπορούσα να είμαι σίγουρη και γι΄αυτό δεν παρέθεσα με βεβαιότητα το όνομα.
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για τις ευχές. Καλό Σ/Κ επίσης, να περάσετε υπέροχα! Φιλάκια.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος8/6/13, 6:22 μ.μ.

    πολύ ωραία δουλειά!! Καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Beautiful!!!
    Have a wonderful weekend, dear!!! my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ δεν έχω πληροφορίες για τon καλλιτέχνη αλλά μου αρέσει το έργο του που έγινε κομμάτι του δικού σου.
    Τόσο καλοκαιρινά και όμορφα press papier!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλώρα μου, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Τέλειες δημιουργίες Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφες η δημιουργίες σου και πολύ ωραία η ιστορία πίσω από το ζωγράφο!Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Aby μου! Καλή Κυριακή, να περάσεις όμορφα!

      Διαγραφή
  9. Τα θαύμασα πραγματικά τα μάρμαρά σου!Πήρες ένα κομμάτι πέτρα και της έδωσες ζωή και τι ζωή,καλοκαιρινή!Και φυσικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο τυχερή είσαι που ζεις σε θάλασσα με τέτοιους θησαυρούς!Πολύ πολύ όμορφα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιράντα μου, σ' ευχαριστώ που πέρασες και για τα καλά σου λόγια! Χάρηκα που σου άρεσαν.
      Η θάλασσα έχει απίστευτους θησαυρούς... εν τω μεταξύ, η κάθε παραλία στη χώρα μας έχει τους δικούς της, από όσο έχω διαπιστώσει μέσα στα χρόνια. Εξαρτάται από τα πετρώματα της περιοχής και την βιοποικιλότητα στα νερά του κάθε τόπου.
      Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  10. πρώτη φορά βλέπω τόσο όμορφες κάτασπρες πέτρες. Η χαρά του decoupage είναι. Πληροφορίες για τον καλλιτέχνη δεν ξέρω...
    πάντως έγιναν πολύ όμορφα και καλοκαιρινά.
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου, δίκιο έχεις, πράγματι είναι η χαρά του decoupage αυτό το μάρμαρο, καθώς είναι και λείο και το χρώμα του είναι τέτοιο που να ευνοεί την τεχνική.
      Το συγκεκριμένο μάρμαρο βγαίνει εδώ και νομίζω και σε άλλη μια περιοχή της Ελλάδας. Δεν έχει νεύρα και ραβδώσεις, είναι ολόλευκο.
      Καλή Κυριακή να έχεις! Φιλάκια.

      Διαγραφή
  11. Γειά σου ! είδες πόσες ομορφιές έχει αυτός ο τόπος; Είναι απο τα καλά που θα προσθέτεις στις αναμνήσεις σου όταν δεν θα είσαι πλέον εκεί!θα πώ μόνο οτι όλες οι ζωγραφιές που είδα μπαίνοντας στην εικόνα, ειναι όμορφες αλλα και αυτή που διάλεξες ξεχωρίζει!λειασμένα μαρμαράκια, ολόλευκα!τί ομορφα!καλή Κυριακή!πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Βαρβάρα μου! Πόσο δίκιο έχεις σε όσα λες... ο τόπος είναι όμορφος κι από αυτόν θα έχω πολλές αναμνήσεις.
      Τόσα χρόνια που είμαι εδώ αισθάνομαι ότι χρειάζομαι πια μια αλλαγή, αλλά αργότερα θα μου λείπει, είμαι σίγουρη.
      Να είσαι καλά και να περάσεις όμορφα την Κυριακή σου! Φιλάκια!

      Διαγραφή

  12. Θα ηταν τιμη μας να το δημοσιευες και στο ιστολογιου σου διοτι σε αφορα!!!! http://theacity.blogspot.gr/2013/06/the-city-awards-new-category.html!!!!
    Καλη επιτυχια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Andrik! Σε επόμενη ανάρτηση θα το γνωστοποιήσω. Σας ευχαριστώ όλους!

      Διαγραφή
  13. Αυτήν την απορία με τα μαρμαράκια την είχα , τώρα κατάλαβα οτι αφού έχουν λειανθεί απο το χάδι του νερού είναι τόσο ακανόνιστα και φινιρισμένα. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω βρει κάτι τέτοιο ,είναι πολύ όμορφα και φυσικά , και μου αρέσει το τελικό αποτέλεσμα , έχει μια αρχοντιά το μάρμαρο με τα έντονα χρώματα.
    Καλό βράδυ Ελλη μου
    Φιλάκια γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου, τα μαρμαράκια καταλήγουν στη θάλασσα, όπου σπάζουν από τις θαλασσοταραχές και λειαίνονται. Το έθεσες πολύ ωραία, η θάλασσα τα "χαϊδεύει"! Με γοητεύουν τα σχήματά τους, γιατί τα έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση και τα έχει φροντίσει με πολλή προσοχή, ώστε να είναι λεία και λαμπερά, χωρίς αιχμηρές άκρες.
      Από τότε που ήρθα εδώ, συλλέγω και συλλέγω... το καθένα τους έχει την ομορφιά του στα μάτια μου. Χάρηκα που σου άρεσαν κι εσένα. Πολλά φιλάκια, καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  14. Eλλη καλημέρα!!! Τι όμορφα που έγιναν !Στο σμίλεμα της θάλασσας πρόσθεσες την δική σου *πινελιά* και οι κάτοχοι τους θα έχουν από ενα θαυμάσιο διακοσμητικό!!!Τα φιλάκια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Έφη μου! Εγώ δεν έκανα και πολλά, η θάλασσα εργάστηκε πολύ πιο σκληρά από εμένα, νομίζω!! Ελπίζω να αρέσουν στους ανθρώπους για τους οποίους προορίζονται. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  15. Πάρα πολύ όμορφο, Έλλη, μπράβο!!!
    Πολύ πρωτότυπο!!!!
    Καλή Κυριακή να έχεις!
    Φιλιά! :)))

    (Όσο για τον καλλιτέχνη, δεν τον έχω ακούσει ποτέ μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, κορίτσι μου!
      Φιλάκια πολλά, καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Ελλη μου!!Πολύ όμορφα τά μάρμαρα πού τόσο περίτεχνα έφτιαξες!!Τά θαύμασα αλλά καί τό μοτίφ-πίνακα πού έβαλες είναι υπέροχο!!!Καλή Κυριακή!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, φίλη μου, για τα καλά σου λόγια! Καλή Κυριακή, φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  17. Πάρα πολύ όμορφα τα μάρμαρα που έφτιαξες!Παρόμοια έργα σαν του Roybal έχω δει κατα καιρούς και μου κέντρισε το ενδιαφέρον η ανάρτηση σου!Έψαξα αλλά δεν βρήκα ούτε κι εγώ σίγουρες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Σπυριδούλα μου!
      Κι εγώ είχα ξαναδεί έργα με αυτή τη μορφή, ίσως βέβαια να ήταν και αναπαραγωγές, δεν ξέρω. Αλλά δεν περίμενα ότι θα έψαχνα να βρω πληροφορίες και δεν θα έβρισκα τίποτα σαφές σχετικά με το ποιος τα δημιούργησε. Κάποια στιγμή είχε ανέβει ένα άρθρο στη Wikipedia, για το οποίο βρήκα σχετικές αναφορές, αλλά όταν επιχείρησα να το δω το άρθρο είχε διαγραφεί. Περίεργο, δεν είναι;
      Όπως και να έχει, δεν μπορούσα να κάνω εδώ αναφορά χωρίς να είμαι σίγουρη...
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  18. Έλλη μου το ξέρεις ότι πάντα θαυμάζω τα έργα σου, την όρεξη σου και την υπομονή σου! Απολαμβάνω ακόμα περισσότερο τις επεξηγήσεις σου που φαντάζουν κινέζικα σε μένα! Ό,τι φτιάχνω ως εγώ δεν έχει επεξηγήσεις πέρα από "έβαλα κάτω τη φαντασία μου, πιθανόν λίγη κόλλα, πιθανόν πινέλα και λάδια κι έφτιαξα αυτό!" αχαχαχα!
    Κανονικά θα έπρεπε να είμαι σε θέση να πω κάτι για το-τη ζωγράφο, καθώς στο παρελθόν μελέτησα όσο μπορούσα ιστορία της τέχνης -πριν καταπιαστώ να ζωγραφίζω- αλλά δεν ! Πάλι αδιάβαστη και μετεξεταστέα τρομάρα μου!
    Παίρνω την ασχετοσύνη μου και την κάνω!
    Αλλά χαίρομαι που πάντα κάτι μαθαίνω εδώ!
    Φιλιά πολλά!
    να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, γλυκιά μου!
      Για να μη σου φαίνονται κινέζικα: το pearl pen είναι ένα σωληνάριο με μυτούλα που περιέχει ένα υλικό το οποίο σου επιτρέπει να σχηματίσεις "πέρλες" σε επιφάνειες. Προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει και για γραμμές/περιγράμματα/γέμισμα κι ας μην το προτείνει ο κατασκευαστής (είμαι λίγο "αντιδραστική" με τα υλικά, χαχα!!). Εδώ για παράδειγμα, έκανα γραμμές. Με αυτό μπορείς να κάνεις τα "μαγικά" σου επάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμη και σε ύφασμα, χωρίς να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα από νερό ή με το πέρασμα του χρόνου.
      Εγώ με τη σειρά μου σε θαυμάζω για τα λάδια, δεν το έχω καθόλου... δοκίμασα κάποτε, αλλά δεν ευχαριστήθηκα το αποτέλεσμα που έβγαλα και το παράτησα.
      Όσο για την ιστορία της τέχνης, διδάχθηκα στη σχολή... αλλά μη νομίζεις ότι τα ξέρω όλα απέξω!!!!!
      Φιλάκια πολλά, καλή Κυριακή να έχεις.

      Διαγραφή
  19. Μου άρεσαν πολύ και η ιδεα σου να διακοσμησεις τις πετρες αλλα και η εικονα η εμφανίση της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Δελφινάκι μου! Χαίρομαι! Φιλούθκια, καλή Κυριακή να έχεις!

      Διαγραφή
  20. Πάρα πολύ ωραία τα έκανες,εντυπωσιακά και πρωτότυπα! Καλό απόγευμα και φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  21. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗ ΜΟΥ!!!!
    ΑΠΙΘΑΝΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑΚΙΑ !!!!!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΜΙΛΕΨΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ!!!!
    ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Ρένα μου!
      Δύσκολο να βρεις προς τα εκεί, πρέπει να έρθεις προς τα μέρη μου... εδώ βγαίνει αυτό το μάρμαρο!
      Κι εμένα μου αρέσει ό,τι έχει σμιλέψει η θάλασσα - και ομολογουμένως, στη γλυπτική δεν παίζεται!!
      Πολλά φιλάκια, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  22. Αχ βρε Έλλη μου με τα ωραία σου!
    Τι να πω πάλι γι αυτό που σκέφτηκες, σχεδίασες και υλοποίησες; Ανέδειξες και τον ζωγράφο και τα μάρμαρα που ξεβράζει η θάλασσα. Κι από ευτελή ίσως υλικά, τα έκανες μικρά έργα τέχνης.
    Ελπίζω το δικό σου βιογραφικό να είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Γιατί είμαι βέβαιη πως κάποια στιγμή, θα γίνει αναφορά στις δημιουργίες σου...
    Τα συγχαρητήρια μου και πάλι για το ταξιδιάρικο και εφευρετικό σου μυαλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, κοκκίνισα εδώ...
      Σ' ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια! Με εμψυχώνεις κάθε φορά... να είσαι καλά!
      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  23. Φανταστικά!!!
    Δεν ξέρω το ζωγράφο, αλλά όποιου κι αν είναι μια χαρά ταίριαξαν με τα μάρμαρα...άκρως καλοκαιρινά και χαρούμενα έγιναν!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, χαίρομαι που σου άρεσαν! Έψαχνα μια εικόνα θαλασσινή, που να κάνει αντίθεση με το λευκό του μαρμάρου, αλλά να μην είναι και σαν καρτ-ποστάλ... και μάλλον έκανα καλή επιλογή! Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  24. Μπραβο σου κοριτσι μου τα εκανες τελεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ellh moy kalispera pali mas trelanes mai ths omwrfies soy phran cixh kai h petres mprabw soy polla filakia kalo bradi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Βάσω μου! Σ΄ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιό σου! Φιλιά, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα! Άλλο ένα θαυμα της φύσης! Το νερό τόσο αέρινο, τόσο τρεχούμενο και όμως τόσο δυνατό! Με ένα χάδι "λειώνει και πέτρες"! Και έρχεται το δικο σου "χάδι" να ολοκληρώσει το αποτέλεσμα! Καλή εβδομάδα Ελλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ποιητικά και όμορφα τα λες!! Έχεις απόλυτο δίκιο, το νερό είναι "στοιχείο και στοιχειό", όπως λέει και ένα τραγούδι (Θηβαίος)...
      Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  27. Καταπληκτικά τα μαρμαράκια, πήγα στο ζωγράφο που η δουλειά είναι φοβερή, όσο για τα μαρμαράκια ζήλεψα τη λεία επιφάνεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι, δεν είναι υπέροχοι οι πίνακές του; Βγάζουν μια παιδικότητα και κάτι το ζωντανό και χαρούμενο - πολύ μου άρεσαν όλοι τους.
      Όσο για τα μαρμαράκια σε καταλαβαίνω, κι εμένα με ελκύει η λεία επιφάνειά τους. Μπορείς να κάνεις τα πάντα πάνω της. Δυστυχώς, μου λείπει το ταλέντο σου στη ζωγραφική...
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  28. Ανώνυμος17/6/13, 9:58 π.μ.

    Είναι υπέροχα, καταπληκτική δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...