Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αέναο ταξίδι - 10ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις", στο "ΤΕΧNIS STORIES"

Αέναο Ταξίδι

Έβλεπε για ώρες τον ορίζοντα, χωρίς να τον βλέπει.
Ο ήλιος κύλησε στον ουρανό, χαμήλωσε, κατέβηκε. Βάφτηκε η φύση κοραλλί, έπειτα μενεξεδιά. Σκιές άρχισαν να δημιουργούνται. Γνώριμες, ω, πόσο γνώριμες. Οι φίλες του της νύχτας.
Εκείνος έβλεπε τις στιγμές της ζωής του να περνούν, χωρίς να τις βλέπει, χωρίς να τις ζει. Ταξίδευε ξαπλωμένος απέναντι από ένα σπασμένο παράθυρο, στο κέντρο του ενός και μοναδικού τοίχου που είχε απομείνει όρθιος στο ερειπωμένο, βρώμικο κτίριο.
Κάποια στιγμή, το βλέμμα του ξεθόλωσε. Είδε πως δεν ήταν μόνος στο ερείπιο, αλλά δεν μπορούσε να διακρίνει ποιοι άλλοι ήταν μαζί του. Τα χαρακτηριστικά τους συγχέονταν και οι φυσιογνωμίες όλων του φαίνονταν ίδιες. Αγριωπές, βρώμικες, ταξιδιάρικες, ταλαιπωρημένες, γερασμένες. Παραιτημένες.
«Εφιάλτες» μουρμούρισε και κοίταξε πάλι έξω. «Σας βαρέθηκα».
Θυμήθηκε την πρώτη φορά που αποφάσισε να δοκιμάσει. Ήταν μια απόφαση-σταθμός στη ζωή του, γιατί δε μπόρεσε να κάνει πίσω ποτέ, ποτέ δεν μπόρεσε πραγματικά να κατεβεί από τούτο το τρένο του παραλόγου, ποτέ δε μπόρεσε να εγκαταλείψει το καθημερινό του δρομολόγιο. Οι σταθμοί όπου το τρένο σταματούσε διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, κάθε μέρα, πάντα με την ίδια σειρά: Ανάγκη, Αναζήτηση, Τρέξιμο, Χαρά, Προσμονή, Απόλαυση, Ταξίδι… Γκρεμός, Πτώση και Πόνος. Και πάλι από την αρχή… και πάλι… και πάλι…
Προσπάθησε μια φορά να κατεβεί από το τρένο -  το είχε αποφασίσει να αντέξει. Κατέβηκε έπειτα από το Σταθμό της Ανάγκης… και βρέθηκε μόνος, χωρίς να ξέρει πού να πάει, χωρίς να ξέρει ποια θα μπορούσε να γίνει η εναλλακτική του διαδρομή. Κανείς δεν ήταν δίπλα του, κανείς δεν τον πήρε από το χέρι, κανείς δεν του έδειξε το δρόμο. Είχε εγκλωβιστεί σε ένα αέναο δρομολόγιο, αλλά δεν είχε καταλάβει πότε ακριβώς αυτό συνέβη.
 Έψαξε, προσπάθησε να βρει διέξοδο. Και περπατώντας, βρέθηκε μπροστά στην αποβάθρα του σταθμού της Αναζήτησης. Κατάλαβε πως είχε κάνει το πρώτο βήμα, και παίρνοντας κουράγιο, την προσπέρασε. Περπάτησε ώρες, χωρίς να βρει άλλο σταθμό, μα ούτε και μια οδό διαφυγής. Κι όταν πια είχε απελπιστεί, βρέθηκε μπροστά στο Σταθμό του Πόνου. 
Τι πόνος. Ακόμη τον θυμόταν. Έκλαιγε, δεν όριζε το σώμα του. Καιγόταν, τρελαινόταν και προσπαθούσε να αντέξει. Πόσο; Όταν  το τρένο σταμάτησε ξανά μπροστά του, καλώντας τον σε ακόμη ένα δρομολόγιο, δεν μπόρεσε άλλο ν’ αντισταθεί στον πειρασμό και το πήρε. Έκτοτε, δεν προσπάθησε να κατεβεί ξανά. Έτσι κι αλλιώς, θα πάλευε μόνος.
Οι σκιές είχαν γίνει πιο έντονες τώρα. Σήκωσε ψηλά το βλέμμα του και αντίκρισε τον ουρανό, που στολιζόταν από ένα ολοστρόγγυλο, ασημένιο φεγγάρι. Δεν υπήρχε πια οροφή στο κτίριο, έτσι το φως του φώτιζε το βρώμικο, γεμάτο σκουπίδια χώρο και τις άλλες ανθρώπινες φιγούρες που ταξίδευαν με το δικό τους τρένο.
«Εκεί θέλω να πάω απόψε» είπε. «Στο φεγγάρι. Ίσως να είναι πιο όμορφα εκεί…».
Πήρε το βρώμικο κουταλάκι, έριξε με προσοχή τη σκόνη και έψαξε για τον αναπτήρα του. Άναψε με αυτόν ένα μισολιωμένο κερί, δεν ήθελε να τον τελειώσει. Πήρε τη σύριγγα, ανέβηκε στο σταθμό της Απόλαυσης και ξεκίνησε το Ταξίδι.



    Με την ιστορία αυτή είχα λάβει μέρος στο 10ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις" που είχε γίνει στο ιστολόγιο ΤΕΧNIS STORIES. Το Παιχνίδι ολοκληρώθηκε αρκετές ημέρες πριν, αλλά μόλις τώρα κατάφερα να σας παρουσιάσω την ιστορία με την οποία συμμετείχα. Όπως πάντα, οι λέξεις που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν, έχουν επισημανθεί μέσα στο κείμενο. Στέλνω πολλές ευχαριστίες στους φίλους του ιστολογίου που αφιέρωσαν χρόνο να διαβάσουν την ιστορία μου... και στην φίλη μου Φλώρα, για την όμορφη φιλοξενία.

   Όσο εγώ γράφω αυτές τις γραμμές, η Φλώρα φιλοξενεί ήδη το 11ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις" στο ιστολόγιό της. Οι νέες ιστορίες έχουν κιόλας αναρτηθεί (ανώνυμα όπως πάντα)... και οι πέντε δοθείσες λέξεις (που έπρεπε να ενσωματωθούν στις ιστορίες από όλους τους συμμετέχοντες), ήταν οι παρακάτω:

ανατροπή, ευκαιρία, κοινωνία, τράπουλα, μύθος

  Οι ιστορίες που έχουν συγκεντρωθεί σε αυτό το Παιχνίδι, είναι 18. Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο ΤΕΧΝIS STORIES για να τις διαβάσετε και για να τις βαθμολογήσετε, έως και την Παρασκευή 28/6/13.

   Καλό απόγευμα Κυριακής σε όλους, να περνάτε όμορφα!

42 σχόλια:

  1. ╮✿ °•.¸

    Gostei muito da sua história com nuances de suspense relatando uma realidade bem atual.
    Bom domingo!
    Boa semana!
    °º✿♫ Beijinhos.
    °º✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I'm so happy that you liked my story, dear friend! Thank you! Have a good week! Kisses!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα! Μπράβο σου που μπορείς και γράφεις τόσο όμορφα!!! Είναι ταλέντο το να μπορείς να περάσεις τις σκέψεις σου στο χαρτί!!! Καλή συνέχεια!!!! Στο μπλοκάκι μου σε περιμένει βραβειάκι. Θα σε περιμένω. Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ για τα καλά σου λόγια! Και σε ευχαριστώ επίσης και για το βραβειάκι που μου χάρισες! Θα κάνω την ανάρτηση σύντομα. Φιλιά και από εμένα!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Έλλη μου! Τη θυμάμαι την ιστορία σου. Ήταν από αυτές που είχα ξεχωρίσει και γιατί ήταν καλογραμμένη αλλά και για το θέμα της( που άπτεται στο αντικείμενό μου ). Είχα μια μικρή υποψία ότι μπορεί να ήσουν εσύ από πίσω!
    Να συνεχίσεις να γράφεις όμορφα :)
    ΥΓ: Νομίζω ότι σε αυτό το παιχνίδι πάλι έχω υποψία ότι βρήκα . Θα δείξει!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου, παρόλο που το θέμα της δεν ήταν ευχάριστο. Άπτεται ωστόσο στην πραγματικότητα...
      Όσο για το αν με βρήκες... θα δείξει! Θα περιμένω να μου πεις!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλή επιτυχία, Ελλη μου, στον 11ο διαγωνισμό της Φλώρας!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, πόσο όμορφα γράφεις!
    Μπράβο σου, γλυκιά μου!!!
    Φιλάκια αμέτρητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ! Με κάνεις πολύ χαρούμενη με αυτό που λες... Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Όπως πάντα πολύ όμορφη η ιστορία σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Μαρία Έλενα, σ΄ευχαριστώ! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Άργησες λίγο αλλά ευτυχώς το δημοσίευσες πριν βγουν τα αποτελέσματα του 11ου.
    Όπως πάντα ξέρεις πως μου αρέσουν πολύ τα κείμενά σου
    δυστυχώς όμως δεν έχω δικαίωμα ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησα αρκετά!! Κάτι πήγα να κάνω στο μεταξύ, δε μου βγήκε... αλλά και πάλι, ποιος ξέρει;
      Την ιστορία επέλεξα να την αναρτήσω τώρα, γιατί είμαστε στην τελική ευθεία του 11ου Παιχνιδιού και αυτή ανήκει στο προηγούμενο. Δεν μπορούσα να το καθυστερήσω άλλο...
      Ξέρω ότι δεν έχεις δικαίωμα ψήφου και φαντάζομαι πως συχνά είναι δύσκολο αυτό για σένα... χάρηκα όμως πολύ που μου είπες πως σου αρέσουν τα κείμενά μου. Η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα, σ΄ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  8. Πολύ μου άρεσε ο τροπος που γραφεις.. καθαρός και σωστα τοποθετημενες οι λέξεις ΄΄ ωρραια ιστορία...στο προηγούμενο παιχνιδι δεν μπορεσα να διαβασω καμια ιστορια.. λογο απουσίας μου.. και δεν μπορώ να κρίνω.. αλλα διαβάσζοντας τη εδω .. μου άρεσι πολύ.. Ελλη μου..φιλακια πολλα και συνεχισε .. μου αρεσει το παιχνιδι αυτό με τις λεξεις αλλα δεν εχω παντα τον χρόνο ..η να βαθμολογήσω η να διαβασω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Σμαραγδένια μου, που μου είπες τη γνώμη σου για την ιστορία μου!
      Σε καταλαβαίνω, δεν έχουμε πάντα το χρόνο για να συμμετέχουμε ή για να βαθμολογούμε. Δεν πειράζει! Αν βρεις πάντως κάποια στιγμή χρόνο, πήγαινε στης Φλώρας να διαβάσεις και τις άλλες ιστορίες - θα βρεις πολλές αξιόλογες ανάμεσά τους.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Μπράβο για όλα όσα αναφέρεις σ αυτή την ανάρτηση
    ωραία η ιστορία σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο σου Έλλη μου!!Εξαιρετικό το κείμενό σου!Εχεις απίστευτο ταλέντο..και εύχομαι να μας δίνεις πάντα τόσο όμορφα κείμενα!καλή επιτυχία,καλή συνέχεια στο γράψιμό σου,.ολα σου καλά να πάνε!!!σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές σου! Χαίρομαι ειλικρινά που σου άρεσε η ιστορία μου. Ανταποδίδω στέλνοντας κι εγώ την αγάπη μου και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Ελλη είναι δυνατό κείμενο, παραστατικό , μας δίνει ακριβώς το αδιέξοδο μιας δύσκολης κατάστασης, δεν εχω διβάσει άλλη φορά τις ιστορίες με τις λέξεις , είναι ωραίος ο διαγωνισμός μπραβο και σε σένα και στη Φλώρα, φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένας πολύ ενδιαφέρων διαγωνισμός... σε καλώ να τον γνωρίσεις! Τα κείμενα που υποβάλλονται είναι όλα αξιόλογα και πιστεύω πως θα ευχαριστηθείς την ανάγνωση.
      Όσο για το δικό μου... θέλησα να περιγράψω το αδιέξοδο μιας δύσκολης κατάστασης, όπως λες - ένα αδιέξοδο όμως που προέκυψε όχι εξαιτίας των επιλογών ενός ατόμου, αλλά κυρίως εξαιτίας της έλλειψης βοήθειας και υποστήριξης προς αυτό το άτομο, από τους άλλους. Αν υπήρχε κάποιος κοντά του να του δείξει τον εναλλακτικό δρόμο, δε θα ανέβαινε ποτέ ξανά σε αυτό το τρένο... ήταν αποφασισμένος, όμως παρέμεινε μόνος και αβοήθητος.
      Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  12. Μπράβο Ελλη μου!!Υπέροχο κείμενο,καί τό έχω ξαναπεί!!Εχης μεγάλο ταλέντο στό γράψιμο!!!Καλή συνέχεια!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Καλή συνέχεια και σε εσένα, καλή εβδομάδα! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  13. poli poiitiko to kimenw kai omwrfw den exw janadiabash parwmio moy arese poli filakia polla....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, Βάσω μου! Σ΄ευχαριστώ! Στέλνω πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Τρόμαξα να καταλάβω ότι αυτή είναι η...προηγούμενη ιστορία ρε αδερφέ! Φιλενάδα μου, πάρα πολύ ωραίο είναι αυτό το κειμενάκι, αλλά εγώ περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα και του τωρινού διαγωνισμού. Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις και πάλι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία! Εν αναμονή λοιπόν, ως τότε....ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, δε φταις εσύ που δεν το κατάλαβες, τόσο που καθυστέρησα να την αναρτήσω!!!! Ποτέ όμως δεν είναι αργά, έτσι δε λένε;
      Κι εγώ περιμένω να δω τι θα γίνει σε αυτό το διαγωνισμό. Είναι τόσες πολλές οι καλές ιστορίες! Ακόμη δεν κατέληξα ποιες θα ψηφίσω... Άσε που προσπαθώ να μαντέψω ταυτόχρονα ποια είναι αυτή που έχει γράψει το Κανελλάκι μας... να δω, θα πέσω μέσα;
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα, κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  15. Δεν ήξερα ότι γίνετε τέτοιος διαγωνισμός!Διάβασα την ιστορία σου και μου άρεσε πολύ!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το έμαθες από εμένα! Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. για αλλη μια φορα συγχαρητηρια πολλα πολλα φιλια Ελλη μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα πόσο ωραία γράφεις... Μπράβο βρε μαϊμουδάκι μου... συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στον επόμενο διαγωνισμό!

    Υ.Γ Η διεύθυνση για το μπλογκ μου έχει αλλάξει... πέρνα αν θέλεις να διαβάσεις την τελευταία μου ανάρτηση να καταλάβεις :) Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τιμή μου να το λες εσύ αυτό!! Σ΄ευχαριστώ!

      Ευτυχώς που με ενημέρωσες για το ιστολόγιό σου... δεν έμπαινα και πολύ αυτές τις ημέρες βλέπεις, και μάλλον δεν θα καταλάβαινα έγκαιρα την αλλαγή.
      Από όσο είδα, είμαι ακόμη γραμμένη στους αναγνώστες σου. Οπότε, το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω τη νέα διεύθυνσή σου στη λίστα ανάγνωσής μου. Πολλά φιλιά, Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  18. Ελλη μου με συγκίνησε η ιστοριούλα σου!
    Σταθμοί, διαδρομές..πάντα μόνος παλεύεις!
    Αν το ξέρα κ απ την αρχή...θα κοίταζα κ γω το φεγγάρι κ θα το απολάμβανα!Με συγκίνησε πραγματικά.. :)
    θα επισκεφτω κ εγώ το μπλογκ με τον διαγωνισμό να διαβάσω κ άλλες ιστορίες...δεν ήξερα οτι υπάρχει..αν κ είμαι νέα στα μπογκς. Τα φιλιά μου, μια όμορφη εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πραγματικά που σε άγγιξε η ιστορία μου!
      Δεν ξέρω αν παλεύεις πάντα μόνος... ίσως και όχι, αν είσαι τυχερός. Εγώ εύχομαι σε κάθε άνθρωπο, όταν αποφασίζει να αλλάξει ένα δύσκολο δρομολόγιο, να αποκτά τη βοήθεια και τη στήριξη που έχει ανάγκη. Να μην είναι μόνος (όπως ο ήρωας της ιστορίας μου) και εξαιτίας αυτού να αναγκάζεται τελικά να επιστρέψει στα αδιέξοδά του...
      Χαίρομαι επίσης που σου κίνησα την περιέργεια με το διαγωνισμό. Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα επίσης!

      Διαγραφή
  19. Πολύ όμορφη η ιστορία σου για μια ακόμη φορά. Μου αρέσει που συνεχίζεις και παίρνεις μέρος στο παιχνίδι. Εγώ αν και το θέλω δεν κατάφερα να συμμετάσχω στα 3 τελευταία παιχνίδια και πού στεναχωριέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει να γράφω, Κατερινάκι μου... και το παιχνίδι μου δίνει κίνητρο να γράφω συχνότερα. Αυτό είναι και το προσωπικό μου στοίχημα! Παλιότερα μπορεί να έγραφα ένα κείμενο το χρόνο, ή κάθε 6 μήνες... τώρα προσπαθώ να ξεκλειδώσω την πένα μου!
      Κι εσύ να μη στενοχωριέσαι, δε χρειάζεται πίεση. Θα συμμετάσχεις μόλις θα βρεις χρόνο και έμπνευση.
      Καλό σου βράδυ, φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Αν θυμάμαι καλά στην ιστορία σου έδωσα τους δυο βαθμούς μου, οπότε περιττό να πω πως μου άρεσε!
    Να είσαι καλά να γράφεις υπέροχες ιστορίες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη και για την εμψύχωση, Μαρία μου!
      Πολλά φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  21. Επαναλαμβάνομαι και πάλι λέγοντάς σου πόσο ωραία γραφή έχεις! Μπράβο ΈΛΛΗ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ! Φιλάκια πολλά, Τέτα μου!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...