Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Βαρέθηκες τα γυαλιά ηλίου σου; Διακόσμησέ τα!

 Χωρίς γυαλιά ηλίου δεν πάω πουθενά, χειμώνα-καλοκαίρι. Τα προτιμώ μεγάλα και σκουρόχρωμα: το άμεσο, έντονο ηλιόφως με ενοχλεί, με κάνει να μισοκλείνω συνεχώς τα μάτια κι έτσι, δημιουργούνται ρυτιδούλες πριν την ώρα τους και επίσης, πονοκέφαλοι. Κι επειδή δε θέλω να έχω ούτε το ένα, ούτε το άλλο, τα γυαλιά ηλίου μου τα φορώ ολημερίς. 

  Με λίγα λόγια, το παραδέχομαι: έχω μανία μαζί τους! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχω παραπάνω από ένα ζευγάρια: 

→ ένα βασικό, το οποίο το έχω 7-8 χρόνια και είναι all time classic (αλλά εμένα μου φέρνει στο νου μηχανόβιους και ροκάδικες καταστάσεις και το λατρεύω). Το χρησιμοποιώ περισσότερο από όλα τα άλλα, και ειδικά στην οδήγηση, γιατί έχει τους βαθμούς μου (κάποια εδώ πέρα έχει λιγουλάκι αστιγματισμό...) 
→ ένα για τη συννεφιά (μη γελάτε, φοράω γυαλιά ηλίου ακόμη κι όταν έχει συννεφιά, αλλά όχι με πολύ σκουρόχρωμους φακούς, μη σκοντάψουμε και σκοτωθούμε κιόλας!!) 
→ κάποια χρωματιστά (αυτά χωρίς κάποιο άλλο ιδιαίτερο λόγο, πέρα από το ότι μου φτιάχνουν τη διάθεση)
→ και ένα άσπρο. Ξέξασπρο, κι από τον ήλιο ξεξασπρότερο.

  Μη με περάσετε για κροίσο: πέρα από το βασικό μου ζευγάρι, όλα τα άλλα δεν μου κόστισαν και πολλά χρήματα. Ειδικά το άσπρο, το οποίο και θα μας απασχολήσει σήμερα, ανήκει στην πασίγνωστη μάρκα των... Περιπτερέιμπαν (!)  

  Που λέτε, λοιπόν, το άσπρο το είχα αγοράσει όταν πρωτοήρθαν στη μόδα τα άσπρα γυαλιά ηλίου (και μπορούσες εύκολα να βρεις, γιατί παλιότερα...) Δεν υπολόγισα όμως το γεγονός πως το καλοκαίρι αλλάζω χρώμα δέρματος (τείνω προς Αφρική μεριά...) και το άσπρο έδειχνε πάνω μου σαν τη μύγα μες στο γάλα (ή καλύτερα, σαν την άσπρη πεταλούδα μες στο σοκολατούχο γάλα). Τέλος πάντων, για κάποια χρόνια το παρόπλισα, για να μην τρομάζω και τον κόσμο.

  Και ένα ωραίο πρωί, αποφάσισα να το πιάσω στα χέρια μου και να του αλλάξω (ελαφρώς) τα φώτα. Μπας και το φορέσω, δηλαδή... και αντί να κάνω τους άλλους να τρομάζουν με την αντίθεση μαύρου-άσπρου, να τους κάνω να κοιτούν τα γυαλιά (και να παραβλέπουν εμένα, το μελανούρι, και τη μεταξύ μας διαφορά ).

  Να πώς ήταν τα (άσπρα, ξέξασπρα κι από τον ήλιο ξεξασπρότερα) γυαλιά ηλίου μου αρχικά, πριν τα πιάσω στα χέρια μου... 




... Και να πώς είναι τώρα:




   Τι τους έκανα; Decoupage, με χαρτί δικής μου εκτύπωσης! 

Γιατί δηλαδή να μπορούμε να κάνουμε ντεκουπάζ πάνω στα μύρια όσα 
(συμπεριλαμβανομένων και των θηκών των γυαλιών μας) και όχι και
πάνω στα  ί δ ι α  τα γυαλιά μας; Ε; Ε;


   Αν θέλετε να το κάνετε και εσείς, μοτίβα θα βρείτε χιλιάδες στο διαδίκτυο. Εγώ προτίμησα ένα σκοτεινό φλοράλ, αλλά οι δυνατότητες είναι απεριόριστες: μπορείτε να βρείτε ριγέ, έθνικ, τύπου εφημερίδας ή κινέζικης πορσελάνης... κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Απλώς κάντε μια αναζήτηση με το λήμμα "patterns".

  Ό,τι σας αρέσει, τυπώστε το. Αν το μοτίβο είναι πολύ μεγάλο, ίσως θα πρέπει να το σμικρύνετε πριν την εκτύπωση, ώστε να χωράει ικανοποιητικά στο βραχίονα, χωρίς να χάνεται το θέμα του. 

  Σε ένα καθαρό χαρτί, κάντε το περίγραμμα του βραχίονα του σκελετού σας και κόψτε το. Καλό είναι οι βραχίονες να έχουν κάποιο φάρδος (όπως στα δικά μου γυαλιά) για να έχετε περισσότερη επιφάνεια να δουλέψετε και να στολίσετε. Αν αισθάνεστε σίγουροι πως μπορείτε να τους ξεβιδώσετε με ασφάλεια (και έχετε το ανάλογο εργαλείο), κάντε το. Εγώ δεν χρειάστηκε να το κάνω, γιατί κατάφερα να βγάλω εύκολα το περίγραμμα από την αρχή.

 Ελέγξτε το περίγραμμα που κόψατε και κάντε διορθώσεις, αν χρειάζεται, ώστε να εφαρμόζει ακριβώς πάνω στον βραχίονα. 

 Χρησιμοποιήστε το κομμάτι που κόψατε σαν οδηγό και σχεδιάστε με αυτό το περίγραμμα επάνω στο μοτίβο αυτή τη φορά, εις διπλούν, ένα δηλαδή για κάθε βραχίονα. Κόψτε.


 Κολλήστε επάνω στους βραχίονες με προσοχή, χρησιμοποιώντας τις ειδικές κόλλες για ντεκουπάζ. Αν τα γυαλιά σας έχουν διακοσμητικά - όπως τα δικά μου που είχαν τα φιογκάκια - δείτε αν έχουν βίδες και ξεβιδώστε τα. Θα σας βοηθήσει πολύ αυτό κατά την εφαρμογή του χαρτιού. Μόλις στεγνώσει η κόλλα, ξαναβιδώστε τα στη θέση τους.

  Περάστε κόλλα ή βερνίκι για αδιαβροχοποίηση και προστασία. Έχετε υπόψη σας πως, όσα περισσότερα στρώματα, τόσο καλύτερα και τόση περισσότερη αντοχή θα έχουν τα γυαλιά σας στη χρήση. Επίσης, καλύτερα είναι το βερνίκι που θα εφαρμόσετε να μην έχει ως βάση του το νερό.

Και...

Με γεια τα νέα σας γυαλιά ηλίου!   

:)))


40 σχόλια:

  1. Πολυ ωραια ιδεα! Τα γυαλια ηλιου με παιδευουν χρονια... Εχω πολυ μικρο προσωπο κ δε μου καθεται τιποτα καλα. Θα ηθελα παντως να μαθω ντεκουπαζ, μπορεις να μεταμορφωσεις το οτιδηποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ... καταλαβαίνω... Εσένα δε θα σου ταιριάζουν τα πολύ μεγάλα γυαλιά, πιστεύω όμως πως θα σου πάνε οι λεγόμενες "μάσκες" που έρχονται κοντά στο πρόσωπο και το αγκαλιάζουν!
      Όσο για το ντεκουπάζ, δοκίμασέ το κάποια στιγμή! Πράγματι μπορείς να αλλάξεις με αυτό την όψη κάθε αντικειμένου!

      Διαγραφή
  2. Τέλεια ιδέα!!! 'Εγιναν πανέμορφα!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/8/14, 8:44 μ.μ.

    Decoupage και ξερό ψωμί! Δεν το συζητώ!! Κι εγώ τρελαίνομαι με μοτίβα δικής μου επιλογής, σε καταλαβαίνω!!
    Πολύ όμορφη κι ιδιαίτερη η μεταμόρφωσή σου Ελλη μου!! Καλοφόρετα!!
    Σε φιλώ και καλή σου βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, ναι, και ξερό ψωμί! :))
      Σ΄ευχαριστώ, κοπέλα μου! Φιλάκια πολλά και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Φοβερά!!! Δεν υπάρχεις!!!
    Καλή εβδομάδα Έλλη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχω, πώς δεν υπάρχω... και με ένα εντελώς ανανεωμένο ζευγάρι άσπρα, ξέξασπρα και από τον ήλιο ξεξασπρότερα γυαλιά ηλίου, με λίγες δόσεις φλοράλ!
      Χεχε...
      Καλή εβδομάδα, Κατερίνα μου, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Έλλη να σου πω... μην το μάθει η Αριστέα, γιατί θ' αρχίσει νέος κύκλος επεισοδίων. Υπολογίζω πως θα έχει ντεκουπάρει ήδη όλες τις ξύλινες, γυάλινες και πορσελάνινες επιφάνειες της ευρύτερης περιοχής του Πύργου, και καταλαβαίνεις αν αρχίσει να βάζει στο μάτι προσωπικά αντικείμενα...
    Για την ιδέα και την υλοποίησή της, δεν έχω λόγια... ούτε που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πώς αλλάζουν όψη τα πάντα με μια μικρή εικαστική παρέμβαση. Μπράβο σου ρε μαστόρισσα!!!
    Φιλιά πολλά και καλή βδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα!!
      Κάποια στιγμή θα το μάθει... δεν μπορώ να της κρυφτώ! :)) Τρέμετε, λοιπόν, γυαλιά ηλίου της Αριστέας...
      Χαίρομαι που σου άρεσε η παρέμβασή μου και σε ευχαριστώ για το ωραίο σχόλιο! Φιλιά πολλά-πολλά, καλή εβδομάδα επίσης!

      Διαγραφή
  6. Εισαι απιστευτη Ελλη μου!!! Φοβερή ιδεα, υπεροχη μεταμορφωση!!! Να εισαι καλά !!!
    Τα φιλιά μου και την αγαπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Φωτεινή μου!
      Πολλά φιλιά κι από εμένα! ♥

      Διαγραφή
  7. Καλημερα!!! Μα και τα γυαλια decoupage? Μπράβο βρε Ελλη μου είσαι απίθανη!!! Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τη συμμετοχή σου στον διαγωνισμό!!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!
      Και τα γυαλιά ντεκουπάζ... γιατί όχι;
      Εγώ σε ευχαριστώ για την ευκαιρία να κερδίσω μία από τις υπέροχες δημιουργίες σου! Εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. ελλάκι!!! φοβερή ιδέα τι ωραία που τα έκανες ... και εμείς τα αγόρια ''ψυχή '' έχουμε να τα αλλάξουμε και εμείς τα γυαλιά μας ρε παιδί μου
    φιλια καλημέρα όλη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)) Σαφώς και μπορείτε να το κάνετε κι εσείς!! Ήδη φαντάζομαι πόσο τέλεια θα έδειχναν πάνω σε ένα αγόρι γυαλιά με θέμα τη μουσική, το σινεμά, ή τα κόμικ για παράδειγμα...
      Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Έλλη μου τώρα απέκτησαν στιλ, φοβερά έγιναν!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο πιστεύω κι εγώ! Πάντως σίγουρα είναι καλύτερα από πριν... και από απλά περιπτερέιμπαν έγιναν μοναδικά τώρα...
      Φιλάκια, Ελένη μου!

      Διαγραφή
  10. Εγιναν πολύ καλύτερα μετα την παρεμβαση!
    Να τα λέμε κι αυτα!
    Καλή μας εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφα έγιναν.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγω έχω πάθος με τα γυαλιά.Φορούσα ΠΑΝΤΑ ηλίου ακόμα και υπο βροχή,τώρα δυστυχώς τα έχουν εξοβελίσει τα αστιγματικά
    Κι επειδή είμαι φαν του χρώματος,τα τελευταια που πήρα απο γνωστό πολυκατάστημα με φθηνά προιόντα (φέρνει σε ζώον της ζούγκλας χαχαχαχα) φρόντισα να τα πάρω έτοιμα ντεκουπαρισμένα (έτσι νομίζουν όλοι επειδή με ξέρουν)! Γιατί να παιδεύομαι άλλωστε;
    Πάντως επικροτώ με ενθουσιασμό τη δική σου αλλαγή,γιατί πράγματι τα λευκά δε πάνε σε όλες μας,όλες τις εποχές.
    ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΑ,έγιναν πολύ κλασάτα!!!
    Φιλάκια πολλά Ελλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Χαρά μου!
      Μοιάζουμε! Στο μόνο που διαφέρουμε είναι πως εγώ τελικά μετέτρεψα τους φακούς ηλίου σε αστιγματικούς. Μακριά δεν έβλεπα καθαρά (συγχέουμε τα περιγράμματα, ξέρεις πως είναι) και αυτό ήταν πρόβλημα, και κυρίως στην οδήγηση.
      Αυτό με τα έτοιμα ντεκουπαρισμένα γυαλιά δεν το ήξερα! Σοβαρά; Κι εγώ έκατσα να φτιάξω τα δικά μου;! Ευτυχώς έγιναν καλούτσικα και μου άρεσαν, αλλιώς τώρα θα το είχα μετανιώσει, με αυτό που μου είπες...
      Για τα λευκά γυαλιά, συμφωνώ πως δεν πάνε σε όλους, όλες τις εποχές - το διαπίστωσα! Κι εγώ η έρμη πήγα και πήρα ένα φωτεινότατο λευκό, ούτε καν λίγο "σπασμένο"... Γι΄αυτό είπα να το προσγειώσω κάπως. Παρότι δεν έκανα κάτι μπροστά, αλλά μόνο στο πλάι, νομίζω πως εξομαλύνθηκε όλη αυτή η ασπρίλα...
      Φιλάκια πολλά, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  13. Όμορφη ιδέα!

    Άκου και ένα περίεργο με εμένα, ενώ με ενοχλεί και εμένα το φως του ήλιου, δεν μπόρεσα να συνηθίσω ποτέ τα γυαλιά ηλίου, δεν ξέρω γιατί, και φοράω και στραβωμάρας!

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε σαν ιδέα!
      Να σου πω κι εγώ ένα δικό μου περίεργο; Κάτι αντίστοιχο με αυτό που λες, έχω πάθει με τα γυαλιά οράσεως (τα αστιγματικά μου): είναι πολύ μικρότερος ο σκελετός τους σε σχέση με αυτόν των γυαλιών ηλίου που έχω συνηθίσει να φοράω και με ενοχλούν, βλέπω το σκελετό γύρω-γύρω και αισθάνομαι σαν να μου περιορίζουν το οπτικό πεδίο. Κι ενώ θα έπρεπε να τα φοράω, έστω στον υπολογιστή, στο διάβασμα ή για ξεκούραση, το πιστεύεις ότι δεν τα έχω βάλει πάνω από τρεις φορές κι αυτό για πολύ λίγη ώρα; Αδύνατον να τα συνηθίσω...
      Καλή εβδομάδα να έχεις κι εσύ!

      Διαγραφή
  14. Ντεκουπαρισμένες θήκες γυαλιών έχουμε δεί αμέτρητες.....γυαλιά όμως όχι!!!
    Πολύ όμορφα έγιναν, Ελλη μου! Να τα χαρείς!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε... από πειραματισμούς εδώ, άλλο τίποτα!!! Και τώρα που τους έχω κάνει και "test-drive", φορώντας τα κάποιες φορές, έχω να δηλώσω πως είναι ΚΑΙ ανθεκτικά εκτός από εμφανίσιμα... συνεπώς, το πείραμα πέτυχε!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραία ιδέα!!!!
    καλησπέρα Έλλη μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ! Υπέροχα Έλλη μου! ♥
    Αν κι εγώ είμαι το αντίστροφό σου...δεν μπορώ τα γυαλιά ηλίου. Με εμποδίζουν να βλέπω καλά σε όλο το χώρο. Συνήθως τα έχω πάνω στο κεφάλι σαν στέκα ακόμα κι αν έχει δυνατό ήλιο. ΙοΙ (γριοπαραξενιές μου ...αχαχαχα)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να μην το σκέφτηκες ως τώρα, αλλά θα το σκεφτόσουν οπωσδήποτε κάποια στιγμή στην πορεία, είμαι σίγουρη! :))) Τώρα που πήρες φόρα, θα μεταμορφώσεις τα πάντα εσύ! ♥
      Καταλαβαίνω τι εννοείς περί ενόχλησης, το ίδιο παθαίνω κι εγώ με τα οράσεώς μου. Γριοπαραξενιές δεν είναι, μην ακούω (εχμ...διαβάζω) χαζομαρούλες! Έχει να κάνει καθαρά και ξάστερα με το τι ο καθένας μας θεωρεί βολικό... Πάντως, γνώμη μου, προσπάθησε να τα φοράς πού και πού, ειδικά στον έντονο ήλιο: προστατεύουν τα μάτια σου από τη βλαβερή ακτινοβολία... υπάρχει πιο σημαντικό κίνητρο από αυτό;
      Φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  17. Είναι πανέμορφα!! Πολύ ξεχωριστά!! Μπράβο Έλλη μου! Κλή συνέχεια εύχομαι! Πολλάα φιλούθκια ¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλική μου! Πολύ χαίρομαι που σε βλέπω και πάλι εδώ! :)
      Σε ευχαριστώ, καλή συνέχεια επίσης και καλά να περνάς! Φιλούθκια!

      Διαγραφή
  18. Ε ....και ντεκουπαζ σε γυαλια δεν το φανταζομουνα ! και εγιναν πολυ πολυ ομορφα και ειναι και μοναδικο κομματι !! Ελλη μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν! Να είσαι καλά, Μαίρη μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Πήγες το ντεκουπάζ ένα βήμα παραπέρα τολμώ να πω!
    Μου αρέσει πολύ η μεταμόρφωση!
    Καλοφόρετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...