Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Μποέμικο υπνοδωμάτιο

   Μιας και φέτος το σπίτι μας έπρεπε οπωσδήποτε να βαφεί, εκείνος κι εγώ θεωρήσαμε πως ήταν μια καλή ευκαιρία για να προχωρήσουμε και σε μερικές άλλες, επιβεβλημένες βελτιώσεις στους χώρους του. 
  Έτσι, για τρεις μέρες το σπίτι θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο: σχεδόν όλοι οι τοίχοι σκάφτηκαν για να προστεθούν περισσότερες πρίζες, ο ηλεκτρολογικός πίνακας άλλαξε θέση και εντέλει "κρύφτηκε", και τα παλιά ξύλινα κουφώματα που είχαν σκεβρώσει και ήταν δύσχρηστα πια, αλλάχθηκαν και αντικαταστάθηκαν με νέα.
  Η όλη διαδικασία - από το πρώτο γκρέμισμα και ώσπου το σπίτι να ξαναγίνει κατοικήσιμο - μας πήρε μόλις μία εβδομάδα. Άθλος; Εννοείται... κι εγώ δεν το πίστευα! Λάβετε όμως υπόψη σας πως είχα το καλύτερο "συνεργείο": όλη η οικογένεια μαζεύτηκε και βοήθησε για να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και για να μην κουράσω εγώ πολύ το εγχειρισμένο μου πόδι. 

  Κάπου μέσα σε όλα αυτά, αποφασίσαμε να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη και βάλαμε μπρος να αλλάξουμε τη διακόσμηση και το ύφος της κρεβατοκάμαράς μας.

 Το υπνοδωμάτιό μας είναι ένα "γήπεδο" 17 περίπου τ.μ., στο οποίο μπαίνεις από μια ενδιαφέρουσα, παλιά ξύλινη πόρτα. Δεν είναι πολύ φωτεινό, αλλά είναι ένας χώρος που λατρεύω - το αισθάνομαι ως το λιμάνι μου και το άδυτό μου. Φιλοξενεί πολλές από τις δημιουργίες μου και έχει τη μεγαλύτερη από τις δύο βιβλιοθήκες μας.

  Είμαι από τους ανθρώπους που δεν τα πάνε και πολύ καλά με τους άχρωμους, μουντούς ή λευκούς τοίχους στους χώρους των σπιτιών. Έτσι στο σπίτι μου τα δωμάτια έχουν ζωντανά χρώματα (άλλο είναι λαδί, άλλο ροδακινί)...  και μόνο η κρεβατοκάμαρα ήταν βαμμένη σε κάπως μουντές γκρι/μπλε αποχρώσεις.

    Ώρα λοιπόν για αλλαγή!

  Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα μποέμικο*, φωτεινό, χαρούμενο και λίγο αντισυμβατικό υπνοδωμάτιο. Διαλέξαμε μαζί τα νέα χρώματα των τοίχων και συμφωνήσαμε να δουλέψουμε από κοινού για να το διακοσμήσουμε. Σκοπός μας ήταν να μην ξοδέψουμε πολλά επιπλέον χρήματα για τη διακόσμηση, αλλά να χρησιμοποιήσουμε ότι ήδη είχαμε ή κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας με απλά υλικά. 

  Ο πωλητής στο κατάστημα που πήγα να προμηθευτώ τα χρώματα, σοκαρίστηκε λιγουλάκι: "Πού θα το βάλετε αυτό το χρώμα";!..... (Απέφυγα τεχνηέντως να απαντήσω πού θα έβαζα το λαχανί που είχαμε διαλέξει)..... "Είναι αρκετά έντονο... θα σας πονούν τα μάτια! Σε τι δωμάτιο λέτε να το βάλετε;" (δεύτερη φορά το ερώτημα)..... "Στην κρεβατοκάμαρα... και λέω να το βάλω δίπλα σ΄αυτό!" (του έδειξα το πρασινομπλέ και τον αποτελείωσα).

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: 
τοίχοι πρασινομπλέ και λαχανί, πόρτα κοκκινοπορτοκαλί. 

Ξέρω, ακούγεται κάπως όλο αυτό... οπότε μάλλον ήρθε η ώρα να σας ξεναγήσω!

Ελάτε να περάσουμε μαζί την παλιά, ξύλινη πόρτα που 
κάποτε ήταν λευκή και τώρα έγινε κοκκινοπορτοκαλί...




  Στον τοίχο αριστερά παρέμειναν οι δημιουργίες μου (θυμάστε τη Νιόβη και αυτόν τον πίνακα;) Παρέμεινε επίσης η κουρτίνα και το vintage ξύλινο τραπεζάκι με τα τρία πόδια που φιλοξενεί τη Νιόβη εδώ και καιρό. Αυτό που προστέθηκε είναι ο μελωδός με τα κοχύλια, δώρο από μία συνάδελφό μου.




  Στην άλλη πλευρά, παρέμεινε η γαμήλια φωτογραφία μας και το φωτιστικό δαπέδου που είχα φτιάξει. Προσθέσαμε όμως την υφασμάτινη ομπρέλα που αποκτήσαμε σε ένα ταξίδι μας στη Ρώμη. 




  Στο κέντρο πάνω από το κρεβάτι μας είχαμε ένα δικό μου τρίπτυχο. Εκείνος ήθελε να το αλλάξουμε με μια καινούρια κατασκευή, πιο ταιριαστή στο νέο χώρο, εγώ πάλι ήμουν ανένδοτη στην αρχή ("μα, είναι μια από τις δημιουργίες μου, την αγαπώ, δε θέλω να τη βγάλω!!") Τελικά πείστηκα, και αφιερώσαμε δυο από τα απογεύματά μας στον κήπο για να φτιάξουμε μαζί (εγώ επί του δημιουργικού κι εκείνος, άξιος βοηθός μου) τη νέα μας κατασκευή: 


Μια μεγάλη, πολύχρωμη ονειροπαγίδα**


   Τη βάλαμε ως κεντρικό στοιχείο πάνω από το κρεβάτι, στερεώσαμε στις πλευρές της πολύχρωμα χαλάκια, από πάνω της κρεμάσαμε ένα ινδιάνικο rainstick*** που έχω από φοιτήτρια και στολίσαμε περιμετρικά όλη την κατασκευή με πολύχρωμα φαναράκια (αγορασμένα από γνωστό γερμανικό σούπερ μάρκετ). 


Ονειροπαγίδα
(σύρμα, νήμα, υφασμάτινες και σατέν κορδέλες, 
ξύλινες και ακρυλικές χάντρες, χρωματιστά φτερά)


Ολοκληρωμένο, λοιπόν, το υπνοδωμάτιό μας τώρα δείχνει έτσι...




Μποέμικο, φωτεινό, χαρούμενο και λίγο αντισυμβατικό!!

(περιττό να σας πω ότι χαίρεται η ψυχή μου κάθε φορά που μπαίνω στο χώρο...)



Να είστε καλά, να περνάτε καλά και να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί! 
Πολλά φιλιά σε όλους και καλή εβδομάδα από αύριο!
:))




* Μποέμ; Τι είναι πάλι τούτο;

  Ο όρος μποέμ σχετίζεται με την αντισυμβατικότητα, την ανεμελιά στη σκέψη και στη διαβίωση και την εύθυμη και χαλαρή διάθεση.  
 Το μποέμικο στυλ διακόσμησης εκφράζεται κυρίως με την αφθονία στα χρώματα (τα οποία συνήθως είναι έντονα και φωτεινά, και όχι απαραίτητα ταιριαστά μεταξύ τους) και με τα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα στο χώρο.


  Για το συγκεκριμένο ύφος διακόσμησης δεν υπάρχουν κανόνες: τα μόνα που απαιτούνται για να το πετύχετε είναι φαντασία, δημιουργικότητα, αντισυμβατικές ιδέες και αναπάντεχοι συνδυασμοί. Τολμήστε να συνδυάσετε μεταξύ τους έντονα χρώματα (φωτεινό μπλε, κόκκινο, πορτοκαλί, φούξια ή λαχανί), με πολύχρωμα έργα τέχνης, χρωματιστά αφράτα μαξιλάρια, σεντόνια ή παπλώματα, και έθνικ αντικείμενα από τα ταξίδια σας (μπάμπουσκες, παλιά φαναράκια, ινδιάνικα μουσικά όργανα, αγαλματάκια του βούδα, κινέζικες ομπρέλες, σπανιόλικες βεντάλιες, μεγάλες φούντες, ξύλινα γλυπτά). Κρεμάστε στο χώρο κορδέλες, υφάσματα ή κουνουπιέρες και παίξτε με τον φωτισμό.


** Ονειροπαγίδα; Δηλαδή;

  Οι πρώτοι που κατασκεύασαν ονειροπαγίδες ήταν οι  Ινδιάνοι Τσιπέουα (αλλιώς Οτζίμπουε) και το αντικείμενο στη γλώσσα τους ονομάζεται asabikeshiinh. Τις κατασκεύαζαν πλέκοντας κλωστές από νεύρα μέσα σε ξύλινα στεφάνια, δημιουργώντας μια πλέξη σαν δίχτυ αράχνης, και τις στόλιζαν με χάντρες και φτερά.  
  Η ονειροπαγίδα είχε στόχο να προστατέψει τα παιδιά από τα άσχημα όνειρα, γι΄αυτό και κρεμιόταν πάνω από τα κρεβάτια τους. Οι Ινδιάνοι πίστευαν πως μόνο τα καλά όνειρα μπορούσαν να περάσουν από την κεντρική, μικρή τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα άσχημα σκάλωναν στο δίχτυ και έμεναν εκεί παγιδευμένα, μέχρι να τα διαλύσει το πρώτο φως της αυγής. Με τον καιρό, καθώς τα παιδιά μεγάλωναν, η ονειροπαγίδα φθειρόταν και καταστρεφόταν και τότε θεωρούνταν πως είχε εκπληρώσει το χρέος της. (πηγή)


*** Rainstick; Πρώτη φορά το ακούω!

  Το Rainstick (στα ελληνικά: ξύλο της βροχής) έχει Ινδιάνικες ρίζες. Θεωρείται πως εφευρέθηκε από τους Αζτέκους και συναντάται στη Λατινική Αμερική αλλά και αλλού, κυρίως για τελετουργικούς σκοπούς, ή ως παιδικό παιχνίδι. Παραδοσιακά, κατασκευάζεται από ένα μακρύ, κυλινδρικό, κούφιο κομμάτι ξύλου ή καλαμιού, το οποίο είναι γεμάτο με σπόρους ή μικρά χαλίκια. Στα εσωτερικά του τοιχώματα προεξέχουν καρφιά, ή βελόνες από κάκτους. Όταν το ξύλο κινείται, το περιεχόμενό του κυλάει προς την άλλη πλευρά και παράγει έτσι έναν ήχο που μιμείται τον ήχο της βροχής.
  Πιστευόταν πως όταν κάποιος το χρησιμοποιούσε για να μιμηθεί τον ήχο της βροχής μπορούσε να φέρει καταιγίδα. (πηγή)


60 σχόλια:

  1. Έλλη μου είναι υπέροχο! Μπράβο σας! Εμένα μου άρεσαν πολύ τα χρώματα και η κατασκευή με την ονειροπαγίδα ταίριαζει πάρα πολύ :) Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι σου άρεσε! Η αλήθεια είναι πως ήθελα εδώ και πολύ καιρό να κάνω αυτή την αναδιαμόρφωση! Στην ουσία, αυτό που έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα ήταν τα χρώματα, αφού δεν άλλαξα και πολλά στα αντικείμενα, πέρα από την ονειροπαγίδα...
      Φιλιά πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ιδιαίτερος και ευχάριστος χώρος !!!
    Ότι πρέπει για όνειρα γλυκά και με ωραία χρώματα !!!
    Να τον χαίρεσαι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ!!
      Είναι για όνειρα γλυκά και... χαμογελαστά, χεχε!! (Διαψεύσαμε και τον πωλητή χρωμάτων, που υποστήριζε πως δε θα μπορούσαμε να κοιμηθούμε λόγω του έντονου λαχανί!!)
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν έχω κάνει το ένα δωμάτιο με τα ίδια ακριβώς χρώματα και το άλλο φούξια με μωβ. Συμφωνώ μαζί σου για τη διάθεση που δημιουργούν τα χρώματα και είμαι λάτρης των έγχρωμων τοίχων. Μ' αρέσει πολύ η τελική εικόνα και η πορτοκαλί πόρτα και λάτρεψα την ονειροπαγίδα σου! Υπέροχα το φτιάξατε!!!
    Φιλιά πολλά και καλές περιηγήσεις στις αποχρώσεις του ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που είσαι κι εσύ λάτρης της πολυχρωμίας! Σαν να τα βλέπω μπροστά μου τα δωμάτιά σου... και εξίσου ωραίος συνδυασμός και το φούξια με το μωβ!
      Η πορτοκαλί πόρτα αποδείχθηκε πως κλέβει τις εντυπώσεις... ως άσπρη έδειχνε πιο "ήσυχη" και ουδέτερη, τώρα έχει απογειωθεί!!
      Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ! :))

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφο ,Έλλη το υπνοδωμάτιο ,αλλά και η ονειροπαγίδα,γεια στα χέρια σας(είστε και πολύ γρήγοροι)!!!!!Τα χρώματα ταίριασαν υπέροχα,κάνατε πολύ καλά και το τολμήσατε!!!Καλά να περνάς ,φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη και τώρα που το ξανασκέφτομαι, δυσκολεύομαι να πιστέψω το πόσο γρήγοροι υπήρξαμε!! Μία μέρα τα κουφώματα, δύο το σκάψιμο-κλείσιμο στα ηλεκτρολογικά, τρεις-τέσσερις το βάψιμο και η επανατακτοποίηση... Αλλά ήμασταν πολλά χέρια, αλλιώς ακόμη θα το πάλευα και δεν θα είχα τελειώσει!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν όσα είδες! Φιλιά πολλά και στις δυο σας και καλά να περνάτε!

      Διαγραφή
  5. Εντάξει, είναι θαυμάσιο! Σαν μόνιμες διακοπές!!! Βέβαια, πολύ θα ήθελα να έβλεπα και τη βιβλιοθήκη που έλεγες, τα βιβλία είναι πάντα υπέροχο θέαμα :)) Γλυκά φιλιά ομορφιά μου και καλορίζικο το μποέμικο σκηνικό :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μου άρεσε αυτό που είπες με τις "μόνιμες διακοπές!" :)))
      Προσπαθώ γενικότερα να κάνω το σπίτι μου να μοιάζει σαν μέρος για μόνιμες διακοπές... οπότε πέτυχες διάνα!!
      Και ήμουν σίγουρη ότι θα στεκόσουν στη βιβλιοθήκη εσύ, χεχε!! Λοιπόν, θα σου πω τι δεν είδατε: μια πλευρά όλο βιβλία και μια κουνιστή πολυθρόνα. Συμφωνώ ότι τα βιβλία είναι πάντα υπέροχο θέαμα, αλλά τι να σας έδειχνα από τη δική μου βιβλιοθήκη; Ξεχειλίζουν από παντού... (όλο προσπαθώ να είναι τακτοποιημένη και μόνο τακτοποιημένη δεν φαίνεται, γιατί τα βιβλία ΔΕΝ χωράνε!!)
      Φιλιά πολλά σου στέλνω και σε ευχαριστώ! :))

      Διαγραφή
  6. Δε ξέρουμε τι γνώμη σχημάτισε ο υπάλληλος στο κατάστημα με τα χρώματα,
    η δική μας πάντως είναι πως έκανες εκπληκτική επιλογή χρωμάτων.Το αποτέλεσμα είναι απίθανο,η ονειροπαγίδα,η ομπρέλα απίστευτα ταιριασμένα!!!Να το ευχαριστηθείς και να το χαρείς γιατί είναι πραγματικά πολύ ωραίο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο υπάλληλος λογικά πρέπει να θεώρησε ότι θα έβαφα νηπιαγωγείο... (σκέψου: για όλα τα δωμάτια αγόρασα λαδί, γαλαζοπράσινο, ροδακινί, λαχανί, σκούρο καφέ και κοκκινοπορτοκαλί! Δικαίως, ο άνθρωπος...)
      :))
      Χάρηκα πολύ που σας άρεσε ο χώρος και τα αντικείμενα! Πολλά φιλιά και ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. Έλλη μου,
    το πιο όμορφο υπνοδωμάτιο ever!
    Μου άρεσε πολύ που από κοινού επιλέξατε και φτιάξατε με τόσο όμορφο, ονειρικό και μποέμικο τρόπο το δωμάτιό σας!
    Ο συνδυασμός χρωμάτων μου αρέσει πολύ! :))
    Καλό βραδάκι! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :))))
      Σ΄ευχαριστούμε πολύ-πολύ, Παλόμα μου!
      Αυτό το "από κοινού" είναι που τελικά μου άρεσε πιο πολύ κι εμένα...
      Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  8. Τέλειο!!! Με άποψη!!! Να το χαρείτε Έλλη μου.. πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)))
      Σε ευχαριστούμε, Κατερίνα μου! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. και ξέχασα να σου πω, κάτι άσχετο με την ανάρτηση βέβαια!
      όταν φοράω το μπλουζάκι σου το άσπρο της Audrey γίνεται πανικός.. δεν σταματούν να το κοιτάνε..!! πωπω δε φαντάζεσαι!!
      το συνδυάζω με μαύρη μακριά φούστα συνήθως! :)

      Διαγραφή
    3. :)))))))))))
      Είμαι σίγουρη ότι δείχνεις υπέροχη!!
      (είδες τι μου έκανες; Τώρα θέλω να δω φωτό σου...)
      Να το χαρείς!
      Υ.Γ. Τα βλέμματα αυτά τα ξέρω, επειδή και εγώ και εκείνος φοράμε συχνά τα ζωγραφισμένα μας... και έχω παρατηρήσει πώς "καρφώνονται" και τα κοιτάνε!!! :)

      Διαγραφή
    4. το μπλουζάκι σου είναι υπέροχο όχι εγώ! πρέπει να χάσω λίγα κιλά και πόντους ακόμα για να το αναδείξω καλύτερα!
      Πάντως όταν το φοράω νιώθω πολύ καλά κι αυτό τα λέει όλα, μεταφέρει την αύρα του!!
      Ναι τα κοιτάνε γιατί είναι πρωτότυπα και ξεχωριστά!!

      Διαγραφή
  9. Λατρεύω το χρώμα στους τοίχους, κυρίως όμως τα γήινα χρώματα.
    Θαύμασα τις πινελιές σου και την αντισυμβατικότητα τους αλλά εγώ δεν θα το έκανα με τίποτα! Πώς δεν αλλάζω τα γήινα χρώματα του μπλογκ μου, ε έτσι και στο σπίτι μου !:)))
    Τολμηρή και επαναστάτρια Έλλη μου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, κοίτα: το καθιστικό και η τραπεζαρία μου κινούνται σε πιο ήπια επίπεδα (μην τρομάζει και ο κόσμος, χαχα!!) Είναι ροδακινί οι τοίχοι και σκούρα καφέ τα έπιπλα. Βασικά, μου αρέσει το κάθε δωμάτιο να έχει το δικό του ύφος, γιατί κάθε φορά που περνάω χρόνο στο καθένα τους, αποκομίζω και μια άλλη αίσθηση.
      Στο μπλογκ μου από την άλλη, κινήθηκα αρμονικά χρωματικά, αλλά όχι έτσι έντονα. Εδώ έχει γήινους τόνους... (και καθόλου λευκό, χεχε)!! Σ΄αυτό ταιριάζουμε, κι εμένα δεν μου αρέσει να κάνω αλλαγές εδώ...
      Φιλιά πολλά κι από εμένα, να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  10. Πάρα πολύ μου άρεσε το μποέμικο στυλ σας!
    Να το χαρείτε με υγεία!!
    Κάποτε είχα μια ονειροπαγίδα...θα με βάλεις να ψάχνω νυχτιάτικα..χαχα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Τη βρήκες τελικά την ονειροπαγίδα σου;
      :))
      Πάντα ήθελα μία, αλλά δεν έτυχε να αγοράσω. Και λέω "γιατί δεν φτιάχνω μία;" Δεν είχα ιδέα πώς, όμως... Αποδείχτηκε πως ρωτώντας πας στην Πόλη... ή καλύτερα, βλέποντας βίντεο με οδηγίες φτιάχνεις μια χαρά την ονειροπαγίδα σου!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε ο χώρος και σε ευχαριστώ! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Πιστεύω ΄Ελλη μου οτι έπαιξε ρόλο η μεγάλη παραμονή σου εκτός του εργασιακού σου χώρου! ΄Εφερες όλα τα φωτεινά χρώματα στο σπίτι σας!
    να είστε γεροί να χαρείτε τα φωτεινά χρώματα και η ονειροπαγίδα να επιτρέπει μόνο στα όμορφα όνειρα να περνούν το κατώφλι!φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να είναι αυτό; Μπορεί, χεχε! (Αν και δεν μου έλειψε και πολύ ο εργασιακός μου χώρος... ακόμα!!)
      Σ΄ευχαριστούμε πολύ-πολύ, Βαρβάρα μου! Να είσαι καλά, πολλά φιλιά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  12. Εύχομαι Έλλη η ονειροπαγίδα να κρατάει μακριά από εσάς τα άσχημα όνειρα και να σας προσφέρει μόνο όνειρα γλυκά!
    Πανέμορφη η κρεβατοκάμαρα σας.Μια ζήλια μια ψώρα την αισθάνθηκα η γυνή.
    Ψέματα θα λέμε τώρα.
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)))
      Σε ευχαριστούμε, Xristin μου! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
      Σκέψου το για μια επόμενη φορά που θα είναι να βάψετε... και προχώρησέ το, αν σε εκφράζει!
      Τοίχοι είναι, αλλάζουν... και ξανα-αλλάζουν... ποτέ δεν είναι αργά για να τους κάνουμε έτσι όπως ονειρευόμαστε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Έλλη μου το μποέμικο στυλ μου θυμίζει έντονα το σπίτι μου στην Βενεζουέλα γενικά όλο ήταν έτσι με πολλές ονειροπαγίδες , χρώματα και αντισυμβατικά αντικείμενα!!! Βλέπεις το χρώμα σε κείνη τη χώρα κυριαρχεί !!!
    Να το χαρείτε , κάνοντας όνειρα φωτεινά , όπως αξίζετε καλή μου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πωωω!!! Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να το δω... πρέπει να ήταν υπέροχο! (Και όσες φορές έχω δει εικόνες από τη χώρα σου, πάντοτε με μαγεύουν...)
      Σ΄ευχαριστούμε, Νικόλ μου! Να είσαι καλά, πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  14. Ξετρελαθηκα με τα χρωματα και τη διακόσμηση!
    Καλη μας εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :))
      Καλή μας εβδομάδα, Αριάδνη μου! Χαρούμενη!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. ελλάκι μου για ακόμα μια φορά οι επιλογές σου σκίζουν και ο χώρος φαίνεται καταπληκτικός ακόμα και εγώ που δεν έχω ''ιδέα'' όπως θα έπρεπε θεωρώ ότι τα ΄σπάει απλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω! Σ΄ευχαριστώ πολύ, Νικόλα μου! :))
      (Μη νομίζεις πάντως ότι εγώ έχω ιδέα... από interior design!! Κάνω απλά αυτό που μου αρέσει να βλέπω...)
      Φιλιά, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος7/7/14, 8:24 μ.μ.

    Πολύ δροσερό και καλοκαιρινό το δωμάτιό σας Ελλη μου!! Εχει την ξεγνοιασιά και την απλότητα του φοιτητικού δωματίου!! Τα αγαπώ πολύ κι εγώ τα χρώματα στους τοίχους. Οι γονείς μου έχουν το δικό τους τρικολόρε κι είναι πολύ όμορφο!! Σαν ενυδρείο το λέω εγώ!! Ακουα, παλ της λεβάντας και παλ ροδακινί!!! Κι όμως ταιριάξαν τα χρώματα!!
    Να το χαρείτε και να το απολαύσετε όπως σας αρέσει!! Φιλάκια και καλή βδομάδα κοπέλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστούμε, Μαριλένα μου! Καλοκαιρινό, χειμωνιάτικο, παντός καιρού! Αρκεί που μας φτιάχνει τη διάθεση...
      Ενδιαφέρων ο συνδυασμός χρωμάτων που έκαναν οι γονείς σου! Από όσο μπορώ να τον οπτικοποιήσω και να τον φανταστώ, όντως πρέπει να ταιριάζουν τα χρώματα!
      Χαίρομαι μ΄αυτό που λες για το φοιτητικό δωμάτιο! Να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν τα πήγα καλά με τις συμβάσεις του τύπου "παντρεύτηκες, έκανες οικογένεια, τα έπιπλά σου πρέπει να είναι έτσι, οι χώροι σου έτσι, να έχεις τα τάδε αντικείμενα..."
      Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  17. Πολύ όμορφα Ελλη μου!!Μού άρεσαν πολύ τά χρώματα καί η διακόσμηση!!
    Αλλά καί η ονειροπαγίδα,τέλεια!!Νά τό χαρείτε!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε! Χαίρομαι που σου άρεσαν!!
      Φιλάκια και καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  18. Έλλη μου να το χαρείτε το σπίτι σας! η ονειροπαγίδα που έφτιαξες μαζί με τον καλό σου να παγιδεύει όνειρα γεμάτα χρώμα και ανεμελιά, όπως το μποέμικο στιλ του δωματίου σας.
    Καλά να περνάς,
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε, Ελένη μου! Μακάρι...
      Φιλάκια πολλά, να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  19. ωωωω..ποσα χρωματα!
    Ειναι πολυ χαρουμενο και ιδιαιτερο..
    Μου αρεσει το δωματιο να εχει χρωματα..
    Σου φτιαχνει την διαθεση,
    Εμενα το δικο μου ειναι με κατακοκκινους τοιχους και στη αρχη με κοροιδευαν..Αλλα ενωθηκε τοσο ομορφα με τις τριανταφυλλενεις κουρτινες μου που τωρα μιαζει σαν ενας μικρος παραδεισος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά σου φτιάχνει τη διάθεση το χρώμα!!
      Μου αρέσει που εσύ τόλμησες το κόκκινο στο δικό σου δωμάτιο! Υποτίθεται (λένε) πως τα έντονα και επιθετικά χρώματα δε σε αφήνουν να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς, αλλά εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο... χαχα!! :-p Κοιμάμαι σαν πουλάκι!
      Να χαίρεσαι κι εσύ τον μικρό, κοκκινοτριανταφυλλί παράδεισό σου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Α!!! εσύ είσαι πολύ τολμηρή!!!
    και φοβόμουν κι εγώ μήπως πορτοκαλίζει το βερυκοκί χρώμα στο υπνοδωμάτιο.
    Εύχομαι να έχετε διάθεση ανάλογη με τα ζωντανά χρώματα που διαλέξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που πέρασες από εδώ!! Είσαι καλά;
      Πορτοκαλίζει - δεν πορτοκαλίζει το βερυκοκί σου, ένα πράγμα είναι αυτό που έχει σημασία: εσένα σου αρέσει; Αισθάνεσαι όμορφα κάθε που το βλέπεις; Αυτό, και μόνο αυτό!
      Φλώρα μου, σ΄ευχαριστώ για την ευχή, ανταποδίδω! Να είσαι καλά και να περνάς καλά! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  21. α ελλη μου κανατε θαυματαοταν ειχα βαψει ετσι τα υπνοδοματια οι δικοι μου υ υγειαμε κοιταζαν παραξενα.εγω το ειπα απλα εικαστικη παρεμβαση.να το χαιρεστε και εις αλλα με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά τους είπες, χαχα!! Φαντάζομαι ότι δεν είχαν κάτι άλλο να σας πουν μετά...
      Ευτυχώς, οι δικοί μου το αντιμετώπισαν με χαμόγελα! Ειδικά ο πεθερός μου που το έβαψε, το κοιτούσε, χαμογελούσε και τραγουδούσε! (βέβαια ήταν κάπως προετοιμασμένος, αφού μαζί πήγαμε να αγοράσουμε τα χρώματα!!)
      Καλά να είμαστε όλοι μας, Λίτσα μου, να κάνουμε τέτοιες "εικαστικές παρεμβάσεις" με το τίποτα, όποτε το έχουμε ανάγκη!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  22. Το ότι χαίρεται η ψυχή σου κάθε φορά που μπαίνεις στον χώρο' είναι το πιό σημαντικό, 'Ελλη μου!!! Καλά κάνατε και το αλλάξατε το υπνοδωμάτιό σας! Πολύχρωμο, νεανικό, χαρούμενο και μποέμ...ό,τι καλύτερο!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ πως αυτό είναι το πιο σημαντικό!
      Καλό υπόλοιπο εβδομάδας, Μαριάννα μου, καλά να περνάς! Φιλιά!

      Διαγραφή
  23. La boeme!! ξερεις το τραγουδι κλαι ειναι για σενα φαινεται ...πολυ ωραιο αυτο το....εμενα μου κανει μεξικανικο περιβαλλον το δωματιο...χαρουμενο ...ανεβαστικο και ταξιδιαρικο!!! καλο καλοκαιρι Ελλη μου στο νεο σου δωματιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, λόγω των πολλών χρωμάτων παραπέμπει και σε μεξικάνικο περιβάλλον... (τώρα που το σκέφτομαι, τις απόκριες να θυμηθώ να προμηθευτώ κανένα σομπρέρο... μια χαρά θα δείχνει εκεί μέσα, χαχα!!)
      Σ΄ευχαριστώ πολύ, Μαίρη μου, καλό καλοκαίρι επίσης και καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  24. Πολύ όμορφο έγινε Έλλη
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το αποτέλεσμα, Μαρία Έλενα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  25. Πάντα το χρώμα φτιάχνει τη διάθεση!!! Οταν μάλιστα αυτό "εισβάλει" τόσο έντονα στον πιο προσωπικό σου χώρο, τότε σίγουρα θα την ανεβάζει στα αυράνια !!!!! Πολύ καλά έκανες και βάλατε και οι δυο στοιχεία που σας ταιριάζουν !!! Να το ευχαριστηθείς λοιπόν με όλη σου την καρδιά το υπνοδωμάτιό σου!!
    Φιλιά πολλά και καλόΣαββατοκύριακο να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως και οι δύο χρειαζόμασταν αυτή την αλλαγή...
      Σ΄ευχαριστώ πολύ, Πέπη μου!
      Φιλιά κι από εμένα, καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  26. ωραίες οι ανακαινήσεις!!!!!καλορίζικο λοιπόν το νέο σας υπνοδωμάτιο ,αλλά η ονειροπαγίδα εκλεψε την παράσταση , είναι τέλεια μπράβο σου!εύχομαι ένα ξένοιαστό και ήρεμο καλοκαιράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Σου εύχομαι κι εγώ ένα υπέροχο καλοκαιράκι, γεμάτο όμορφες στιγμές και χαμόγελα!

      Διαγραφή
  27. το μποέμικο στυλ το αγαπώ σε κάθε του εκδοχή!!! Το χρώμα σου αλλάζει την διάθεση αμέσως και κάνει και πιο φωτεινά και τα δωμάτια!! Πήρα αυτές τις υπέροχες μαξιλαροθήκες https://www.bedandbath.gr/leuka-eidi/maxilarothikes/ σε έντονα μοτίβα και άλλαξαν εντελώς το υπνοδωμάτιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...