Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ξύλινες διακοσμητικές κουτάλες-γούρια με Χριστουγεννιάτικο θέμα

   Σε μια επίσκεψή μου για ψώνια στο τοπικό σούπερ μάρκετ, έκανα μια ανακάλυψη: "κρυμμένες" στο πίσω μέρος ενός ραφιού, στη γωνίτσα, ήταν τέσσερις ξύλινες κουτάλες. Σιγά την ανακάλυψη, θα μου πείτε. Κι όμως! Οι κουτάλες αυτές δεν ήταν σαν αυτές, τις κλασικές, που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα - ήταν πιο μικρές σε μήκος, πιο σκουρόχρωμες και πιο βαθιές. Κοίταξα από δω, κοίταξα από κει, μήπως είχαν κι άλλες... αλλά τελικά ήταν μόνο αυτές οι τέσσερις. Τις πήρα και πήγα περιχαρής στο ταμείο.

     Φτάνοντας στο σπίτι, τις αράδιασα μπροστά μου στο τραπέζι. Μάλιστα. Έχω δει κατά καιρούς φοβερές διακοσμητικές δημιουργίες με ξύλινες κουτάλες. Θα μου άρεσε να φτιάξω κάτι αντίστοιχο κι εγώ... Έλα όμως που δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ ξανά! 

     Ε, και λοιπόν; Ευκαιρία για δοκιμή!

  Σκέφτηκα πως η καλύτερη λύση για να τις διακοσμήσω θα ήταν το decoupage. Οι χαρτοπετσέτες όμως που είχα στη διάθεσή μου, είχαν πολύ μεγάλα μοτίβα για να χωρέσουν στα σημεία που ήθελα. Οπότε;

     Οπότε, έκανα ξανά το decoupage με το δικό μου τρόπο! 

  Τύπωσα απλό χαρτί Α4 στον εκτυπωτή μου, με εικόνες που βρήκα στο διαδίκτυο. Χρησιμοποίησα δύο διαφορετικές εικόνες που μου άρεσαν, συν κάποια μοτίβα από τις χαρτοπετσέτες που ήδη είχα (κάποιες καρό λωρίδες). Τα εφάρμοσα με την τεχνική του decoupage. Έπειτα, διακόσμησα περιμετρικά των εικόνων με πάστες (χρυσή και λευκή) και αφού στέγνωσαν, πέρασα τις κουτάλες με βερνίκι για να σταθεροποιήσω το αποτέλεσμα. Στο τέλος, έδεσα κορδόνι και κρέμασα κάποια μικρά μεταλλικά στοιχεία-γούρια που είχα και χάντρες. Τοποθέτησα κι ένα δεντράκι που έκοψα από συνθετικό δίχτυ, έβαλα και λίγο χρυσό glitter επάνω του... και... να το αποτέλεσμα!

    Στις τρεις πρώτες κουτάλες έβαλα την ίδια εικόνα, αλλά χρησιμοποίησα εναλλάξ τα χρώματα: κόκκινη καρό λωρίδα χαρτοπετσέτας με πράσινο κορδόνι... και το αντίθετο.



Χειροποίητες ξύλινες διακοσμητικές κουτάλες-γούρια, 
με decoupage χαρτιού και χαρτοπετσέτας. 
Διακοσμημένες με πάστες, glitter, μεταλλικά στοιχεία, 
χάντρες, κορδόνι και δεντράκι από πράσινο συνθετικό δίχτυ.



   Στην τελευταία, έβαλα την άλλη εικόνα που εκτύπωσα και πάλι συνδύασα τα χρώματα εναλλάξ.



Χειροποίητη ξύλινη διακοσμητική κουτάλα-γούρι, 
με decoupage χαρτιού και χαρτοπετσέτας. 
Διακοσμημένη με πάστες, glitter, μεταλλικά στοιχεία, 
χάντρες, κορδόνι και δεντράκι από πράσινο συνθετικό δίχτυ.



   Και οι τέσσερις είναι έτοιμες για να προσφερθούν ως δώρα στην οικογένεια. Δεν ξέρω πώς σας φαίνονται, εμένα πάντως μου άρεσαν πολύ (για πρώτη απόπειρα...) και ευχαριστήθηκα πολύ την κατασκευή τους! 

    Πολλά φιλιά, καλό απόγευμα σε όλους!
  

29 σχόλια:

  1. και βέβαια σπουδαία η ανακάλυψη.... υπέροχες οι κουτάλες από μόνες τους και ασυνήθιστες.... φτιαγμένες βέβαια από εσένα έγιναν υπέροχα γούρια!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Βίκυ μου! Κι εγώ δεν είχα ξαναδεί τέτοιες κουτάλες, λίγο μικρότερες να ήταν θα έμοιαζαν σαν παιδικές!! Φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ πολύ όμορφες και πρωτότυπες!! Να είναι γουρλίδικες εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Μακάρι, κι εγώ το ίδιο εύχομαι...

      Διαγραφή
  3. Που τις ανακαλυψες αυτες τις κουταλες,ειναι υπεροχες!!!!!!
    Μπράβο και σε σένα που τις εκανες τόσο ομορφές.
    Καλό σου απογευμα,φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ανακάλυψα εντελώς αναπάντεχα!!!!! Σε ένα μικρό, τοπικό σούπερ μάρκετ... Κρίμα που δεν είχε κι άλλες... Καλό απόγευμα επίσης!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα
    Μετέτρεψες πολύ όμορφα τις κουτάλες σε γούρια. Είναι ένα πολύ ωραίο δώρο.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ελένη μου! Σ' ευχαριστώ! Κι εγώ χάρηκα τη μετατροπή, από τη μία γιατί δεν την είχα ξανακάνει κι από την άλλη γιατί... πέτυχε!! Ως πρώτη φορά, καταλαβαίνεις, φοβόμουν να μην τις χαλάσω κιόλας και πάνε χαμένες. Ελπίζω να αρέσουν στους δικούς μου. Φιλάκια κι από μένα.

      Διαγραφή
  5. Πανέμορφες έγιναν οι κουτάλες σου φίλη μου!!Μπράβο σου!!Μού αρέσουν καί τά μοτίβα πού επέλεξες αλλά καί ο στολισμός πού τούς έκανες!Πάρα πολύ όμορφα δωράκια!Σίγουρα θά ξετρελαθούν οι συγγενείς!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!!! Χαίρομαι που επέστρεψες! Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο! Φιλάκια.

      Διαγραφή
  6. Μου έρχεται να σε αντιγράψω. Τι όμορφες κουτάλες είναι αυτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολύ όμορφες οι κουτάλες σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα αυτές έγιναν καταπληκτικές!!Ήταν όντως σπουδαία η ανακάλυψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι!!! Ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ που δίσταζα στην αρχή να σας τις δείξω... Εντάξει, τώρα πήρα τα πάνω μου!!!

      Διαγραφή
  9. Είναι πραγματικά πανέμορφες οι κουτάλες σου!
    Και δεν είχες ξαναφτιάξει ε; Μου δίνεις θάρρος γιατί κι εγώ αγόρασα πριν από πολύυυυ καιρό κάτι ξύλινες κουτάλες και σπάτουλες αλλά ακόμα δεν έχω επιχειρήσει να τις "δουλέψω"...
    Πάντως το δικό σου αποτέλεσμα είναι τέλειο! Υπέροχα δώρα για τους αγαπημένους σου!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Μαίρη μου!

      Δεν είχα ξαναφτιάξει, όντως, αλλά το έβαλα πείσμα! Με κέρδισαν γιατί τις βρήκα πολύ όμορφες και ιδιαίτερες, όταν τις είδα. Ήμουν σίγουρη ότι την πρώτη δε θα την πετύχαινα... αλλά τη γλίτωσαν τελικά όλες και πάλι καλά!

      Να το δοκιμάσεις κι εσύ, τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νόμιζα! Στο χέρι τους είναι;! Εγώ επειδή δεν μπορούσα να καταλήξω αν ήθελα να τις κάνω απλές διακοσμητικές ή κουτάλες-γούρια, στο τέλος τις έκανα να είναι και τα δύο!!

      Καλή επιτυχία να έχεις, αν το δοκιμάσεις. Φιλιά.

      Διαγραφή
  10. Εγιναν φανταστικές και κουκλιστικες οι κουτάλες σου! Μπράβο σου για την ιδέα!!! Μου αρέσουν πολύ πολύ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Σοφία μου! Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο σου για αρχάρια πολύ καλή δουλειά!!!να περιμένουμε καταπληκτικά πράγματα από τα χεράκια σου εεε;;;;;φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμή μου να διαβάζω τόσο ωραία λόγια από σένα, Μαρία μου, που ξέρεις και ασχολείσαι τόσο καλά με την τεχνική του decoupage! Ευχαριστώ! Εγώ ακόμη μαθαίνω... και όταν κάτι δε μου "κάθεται", ξεχνώ και τεχνικές και όλα και επιστρατεύω τους δικούς μου "ανορθόδοξους" τρόπους... Η αλήθεια πάντως είναι ότι έχω καλές δασκάλες: όλες εσάς! Θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερη και ελπίζω να το καταφέρω!! Πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  13. Μπραβο μπραβο μου αρεσουν πααααρα πολυ!!!!!Καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δε μας το έλεγες, δε θα φανταζόμουν ότι είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι με κάτι παρόμοιο!! Είμαι σίγουρη ότι θα τα χαρούν τα δωράκια τους οι παραλήπτες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ομορφιές αυτό έχω να πω και ωραία ιδέα η κουτάλα-γούρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρώτη φορά και άψογη!!! Πολλά υποσχόμενη για το μέλλον...!!! Μπράβο είναι πολύ πολύ όμορφες!!!! Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν έχεις μόνο ένα ταλέντο από ότι βλέπω!!...πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου...μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τα όμορφα σχόλια!

    Ταλέντο γενικότερα δεν ξέρω αν έχω... ειδικά αυτή τη λέξη πάντοτε δυσκολευόμουν να την ορίσω... απλώς μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με πολλά και διάφορα και όταν δοκιμάζω να κάνω κάτι απαιτητικό ή κάτι που δεν έχω ξανακάνει, πεισμώνω πολύ θέλοντας να πετύχω τον σκοπό μου!! Χαίρομαι που σας άρεσαν οι κουτάλες, αυτό σημαίνει ότι δεν τα πήγα κι άσχημα κι αυτό μου δίνει δύναμη και θέληση για τη συνέχεια! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...