Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πίνακας με δεντράκι από σύρμα και χάντρες

     Τα δεντράκια από σύρμα είναι μια ωραία και εύκολη κατασκευή, την οποία συναντάμε συχνά να πωλείται σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές.  

     Ανάλογα με το μήκος των κομματιών του σύρματος που θα χρησιμοποιήσουμε και το πώς θα επιλέξουμε να το στρίψουμε, μπορούμε να φτιάξουμε μικρά ή μεγάλα δεντράκια, με πολλά ή λίγα κλαδιά και με λεπτό ή χοντρό κορμό. Αν το σύρμα μας είναι χοντρό, το δέντρο θα γίνει τόσο σταθερό, ώστε θα μπορούμε εκτός από τη διακόσμηση με χάντρες στα κλαδιά του, να κρεμάσουμε και μικροαντικείμενα (για παράδειγμα, τα σκουλαρίκια μας)! Χρησιμοποιώντας χοντρό σύρμα, ωστόσο, η κατασκευή του δέντρου γίνεται πιο απαιτητική, καθώς στρίβει δύσκολα και απαιτεί εργαλεία (πένσα, κόφτης). Όμως, μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε και πιο μεγάλες ή βαριές χάντρες στο δέντρο, καθώς λόγω της σταθερότητας του σύρματος, τα κλαδιά δεν λυγίζουν. 

     Εδώ, το δεντράκι έχει κατασκευαστεί από μπρονζέ, μαλακό και λεπτό σύρμα, με πράσινες χαντρούλες. Όταν το ολοκλήρωσα, αποφάσισα να μην το στερεώσω όρθιο επάνω σε επιφάνεια, όπως συνηθίζεται. Αντίθετα, το στερέωσα επάνω σε ένα μικρό καμβά, τον οποίο έβαψα μαύρο. Έτσι, το δέντρο μπορεί να κρεμαστεί και να στολίσει έναν τοίχο, έχοντας τα κλαδιά και τις ρίζες του να εξέχουν. Το μαλακό σύρμα επιτρέπει να λυγίσουμε τα κλαδιά στο σημείο που τα θέλουμε, έτσι ώστε να ταιριάζει περισσότερο με την αισθητική μας. 


ΚΩΔ. Pnt1

Δεντράκι από μπρονζέ σύρμα και πράσινες χάντρες, επάνω σε καμβά με τελάρο. 
20x20x20 cm, με μεταλλικό γαντζάκι για κρέμασμα.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/6/12, 2:10 μ.μ.

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κ' αφού δεν τα έχουμε ξαναπεί, καλή χρονιά κιόλας!!!
    (Συγνώμη για το σχόλιο σε παλαιότερη ανάρτησή σου, αλλά συνηθίζω να... "ψάχνω" το παρελθόν των νέων blogs που συναντώ...)
    Ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι πραγματικά υπέροχο!!!
    Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ μέσα!!!
    Συνέχισε έτσι!!!
    Είμαστε η Γιάννα & ο Γιάννης!!!
    Καλώς σε βρήκαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθατε, Γιάννα και Γιάννη ή Γιάννη και Γιάννα! Καλή χρονιά και από μένα, με υγεία και ευτυχία! Σας καλωσορίζω στο μπλογκ μου, αλλά και στην εδώ παρέα, με χαρά.

      Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια, μου δίνετε δύναμη και θέληση να συνεχίζω! Κάνατε πολύ καλά που επισκεφθήκατε σε βάθος το ιστολόγιό μου, το χαίρομαι... άλλωστε, είναι μια καλή ευκαιρία για να με γνωρίσετε καλύτερα!

      Θα χαρώ να τα λέμε!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...