Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Γκιόλα - Η σμαραγδένια λιμνοθάλασσα της Θάσου

   Το μέρος που θα επισκεφθούμε σήμερα έχει μια ιδιαίτερη, σπάνια ομορφιά. Προορισμός μας είναι η Γκιόλα, η φυσική "πισίνα" της Θάσου. 

  Συχνά, η Γκιόλα αναφέρεται και ως λίμνη - αλλά για μένα, το πιο σωστό είναι μάλλον λιμνοθάλασσα (παρ΄ότι η έκτασή της είναι πολύ μικρή). 

 Έξω από τα σύνορα της χώρας μας η Γκιόλα είναι πολυδιαφημισμένη και σχεδόν όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, τη γνωρίζουν - στην Ελλάδα, από την άλλη, κάποιοι την ξέρουν, αρκετοί όμως όχι.

  Αν επιλέξεις να την επισκεφθείς το φθινόπωρο ή την άνοιξη, θα τη θαυμάσεις σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς κόσμο και φασαρία. Τότε, θα γαληνέψεις και θα έχεις τη δυνατότητα να ηρεμήσεις στην αγκαλιά της φύσης.

  Αν επιλέξεις να την επισκεφθείς το καλοκαίρι, θα συναντήσεις μεν κόσμο πολύ, αλλά μόνο τότε θα μπορέσεις να χωθείς στην υγρή αγκαλιά της... κάτι που δεν γίνεται να κάνεις στις άλλες εποχές.

 Τα πάντα είναι θέμα επιλογής. Εγώ επέλεξα να την επισκεφθούμε τώρα, στα ήσυχά της. Μόνο εμείς θα είμαστε εκεί - και η Φύση.

 Ελπίζω να φόρεσες τα αθλητικά σου, γιατί το αυτοκίνητό μας φτάνει μόνο μέχρι ένα σημείο. Μετά χρειάζεται να περπατήσουμε... και ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε είναι αρκετά δύσβατος.

 Τη Γκιόλα δεν είναι εύκολο να τη βρει κανείς, αν δεν ξέρει ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες της διαδρομής. Εσύ όμως μη μου ανησυχείς, γιατί ξέρω πώς θα πάμε - να, θα σου δείξω, κοίτα το χάρτη: θα ξεκινήσουμε από τα Λιμενάρια (το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του) και θα ακολουθήσουμε το δρόμο προς Ποτό και Αστρίς.  
  Περνώντας τον Ποτό και μετά τον οικισμό Αστρίς, έχε το νου σου: θα δούμε ένα ξενοδοχείο πάνω στο δρόμο, που λέγεται "Aeria Hotel". Μετά από λίγες στροφές, πρέπει να βρούμε άλλη μια πινακίδα - θα γράφει "Σειρήνες". Είναι σημαντικό να μην τη χάσουμε αυτή την πινακίδα... εκεί δεξιά έχει δρόμο και εκεί είναι που θα πρέπει να στρίψουμε.
  Ο δρόμος είναι χωμάτινος και κακοτράχαλος, όμως μη σε φοβίζει αυτό. Το αυτοκίνητό μας είναι συμβατικό και όχι 4x4, αλλά σου υπόσχομαι, θα τα καταφέρει μια χαρά! Είμαστε τυχεροί, δεν έχει βρέξει πρόσφατα κι αυτό κάνει πολύ καλύτερα τα πράγματα. Σε διαφορετική περίπτωση, η κατάβαση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο θα ήταν πολύ πιο δύσκολη και ίσως, επικίνδυνη.

  Σε κάποιο σημείο, ο δρόμος που ακολουθούμε κάνει διχάλα. Εμείς κατευθυνόμαστε αριστερά. Θέλουμε να βρούμε αυτό το πέτρινο κτίσμα.
Μέχρι εδώ είναι που πηγαίνει το αυτοκίνητο...
Από εδώ και πέρα θα συνεχίσουμε με τα πόδια.

Ο δρόμος είναι χωμάτινος, πετρώδης και κατηφορικός. 
Μπροστά μας, λαμπυρίζει το γαλάζιο της θάλασσας.

Μας καλεί.
Υπάρχουν σημάδια παντού, πρόχειρα σχεδιασμένα 
με μπογιά, πάνω στις διάσπαρτες πέτρες του δρόμου.

Είναι χρήσιμα, πολύ χρήσιμα: χωρίς αυτά είναι πολύ εύκολο να χαθείς.
Όσο κατεβαίνουμε, ο δρόμος μετατρέπεται σε ένα 
στενό, πετρώδες και έντονα κατηφορικό μονοπάτι.
  Κινούμαστε ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους, ακολουθώντας τα σημάδια. Άλλα σημάδια μας οδηγούν για την κατάβαση (όπως το άσπρο βέλος), και άλλα θα μας κατευθύνουν αργότερα για την ανάβαση (κάπου ψηλά, εκεί που συγκλίνουν τα δέντρα, θα δεις ένα πράσινο σημάδι - αυτό βοηθά να βρουν το δρόμο τους όσοι ανεβαίνουν).
Να και μια σαύρα της ελληνικής γης...
Βρισκόμαστε αρκετά χαμηλά τώρα... πλησιάζουμε στη θάλασσα. 

Εδώ, η μορφολογία του εδάφους αλλάζει και πάλι: βλέπουμε 
τα βράχια να πληθαίνουν και να εκτείνονται πλέον αμφιθεατρικά.

Ταυτόχρονα, η βλάστηση αρχίζει να λιγοστεύει. Εδώ χαμηλά, φυσάει... και η θάλασσα είναι κάπως ταραγμένη.

Το θαλασσινό νερό κατάφερε να ξεπεράσει το ύψος των 
βράχων και εγκλωβίστηκε, φωλιάζοντας ανάμεσά τους.
Έφτασε επιτέλους η ώρα να γνωρίσουμε τη Γκιόλα...

Ένα φυσικό σχηματισμό σαν αγκαλιά, γεμάτο με θαλασσινό νερό.

Ένα σμαράγδι, κρυμμένο ανάμεσα στο βραχώδες έδαφος.
Τα κύματα χτυπούν με δύναμη πάνω στα βράχια...
... και εισέρχονται στη Γκιόλα, ανανεώνοντας κάθε τόσο τα νερά της.
  Πλησιάζοντας κι άλλο, μπορούμε πια να δούμε τον πυθμένα της και το πράσινο χρώμα των νερών της. Η Γκιόλα δεν είναι πολύ βαθιά (περίπου 3 μ. είναι το βάθος της) και μπορείς άνετα να κολυμπήσεις, αρκεί να προσέχεις τα σημεία όπου υπάρχουν βράχια. 
Αρκετοί από τους καλοκαιρινούς της επισκέπτες στέκονται στο 
ψηλότερο σημείο της και βουτούν από εκεί στα πράσινα νερά της...Η χώρα μας έχει τόσες μικρές - και συχνά κρυμμένες - ομορφιές... 

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και το καλοκαίρι είναι μια ανάσα κοντά,

είναι η ιδανική εποχή για να τις ανακαλύψουμε!!* Η συνολική διαδρομή που διανύεις από τον κεντρικό δρόμο ως και τη Γκιόλα (και με το αυτοκίνητο και με τα πόδια, δηλαδή) είναι περίπου δύο χιλιόμετρα. 

Εκτός από τα παραπάνω, σου έχω ακόμη να δεις και αυτό:Λοιπόν, πες μου: σε έπεισα να την αναζητήσεις και να την επισκεφθείς;
76 σχόλια:

 1. Εντάξει...είναι απλά υπέροχη!!Μπράβο βρε Έλλη για την ανάρτηση..κοίτα να δεις...έχω πάει στη Θάσο,αλλά για τη συγκεκριμένη λιμνοθάλασσα,δε το ξέραμε καν,ότι υπάρχει!Τώρα νομίζω,πως αν ξαναπάω Θάσο θα είναι από τα μέρη που θα επισκεφθώ όπωσδήποτε! Χρήσιμες και οι πληροφορίες για το πώς θα φτάσει κάποιος,γιατί απ' ό,τι βλέπω,για να το βρεις και να γυρίσεις και πίσω χρειάζεσαι σημάδια...οι τοπικές αρχές γιατί αδιαφορούν τόσο;το να διευκολύνουν την πρόσβαση στους επισκέπτες με δυο-τρεις σηματοδότες δεν είναι δα και τόσο δύσκολο!
  υ.γ δε θυμάμαι αν σε ενημέρωσα,γιατί έχω ενημερώσει πολλά blogs...άλλαξα τη διαδικτυακή μου διεύθυνση,γιατί η παλιά μου έκανε τσαλιμάκια....η νέα είναι:http://florewritesabout.blogspot.gr/
  Τα φιλιά μου και καλό σαββατοκύριακο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που σου άρεσε η Γκιόλα!
   Δεν εκπλήσσομαι που δεν την ήξερες, πολλοί δεν τη γνωρίζουν. Όπως είπα και παραπάνω, στην Ελλάδα δεν πολυαναφέρεται... (μη ρωτάς γιατί - ό,τι δεν πλαισιώνεται από καφετέριες και ξαπλώστρες, θεωρείται αυτομάτως ανάξιο λόγου)!
   Για μένα, ίσως καλύτερα που οι τοπικές αρχές δεν έχουν σημάδια - άμα το μάθουν πολλοί, πολύ φοβάμαι πως θα χάσει και τη μαγεία του το μέρος. Οι πολλοί, βλέπεις, δε θέλουν να κατεβαίνουν κατσάβραχα με τα πόδια, άρα θα ανοιχτεί δρόμος... οπότε, πάει το δάσος. Και ειλικρινά, δε θα ήθελα με τίποτε να δω αυτό το μέρος γεμάτο σκουπίδια (και όχι, δεν θα είναι από τους τουρίστες, τα δικά μας θα είναι...)
   Σ΄ευχαριστώ που με ενημέρωσες για τις αλλαγές στο ιστολόγιό σου! Μόλις έκανα τις απαραίτητες διορθώσεις σε bloglovin' κλπ. και είμαι και πάλι μαζί σου. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει!
   Φιλάκια και καλή Κυριακή!

   Διαγραφή
 2. Τι υπέροχο μέρος είναι αυτό; Ξετρελάθηκα! Δεν έχω πάει ποτέ Θάσο μα αν ποτέ βρεθώ εκεί θα το επισκεφτώ στα σίγουρα. Σε ευχαριστώ για αυτή την τόσο όμορφη ξενάγηση στο κρυμμένο σμαράγδι! Καλό Σαββατοκύριακο! Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι υπέροχο, όντως!
   Εγώ σε ευχαριστώ που ήσουν μαζί μου στη βόλτα.
   Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!

   Διαγραφή
 3. Έλλη μου δεν σε γνώριζα όταν πριν χρόνια είχα έρθει στη Θάσο και έτσι έχασα τούτα τα ωραία. Όμως ευχαριστήθηκα την βόλτα μαζί σου, έστω και διαδικτυακά.
  Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν πειράζει... ποτέ δεν είναι αργά! Ίσως σε ξαναφέρει ο δρόμος προς τα εκεί και τότε θα ξέρεις...
   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 4. Είσαι καταπληκτική ξεναγός!!
  Πολύ όμορφη στην φωτογραφία!!
  Καλό σαββατοκύριακο φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :)))
   Σ΄ευχαριστώ, Κατερινάκι μου!
   Καλή Κυριακή, φιλάκια! ♥

   Διαγραφή
 5. Μακάρι να με φέρουν τα βήματά μου ως εκεί και σίγουρα θα την αναζητήσω.
  Μπράβο για την καταπληκτική ξενάγησή σου.
  Φιλάκια πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου το εύχομαι!!
   Φιλάκια πολλά και σε ευχαριστώ!

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος17/5/14, 4:27 μ.μ.

  Καλέ τι τέλεια βόλτα ήταν αυτή;;;; Θέλω κι άλλο!!! Τόσο κρυφό το χουν;;; Πάλι καλά που μας κατατοπίζεις!! Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να πάω!!
  Πάντως το μπανάκι μου το έκανα και την εικονική μου περιήγηση!!! Εντωμεταξύ ειδοποία ότι πάει και ψηλά!!! Χαχαχα!! Κάποια στιγμή πάταγα το βέλος κι είχα φτάσει στο σύννεφο η άσχετη!! Μετά ευτυχώς έβαλα αυτόματο πιλότο κι απολαυσα το μπανάκι μου!! Τι νερά είναι αυτά!!!!
  Μπράβο Ελλη μου!!! Είσαι φοβερή!!!! Και κουκλίτσα!!!!!
  Μάκια και πάντα πολλά περαστικούλια!!!! Καλό σ/κ να χεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχα!! Χαίρομαι που το απόλαυσες!
   Ναι, είναι κάπως κρυφό... και τα κρυφά τέτοιου είδους με εξιτάρουν εμένα, ξέρεις...
   (Τρέμετε κατσάβραχα... τι έχει να γίνει όταν αναρρώσω πλήρως, χαχα!!)
   Όσο για την εικονική περιήγηση, τα βελάκια ντεν είναι τυχαίως εκεί, καρντιά μου!!! Άσε που και τα συννεφάκια, όμορφα είναι...
   Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ και σε φιλώ! Καλή Κυριακή!

   Διαγραφή
 7. Πώ πώ!!Τί πανέμορφο μέρος Ελλη μου!!Ταξίδεψα καί εγώ μέσα από τίς υπέροχες φωτογραφίες σου!!Πράγματι,η χώρα μας,είναι γεμάτη από μοναδικές,ομορφιές!!Η τελευταία φωτό,φοβερή!!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που σου άρεσε!
   Πράγματι, έχουμε πάρα πολλές μοναδικές ομορφιές στη χώρα μας και πάρα πολλές από αυτές, ούτε καν τις ξέρουμε! Τόσοι χωματόδρομοι που προσπερνάμε και δεν έχουμε ιδέα σχετικά με το πού καταλήγουν...
   Όνειρό μου είναι να ακολουθήσω πολλούς από αυτούς.
   Φιλάκια πολλά και σε ευχαριστώ! Καλή Κυριακή να έχεις!

   Διαγραφή
 8. Έχω πάει στη Θάσο μιας και ειναι σχετικά κοντά μας, αλλά σ αυτό το μέρος δεν έχω πάει. Φαίνεται υπέροχο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύχομαι να καταφέρεις να το δεις κάποια στιγμή από κοντά... οι φωτογραφίες μου το αδικούν!!

   Διαγραφή
 9. Αν με έπεισες λέει !!!!
  Αν είχα ελικόπτερο και αυτή τη στιγμή θα έφευγα ...
  Τι ομορφιά, τι χρώμα, τι μεγαλείο της φύσης !!!
  Να είσαι καλά που μας ταξίδεψες σ αυτόν τον Παράδεισο !!!
  Φιλιά πολλά !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν είχα ελικόπτερο θα σας είχα ήδη πάει εκεί, όσα δρομολόγια κι αν απαιτούνταν!!
   (Μη νομίζεις, κι εγώ πετάω τη σκούφια μου για να ξαναβρεθώ εκεί... ειδικά τώρα που ακόμη το μέρος είναι στα ήσυχά του).
   Φιλιά πολλά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 10. Η λιμνοθάλασσα είναι πανέμορφη. Δεν ήξερα ότι υπάρχει!!! Όταν πάω στη Θάσο θα πάω εκεί οπωσδήποτε. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλές ομορφιές που δεν τις έχουμε ανακαλύψει.
  Σε ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι!!!
  Καλό σ/κ
  Φιλάκια
  Νεφέλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου εύχομαι να καταφέρεις και να πας!! Είναι όντως πανέμορφο μέρος...
   Να είσαι καλά, φιλάκια πολλά!

   Διαγραφή
 11. Ούτε που είχα ακούσει γι αυτό το πανέμορφο μέρος!!!! Τί μαγεία είναι αυτή??!
  Νά'σαι καλά, Έλλη μου που μας δείχνεις τις ομορφιές της Θάσου!
  Φιλάκια πολλά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το περίμενα ότι πολλοί από εσάς δεν θα το ξέρατε...
   Χαίρομαι που σου το γνώρισα.
   Φιλάκια πολλά!

   Διαγραφή
 12. τι σουπερα ανάρτηση φωτογραφίες πανοραμικά τι μέρος!!!!!!!!!!! τι απίστευτα μέρη έχουμε ενταξει ''χόρτασαν'' τα μάτια μου και δίψασε η καρδιά μου για ελληνικό καλοκαίρι να εισαι καλά Έλλη καλο απογευμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και πόσα ακόμη υπάρχουν εκεί έξω και περιμένουν να τα ανακαλύψουμε...
   Καλή Κυριακή να έχεις, Νικόλα! Κι εσύ να είσαι καλά!

   Διαγραφή
 13. Εβαλα τα σπορτεξ μου και σε ακολούθησα σ αυτήν την υπέροχη περιπετειώδη διαδρομή για την λιμνοθάλασσα..που πράγματι τα νερα της είναι σμαραγδένια.. και πανέμορφα.. σε ευχαριστούμε Ελλη για την ομορφη ξεναγηση που εστω και μεσα απο εδώ την απολαυσαμε.. ... φιλακιααααα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα έκανα και το συνειρμό: η Σμαραγδένια (Ρούλα) γνώρισε τα σμαραγδένια (νερά)... χεχε!!
   Χαίρομαι που ήσουν μαζί μου και το απόλαυσες!
   Φιλάκια πολλά!

   Διαγραφή
  2. Δεν φταιω εγώ ..Ελλη μου. εσύ μου έκανες την λίμνη συνονόματη..χι.χι.

   Διαγραφή
 14. καλησπερα ελλη.πρωτα θα σε ρωτησω για το σιδερενιο ποδαρακι.καθε μερα και καλυτερα ετσι;για αυτο το ταξιδι που μας χαρισεςσε ευχαριστουμε πολυ.μας εκανες να ονειρευομαστε. η θασος ειναι ο αγαπημενος προορισμος της κορης μου.οταν ακουει θασος αναστεναζει απο νοσταλγια.να εισαι καλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον! Ναι, κάθε μέρα και καλύτερα είμαι... αρχίζω να περπατώ πάλι σιγά-σιγά και έχω πάρει τα πάνω μου τώρα!
   Η Θάσος είναι ένα πολύ όμορφο νησί, την καταλαβαίνω λοιπόν την κόρη σου...
   Κι εσύ να είσαι καλά και σε ευχαριστώ που πέρασες!

   Διαγραφή
 15. αυτες τις μερες ειχα προβλημα με τον υπολογιστη και χαθηκα.ηθελα να σου πω πως καποτε για να παω σε βαφτιση δικου μου προσωπου εβαλα στις πατεριτσες 2 φιογκους απο τουλι και πηγα.επεσε το γελιο.ακομα γελαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχα!! Ωραία ιδέα μου έδωσες, να είσαι καλά!
   Και έπεσες και στην περίπτωση, το πιστεύεις; Το επόμενο Σ/Κ παντρεύεται ο ξάδερφός μου... και να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια, το σκέφτομαι πολύ τι σόι εμφάνιση θα κάνω έτσι, με τα καλά μου, τις πατερίτσες και την παντόφλα... Μπορεί να το "σώσω" λιγάκι το θέμα με τα τούλια και τους φιόγκους, χαχα!!

   Διαγραφή
 16. Θάσο δεν έχω πάει ποτέ και φυσικά δεν είχα ιδέα για τη λιμνοθάλασσα!
  Με έκανες να φαντασιώνομαι βουτιές σε πράσινα νερά με τις όμορφες φωτογραφίες σου!
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου εύχομαι να την επισκεφθείς κάποια στιγμή!
   Λογικό να φαντασιώνεσαι βουτιές... εγώ δεν το τόλμησα λόγω εποχής, αλλά και καλοκαίρι να ήταν, θα φοβόμουν με τόσο κύμα. Όσοι δεν βουτούν από το ψηλότερο σημείο, μπαίνουν από το άνοιγμα, εκεί όπου η Γκιόλα συναντά τη θάλασσα - και δε νομίζω ότι είναι τόσο ασφαλές να το κάνεις, αν έχει κύμα.
   Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 17. Ουάου! Πανέμορφα είναι ομορφιά μου! Ειδικά η πρώτη με την ταμπέλα, έχω κι εγώ μανία και φωτογραφίζω ταμπέλες. Α! Και η τελευταία μου άρεσε πολύ επίσης! Αχαχα! Καλή ψήφο λέμε! Μάκια πολλά :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πού 'ν' τες;;; (Οι ταμπέλες, ντε!! Όλα κρυφά μας τα κρατάς...)
   Χαίρομαι που σου άρεσε το μέρος (και η φωτό μου, βεβαίως-βεβαίως!!)
   Φιλάκια πολλά, ξανθούλα μου και καλή Κυριακή!

   Διαγραφή
 18. Αχ τωρα καταλαβα γιατι χρειαζονται τα αθλητικα παπουτσια!
  Αντε βρε, με επεισες να κανω μια θυσια με το τοσο ομορφο μερος που μας εδειξες !
  Καληνυχτααααααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχα! Εγώ προειδοποίησα, πάντως, για τα αθλητικά!!
   Τώρα θα ξέρεις...
   Φιλιά!

   Διαγραφή
 19. Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου από αυτό το πανέμορφο μέρος!
  Είχα πάει στη Θάσο,αλλά αυτό το μέρος δεν το είχα δει,μου ήταν άγνωστο.
  Καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που σου άρεσε!
   Καλή Κυριακή να έχεις!

   Διαγραφή
 20. Δεν την είχα ακούσει ποτέ. Υπέροχη όπως και οδηγίες σου και οι φωτογραφίες σου. Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το περίμενα... χαίρομαι που σου τη γνώρισα.
   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 21. Έλλη μου,
  δεν έχω βρεθεί ποτέ στη Θάσο, αλλά αν τύχει και βρεθώ, σίγουρα θα επισκεφθώ αυτό το όμορφο μέρος με τα υπέροχα χρώματα που τόσο όμορφα μας παρουσίασες!
  Όλη η Ελλάδα μας είναι σαν ζωγραφιά! :)
  Η βόλτα που μας πήγες ήταν τόσο γαλήνια, σε ευχαριστούμε! :))
  Πανέμορφη η τελευταία φωτογραφία, εύχομαι πάντα να είσαι τόσο χαρούμενη!
  Φιλάκια πολλά και καλή Κυριακή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου το εύχομαι! Από κοντά το μέρος είναι απίστευτο, οι φωτογραφίες μου το αδικούν...
   Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια και ανταποδίδω την ευχή σου!
   Φιλάκια και καλή Κυριακή!

   Διαγραφή
 22. Όμορφη βόλτα και μαγευτική η Θάσο.
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Μου θύμησες περασμένες όμορφες διακοπές Έλλη μου. Έχεις δίκιο, η Ελλάδα μας έχει πολλέεεεεεες ομορφιές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Έλλη μου σε ευχαριστώ για την ξενάγηση!Πολλές οι ομορφιές της Ελλάδας για αυτό και μας ζηλεύουνε!Όμορφη η Θάσος μας αν και μου πέφτει μακριά!Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να είσαι καλά, Πινελίτσα!
   Όντως από εσάς είναι διαμετρικά αντίθετα η Θάσος...
   Φιλάκια κι από εμένα, καλό βράδυ και καλή Κυριακή!
   :)

   Διαγραφή
 25. Υπεροχη ξεναγηση Ελλη μου! Υπεροχες φωτο!
  Καλη εβδομαδα να εχεις! Φιλακια πολλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ελλη μου τελικα εχουμε μια απο τις ομορφοτερες χωρες στον κοσμο...σε εκπλησσει καθε φορα το τοπιο της Ελλαδας, μπραβο σου που μας δειχνεις τετοια μερη και αν και εχω παει Θασο ουτε που το ξερω αυτο, φιλια και σου ευχομαι πολλα πολλα ταξιδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχουμε μια χώρα που έχει τα πάντα: βουνά, πεδιάδες, θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, κάμπους, νησιά, σπηλιές... και πόσα ακόμα που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή!! Το τοπίο πραγματικά εκπλήσσει... και σκέψου, πόσα μέρη υπάρχουν που ο μέσος Έλληνας δεν έχει δει.
   Μακάρι όλοι να αξιωθούμε να τα γνωρίσουμε στη ζωή μας - να γνωρίσουμε καλύτερα την όμορφη χώρα μας.
   Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

   Διαγραφή
 27. Τι όμορφη εκδρομούλα που μας πήγες Έλλη μου!
  Εγώ να σου πω τι έκανα, άνοιξα διπλανή σελίδα, έβαλα τις μουσικές σου επιλογές από την προηγούμενη ανάρτηση σου και ταξίδεψα υπέροχα!!!!!!
  Στην Γκιόλα λοιπόν, η ηρεμία και η γαλήνη του θεσπέσιου τοπίου είναι μοναδική!
  Δεν έχω πάει ακόμα...! Φόρεσα τ' αθλητικά μου, όπως μου είπες κάθισα συνοδηγός κι έφυγα μαζί σου! Θαύμασα το φυσικό κάλλος, μύρισα την θαλασσινή αύρα κι ενθουσιάστηκα με την επιμέλεια και τα πολύχρωμα χνάρια της κατάβασης!
  Φτάνοντας στην πανέμορφη σμαραγδένια λιμνοθάλασσα, ήμουν σχεδόν έτοιμη να βουτήξω, αλλά! Το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας με τα καταπράσινα κρυστάλλινα νερά της Γκιόλας και τα παράκτια βράχια, δίνουν πραγματικά ένα εξωτικό, μαγευτικό θέαμα! Το λάτρεψα! Η Ελλάδα μας έχει παραδεισένια μέρη φτάνει να τα ανακαλύψουμε Έλλη μου κι εσύ μας βοηθάς οικειοθελώς και σαν φυσιολάτρης που είσαι κάθε σου πρόταση και ξενάγηση είναι πολύτιμη! Να είσαι καλά κοπέλα μου και πάντα να έχεις όρεξη για ταξίδια στη φύση, είναι πολύ αναζωογονητικά! Να έχεις ένα όμορφο και γλυκό απόγευμα!
  Φιλιά πολλά με μια μεγάλη αγκαλιά!:))

  Υ.Γ. Οι μουσικές σου επιλογές μου άρεσαν και με συντρόφευαν σε όλο το ταξίδι μας! Λόγω ενισχυμένου φόρτου εργασίας, άργησα, να περάσω για σχόλιο, παρ' όλο που το είχα ξαναδιαβάσει στη δουλειά. Το χάρηκα όμως σήμερα Έλλη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό που έκανες με τη μουσική, Κατερίνα μου, ήταν ό,τι καλύτερο νομίζω!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι μουσικές επιλογές μου και που σκέφτηκες να τις συνδυάσεις έτσι με τη βόλτα μας!
   Πράγματι οι εξορμήσεις στη φύση αναζωογονούν... τα τελευταία χρόνια, αν μπορώ και αν γίνεται - γιατί πηγαίνω κάπου ερασιτεχνικά εντελώς και χωρίς εξοπλισμούς - προτιμώ τα κάπως "απάτητα" μέρη. Με στενοχωρεί ο "πολιτισμός" όταν εισβάλλει στη φύση (βλέπε ξαπλώστρες, μαγαζιά και μπαράκια) γιατί ο,τιδήποτε φυσικό δεν αντιμετωπίζεται πολιτισμένα. Ισοπεδώνονται τα πάντα, χαλάει το τοπίο κι αυτό με λυπεί.
   Μακάρι να καταφέρω να ανακαλύψω κι άλλες τέτοιες γωνίτσες, γωνίτσες που δεν διαφημίζονται πολύ, και να τις μοιραστώ μαζί σας. Θα είναι χαρά μου!
   Σ΄ευχαριστώ για τα πάντοτε γλυκά σου λόγια, να είσαι καλά!
   Φιλί και αγκαλιά!

   Διαγραφή
 28. Απίστευτα τα σμαραγδένια νερά της λιμνοθάλασσας!!! Υπέροχο, συγκλονιστικό το τοπίο!! Εχω επισκεφθεί τη Θάσο πριν από πολλά χρόνια αλλα στο συγκεκριμένο μέρος δεν έχω παέι!! Πραγματικά, η χώρα μας έχει απίστευτες ομορφιές που αξίζει να τις ανακαλύπτουμε και να τις αναδεικνύουμε με τον καλύτερο τρόπο!!
  Να'σαι καλά, Ελλη μου για την όμορφο οδοιπορικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, Πέπη μου!
   Να σου πω την αλήθεια, περίμενα πως αρκετοί από εσάς δε θα το είχατε ακουστά, όμως παρατηρώ πως οι περισσότεροι από εσάς που επισκεφθήκατε κιόλας το νησί δεν το γνωρίζατε για να πάτε. Αυτό δε σημαίνει πως είναι δική σας η ευθύνη... δεν μπορούμε να ξέρουμε τα πάντα για μια περιοχή πριν την επισκεφθούμε! Συχνά ρωτάμε τους κατοίκους και μαθαίνουμε από αυτούς τα ενδιαφέροντα σημεία της.
   Το πιθανότερο είναι πως οι ντόπιοι παρέλειψαν να σας το αναφέρουν ως ένα ακόμη υποψήφιο μέρος για να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Θέλω να πιστεύω πως είναι άλλοι οι λόγοι που δεν σας το γνωστοποίησαν (οποιοιδήποτε λόγοι, όπως για παράδειγμα η δυσκολία στην κατάβαση λόγω του κακοτράχαλου δρόμου) και όχι επειδή δεν είναι ένα μέρος "αξιοποιημένο", ένα μέρος με τουριστικές παροχές που να ωθεί τον επισκέπτη να αφήσει εκεί τα χρήματά του.
   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 29. Έλλη μου να την επισκεφτώ χλωμό ...εδώ ούτε στην Αθήνα δεν λέω να φτάσω χιχι! Αλλά απόλαυσα τη διαδρομή και κυρίως τη διήγηση σου :)))
  Φιλάκια πολλά !
  Χαίρομαι που σας/σε ξαναβρίσκω ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επί του παρόντος ίσως να είναι χλωμό... αλλά στο μέλλον, πού ξέρεις; Εγώ σου εύχομαι να πας κάποια στιγμή και να απολαύσεις το τοπίο από κοντά!
   Χαίρομαι που επανήλθες και που όλα πήγαν καλά!
   Φιλάκια πολλά! ♥

   Διαγραφή
 30. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!
  ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ!!!
  ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΨΗΦΙΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ http://theacity.blogspot.gr/2014/05/blog-post_26.html ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ http://theacity.blogspot.gr/2014/05/blog-post_26.html ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ.ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ω! Ευχαριστώ πολύ για την τιμή να με συμπεριλάβετε!
   Με την πρώτη ευκαιρία θα περάσω! Καλή επιτυχία σε όλους!
   :)

   Διαγραφή
 31. Και πράγματι όλα τα όμορφα και ξεχωριστά εμείς οι Έλληνες τα μαθαίνουμε κατα τύχη!!!! Πανέμορφη η Γκιόλα, τι να πώ; Εμείς από εδώ που είμαστε μπορούμε να οργανώσουμε διακοπούλες στη Θάσο!!! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία, είστε κοντά, λοιπόν! Εύχομαι να μπορέσετε να την επισκεφθείτε, θα σας αρέσει!
   Φιλιά και από εμένα!

   Διαγραφή
 32. Εισαι εσύ!! σε είδα και σε αναγνώρισα !! Καλέ στην Θάσο έχω πάει παμπολες φορές και εμενα τα παλαιά χρόνια μέχρι και μήνα ,ουτε που άκουσα ουτε που έγινε αναφορά απο τους Θασίτες για τουτη έδω την γκιόλα!Και ήρθες εσύ *υιοθετημένο μου* από την Λάρισσα; να μας ξεναγήσεις...τι ντροπή .... χα χα Μου άρεσε το σμαραγδένιο χρώμα της και φυσικά αν ήμουν εκεί δεν γλίτωνε το αγκάλασμά μας!!!Καλό σου ξημέρωμα με ενα απαλο φιλάκι καληνύχτας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ είμαι, θετή μου μαμά, αυτοπροσώπως, χαχα!!
   Καλά βρε... από σένα δεν το περίμενα!!! Ήμουν σίγουρη ότι εσύ τουλάχιστον θα την ήξερες!!
   Την επόμενη φορά, να την αναζητήσεις!
   Φιλάκια πολλά-πολλά!

   Διαγραφή
 33. Συγχαρητήρια για το θαυμάσιο αφιέρωμα σου στην Γκιόλα!!!
  Για τους νέους ανθρώπους είναι εύκολο, όχι για μας..δυστυχώς.
  Την χάρηκα όμως πολύ μέσα από τον φακό σου και τις εκτενείς πληροφορίες σου!
  Ευχαριστώ πολύ για την βόλτα!
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Μάγδα!
   Κοίτα, ήταν βατό με τα πόδια, δεν ήταν τόσο δύσκολη η κατάβαση - απλά είναι καλύτερα να πάει κανείς με σταθερά, καλά παπούτσια.
   Χαίρομαι που σου άρεσε η βόλτα, να είσαι καλά! Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 34. Πωπω 'Ελλη, τι τέλειες φωτογραφίες! Έχω πάει και το μέρος είναι πραγματικά απίστευτο! Φιλί κι αγκαλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ χαίρομαι που το έχεις δει από κοντά!!
   Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
   Φιλάκι! ♥

   Διαγραφή
 35. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ !!!! ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ Σ/Κ!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Μαρία μου! Επίσης καλό Σ/Κ!

   Διαγραφή
 36. Τι μαγευτικό τοπίο!!! Τον Ιούλιο θα έρθουμε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια μου στη Κεραμωτή (για δεύτερη φορά) και θα πάμε στη Θάσσο!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Έλλη μου για τις πληροφορίες!! Θα τις μεταφέρω στους γονείς μου(γιατί θα ενοικιάσουμε αυτοκίνητο) και δεν νομίζω να αρνηθούν να πάμε σε τέτοιο μαγευτικό δημιούργημα της φύσης! Όταν ήρθαμε πρόπερσυ στη Θάσσο πήγαμε στη Χρυσή Αμμουδιά που ήταν φανταστικά!!! Καλή συνέχεια εύχομαι!! Πολλά φιλούθκια :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, είναι υπέροχο το τοπίο! Χαίρομαι που πρόκειται να επισκεφθείτε την περιοχή και το νησί και ελπίζω, αν το αποφασίσετε, να σας βοηθήσουν οι πληροφορίες μου!
   Πάνω αριστερά στο ιστολόγιο, στην ενότητα "Σελίδες" και στη σελίδα "Διαδρομές", θα βρεις λίγες ακόμη πληροφορίες για μέρη στο νησί. Αν δεν τα έχετε επισκεφθεί, είναι ευκαιρία!
   Να περάσετε υπέροχα εύχομαι, καλό καλοκαίρι! Φιλιά πολλά! :)

   Διαγραφή
 37. Πω πω... καταπληκτικό μερος!!! Ειναι υπεροχη αυτη η φυσικη πισινα!!! Σ ευχαριστούμε γι' αυτη την ομορφη ξεναγηση!!!! Και, για να απαντησω στην ερωτηση σου στο τελος ... ναιιι με επεισες!!!! Φιλακια πολλα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πραγματικά, είναι μοναδικό μέρος!
   Εγώ σε ευχαριστώ που πέρασες, Φωτεινή μου! Χαίρομαι που σου άρεσε και σε έπεισα να το επισκεφθείς κάποια στιγμή!
   Φιλάκια πολλά!

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...