Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Light painting, Vol.1

    Μου συνέβη ένα απόγευμα, προς το τέλος του καλοκαιριού. 
   Εκεί που καθόμουν και έβλεπα αμέριμνη το επεισόδιο μιας σειράς στην τηλεόραση, με μισόκλειστα παντζούρια για να αποφύγω την καλοκαιρινή ζέστη, μια αχτίδα φωτός βρήκε ένα πέρασμα και χώθηκε στο μάτι μου, τυφλώνοντάς με.
-"Σιγά το σπουδαίο", θα μου πείτε. Θα συμφωνήσω. 
   Το σπουδαίο στην όλη ιστορία προέκυψε μετά.
  Ξέρετε ότι μου αρέσει να μην αφήνω τίποτα ανεκμετάλλευτο. Και να πειραματίζομαι... Εκείνο το απόγευμα, λοιπόν, αποφάσισα να δοκιμάσω να φωτογραφίσω την αχτίδα. Κράτησα τη φωτογραφική μου με το ένα χέρι, άφησα την αχτίδα να βρει το στόχο της και...
ΚΛΙΚ.
  Εννοείται πως το χέρι μου έτρεμε... κι εκεί που ήμουν σίγουρη ότι δεν είχα καταφέρει τίποτα της προκοπής, όταν έλεγξα τη φωτογραφία στην ψηφιακή οθόνη, απέμεινα να την κοιτάζω σαν χαμένη.
  Το μάτι μου μπορεί να αποτυπώθηκε εις διπλούν, επειδή το χέρι μου ήταν ασταθές, αλλά... 
... μ έ σ α στο μάτι μου, είχε σχηματιστεί ένα ανθρωπάκι από φως!

"I see you"  / Light painting

   Συνειδητοποίησα πως πέτυχα (και χωρίς αρχικά να το θέλω) να κάνω μια λήψη παίζοντας με το φως και "ζωγραφίζοντας" σχήματα με τη βοήθειά του. Υπάρχει ένας όρος για να περιγράψει αυτή την τεχνική: λέγεται "light painting"*.

  Ενθουσιασμένη, συνέχισα τις λήψεις παίζοντας με το φως και δοκιμάζοντας. Κινώντας ταυτόχρονα το χέρι μου που κρατούσε την κάμερα. Επειδή η φωτογραφική μου είναι μια απλή ψηφιακή, χωρίς πολλά-πολλά, ανακάλυψα πως ο μόνος τρόπος για να συλλάβω το φως, ήταν να κλείσω εντελώς το φλας. Από κει και πέρα, ήμουν ελεύθερη να παίξω και να σχηματοποιήσω: κινώντας την κάμερα και χωρίς φλας, το κλείστρο της αργούσε να ανταποκριθεί και δημιουργούσε σχήματα και χρώματα από το μηδέν, φυλακίζοντας το φως. 

  Κι έτσι, προέκυψαν οι παρακάτω φωτογραφίες των... παντζουριών μου (εννοείται πως άλλο ανθρωπάκι δεν κατάφερα να δημιουργήσω πάνω μου, μια φορά γίνονται τα καλά, χαχα!!!)
  
  Σημειώνω εδώ πως οι φωτογραφίες έχουν υποστεί μια σχετική επεξεργασία, έτσι ώστε να αναδειχθούν τα χρώματα και να ενισχυθούν τα περιγράμματα των γραμμών/σχημάτων. 


"Shapes and Shades"Light painting

"Afternoon Lines"Light painting

"Spinning Around" Light painting

"Ray of Light"Light painting

    Λοιπόν; Πώς σας φαίνονται; Light έχουν σίγουρα... αλλά paintings, είναι;

   Μιας και έχω πολλά ακόμη να σας δείξω σχετικά με το "light painting", το θέμα δεν θα το εξαντλήσω σήμερα, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες αναρτήσεις. Σήμερα ας πούμε πως ήταν η εισαγωγή! 
  Μη φύγετε αν δε διαβάσετε το (ανανεωμένο και ξαναβαφτισμένο) info... θα σας λύσει τις όποιες απορίες σχετικά με αυτή την τεχνική φωτογράφισης!

Υ.Γ. Όνομα-σιδηρόδρομος ή όχι, ταιριαστό ή όχι, το info ξαναβαφτίστηκε σε FunkyMonkeyPediaγιατί από τη μία πάντοτε περιέχει πηγές όπου μπορείτε να ανατρέξετε αν θέλετε (Pedia) και από την άλλη, περιέχει και δικές μου πληροφορίες ή tips που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας! 

Πολλά φιλιά σε όλους! 


***********

* Το "Light Painting" είναι μια τεχνική φωτογραφίας μακράς έκθεσης (exposure).  Θα τη βρείτε να αναφέρεται συχνά και ως "φωτογραφία νύχτας". Σαν τεχνική, πρωτοεμφανίστηκε το 1914. Το 1935, ο Man Ray ήταν ο πρώτος γνωστός φωτογράφος τέχνης που χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη τεχνική, στη σειρά έργων του "Space Writing".
   Στην τεχνική αυτή, το φως μιας φωτεινής πηγής "συλλαμβάνεται" είτε κινώντας την ίδια τη φωτεινή πηγή (χειροκίνητα), είτε την κάμερα. Με την κίνηση, το φως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ή για να δημιουργήσει ένα φωτεινό σημάδι (ή μια φωτεινή εικόνα) κατευθείαν στο φακό της κάμερας. Με λίγα λόγια, ο φωτογράφος "ζωγραφίζει" με την κάμερα, χρησιμοποιώντας το φως ως πινέλο και δημιουργεί μοντέρνα, συγκεκριμένα ή αφηρημένα σχέδια από φως.

Αστέρι, με την τεχνική light painting


   Για τις λήψεις απαιτείται ένα στενό διάφραγμα και μια ταχύτητα κλείστρου μεγάλης διάρκειας. Οι φωτογραφίες πρέπει να ληφθούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, για να αποφευχθεί να εισέλθει μεγάλη ποσότητα φωτός στο φακό, η οποία και θα αλλοιώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. (πηγή πληροφοριών και εικόνας, εδώ)
  Για ιδανικά αποτελέσματα κατά τη φωτογράφιση, αναγκαίο είναι και ένα τρίποδο, το οποίο θα δώσει την απαραίτητη σταθερότητα (κάτι το οποίο δεν είχα εγώ, και γι΄αυτό η πρώτη φωτογραφία μου είναι κουνημένη, τουλάχιστον όσον αφορά τα μάτια μου).

- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε πηγή φωτός θέλετε, και σε ό,τι χρώμα θέλετε: αναπτήρες, λάμπες, φακούς, φανάρια αυτοκινήτων τη νύχτα, κεριά, φώτα LED κλπ. 

Εδώ και εδώ θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και δείγματα φωτογραφιών. 

58 σχόλια:

  1. Έλα Θεέ! Τούρκικο έβλεπες μάνα μου και μαύρισε το μάτι σου;; Χαχα! Κι ενημέρωση στο τέλος! Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε! Φιλιά ξενύχτικα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!! Τι τούρκικο; Όχι... κατά πάσα πιθανότητα εκείνο το απόγευμα έβλεπα τη σειρά "Under The Dome" του Stephen King, online! Είχα συνδεδεμένο το laptop στην τηλεόραση... Ελληνική τηλεόραση δε βλέπω, γενικότερα - αρνούμαι!
      Επίσης, χωρίς ενημέρωση εδώ δεν πάμε πουθενά... τζάμπα το ξαναβάφτισα το info;
      Φιλάκια απογευματινά!

      Διαγραφή
  2. όχι εγω θα μαθαινω μονο ό,τι μας δειχνεις εσυ στις δικές σου φωτογραφίες!καλα, αυτο το..ανθρωπακι........... :)
    δεν γνωριζω τεχνικες αλλα η Ελλη ότι προβαλλει είναι τέλειο!φανταστικό!περιμενουμε τις συνεχειες! καλο ξημερωμα!πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Εντάξει! Εσύ θα μαθαίνεις από εμένα, που μαθαίνω από αλλού... το ίδιο είναι!
      Το ανθρωπάκι απορώ ακόμη πώς το δημιούργησα. Και δυστυχώς, αποκλείεται να το ξαναδημιουργήσω... τουλάχιστον, όχι με τον ίδιο τρόπο! Ήταν καθαρά η τύχη του πρωτάρη...
      Καλό απόγευμα, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Ελλη μου, ζωγραφισες!!! :)
    Δεν ήξερα αυτόν τον όρο, αλλά κι εγώ έτσι ενθουσιάζομαι όταν πετυχαίνω με την φωτογραφική μου τέτοια αποτελέσματα καταλάθος!!! χιχι
    Συνέχισε να πειραματίζεσαι!!! Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου γνώρισα την τεχνική, τότε, Φωτεινή μου! Ευκαιρία να το δοκιμάσεις. Από ό,τι φαίνεται, το "καταλάθος" είναι καλλιτεχνική άποψη στην προκειμένη περίπτωση, χαχα!
      Και τώρα με έχει φάει η περιέργεια για τις δικές σου λήψεις... :))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Τώρα Ελλη μου μπορεί να θαύμασα τα δικά σου επιτεύγματα και όλη την ανάλυση , αλλά ιδέαν δεν έχω ! Μια φωτογραφία την βγάζω πολλές φορές τρέμει το χέρι αλλά ανθρωπάκι δεν βλέπω!!!
    Καλό σου ξημέρωμα μακριά εκεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τρέμει το χέρι και το φως που λαμβάνει ο φακός είναι το σύνηθες, τότε απλά προκύπτει μια κουνημένη φωτογραφία. (Όχι βέβαια ότι αυτή δεν μπορεί να είναι καλλιτεχνική! Εξαρτάται από το θέμα της).
      Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το φλας, αν έχεις φωτογραφική απλή, σαν τη δική μου. Θα αργήσει να κλείσει το κλείστρο του φακού. Κάνε τη λήψη μιας φωτεινής πηγής, "ζωγραφίζοντας" στον αέρα με το χέρι σου. Και δες τι θα προκύψει!
      Αν μη τι άλλο, είναι διασκεδαστικό και δεν είναι δύσκολο!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. εγω πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο και ειναι πραγματι εντυπωσιακο.
    εμαθα μαλιστα και την τεχνικη που ανεφερες, πρωτη φορα την ακουγα.

    να εισαι καλα! φιλακια πολλα φιλη μου! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου γνώρισα σήμερα κάτι που δεν ήξερες!
      Οι δικές μου φωτογραφίες είναι κάτι περισσότερο από αρχάριες, αλλά πιστεύω ότι δοκιμάζοντας και παίζοντας μπορεί κανείς να εξελίξει το αποτέλεσμα στην πορεία.
      Αυτό που μου αρέσει σ΄αυτή την τεχνική, είναι πως κάθε φωτογραφία που προκύπτει είναι μοναδική. Θεωρώ αδύνατο να καταφέρει κάποιος να επαναλάβει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και δεύτερη φορά..
      Φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος25/9/13, 10:11 π.μ.

    Πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα του παιχνιδίσματος με το φώς!!!!!
    Μπάβο, εξαιρετικό!!!!!!
    Περιμένουμε και τα υπόλοιπα......
    Αγγελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! Σ΄ευχαριστώ!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. Την είχα ακουστά αυτή την τεχνική αλλά δεν είχα μάθει τόσες πληροφορίες.Πολύ όμορφα όσα μας έδειξες,περιμένω και τις επόμενες φωτογραφίες σου!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Χαίρομαι που βοήθησα ώστε να μάθεις κάποια παραπάνω στοιχεία σχετικά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Αχ, μπράβο Έλλη μου!
    Πολύ μου άρεσε η ιδέα σου!
    Μπράβο και ξανά μπράβο!
    Να έχεις μια... καλλιτεχνική μέρα, κούκλα μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, σ΄ευχαριστώ! Πολύ!
      Και για την ευχή... μια καλλιτεχνική μέρα είναι μια όμορφη μέρα...
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Funky Monkey!
    Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση! Το FunkyMonkeyPedia δεν παίζεται!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! ;)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, κορίτσι μου!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσε η παρουσίαση.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Έλλη με την FunkeyMonkeyPedia!
    Έλιωσα στα γέλια ...Να'σαι καλά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Αριστέα μου!
      Είπα να το διασκεδάσουμε λίγο... γενικότερα. Και ήταν καλή ευκαιρία να διασκεδάσουμε και με το όνομα! Χαίρομαι που το πέτυχα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Ελλη μου!!
    Εχω δεί κάποιους ξένους, φωτογράφους ,νά παίζουν μέ τά φώτα σέ βραδυνές λήψεις!!!Εγώ,κατά λάθος,κουνήθηκα καί,είχα αυτό τό αποτέλεσμα!!!Μού άρεσαν πολύ οι φωτό σου!!!!Περιμένω νά δώ τίς υπόλοιπες!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Dimi μου!
      Εγώ από φωτογράφος πέρασα και δεν ακούμπησα... αλλά το παιχνίδι με το φως οφείλω να ομολογήσω πως το χάρηκα. Κι αυτό έχει σημασία!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν κι εσένα οι λήψεις!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  12. Ελλη πολυ καλλιτεχνικες ληψεις , πολυ ωραια παιζει το φωως με τη μηχανη σου μπραβο δευτερος Man Ray!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη λες τέτοια και θα τρίζουν τα κόκαλά του, του ανθρώπου!!
      Σοβαρά τώρα, ο Man Ray είναι από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες/φωτογράφους. Χρησιμοποιούσε ιδιαίτερες τεχνικές και είχε το δικό του ύφος!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι λήψεις μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Άλλο πάλι και τούτο!!!! Δεν αφήνεις τίποτα πιά, 'Ελλη μου! Με όλα ασχολείσαι...έμαθα και κάτι καινούργιο σήμερα! Νά'σαι καλά και καλή συνέχεια! Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!! Ναι, το 'χω αυτό...
      Χαίρομαι που γνώρισες κάτι νέο σήμερα. Φιλάκια, Μαριάννα μου και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα Ελλάκι μου..πρωτότυπες και εντυπωσιακές οι φωτό..πάντα μας έχεις μιά έκπληξη με τις αναρτήσεις σου και πάντα κάτι διαφορετικό απο το προηγούμενο..σε όλα μέσα είσαι...περιμένω να δω τι άλλο θα σκεφτείς ακόμα..φιλάκια πολλά και καλό σου απογευματάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου, σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ για το σχόλιό σου, με συγκινείς! Χαίρομαι που σου άρεσαν όσα είδες...
      Κι εγώ περιμένω να δω τι άλλο θα σκεφτώ, χαχα!!! Οι ιδέες πετάνε γύρω από το κεφάλι μου σαν τα αεροπλάνα... μονίμως!!
      :))
      Φιλιά πολλά, καλό απόγευμα επίσης!

      Διαγραφή
  15. Υπέροχες φωτο,ωραία ιδέα και για να τις κάνεις πίνακες!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι μαθαίνει κανείς !!!! Πρώτη φορά βλέπω τέτοια παιχνιδίσματα με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις!! Εντυπωσιακό και ενδιαφέρον το αποτέλεσμα!! Φιλιά και καλό απόγευμα να'χεις, Ελλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε σαν αποτέλεσμα!
      Οι δυνατότητες είναι άπειρες...
      Φιλάκια, καλό βράδυ να έχεις!

      Διαγραφή
  17. Η πρωτη με το ματι ειναι απλά εκπληκτική!
    Μπραβο στον φωτογράφο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τα πιο όμορφα έρχονται εκεί που δε το περιμένεις...ωραίες φώτος όλες , αλλά και αυτή με το μάτι σου και το ανθρωπάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια είναι αυτό, Δελφινάκι μου! Και στη συγκεκριμένη τεχνική αυτό αποδεικνύεται 100%.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  19. Η φωτογραφία η πρώτη εκπληκτική!!
    Και οι άλλες μου αρέσουν, αλλά η δική μου μηχανή είναι αρχαία και δεν κάνει τέτοια μαγικά....δε ζωγραφίζει...χαχα!!
    Συνέχισε να μας τα κάνεις εσύ τα μαγικά....πολύ το ευχαριστήθηκα...φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Με το "αρχαία" εννοείς ότι δεν είναι ψηφιακή; Ή είναι ψηφιακή, αλλά παλιότερης τεχνολογίας; Η δική μου ανήκει στη 2η κατηγορία...
      Δοκίμασε, ίσως ζωγραφίζει! Να μας λυθεί η απορία...
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  20. Να και κάτι που δεν ξέραμε... Πολύ όμορφες και πρωτότυπες οι φωτογραφίες σου! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόφη μου, σ΄ευχαριστώ! Καλή συνέχεια να έχεις κι εσύ!

      Διαγραφή
  21. Μέσα σε μια εβδομάδα έμαθα δυο τεχνικές φωτογράφισης!! Την πρώτη για χάρη του photo a day και τώρα μαθαίνω εξαιτίας της FunkyMonkeyPedia την δεύτερη!!! Μπορώ να πω πως με ενθουσίασε το lightpainting!! Έχω μερικές τέτοιες φωτογραφίες αλλά χωρίς να κυνηγήσω το φως! Μάλλον εκείνο με κυνήγησε! :)) Όπως και να χει σε ευχαριστώ για την ενημέρωση!!Καλό βράδυ!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατάλαβα καλά, εννοείς την πρόκληση που είχατε με τον κανόνα των τρίτων... είναι βασικός κανόνας στη φωτογραφία!
      Η τεχνική που προτείνω εδώ μπορεί ίσως να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση σε περιπτώσεις όπου δεν βρίσκεις τι άλλο να φωτογραφίσεις για το παιχνίδι. Όπως και να έχει, θα είναι μια εναλλακτική οπτική!
      Ευκαιρία να δοκιμάσεις... Καλό βράδυ, φιλιά!

      Διαγραφή
  22. Wow! Μεγάλωσα την πρώτη φωτογραφία για να τη δω καλύτερα και πράγματι, ένα ανθρωπάκι κάθεται στο μάτι σου !! Εντυπωσιακό !! Όλες οι φωτογραφίες μου άρεσαν, έχω ένα φίλο που του αρέσει να βγάζει μόνο τέτοιες, παίζοντας με το φως. Υπέροχο :) Φιλάκια Έλλη, καλό Σαββατοκύριακο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχα καταφέρει να τη βγάλω και χωρίς να είναι "διπλό" το μάτι μου, θα ήταν η τέλεια φωτογραφία! Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, έγινε από τις αγαπημένες μου... γιατί είναι μοναδική, δεν επαναλαμβάνεται!
      Φιλάκια, Λύριελ, καλά να περάσεις το Σ/Κ!

      Διαγραφή
  23. Πολυταλαντη Ελλη μας εντυπωσιασες και παλι!! Μου αρεσαν οι φωτογραφιες σου θα σε παρακολουθω γιατι μου αρεσει αυτη η τεχνικη! Φωτογραφιζα καποτε και εγω (ερασιτεχνικα) τα αμαξια που ετρεχαν στο δρομο το βραδυ ! Καλα αποτελεσματα να εχεις και να χαιρεσαι αυτο που κανεις!φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ εντελώς ερασιτεχνικά φωτογραφίζω - και φαίνεται!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, πολλά φιλιά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  24. Πες μου τώρα ότι θα ζωγραφίσεις τις φωτογραφίες σου σε μπλουζάκια...με στένσιλ και χρυσό ανεξίτηλο μαρκαδόρο για το περίγραμμα & πάστα κηρομπογιάς για το ανάγλυφο... Να πέσω κάτω!...
    Ικανή σ' έχω...

    (Γνώστης δεν είμαι, αλλά αυτό που είδα με εντυπωσίασε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα! Όχι, δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο, αλλά μ΄αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! :)))
      Βάλε μου ιδέες...
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  25. *Εφυγες μακρυά* δεν σε πιάνω ....μου θύμισες τον αγαπημένο μου Κύρο με την λαμπίτσα του!!!Απίθανα τα παιχνιδιάρικα στιγμιότυπα σου φωτεινά...ζητείται καλός ζωγράφος... Φιλάκια πολλά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, λατρεμένος ο Κύρος...
      Αυτά έχουν ζωγραφιστεί από μόνα τους, οπότε λέω να μην τα επεξεργαστώ άλλο. Στην πραγματικότητα, δεν βρίσκω τίποτα που θα μπορούσα να προσθέσω ή να αφαιρέσω...
      Φιλάκια πολλά, καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  26. Όταν ο καλλιτέχνης έχει φαντασία δημιουργεί αριστουργήματα!!! Η ιδέα τρομερή και το αποτέλεσμα υπέροχο! Παιχνίδια με φως με καταπληκτική απόδοση στο ύφος και style!!! Έξοχα και μπράβο σου, Έλλη μας!!! Περιμένουμε κι άλλα όπως μας υποσχέθηκες...! Καλό Σαββατοκύριακο με πολλά φιλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε σαν ιδέα και σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιό σου, Κατερίνα μου!
      Σύντομα θα σας δείξω και τα υπόλοιπα...
      Φιλάκια, καλά να περάσεις απόψε και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα Έλλη. Επανήλθα στο μπλοκάκι σου για να θαυμάσω αυτές τις πρωτότυπες φωτογραφίες σου. Η τέχνη δεν έχει όρια!! Είναι θαυμάσιο το να μπορείς να αιχμαλωτίσεις το φως και να το μετατρέψεις σε ένα είδος έργου τέχνης. Σε συγχαίρω για την πλήρη ενημέρωση που έχεις για το είδος αυτό και την μοιράζεσαι μαζί μας.Πολλά φιλάκια.Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Δάφνη! Συμφωνώ μαζί σου... η τέχνη ούτε έχει, ούτε θα έπρεπε να έχει όρια. Είναι μια μορφή έκφρασης, σωστά;
      Όσο γι΄αυτή την τεχνική, έχει πράγματι τη γοητεία της. Το φως γίνεται στα χέρια σου "πινέλο" που ζωγραφίζει...
      Καλή εβδομάδα να έχεις κι εσύ, φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  28. Διαβαζω την αναρτηση σου και εχω πεθανει στα γελια!!!!!
    Κοπελιααααα, δεν παιζεσαι!!!!!!!!!
    Τι θαυματα ανακαλυψες παλι???
    Ρε γμτ το'χεις-δεν το'χεις με την τεχνολογια δεν εχω καταλαβει, μα εισαι ΘΕΑΑΑΑΑ!!!!!!!
    Αχαχαχα!!!!
    Γελασα πολυ και με τα σχολια των αλλων μπλογγερς!
    Ολους αφωνους τους αφησες παλι, λεμε!!!!
    φιλακιααααα!!!!!! εσυ θα μας τρελλανεις τελειως...... :ο))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Ακριβώς όπως το λες: το 'χω και δεν το 'χω με την τεχνολογία... αλλά ας όψεται η χαρά της ανακάλυψης!

      Σ΄ευχαριστώ πολύ,
      γλυκιά μου Βαϊλί! (να το και το ποιηματάκι)

      Φιλάκια πολλά!! :))

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...