Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

"Ουτοπία" ~ 16ος Διαγωνισμός "Φωτογραφίζειν"



  Το 2010, τέλος καλοκαιριού, αποχαιρέτησα (ξανά) το θεσσαλικό κάμπο και την πόλη μου και άνοιξα πανιά για το νησί της Θάσου. Όχι για διακοπές, αλλά για μόνιμη διαβίωση, λόγω δουλειάς. Άφησα πίσω μου το σύντροφό μου, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει λόγω της δικής του δουλειάς (μόλις τρεις μήνες παντρεμένοι, τότε), άφησα το σπίτι μου, την οικογένειά μου, φίλους και γνωστούς, όλα όσα ήξερα και με ήξεραν. Πήρα μαζί μου ένα δεύτερο σπίτι πράγματα, το κουράγιο μου για ν΄αντιμετωπίσω το καινούριο... και άφησα πίσω σε αντάλλαγμα την καρδιά μου, τη σκέψη μου, και λίγο από το χαμόγελό μου. 

  Με έπεισα πως όλα θα ήταν όπως πριν, και πως θα ήταν για λίγο.

  Δεν ήταν. 

 Έμεινα 4 χρόνια στο νησί, παρόλο που προσπαθούσα όσο μπορούσα για το ανάποδο. Κατάλαβα τι θα πει να είσαι μόνος... να "έχει καιρό" και να μη μπορείς να φύγεις... να μην υπάρχουν γιατροί να πας όταν αρρωσταίνεις... να μην έχεις επαρκή χρήματα ή επαρκή χρόνο για να πας στην οικογένειά σου... να κρυώνεις χωρίς θέρμανση... να σε πετούν έξω από το σπίτι που νοικιάζεις, για να πάρει τη θέση σου ένας τουρίστας που πληρώνει με την ημέρα, κι όχι με το μήνα όπως εσύ.  

 Κατάλαβα και εκτίμησα την αξία του διαδικτύου και του skype: έφερναν κοντά τα αγαπημένα μου πρόσωπα με ένα κλικ και μου έδιναν την ψευδαίσθηση του ανήκειν. Δεκάδες κεράκια γενεθλίων σβήστηκαν έτσι, δικά μου και της οικογένειας, δεκάδες "χρόνια πολλά" ειπώθηκαν, μέσα από μια οθόνη, σε γιορτές. Κι εγώ, να ξορκίζω την κατάσταση, λέγοντας πως κάνω "ετήσιες διακοπές" - την ίδια στιγμή, κρυβόμουν πίσω από μια δημιουργική δουλειά, πίσω από δεκάδες χαμόγελα και από ζωγραφισμένα φύλλα χαρτιού. 

 Μα υπήρξαν φορές που δυσκολεύτηκα. Πολύ. Επέστρεφα στον τόπο μου σπάνια και δεν είχα κανέναν άλλο ισότιμο τρόπο για να ανανεώνω το κουράγιο μου. Ήμουν μόνη - κάποιες φορές γιατί έτσι τύχαινε, τις περισσότερες όμως κατέληγα να είμαι μόνη από επιλογή. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που δημιουργούν σχέσεις με το ζόρι, αν η συνταγή δεν δένει... έτσι, συνδέθηκα στενά με ελάχιστα άτομα αυτά τα 4 χρόνια. Όλοι τους, όμως, είναι μες στην καρδιά μου.

  Γνώρισα το νησί όσο μπορούσα καλύτερα, και άφησα να με γνωρίσει κι αυτό. Και έπαιρνα το αυτοκινητάκι μου και τριγυρνούσα... και έγραφα... και φωτογράφιζα... και δημιουργούσα.

 Το 2012 ξεκίνησα το ιστολόγιο αυτό και οι βασικοί λόγοι πιστεύω πως είναι ευνόητοι, πλέον. Δεν το μετάνιωσα ποτέ, αντίθετα αναρωτιέμαι γιατί δεν το έκανα νωρίτερα, από τη στιγμή που είχα τόσο ανάγκη να ανοίξω τους ορίζοντές μου, να επικοινωνήσω και να ξεφύγω.




 Με την παραπάνω φωτογραφία συμμετείχα στον 16ο Διαγωνισμό "Φωτογραφίζειν", που πραγματοποιήθηκε στο ιστολόγιο της Μαρίας Νι. (Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά...). Το θέμα του διαγωνισμού ήταν οι "Διακοπές". 

  Η φωτογραφία λήφθηκε στη Θάσο, στις αρχές ενός περασμένου καλοκαιριού, σε ένα μικρό τουριστικό χωριό που λέγεται Ποτός, πολύ κοντά σε αυτό που έμενα. 

 Το καλοκαίρι, το χωριό σφύζει ολημερίς κι οληνυχτίς από ζωή κι από τουρίστες... το χειμώνα, όμως, ήμασταν εμείς κι εμείς. Στη φωτογραφία απαθανάτισα το στέκι μου, ένα μικρό, αγαπημένο καφέ δίπλα στη θάλασσα. Εκεί δούλευε η φίλη μου η Σινέτ, και με περίμενε (ετοιμάζοντάς μου πάντα μια μεγάλη κούπα διπλού cappuccino) για κους-κους και παρέα. 




 Πήγαινα συχνά μετά τη δουλειά, συνήθως μόνη, έπιανα μια γωνίτσα, ερχόταν κι εκείνη και καθόμαστε με τις ώρες, πίνοντας καφεδάκι, συζητώντας και ατενίζοντας τη θάλασσα. Ήταν ένας μικρός παράδεισος (όπως ακριβώς είπες, Αριστέα μου στο σχόλιό σου) - ό,τι έπρεπε για να ηρεμώ και να ξεφεύγω.

 Ο τίτλος που έδωσα στη φωτογραφία του διαγωνισμού είναι "Ουτοπία": σκεφτόμουν πως είναι ο ιδανικός τόπος και η ιδανική κατάσταση για καλοκαιρινές διακοπές... που όμως δύσκολα μπορεί να φτάσει κάποιος από εμάς πια (λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα δεδομένα της τσέπης μας και της χώρας μας)...

 Ευχαριστώ πολύ όσους τίμησαν με την ψήφο τους τη φωτογραφία μου και τη Μαρία μας για τη φιλοξενία!    


 Ακριβώς 10 διαγωνισμούς "Φωτογραφίζειν" πριν, στον 6ο διαγωνισμό που είχε κάνει η Μαρία, τραγουδούσα και παρακαλούσα για μια δίνη. Παρακαλούσα να τελειώσει η αναμονή μου, να γίνει μια περιστροφή και να έρθουν όλα τα πάνω-κάτω. Είχα κουραστεί.

 Ακριβώς 10 διαγωνισμούς μετά, η περιστροφή συνέβη. Στην αρχή, σιγά-σιγά, ο τροχός ξεκίνησε να γυρίζει... κι εγώ βρέθηκα φέτος να δουλεύω προσωρινά στη Νάουσα Ημαθίας. Και τώρα, ο τροχός γύρισε ξανά. Μόνιμα πια. Αντίο νησί, γεια σου και καλώς σε (ξανα)βρήκα, Ημαθία. Χοροπηδάω, γιατί είσαι πολύ πιο κοντά στον τόπο μου, στο σπίτι μου και σε εκείνον.

My waiting is done - I gave it a whirl!

  Στοχεύω να γυρίσω για άλλη μια φορά τον τροχό, λίγο μόνο. Είναι καιρός του γι΄αυτό το γύρισμα. Αυτή τη φορά για άλλο λόγο, καμία σχέση με τον τόπο διαμονής μου. Το προσπαθώ τώρα που σας γράφω, κι ελπίζω να γυρίσει... και να έχω ξανά κάτι καλό να σας πω.

  Σας φιλώ, να περνάτε όμορφα!


69 σχόλια:

  1. Κι ενώ ήθελα να σου πω πόσο με άγγιξαν τα λόγια σου και πόσο υπέροχη βρήκα τη φωτογραφική σου λήψη, με τον επίλογό σου τα ξέχασα όλα και το μόνο που θέλω να σου πω είναι: σύντομα να έχεις να μας πεις κάτι καλό!! Όλες οι ευχές μου είναι ... στον τροχό ΣΟΥ!!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά, κοριτσάρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ, μελαχρινή ομορφιά μου!
      Πριν στείλω στη Μαρία τη φωτογραφία, δεν είχα μάθει ακόμη τίποτα και σκεφτόμουν πώς θα ήταν τα πράγματα για μένα, αν χρειαζόταν να γυρίσω πάλι στο νησί... και τι δύναμη θα έπρεπε να έχω για να το κάνω ξανά. Καλοσυνήθισα φέτος που ήμουν κάθε Σ/Κ στο σπίτι.
      Τώρα που πήγα να κάνω την ανάρτηση, συνειδητοποίησα τις αλλαγές και τις συμπτώσεις. Κι έτσι, μια απλή φωτογραφία έγινε για μένα πέρα από συμμετοχή στο διαγωνισμό, και μια φωτογραφία αποχαιρετισμού. Γλυκόπικρου, όπως καταλάβατε όλοι... πέρασα καλά εκεί, πέρασα και δύσκολα - κάποια πράγματα ίσως μου λείψουν λιγάκι, αλλά το γεγονός πως θα μπορώ πλέον να βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου δεν το αλλάζω με τίποτα.
      Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου, με βοηθούν να σπρώξω πιο δυνατά τον τροχό!
      (Ακόμη κι αν δε γυρίσει, πάντως, εγώ δε θα το βάλω κάτω... ο επιμένων νικά!)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΜΜΜΜ...ΜΑΚΙΑ!! ♥

      Διαγραφή
  2. ღღღ
    Πόσο χαρά μου έδωσες εκείνη την ημέρα!! Μετά από πολύ καιρό άκουσα ένα όμορφο νέο.. Και είμαι σίγουρη ότι θα ακούσω σύντομα άλλο ένα..
    Με έκανες να δακρύσω και σήμερα.. άντε πια!!
    Σε έχω στην σκέψη μου και στην καρδιά μου..
    Και ελπίζω να σε γνωρίσω όταν γυρίσει και ο δικός μου ο τροχός..
    Τώρα φυσάμε με όλη μας την δύναμη νεραϊδόσκονη στον τροχό του αγαπημένου μας "μαϊμουδιού"!! ☆✻✯❃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περίμενα τόσα χρόνια και πάντα έλεγα πως άμα το δω να γίνεται, θα ξεσηκώσω τον τόπο στον αέρα από τις φωνές! Παρόλα αυτά, είχα μια εντελώς ψύχραιμη αντίδραση: χαράς μεν, αλλά συγκρατημένης - δεν πίστευα ότι μου συνέβαινε επιτέλους, μετά από τόσο καιρό! Νόμιζα ότι δεν έβλεπα καλά... Όταν κατάλαβα ότι όντως ήταν έτσι, τότε μου κόπηκαν τα γόνατα (και θυμήθηκα ν΄αναπνεύσω...)
      Ήσουν η πρώτη που το έμαθε, έπειτα από τους δικούς μου! Ήξερα ότι θα χαρείς (και ήθελα να σε κάνω να χαρείς) ακούγοντας κάτι καλό! Τόσα χρόνια με συντροφεύεις και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις αγωνίες μας - αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να μην το μοιραστώ μαζί σου!
      Πίστεψέ με, θα γυρίσει κι ο δικός σου τροχός. Μετά από τόσα χρόνια υπομονής, ένα πράγμα κατάλαβα. Ο τροχός πάντα γυρνάει, αρκεί να κάνεις υπομονή. (Και σου το λέει αυτό ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ήταν υπομονετικός, από γεννησιμιού του... στην πορεία όμως, έμαθε να είναι). Και επίσης, πρέπει να ελπίζεις, να μην παραιτείσαι, αλλά να πολεμάς. Μερικές φορές παίρνει λίγο καιρό, άλλες πολύ... όμως το αποτέλεσμα είναι που μετράει, έτσι δεν είναι;
      Θα βρεθούμε κάποια στιγμή, δεν τίθεται θέμα ελπίδας εδώ, είναι de facto. Απλά αναγκαζόμαστε να περιμένουμε, ώσπου να συνταιριάξουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις...
      Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ για το φύσημα νεραϊδόσκονης! ♥

      Διαγραφή
  3. Ελλη μου επειδή εκεί στη Θάσο σε γνώρισα και εγώ και μέσα από τις λέξεις σου όχι τόσο ξεκάθαρα βέβαια διαφαινόταν τι συνέβαινε στην ψυχή σου και πόσο δύσκολες ήταν οι μετακινήσεις εκεί σε θαυμάζω και ακριβώς είμαι τυχερή για την επικοινωνία μας επειδή δεν δένεσαι με ευκολία!!!
    ΟΙ ευχές μου κατευθείαν να ριζώσουν σε ότι καλό περιμένεις , όλο πιο κοντά στο στόχο σου καλή μου !!!!
    Σε φιλώ με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τους περισσότερους από εσάς γνωρίστηκα διαδικτυακά όσο βρισκόμουν εκεί... και κάθε φορά που έγραφα τις ευχαριστίες μου για τη φοβερή παρέα που μου κρατούσατε, τώρα ξέρεις πόσο το εννοούσα! Εγώ λοιπόν να δεις πόσο τυχερή και ευγνώμων νιώθω! Και χαρούμενη, γιατί κατάφερα να μεταστρέψω σταδιακά το διαδίκτυο από απρόσωπο και αχανές, σε ένα ζεστό χώρο όπου μπορώ να βρω ανθρώπους που αισθάνομαι φίλους, και να τα λέμε. Κι ας βρισκόμαστε χιλιόμετρα μακριά.
      Δεν ξέρω πόσο διαφαινόταν τι ένιωθα ή πώς περνούσα στο νησί. Συνήθως, προσπαθούσα να κινητοποιούμαι θετικά, να είναι δημιουργικός και χαρούμενος ο τόσος ελεύθερος χρόνος μου, να μην πάει χαμένος.
      Τελικά, αποδεικνύεται πως τα 4 χρόνια εκεί μου δίδαξαν πολλά...
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και σε φιλώ με αγάπη!

      Διαγραφή
  4. Να σου πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, Μαρία Έλενα! Να είσαι καλά!
      Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  5. Η ονειρική "ΟΥΤΟΠΙΑ" σου μου έβγαλε μία μελαγχολία, το υπέροχο κείμενό σου μου αποκάλυψε την αιτία.....είμαι βέβαιη ότι ο τροχός σου, στο εξής, θα γυρίζει και θα σε οδηγεί εκεί ακριβώς που επιθυμείς...εύχομαι σύντομα να έχεις κάτι πολύ ευχάριστο να μοιραστείς μαζί μας...Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ για ένα είμαι βέβαιη: θα συνεχίσω να χαμογελώ, να αισιοδοξώ και να παλεύω για το καλύτερο... κι αν αυτό δεν τύχει τη μία, θα τύχει την άλλη!
      Φιλιά, Κλαυδία μου και σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΉ ΣΟΥ ΜΈΡΑ ΈΛΛΗ ΜΟΥ!
    Υπέροχα λόγια ψυχής, μας άγγιξε η διαδρομή σου, γιατί απο κάποια στιγμή και μετά νοιώθαμε συνεπιβάτες, και τώρα περιμένουμε τον άλλο λόγο!
    Με τη δύναμη της ψυχής μας!
    φιλιααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήσαστε συνεπιβάτες, η αλήθεια είναι!! Και συνεχίζουμε... και είναι ωραία, όπως την πρώτη μέρα.
      Καλό απόγευμα να έχεις, Βαρβάρα μου! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Όλα να πάνε καλά ο τροχός να κάτσει εκεί που θέλεις. Υπέροχη η φωτό σου!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τη λάτρεψα τη φωτογραφία! Το έγραψα κιόλας! Η νύχτα για μένα είναι μαγική, το σούρουπο ακόμα περισσότερο. Σε άλλους βγάζει μελαγχολία. Όχι όμως σε ένα πλάσμα που η σελήνη κυριαρχεί στο ζώδιο της! ☺
    Πραγματικά... ένας παράδεισος! Κι αν έχεις και το κατάλληλο για σένα ταίρι (είτε άνθρωπο, είτε τον εαυτό σου με ένα ποτήρι κρασί☺) ακόμα καλύτερα!
    Επίτηδες ανέφερα τον εαυτό σου. Πρώτον, γιατί όντας μοναχική (και ουχί μόνη) έμαθα να κάνω παρέα μαζί μου και να μην νιώθω μίζερα. Και δεύτερον γιατί κι εσύ (αναγκάστηκες βέβαια) έμαθες να ζεις μοναχικά για αρκετό καιρό και να ανακαλύπτεις τρόπους για να περνάς όμορφα. Μέσα σε δικούς σου παραδείσους!
    Η δημιουργικότητα, το μπλόκινγκ, οι σχέσεις που ανέπτυξες, όλα αυτά είναι αποδεικτικά μιας ψυχής που δεν εγκαταλείπει τίποτα στη μοίρα του και δεν εγκαταλείπεται!
    Εύχομαι να έχεις στη ζωή σου σύντομα αυτά τα ευχάριστα νέα. Και είμαι βέβαιη μέσα μου ότι όταν κάποια στιγμή στο μέλλον τα μοιραστείς μαζί μας, θα είναι και για μας που σε αγαπάμε, ευχάριστα!

    Σε φιλώ και σόρρυ για την πραμάτεια που άπλωσα! ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (και ξέχασα το σημαντικότερο: σε θαυμάζω!)

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω και χάρηκα πολύ που σου άρεσε! Σ΄ευχαριστώ για τους βαθμούς!
      Κι εγώ ♪ παιδί της νύχτας μια ζωή, δεν το αντέχω το πρωί...♫ Τη νύχτα λειτουργώ στο έπακρο, δεν έχει να κάνει με τις εξόδους και τα λοιπά. Οι ώρες της νύχτας είναι ίσως οι πιο δημιουργικές ώρες του 24ώρου μου και οι ώρες που επικοινωνώ καλύτερα με τον εαυτό μου.
      Και μιας και το ανέφερα, με τον εαυτό μου πάντα περνούσαμε υπέροχα και κάναμε καλή παρέα. Δεν το λέω με εγωιστική ή ψωνίστικη χροιά, το αναφέρω απλά ως γεγονός. Ανεξαρτήτως από το αν με εξανάγκαζαν οι συνθήκες ή όχι... πάντα το έκανα. Δεν με τρομάζει η μοναχικότητα, αντίθετα, υπάρχουν φορές που την επιλέγω, ειδικά όταν χρειάζομαι να ανασυγκροτηθώ, να ηρεμήσω ή να εκφραστώ όπως εγώ θέλω.
      Εννοείται ότι αγαπώ εξίσου και την παρέα, είμαι κοινωνικό ον, αλλά δεν πρόκειται να καταρρακωθώ αν δεν την έχω... απλά θα προσαρμοστώ.
      Τη μιζέρια δεν μου την επιτρέπω - όχι όταν υπάρχουν χιλιάδες δρόμοι που μπορώ να ακολουθήσω, βρίσκοντας διέξοδο...
      Σ΄ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές! Η πραμάτεια σου πολύ μου άρεσε, να απλώνεις πιο συχνά.

      Όσον αφορά την προσθήκη: μη με θαυμάζεις. Πέρασα και περνώ ό,τι ακριβώς περνούν και χιλιάδες άλλοι, οι οποίοι ίσως έχουν και ακόμη δυσκολότερο background από μένα (λιγότερο μισθό, πιο δύσκολες περιοχές, παιδιά...)
      Όλοι με τον ίδιο τρόπο παλεύουμε (και ξέρεις πως πολύ σπάνια αναγνωρίζεται...)

      Σε φιλώ! ♥

      Διαγραφή
  9. εύχομαι τα καλύτερα πάντα μα πάντα ...... μια ευχή κάτω απο αυτή την ανάρτηση και αυτή την φωτό .... τα αξίζεις σίγουρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι μας τα αξίζουμε, γι΄αυτό ας μη σταματάμε ποτέ να ελπίζουμε...
      Να είσαι καλά, φίλε μου, σε ευχαριστώ! :)

      Διαγραφή
  10. Μου άγγιξες τη ψυχή, ήταν λες και ήμουν κοντά σου και ένοιωσα ενοχή που δεν ήμουν όταν το χρειαζόσουν. Θα πω απλά ο Θεός να σου τα φέρει βολικά, να γίνουν τα όνειρα σου ζωή σου και να έχεις πάντα δύναμη και αυτή τη καλή διάθεση να ορθοποδείς στα δύσκολα.τη Θάσο αν το πιστεύεις την έχω..φάει με το κουτάλι φίλη μου, όσο τα παιδιά μας ήταν μικρά πηγαίναμε πρώτα στη Θάσο, στο..ίδιο ξενοδοχείο επί χρόνια και μετά φεύγαμε για άλλο μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως, ήσουν! Κι εσύ, και όλοι σας.
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
      (κάτι μου λέει ότι εγώ τουλάχιστον θα κάνω καιρό να επισκεφθώ ξανά το νησί... ξέρω κάθε πέτρα του τι έχει από κάτω!!
      Ο μόνος λόγος που θα πήγαινα ξανά, θα ήταν για να ξαναδώ τους φίλους που γνώρισα εκεί και ήταν σαν οικογένειά μου τόσα χρόνια)...

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Έλλη μου
    Πολλές περιπέτειες βλέπω μα εγώ
    σου έχω εμπιστοσύνη θα τα δαμάσεις όλα!!!
    Η καλοκαιρινή φωτό σου πανέμορφη με την πνοή
    της αύρας!!!

    φιλάκι κι ο τροχός να περιστραφεί και να πιάσει
    ευχάριστες στιγμές....♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς περιπέτειες η ζωή γίνεται βαρετή! Μόνο να είναι παροδικές, να μη μετατρέπονται σε ρουτίνα και κανόνα... εκεί είναι που χαλάει μετά η συνταγή.
      Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές, τα όμορφα (και εμψυχωτικά) λόγια και το φιλί! Ανταποδίδω... ♥

      Διαγραφή
  12. Με πολύ υπομονή και με διάφορα χόμπυ πάντα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε δυσκολίες που στο τέλος είναι βέβαιο ότι και από αυτές ακόμα, κάτι καλό θα πάρουμε..... γιατί και τα καλά και τα κακά είναι στη ζωή εμπειρίες. Όλες οι μπλογκοφιλενάδες θα φυσάμε μαζί τον τροχό της τύχης σου να σταμάτήσει και πάλι στο λιμάνι που εσυ επιθυμείς !! Απόλαυσε τη νέα αλλαγή και μη χάνεις ποτέ την ελπίδα σου !!!! Σου στέλνω μια αγκαλιά και τα φιλιά μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το συζητώ, η δημιουργία και τα διάφορα χόμπι είναι ψυχοθεραπεία, σε φέρνουν στα ίσα σου!
      Συμφωνώ μαζί σου, όλα είναι εμπειρίες και όλα κάτι έχουν να μας προσφέρουν.
      Γυρνώντας σελίδα, έγραψα έναν μίνι απολογισμό για μια φάση ζωής που διήρκεσε 4 χρόνια - σίγουρα δεν ήταν μόνο όσα ανέφερα, και σίγουρα όλα όσα συνέβησαν κάτι μου έδωσαν.
      Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Κάποτε ομορφιά μου γυρίζει ο τροχός και..δικαιώνεσαι κι εσύ, γιατί έτσι σου αξίζει! Με συγκίνησαν πολύ όσα είπες και θυμήθηκα αυτό το τετριμμένο: "όλα μόνος του τα περνά ο άνθρωπος στη ζωή", αλλά είναι τόσο αληθινό.. Μόνο καλά να είναι όλα από δω και πέρα! Γλυκό φιλί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να ακούγεται κλισέ σαν φράση, αλλά όντως κρύβει μεγάλη δόση αλήθειας... όπως πολλές αντίστοιχες που έχει πει ο λαός μας.
      Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για την ευχή, ξανθούλα μου! :)

      Διαγραφή
  14. Έλλη μου η φωτογραφία σου είναι πανέμορφη!!!
    Εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σου!!!!
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλιά κι από εμένα, Στέλλα μου, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  15. Σε ποια μονοπάτια.. σκέψεις μπορεί να μας οδηγήσει μια φωτογραφία Ελλη μου.!!!! χαιρόμαστε που ενιωσες έτσι και τις μοιραστηκες μαζι μας ...ειναι ομορφο να κρατήσεις τις ευχαριστες στιγμες.. και απο οτι καταλαβα ο τροχόςτης τυχης σου γυρισε ..για σένα προς τα καλυτερα . αυτό ειναι ενα ευχαριστο γεγονος που μας κανει και εμας χαρούμενες με την χαρα σου να είναι η ζωή σου από εδώ και πέρα μονο χαρουμενα γεγονοτα...και όνειρα παραγματοποιήσημα.. φιλακιαααααα μικρή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν γυρνάμε σελίδα και οι καταστάσεις αλλάζουν πια, με το πέρασμα του χρόνου πάντα τείνουμε να κρατάμε τα καλύτερα από τις προηγούμενες σελίδες της ζωής μας - με λίγα λόγια, εξιδανικεύουμε όσα περάσαμε... Είμαι σίγουρη λοιπόν ότι θα κρατήσω τα καλύτερα από αυτά τα 4 χρόνια.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για τα όμορφα λόγια! Φιλάκια πολλά, Ρούλα μου!

      Διαγραφή
  16. Είσαι πολύ δυνατή Έλλη. Προσωπικά, ούτε που είχα καταλάβει τι περνούσες. Η μοναξιά σ' ένα απομονωμένο νησί σαν την Θάσο είναι άγριο πράγμα. Συγκινήθηκα πολύ με την εξομολόγησή σου και σε θαύμασα ακόμα περισσότερο. Το πέρασες παλικαρίσια, μπράβο σου!
    Η φωτογραφία σου είναι χαρακτηριστική της εμπειρίας σου και το μικρό καφέ που φιλοξένησε τα καφεδάκια και την παρεούλα της φίλης σου είναι σαν ψεύτικο!... Πανέμορφο!!!
    Ειλικρινά χαίρομαι με τα νέα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλό ξεκίνημα στη νέα σου έδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια, χαίρομαι που λες ότι δεν είχες καταλάβει τίποτα τόσο καιρό!! Αυτό σημαίνει ότι πέτυχα τον απώτερο στόχο μου: να μαζευόμαστε εδώ σ΄αυτό το χώρο και να τα λέμε με χαμόγελο, να περνάμε καλά όλοι, χωρίς γκρίνιες και μιζέριες.
      Μπορεί όντως να είμαι δυνατή... αλλά κι όταν δεν είμαι, πάντα φροντίζω να βρω τρόπους να γίνω - είμαι μαχήτρια.
      Είχα ξαναζήσει σε νησί πριν τη Θάσο (Λέσβος), αλλά δεν ήταν το ίδιο, γιατί είναι μεγάλο νησί. Θυμάμαι στην αρχή, όταν πήγα στη Θάσο, πόσο με τρόμαξε η συνειδητοποίηση πως ό,τι θεωρούσα δεδομένο αλλού, εκεί απλά δεν ήταν.
      Δεν με τρόμαξε η δική μου μοναξιά το χειμώνα, με τρόμαξαν οι εικόνες ηλικιωμένων που μεταφέρονταν εσπευσμένα με σκάφος του Λιμενικού στο νοσοκομείο της Καβάλας, επειδή δεν υπήρχαν δρομολόγια πλοίων (είτε λόγω καιρού, είτε λόγω ώρας) και δεν υπήρχαν γιατροί στο νησί να αναλάβουν την περίπτωσή τους... Είδα έγκυες να ξεσπιτώνονται το χειμώνα, ένα μήνα πριν τη γέννα, και να πηγαίνουν στην Καβάλα να μείνουν όπου βρουν, φοβούμενες μήπως τις πιάσουν οι πόνοι στο νησί και δεν μπορούν να πάνε να γεννήσουν, επειδή το χειμώνα έχει συχνά απαγορευτικά...
      Ζορίστηκα με τις δύσκολες συνθήκες που έχουν αναγκαστεί να υποστούν εκεί οι κάτοικοι (και κατ΄επέκταση, κι εγώ). Και για όλα φταίει το κράτος που δ ε ν έχουμε! Από κάτι τέτοια πράγματα, ένιωθες σαν να ήσουν στην εξορία. Και είναι άλλο να τα ακούς κι άλλο να τα ζεις. Βλέπεις, όταν απλά τα ακούμε στην τηλεόραση και δεν μας αφορούν άμεσα, τα προσπερνάμε, δεν τα συνειδητοποιούμε, δεν μας αγγίζουν.
      Και στη χώρα μας υπάρχουν πάρα πολλά μικρά νησιά με πολύ χειρότερες συνθήκες από αυτό όπου έζησα εγώ...
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για τα καλά σου λόγια. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  17. απίθανη φίλη σου εύχομαι τα καλύτερα!
    χαράς στα κουράγια σου.. τόσα χρόνια στο νησί.. διορίστηκα στην Κω, δύο χρόνια έμεινα εκει και κάπως, κάπως καταλαβαίνω τι λες.. κάπως...
    καλά να είσαι παντα να προχωρείς μπροστά! και τέλεια η φωτο!! τα λέμε! καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ και εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα σε εσένα!
      Ναι, καταλαβαινόμαστε...
      Επίσης καλό καλοκαίρι, να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να περάσεις πολύ όμορφα!

      Διαγραφή
  18. Ανατρίχιασα από τη συγκίνηση!!! Ουτοπία η φωτογραφία σου, αλλά όχι η επιστροφή σου!!!!Χαίρομαι πολύ για σένα, ειλικρινά! Σίγουρα δύσκολη η διαμονή σου μακριά από τους αγαπημένους σου και μπράβο σου, που όχι μόνο τα κατάφερες, αλλά συνέχισες απτόητη να δημιουργείς και να γνωρίζεις κόσμο μέσω του blog σου... και σε κάποιους από εμάς να αφήνεις το αποτύπωμα σου...Να είσαι καλά κορίτσι μου και πάντα μα πάντα τα όνειρα σου να γίνονται πραγματικότητα.Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησα, όσο μπορούσα... και προσπαθώ. Δεν παραδίδομαι και δεν παραιτούμαι έτσι εύκολα! :)
      Κι εσύ να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ για το πέρασμα και για τα όμορφα λόγια!
      Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  19. Μια ευχή μόνο Έλλη μου από καρδιάς,οτι εύχεσαι και οτι επιθυμείς να σου έρθει οσο πιο γρήγορα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος26/6/15, 3:04 μ.μ.

    Θυμάμαι κι από την Θάσο Ελλη μου πόσο πολύ ήθελες να σαι κοντά στο σπίτι σου, στην οικογένειά σου και πόση υπομονή έκανες!! Τα ατελείωτα πήγαινέλα σου, τα θέματα στην δουλειά, το πήγαινε εκεί, και μετά πήγαινε αλλού λόγω υπευθύνων.. Τις μετακομίσεις..
    Μακάρι τώρα πια όλα να πηγαίνουν όπως τα επιθυμείς και να φτάσεις και να κατακτήσεις τον πολυπόθητο στόχο σου!! Στο εύχομαι ολόψυχα!! :))
    Ηταν υπέροχη κι η δική σου φωτό!! Ονειρικό και νοσταλγικό αυτό το μαυρομπλε!! Αγαπώ πολύ κι εγώ το σούρουπο!! Αλλη γλύκα!!
    Να σαι καλά κι όλα θα γίνουν!! Φιλάκια πολλά Ελλη μου και να χεις ένα ξεκούραστο σ/κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα καλά με όσα ανέφερες, ξέρεις με ποιο από όλα όμως ανατρίχιασα; Με τις μετακομίσεις, χαχα!! Διότι, εκτός του ότι έκανα δύο μετακομίσεις το χρόνο εκεί, έπεται και συνέχεια... (Μπογαλάκια από δω, μπογαλάκια από κει... πού είναι τα μπογαλάκια;)
      Έχω χρόνια που το λέω: πρέπει να αγοράσω ένα τροχόσπιτο!! Οπωσδήποτε!!
      :)))
      Όλα θα γίνουν, Μαριλένα μου. Δεν είμαι πλεονέκτης: χρειαζόμουν μια αλλαγή, την περίμενα, και κάποια στιγμή έφτασε η ώρα που συνέβη. Δεν χρειάζεται να γίνουν όλα τέλεια, μονομιάς... αρκεί αυτό προς το παρόν. Θα μου δώσει δύναμη για τη συνέχεια!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η φωτογραφία και σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για την εμψύχωση!
      Πολλά φιλιά, καλό Σ/Κ επίσης!

      Διαγραφή
  21. Έλλη μου χαίρομαι πολύ που γύρισε ο τροχός...κι εύχομαι να γυρίσει λίγο ακόμα και να μας πεις τα καλά νέα σύντομα...
    Συγχαρητήρια για την όμορφη φωτογραφία σου...και πιο πολλά συγχαρητήρια για τη στάση σου γενικότερα!!!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους γύρισε λιγάκι... αλλιώς θα αναγκαζόμουν να δοκιμάσω στο έπακρο την υπομονή μου.
      Χαίρομαι που σου άρεσε η φωτογραφία! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  22. Πολύ με συγκίνησες...! Συχνά ακούω να λένε, πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο... για να εκτιμήσουμε καλύτερα πρόσωπα και καταστάσεις(?)... για να αναθεωρήσουμε θέσεις και απόψεις(?)... για να εξαγνίσουμε και να εξαγνιστούμε(?) αναγεννημένοι από τις στάχτες μας(?). Όποιος κι αν είναι αυτός ο λόγος, ας μας πει τουλάχιστον κάποιος, με ποιους όρους και ποιος τον αποφασίζει για εμάς.
    Εύχομαι τα καλύτερα στον τροχό σου, από εδώ και στο εξής! Και είμαι σίγουρη ότι καταφθάνουν με ταχύτατα βήματα! Η φωτογραφία σου υπέροχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έτσι λέμε (κι ίσως το λέμε για να τ΄ακούμε και να παίρνουμε δύναμη...)
      Κι εγώ πιστεύω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, άσχετα αν αυτός δεν είναι πάντοτε προφανής. Το καλό είναι πως συνήθως μέσα από ό,τι συμβαίνει μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Οπότε (μακροπρόθεσμα) βγαίνουμε κερδισμένοι...
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για το σχόλιό σου!

      Διαγραφή
  23. Πόσα συναισθήματα διαβάζοντάς σε απόψε! θα σταθώ στη δημιουργικότητα που δεν σε εγκατέλειψε και στις εξελίξεις που, απ' ό,τι φαίνεται, πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο! Κι έτσι να συνεχίσουν εύχομαι!!!!
    Κορίτσι μου αγαπημένο, ξανά ποτέ να μην απομακρυνθείς από τους αγαπημένους σου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να σου απαντήσω στο σχόλιο (ένα μήνα μετά, αν είναι δυνατόν!) οι εξελίξεις γενικότερα μας πήρανε φαλάγγι όλους... και μόνο από το καλό στο καλύτερο δεν πήγαν!
      Η δημιουργικότητα κι εγώ πάντοτε πηγαίναμε παρέα, είναι η πολύτιμη διέξοδός μου από την καθημερινότητα. Μου αρέσει να φτιάχνω το δικό μου κόσμο και να κλείνομαι μέσα, κάθε φορά που το έχω ανάγκη.
      Σ΄ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο (και συγνώμη που καθυστέρησα τόσο να σου απαντήσω)!
      Φιλιά πολλά, γλυκιά μου! ♥

      Διαγραφή
  24. Σου εύχομαι ότι καλύτερο για την ζωή σου και ο τροχός που γυρνά να σου φέρει ότι επιθυμείς. Να έχεις υγεία να το χαρείς.
    Σ΄ευχαριστώ για την αναφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία και για τις όμορφες ευχές σου! Αντεύχομαι...
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  25. γυρισε ο τροχός ΕΛΛΗ μου χαιρομαι τοσο πολυ για σενα και ευχομαι το καλλιτερο καλοκαιρι ναναι μπροστα υπέροχη η φωτογραφία σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τώρα κανείς μας δεν έχει καταλάβει καλοκαίρι με όσα συνέβησαν στη χώρα, αλλά ελπίζουμε... πάντα ελπίζουμε. Και το παλεύουμε.
      Να είσαι καλά, Κάτια μου, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  26. Ελλη μου εύχομαι τα καλύτερα για σένα και όλους όσους αγαπάς και στερήθηκες. Μακάρι σύντομα να σου δοθεί η δυνατότητα να αναγγείλεις ευχάριστα γυρίσματα!!! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Τέτα μου! Επίσης καλό καλοκαίρι, καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα και καλό μήνα. Ελπίζω να σε βρίσκω καλά. Μου λείψατε.
    Αν θέλεις , διάβασε αυτό
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Δελφινάκι μου! Κι εμάς μας έλειψες πολύ!
      Θα περάσω!

      Διαγραφή
  28. Θυμάμαι τις αναρτήσεις σου από τη Θάσο, τα οδοιπορικά μέσα στην όμορφη φύση!! Ομως, αυτή η "ξενιτιά" που τόσο σου στοίχισε, είχε και ένα καλό: γνώρισες ένα πολύ όμορφο γραφικό νησί, ανθρώπους που είναι ένα με την αλμύρα της θαλασσας, που χαίρονται με όσα έχουν, που ανησυχούν για όσα δεν έχουν !! Να περάσεις ένα πολύ όμορφο και γλυκό καλοκαίρι κοντά σους αγαπημένους σου!!! Φιλιά πολλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα είχε και τα καλά της, τίποτε άλλωστε δεν είναι μόνο μαύρο ή μόνο άσπρο... Και όσο διάστημα έζησα εκεί, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανακαλύψω τις ομορφιές του τόπου και τους ανθρώπους του!
      Καλά να περνάς κι εσύ, Πέπη μου, φιλιά!

      Διαγραφή
  29. Πολύ ωραίες λήψεις, η ιστορία σου πικρή αλλα τα καλύτερα έρχονται. Αν και η Θασος ειναι σχετικά κοντα σε μας, εχω πάει 1-2 φοέςα οταν ημουν μικρή και δεν θυμάμαι και πολλά!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκόπικρη, θα την έλεγα... είχε τα πάνω της, είχε και τα κάτω της. Εμπειρίες... γενικότερα.
      Κι εγώ είχα πάει πολύ μικρή για πρώτη φορά στο νησί, και δεν το θυμόμουν καθόλου. Είναι πολύ όμορφος τόπος, καταπράσινος και με καθαρά νερά.
      Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  30. Να 'μαι κι εγώ, αργοπορημένη, ταλαιπωρημένη, αλλά ενθουσιασμένη, απ' όλα όσα είδα, διάβασα κι απόλαυσα, Έλλη μου! Υπέροχες οι φωτό σου με τα ανάμεικτα εμπειρικά σου βιώματα στο νησί και τώρα στα "πάτρια" εδάφη ξανά! Μέσα από καθαρό κι εύστοχο λόγο, όπως γράφεις πάντα άλλωστε, με ξεκάθαρες φράσεις κι εκφράσεις μας μετέδωσες δύναμη και ομορφιά, ένα απόσταγμα εμπειριών και συναισθημάτων! Εύχομαι ολόψυχα, όλα να κυλήσουν ομαλά στο δρόμο της απ’ αρχής κι “επιστροφής” στόχων κι ονείρων σου, καρδιά μου! Με δεδομένα, συμπυκνωμένα αισθήματα αγάπης και τρυφερότητας από επίλεκτα άτομα που σε περιβάλλουν, η ευτυχία κι η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, Έλλη μου!
    Φιλάκια πολλά και μια αγκαλιά μ’ εκφραστική δύναμη φιλίας!:)) ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε φορά που περνάς, Κατερίνα μου, αφήνοντάς μου ένα σχόλιό σου, ανθίζει η καρδιά μου από τα όμορφα λόγια σου! Ειλικρινά!
      Σε ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό!
      Αγκαλιά και φιλί κι από εμένα! ♥

      Διαγραφή


  31. Boa semana!!!
    Beijinhos.ჱه° ·.
    ❤˚° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Have a good new month of October, dear friend! I'm glad I'm back here with you again!
      Greetings from Greece!

      Διαγραφή
  32. Ελλη μου, ποσο μου ελειψες!!!!! Χαιρομαι τοσο πολυ που μαθαινω οτι θα εισαι πλεον αρκετα κοντα στον τοπο σου... Μα κι εσεις, χαρα στην υπομονη σας βρε παιδι μου!!!! Αλλα ξερουμε ολοι πως τα καλα πραγματα απαιτουν πολλες θυσιες...
    Η φωτογραφια σου με ταξιδεψε!!! Ειναι πανεμορφη!!!
    Οσο για τον επιλογο σου, ειμαι σιγουρη πως κατι υπεροχο ετοιμαζεις παλι... κι αν ειναι αυτο που φανταζομαι......αχχχ!!! <3
    Φιλακια πολλα γλυκια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου έλειψες, Φωτεινή μου! Ελπίζω να είσαι καλά! Καλό μήνα να έχεις και σε ευχαριστώ για τα ζεστά σου λόγια!
      Σε φιλώ, να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  33. Πέρασα να σου πω μια καλησπερα και να δώ τι κανεις ..!! ελπίζω τα καλύτερα να έχεις Ελλη μου φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Ρούλα μου! Τώρα κατάφερα να σου απαντήσω, δεν είχα ίντερνετ ως τώρα...
      Όλα καλά! Ελπίζω κι εσύ!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...