Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Light Painting, Vol. 5 - On the road

  Νομίζω πως ήρθε η ώρα για λίγο ακόμη Light Painting! 

 Δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνομαι με αυτή την τεχνική, και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία φορά που πειραματίζομαι. Για όσους δεν γνωρίζουν για τι ακριβώς μιλώ, θα εξηγήσω πως πρόκειται για μια φωτογραφική τεχνική, κατά την οποία οι φωτογραφικές λήψεις γίνονται σε σκοτεινούς χώρους ή τη νύχτα, μετακινώντας χειροκίνητα μια πηγή φωτός (αυτή μπορεί να είναι ένας φακός, αναπτήρες, glowsticks, φώτα led, ή οποιοδήποτε άλλο είδος φωτεινής πηγής κριθεί χρήσιμο). 

 Στα ελληνικά, ο όρος αποδίδεται ως "φωτογράφιση φωτός", αλλά προτιμώ να χρησιμοποιώ τον αγγλικό όρο, ο οποίος εμπεριέχει και την έννοια της ζωγραφικής με τη χρήση φωτός (Light Painting). 

  Εγώ τουλάχιστον, αυτό κάνω: ζωγραφίζω με το φως!

 Επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι, συχνά αντί να κινώ τη φωτεινή πηγή, κινώ τη φωτογραφική μου μπροστά από τη φωτεινή πηγή. Είναι ένας άλλος τρόπος να "σχεδιάζει" κανείς στον αέρα, και τα αποτελέσματα είναι πάντοτε ενδιαφέροντα. 

  Όπως και να έχει, πρόκειται για μια διασκεδαστική τεχνική, και η κάθε λήψη είναι μοναδική. Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κανείς να συλλάβει ξανά με τον ίδιο τρόπο ακριβώς τη στιγμή και να αναπαράγει το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό με γοητεύει. 

 Μέχρι στιγμής, έχω δοκιμάσει να φωτογραφίσω (=ζωγραφίσω) χρησιμοποιώντας αναπτήρα, φακό, μια ηλιαχτίδα, οπτικές ίνες και χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Φωτογραφιζοζωγραφίζω με μια απλή compact κάμερα (16.4 MP, οπτικό zoom 18x) και όχι με κάποια επαγγελματική, και κάνω απλή επεξεργασία (contrast, exposure και ενίοτε, εφαρμόζω κάποια φίλτρα που αναδεικνύουν καλύτερα τις φωτεινές γραμμές). Μπορείτε να δείτε όλες τις προσπάθειές μου συγκεντρωμένες στην αντίστοιχη σελίδα του ιστολογίου μου, εδώ

 Αυτή τη φορά, χρησιμοποίησα για τη φωτογράφηση τα φώτα των δρόμων τη νύχτα (και κάπως έτσι, προέκυψε και ο τίτλος της ανάρτησης).

 Σε αυτές τις φωτογραφίες αποφάσισα να μην παραθέσω τους τίτλους - όπως κάνω συνήθως - για να μη σας προκαταβάλλω. Προτιμώ να μου πείτε εσείς τι "βλέπετε" στην καθεμία... και μετά, στα σχόλια, θα σας πω τι "βλέπω" κι εγώ!! :))























  Στο μακρινό παρελθόν, δύο κύριοι, ο Étienne-Jules Marey και ο Georges Demeny, συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο Étienne-Jules Marey διδάσκει ένα μάθημα φυσιολογίας και ο Demeny εγγράφεται σε αυτό. Σύντομα, οι δυο τους γίνονται στενοί συνεργάτες και αναπτύσσουν διάφορες φωτογραφικές τεχνικές, για να μελετήσουν την κινησιολογία ανθρώπων και ζώων.  
 Το 1889 ήταν ουσιαστικά η χρονιά που "γεννήθηκε" το Light Painting: ο Marey τοποθέτησε λαμπτήρες πυρακτώσεως στις αρθρώσεις του βοηθού του, Demeny, και αυτός κινήθηκε μπροστά στην κάμερα, δημιουργώντας έτσι την πρώτη Light-Painting φωτογραφία (ή, καλύτερα, "φυσιογραφία") γνωστή ως «Pathological Walk From in Front». 


  Οι δύο συνεργάτες δεν είχαν καλλιτεχνικές βλέψεις όταν πραγματοποίησαν τη λήψη. Για τους οπαδούς της τεχνικής Light Painting όμως, η φωτογραφία τους θεωρείται σημαντική, μιας και ήταν η πρώτη φορά που καταγράφηκαν τα ίχνη που αφήνει πίσω της μια φωτεινή πηγή εν κινήσει. 
  Έκτοτε, πολλοί καλλιτέχνες (ανάμεσά τους ο Man Rey, ο Picasso και ο Henri Matisse) χρησιμοποίησαν την τεχνική.



50 σχόλια:

  1. Αν σου πω ότι έχω καταλάβει τι και πώς ψέματα θα πω!
    Πάντως απολαμβάνω κάθε φορά τις εξαιρετικές φωτογραφίες σου !
    Φιλάκια πολλά Έλλη μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω, ακούγεται μπερδεμένο... αλλά πίστεψε με, αν σε είχα εδώ τώρα και σου έδειχνα τι εννοώ, θα μου έλεγες: "Μα καλά, αυτό ήταν;!!" Είναι πολύ απλό!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτό! Φιλάκια πολλά κι από εμένα! ♥

      Διαγραφή
  2. αχ ναι!!! θυμάμαι και προηγούμενες!!!! λοιπόν...εγώ στην πρώτη βλέπω μια έρημο, συννεφιασμένο αλλά πανέμορφο ουρανό και φωτεινές καμήλες...στη δεύτερη βλέπω ένα φωτιστικό μοντέρνο, στην τρίτη την οπτική από ένα μεγάλο φιόγκο σε ένα στολισμένο δέντρο, στην τέταρτη έναν ιππόκαμπο, στην πέμπτη μια μέδουσα, στην έκτη ξυλοπόδαρα, στην όγδοη το μπλε μου μοιάζει με πλανήτη αλλά το φως κάτι απροσδιόριστο, στην ένατη μια νεραϊδούλα που πετάει με το μαγικό της χαλί πάνω από μια πόλη και στη δέκατη ένα κρεβάτι στο βάθος πίσω από ένα τζάμι... πολύ όμορφες, φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερά ενδιαφέρον, Εύη μου!!! Τελικά έκανα πολύ καλά που σας το πρότεινα αυτό...
      Σ΄ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να μου γράψεις τι βλέπεις, το εκτιμώ! Θα δώσω την ευκαιρία και στους άλλους αν θέλουν να μου πουν τι φαντάζονται, και μετά θα σας πω τι είδαν τα δικά μου μάτια. Αν δε βαριέσαι, πέρνα ξανά σε μια-δυο μέρες, να τσεκάρεις!
      Χάρηκα που σου άρεσαν! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. εννοείται θα περάσω ξανά!!!! :)

      Διαγραφή
  3. E, μα φυσικά θυμόμαστε!!! (Άλλωστε έχουμε πειραματιστεί κι εμείς, κυρία μου! Με πολύ μεγάλη επιτυχία!!! χαχα!)
    ;-)
    Λοιπόν, θα βάλω τίτλο επιλεκτικά σε κάποιες:
    3η -> O χορός της πεταλούδας
    4η -> Απόδραση από το Jurassic Park
    6η -> Όσα σχεδιάζει ο διαβήτης
    8η-> Η ευχή της Τίνκερμπελ
    ;-)
    χαχαχα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι το δικό σου πειραματισμό!!
      Λοιπόοοον... νομίζω ότι άλλη φορά θα σου στέλνω τις φωτό να δίνεις εσύ τους τίτλους!! Πολύ μου αρέσανε!!
      Φιλάκια πολλά! ♥

      Διαγραφή
    2. Ναι, βρε! Φυσικά! Γι' αυτό είναι οι φίλοι!
      Για να ξέρεις: Θα σε χρεώνω 125€/φωτογραφία + την ασφάλειά μου + επιδόματα!
      Α, και δεν δουλεύω ποτέ πάνω από 5 συνεχόμενα λεπτά... (Κουράζομαι εύκολα!!!)
      ;-) αχαχαχα!
      Καλό μεσημέρι, κούκλα μου!
      ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς που έχω και εσένα να κάνω καλές συμφωνίες, γιατί στον έξω κόσμο και στις αγορές ενδέχεται πολύ συχνά να σε πιάσουν κώτσο αν δεν προσέξεις...
      Να σου πω, όμως... 125 ευρώ μου φαίνονται λίγα για τον κόπο σου! Για να μη σε ρίχνω, να πούμε καλύτερα 125.05; Τι λες; Συν ένα έξτρα μπόνους αν είμαι σε περισσότερο παραγωγική περίοδο;
      Αν και σε εξαιρετικά παραγωγικές περιόδους λέω να σε στέλνω για δουλειά στο Μπαλί - είναι ήρεμα εκεί, μου έχουν πει, άρα θα μπορείς να σκεφτείς πιο άνετα τους τίτλους που με ενδιαφέρουν. (Με τη σκέψη σου θα δουλεύεις, δεν είναι παίξε-γέλασε αυτή η δουλειά!)
      Περιμένω επιβεβαίωση για να κλείσουμε τη συμφωνία και στείλε μου αρ. λογαριασμού για να σου καταθέσω τα 1125.45 ευρώ γι΄αυτές τις 9 φωτογραφίες! (Τα επιδόματα κατά την ολοκλήρωση του έργου σου).
      Α! Μην ξεχάσεις και τον αριθμό ασφάλειάς σου!
      Φιλιά πολλά, καλό μεσημέρι επίσης!! :))

      Διαγραφή
    4. Kλαίωωωωωωωω!
      Άκαρδη.... Κλαίωωωωωωω!
      Με έπιασε το στομάχι μου από τα γέλια!
      (Μην ανησυχείς, αυτό δεν θα το χρεώσω ως.... εργατικό ατύχημα!!!)
      :-p

      Διαγραφή
  4. Να πω κι εγώ αυτά που λέει η Γιάννα, γιατί ούτε κι εγώ κατάλαβα τίποτα, πέραν της καλλιτεχνικής σου φωτογραφίας; Χαχα! Περιμένω...εξηγήσεις! Φιλιά πολλά ομορφιά μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τη γλίτωσες, ξανθούλα, ξεγλίστρησες σαν χέλι!! Πού είναι οι τίτλοι, οέο;
      Εξηγήσεις... χμμμ... (Μα πόσες φορές να το εξηγήσω, η γυναίκα;!! Βίντεο δεν κάνω, ξεχάστε το, από τη στιγμή που θα εμπεριέχει και τη φάτσα μου εν ώρα φωτογραφοζωγραφικής!)

      Λοιπόν: ας πάρουμε τη φωτογραφία των δύο συνεργατών του μακρινού παρελθόντος, κι ας υποθέσουμε ότι θέλαμε να κάνουμε το ίδιο στο παρόν, με μια σύγχρονη μέση κάμερα. Εσύ κι εγώ! Χρειαζόμαστε ένα σκοτεινό δωμάτιο (κατράμι μαύρο) και την κάμερα να είναι σταθερή. Ας πούμε ότι εσύ είσαι αυτή που πάνω της έχει στερεωμένες τις λάμπες (μας κάνουν και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, που είναι και επίκαιρα και τα βρίσκουμε σε αφθονία!!) Σου ζητώ να περπατήσεις αργά στο χώρο. Εννοείται ότι από τα μαύρα σκοτάδια, εσύ δεν φαίνεσαι (ε, δε θα φοράς και άσπρα!!), φαίνονται μόνο οι λάμπες επάνω σου, να κινούνται μαζί με εσένα, την ώρα που κινείσαι εσύ.
      Κάνω κλικ, στο αυτόματο πρόγραμμα της κάμερας (άσε τις χειροκίνητες ρυθμίσεις, άστα όλα - ένα απλό κλικ). ΧΩΡΙΣ φλας. Η φωτογραφική "τα παίζει", διότι δεν "βλέπει" και πολλά, αφού όλα είναι σκοτεινά. Έτσι, αργεί να κλείσει το κλείστρο της, που είναι και το ζητούμενο. Αποτέλεσμα; Κάποια στιγμή κλείνει το κλείστρο και η κάμερα έχει πιάσει μόνο το φως, και την πορεία που κάνει εξαιτίας της δικής σου κίνησης (το πιάνει με την μορφή επεκτεινόμενων γραμμών). Αν εσύ χοροπηδάς, οι γραμμές θα απεικονιστούν να χορεύουν χιπ-χοπ, δηλαδή θα είναι άνω, κάτω και πλαγίως...
      Στις δικές μου φωτογραφίες, επειδή τα φώτα των δρόμων δυστυχώς ΔΕΝ προχωράνε μόνα τους (κακώς) προχωράω εγώ, κουνιέμαι εγώ, χοροπηδάω (λέμε τώρα) και ζωγραφίζω με το χέρι στον αέρα,μέχρι να κλείσει το κλείστρο. Κάνω δηλαδή το ανάποδο από ό,τι σου είπα πριν: εγώ που κρατώ την κάμερα δεν είμαι καθόοολου σταθερή και εσύ που φέρεις τις λάμπες είσαι. Το αποτέλεσμα βγαίνει όπως το βλέπεις!
      (Τέτοια εξήγηση δεν πρέπει να έχει ξαναδοθεί στα χρονικά της φωτογραφίας... Πες μου ότι κάτι κατάλαβες τώρα!!!)
      Φιλιά!
      (Υ.Γ. Έγραψα και σεντόνι... ας με συγχωρήσουν οι επόμενοι φίλοι που θα σχολιάσουν μετά από το κατεβατό!!!)

      Διαγραφή
  5. Εμένα Έλλη μου αρέσουν σαν καλλιτεχνικές φωτογραφίες, τωρα τι πιστεύω ότι απεικονίζουν να σου πω, βλέπω ένα σχοινοβάτη ,μία πεταλούδα, ένα έμβρυο, ένα κεραυνό, αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν και μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα μου είπες ότι βλέπεις!
      Το καλό με τα αφηρημένα... ο καθένας τα ερμηνεύει με τη δική του οπτική!! Ίσως γι΄αυτό και επιλέγω να φωτογραφοζωγραφίζω αφηρημένα σχήματα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Εξαιρεικές οι light painting,λήψεις σου,Ελλη!!
    Κάπως έτσι μού βγήκε,κατά λάθος,μία φωτό,ενώ προσπαθούσα νά φωτογραφίσω τά λαμπάκια τού δέντρου!Καί σέ θυμήθηκα!
    Καλό βράδυ!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Dimi μου, χάρηκα που σου άρεσαν!
      Αν το πέτυχες μια φορά τυχαία, θα το πετύχεις ξανά, πιο συνειδητοποιημένα. Δεν είναι δύσκολο, ούτε υπάρχει λάθος και σωστό. Αν σου αρέσει η λήψη την κρατάς, αν όχι... πάμε γι΄άλλα!
      Τα λαμπάκια του δέντρου προσφέρονται πάντως για κάτι τέτοιο.
      Φιλάκια, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. πολύ ενδιαφέρον..να δω τι παραπάνω μπορει να κάνει κανεις.. ίσως το δοκιμάσω καποτε..και.. καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι ενδιαφέρον! Πειραματίσου, αν θέλεις, σίγουρα είναι διασκεδαστικό!
      Καλά Χριστούγεννα επίσης!

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραίες φωτογραφίες, αλλά όντως πως στα κομμάτια γινονται;;;
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ!!
      Έδωσα μια (αλλοπρόσαλλη, είναι η αλήθεια) εξήγηση στην Πέτρα πιο πάνω! Διάβασε και ξανασυζητάμε! Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Ααα μπράβο ρε κορίτσι , εσύ το εξέλιξες πολύ! Ναι είναι όντως πολύ κολληματικά αυτά, ειδικά με τα φώτα τις πόλης!

    Πολλά φιλιά Έλλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σηκώνει και περαιτέρω εξέλιξη, πίστεψέ με!!
      Προς το παρόν έχω φάει κόλλημα με τις αφηρημένες απεικονίσεις. Ίσως στο μέλλον να δοκιμάσω και κάτι πιο συγκεκριμένο!
      Φιλιά κι από εμένα και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  10. Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Μου κάνει εντύπωση. Ανυπομονώ για τις απαντήσεις μιας κι δεν πάει πουθενά ο νους μου. Είναι πάντως εντυπωσιακό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες, Μαρία!
      Χαίρομαι που σου γνώρισα κάτι καινούριο και που σου άρεσαν όσα είδες! :)

      Διαγραφή
  11. Καλημερα Ελλη, υπεροχες ολες οι φωτεινες αυτες φωτογραφιες σου, ειδικα η δευτερη μου αρεσε πολυ ειναι και γιορτινη, πολλα φιλια και καλες γιορτες να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δεύτερη θα μπορούσε άνετα να γίνει ένας πολύ ενδιαφέρων πίνακας για ένα μοντέρνο σαλόνι...
      Χαίρομαι που σου άρεσαν! Φιλιά πολλά, Καλές Γιορτές με υγεία!

      Διαγραφή
  12. Καλημερα Ελλη μου! Μπερδευτηκα λιγο αλλα εντυπωσιαστικο κιολας! Ενδιαφερον αρκετα κυριως για οσους ασχολουνται με τις τεχνικες! Ωραιες εικονες ομως!

    Φιλακια πολλα καλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι πειραματισμοί μου, Κική μου!
      Να είσαι καλά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Ποτέ δεν μου άρεσε να εξηγώ τα έργα τέχνης.
    Το χρώμα, το φως, η σκιά, η σύνθεση μιλάνε μόνα τους.
    Δεν μου αρέσει να απομυθοποιώ...
    και δεν θέλω να ακούσω πως τις εξηγείς κι εσύ ακόμη που τις τράβηξες.
    Για μένα είναι όμορφες, φανταστικές, με σχήματα φωτός που θέλω να με αφήνουν με ερωτηματικά...
    Δεν θα επίστρέψω να διαβάσω τον τίτλο τους, όταν τους τον δώσεις. όπως σκόπιμα δεν διάβασα και ότι έγραψαν άλλοι παραπάνω δίνοντας τίτλο σε κάθε μία...
    Ένα έργο τέχνης είναι αυτό που βλέπει ο καθένας
    και μιλάει μόνο του μέσα του.
    Φιλάκια και μπράβο σου που το προχώρησες πολύ
    απ' την τελευταία φορά που ξαναείδα παρόμοια προσπάθειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σου μου άρεσε φοβερά!
      Μου άρεσε που αντιτάχθηκες σε αυτό που πρότεινα, γιατί δεν συνάδει με όσα πιστεύεις. Μου άρεσε επίσης το ότι επιχειρηματολόγησες σχετικά, με τόσο εμπεριστατωμένο τρόπο!
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την εμψύχωση!
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος18/12/14, 4:16 μ.μ.

    Ω!! Ελλη μου!! Τόσο όμορφο κι ιδιαίτερο αποτέλεσμα!!! Θυμάμαι και τις προηγούμενες φωτό και πραγματικά δεν παίζεσαι!! Λατρεύω που πειραματίζεσαι!! Λοιπόν εγώ τι βλέπω;;
    Στην πρώτη: Νυχτερινό καραβάνι της ερήμου
    Στην δεύτερη:Καρουζέλ
    Στην τρίτη:Εναν ψυχεδελικό άγγελο
    Στην τέταρτη:Η Νέσυ!! Το τέρας του Λοχ Νες!! Μα δεν είναι ίδιο;;; :))
    Στην πέμπτη:Εχει πιαστεί ένα χταπόδι με τα πλοκάμια του σε ιστό αράχνης!!
    Στην έκτη: (εδώ έχω δυο ερμηνείες), ή ξαναγίναμε 2 ή γίναμε 1
    Στην έβδομη:τσαλακωμένο πεντάγραμμο που καταπίνει το κλειδί του σολ
    Στην όγδοη:Χύνεται σαν λάβα ο ήλιος
    Τέλος:Στάζει η βρύση

    Αυτά βλέπω τώρα!! Βέβαια μπορεί άλλη μέρα να δω άλλα, αλλά αυτό δεν κάνει η τέχνη;;; :))) Ανυπομονώ να μας πεις τι βλέπεις εσύ!!! Φιλάκια πολλά πολλά Ελλη μου!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)))
      Διαβάζω το σχόλιό σου και χαμογελώ μόνη μου εδώ!!
      Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τον τρόπο που εξέλαβες όσα είδες - ειδικά όσον αφορά την 4η, 6η και 7η!
      Δε λέω περισσότερα σήμερα. Αύριο!
      Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλάκια πολλά! ♥

      Διαγραφή
  15. Έλλη σου πάει πολύ αυτή η τεχνική! Μη το αφήσεις.Οι πειραματισμοί οσυ βγήκαν υπέροχοι..Μου άρεσε απίστευτα η πρώτη φωτογραφία,τα χρώματα,τα φωτα,όλα είναι απίθανα! Περιμένω και άλλες φωτογραφίες. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, αλήθεια; Σε ευχαριστώ πολύ, Aby μου! :)))
      Δε σκοπεύω να το αφήσω, θα ασχολούμαι όταν έχω έμπνευση και χρόνο.
      Είναι καλό το ότι κάθε φορά πετυχαίνεις εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα... έτσι δεν βαριέσαι ποτέ την τεχνική και έχεις κίνητρο να προσπαθήσεις περισσότερο.
      Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  16. Τέλειες!!!!!!!!!!!!!Μ' αρέσει τρελά το light paiting!!!!!!!!
    Βλέπω υπέροχο τοπίο,βλέπω έναν ντραμίστα να παίζει ντραμς,βλέπω πεταλούδα,βλέπω γκαμήλα,βλέπω μια μέδουσα ένα κουνούπι,μια μύγα ένα ξωτικό,μια βρύση που τρέχει νερό!!!!
    Δεν διάβασα τα παραπάνω σχόλια για να μην επηρεαστώ!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες! Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις απαντήσεις!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα Ελλη μου !!! Αυτές οι απεικονίσεις μου αρέσουν πολύ και το έχω δοκιμάσει . Μερικές φορές κατά λάθος βέβαια . Και βέβαια οι φωτογραφίες του δρόμου που εσύ κινείσαι αντι να κινούνται τα φώτα έχουν ξεχωριστό αποτέλεσμα γιατί μαζό με το απροσδιόριστο φως συνοδεύονται και από χρώμα !!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου! Πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω εδώ!
      Κατά λάθος προκύπτουν ενδιαφέροντα πράγματα σ΄αυτή την περίπτωση... άλλωστε, τι είναι σωστό και τι λάθος όταν δημιουργείς; Και ποιος το ορίζει;
      Φιλάκια πολλά και χαίρομαι που σου άρεσαν!

      Διαγραφή
  18. παντα οταν βλεπω αυτη τη τεχνικη κολλαω. οταν τη καταφερω θα τελειωσει ο κοσμος θαρρω!

    καλο απογευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα! Πες μου πότε θα το καταφέρεις, να ξέρω να προετοιμαστώ για τα μελλούμενα!!!
      :))

      Διαγραφή
  19. Ειχα δει και την προηγούμενη φορα που τις ειχες βαλει αυτες τις φωτογραφίες Ελλη μου και μου έχαν κανει πολύ εντύπωση οπως και αυτες .. έχεις εξελίξει πολύ την τεχνική.. αυτή.. υπέροχες είναι θα αφήσω την φαντασία μου να οργιάσει βλεποντας τες..!!! εχω κολλήσει τοση ωρα εδώ... δεν παιζω... χι.χι. να εχεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο .. Ελλη μου φιλακιαααα!! παω να δω τις αναρτήσεις που εχασα..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Πιστεύεις ότι την έχω εξελίξει; Δεν έχω αυτή την αίσθηση εγώ, βρε παιδιά... αλλά με συμφέρει να σας πιστέψω, χαχα!!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν! Σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο εδώ και πέρασες από όλα όσα είχες χάσει!
      Φιλάκια πολλά, καλό Σ/Κ επίσης!

      Διαγραφή
  20. Χαιρετώ όλη την παρέα!
    Επανέρχομαι με τους τίτλους, όπως υποσχέθηκα. Πριν σας τους πω όμως, να σας πω πρώτα πως μου άρεσαν πολύ οι προσεγγίσεις σας. Βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα την οπτική σας!
    Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να δω τις φωτογραφίες μου και μέσα από τα δικά σας μάτια. Ήταν συναρπαστικό!

    1. Καραβάνι
    2. Σύγχυση
    3. Η ψυχή μιας πεταλούδας
    4. Νέσι (Nessie): Το τέρας της λίμνης Νες (Loch Ness)
    5. Αναδυόμενη μέδουσα
    6. Το αστρικό ταξίδι του Γιν και του Γιανγκ
    7. Σαλάχι
    8. Κορίτσι που κάνει τσουλήθρα
    9. Κεφαλή αλόγου

    Πολλά φιλιά σε όλους! :))


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχω βγάλει φωτογραφίες (που να πλησιάζουν την τεχνική, μη φανταστείς τίποτα σπουδαίο, ούτε καν την ακουμπάνε, καμιά σχέση δηλαδή με τις δικές σου), χωρίς να το θέλω...χαχα!
    Νυχτερινές λήψεις που δεν απέδωσαν, φώτα που απλώνονται παντού...με βάζεις σε πειρασμό να δοκιμάσω όμως "με τεχνική" πια!
    Οι τίτλοι πολύ πετυχημένοι!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις και αν θες βοήθεια σε κάτι, εδώ είμαι!
      Αν και θα σου πρότεινα να ξαναδείς και τις φωτογραφίες που ήδη έχεις βγάλει... μην τις υποτιμάς! Με την κατάλληλη επεξεργασία, ίσως μπορέσεις να αναδείξεις τα φώτα που τράβηξες!
      Φιλιά πολλά, καλό Σ/Κ επίσης!

      Διαγραφή
  22. just blogwalking.. Nice post and have a nice day :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...