Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

"Μαμά, πρέπει να ξέρω - εσύ είσαι ο Άγιος Βασίλης; Πες μου την αλήθεια..." (Πώς να δώσουμε όμορφες απαντήσεις, σε δύσκολες ερωτήσεις)

  


  Αυτό είναι ένα ερώτημα που πολλοί γονείς τρέμουν. Όσο το παιδί είναι ακόμη μικρό, πιστεύει άδολα στη χριστουγεννιάτικη μαγεία και είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να τη διατηρήσουμε. Όταν όμως μεγαλώνει λίγο, αρχίζει σιγά-σιγά να αμφιβάλλει.

  Συνήθως, οι αμφιβολίες του προκύπτουν από κάτι που έχει δει (ένα κρυμμένο δώρο στη ντουλάπα, ή τον μπαμπά να αφήνει τη νύχτα κρυφά το δώρο του κάτω από το δέντρο) ή κάτι που έχει ακούσει (από την τηλεόραση, ή από μεγαλύτερα παιδιά). 

   Και να το, το ερώτημα... Λοιπόν; Τι απαντάμε στο μικρό μας; 

  Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που ακόμη και τώρα πιστεύουν στη μαγεία και φροντίζουν να τη διατηρούν. Το έχω πει πολλές φορές. Χρειαζόμαστε λίγη μαγεία στη ζωή μας, όταν όλα τα άλλα γύρω μας είναι τόσο πεζά. 
  Από την άλλη πλευρά, θεωρώ πως όσο μπορούμε, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στα παιδιά. Αν δεν είμαστε, αύριο-μεθαύριο, όταν θα το ανακαλύψουν, κινδυνεύουμε να χάσουμε μονομιάς την εμπιστοσύνη τους. Κατά τον ίδιο τρόπο που ο πελαργός δεν φέρνει τα μωρά (ήμαρτον!), κατά τον ίδιο τρόπο ο συμπαθέστατος και ντυμένος στα κόκκινα Άγιος Βασίλης, αποτελεί περισσότερο μια έννοια, παρά ένα υπαρκτό πρόσωπο.

  Ο καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε, είναι αυτή που επέλεξε να δώσει μια μητέρα στην κόρη της, Lucy, όταν της έθεσε - μέσω του γράμματός στης στον Άγιο Βασίλη - το εξής ερώτημα:


"Πρέπει να ξέρω - εσύ είσαι ο Άγιος Βασίλης; Πες μου την αλήθεια..."

 Η μητέρα (η οποία λέγεται Martha Brockenbrough και είναι δασκάλα και συγγραφέας βιβλίων για ενήλικες και παιδιά) απάντησε στο παιδί της με ειλικρίνεια μεν, του πέρασε όμως ταυτόχρονα και μερικά πολύ δυνατά μηνύματα ζωής. Η απάντησή της (την οποία και μετέφρασα για εσάς), ήταν η παρακάτω:



"Αγαπητή Lucy,

 Σε ευχαριστώ για το γράμμα σου. Μου έκανες μια πολύ καλή ερώτηση: "Είσαι ο Άγιος Βασίλης;"

 Ξέρω ότι ήθελες να πάρεις την απάντηση σε αυτή την ερώτηση εδώ και πολύ καιρό, και γι΄αυτό σκέφτηκα πολύ προσεκτικά τι θα σου απαντήσω.

 Η απάντηση είναι όχι. Δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν υπάρχει κανείς Άγιος Βασίλης.

 Είμαι όμως ο άνθρωπος που γεμίζει τις κάλτσες σου με δώρα. Είμαι επίσης ο άνθρωπος που επιλέγω, τυλίγω και τοποθετώ τα δώρα σου κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και η μαμά μου σε εμένα και με τον ίδιο τρόπο που το έκανε η μητέρα της σε εκείνη (και ναι, και ο Μπαμπάς βοηθάει!)

 Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα κάνεις και εσύ κάποια μέρα στα παιδιά σου και ξέρω ότι θα σου αρέσει πολύ να τα βλέπεις να τρέχουν το πρωινό των Χριστουγέννων στο δέντρο, για να ανοίξουν τα δώρα τους. Θα σου αρέσει πολύ να τα βλέπεις να κάθονται κάτω από το δέντρο, την ώρα που τα μικρά προσωπάκια τους θα φωτίζονται από τα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

 Βέβαια, όλα αυτά δεν σε κάνουν Άγιο Βασίλη.

Ο Άγιος Βασίλης είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε πρόσωπο και το έργο του είναι πολύ πιο παλιό από όλους μας. Αυτό που κάνει είναι πολύ απλό, αλλά ταυτόχρονα πολύ δυνατό. Διδάσκει στα παιδιά να έχουν πίστη σε κάτι που δεν μπορούν να δουν, ή να αγγίξουν.

 Είναι μια δύσκολη δουλειά και πολύ σημαντική. Στη ζωή σου θα χρειαστείς την ικανότητα να πιστεύεις: να πιστεύεις στον εαυτό σου, στους φίλους σου, στα ταλέντα σου και στην οικογένειά σου. Θα πρέπει επίσης να πιστεύεις σε πράγματα που δεν μπορείς να μετρήσεις ή να κρατήσεις στα χέρια σου. Μιλάω για την αγάπη, τη μεγάλη δύναμη που θα φωτίσει τη ζωή σου από μέσα προς τα έξω, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών, των πιο άσχημων στιγμών σου.

 Ο Άγιος Βασίλης είναι ένας δάσκαλος, κι εγώ είμαι η μαθήτριά του - και τώρα κι εσύ ξέρεις το μυστικό του, πώς δηλαδή τα καταφέρνει να κατεβαίνει από όλες αυτές τις καμινάδες την παραμονή των Χριστουγέννων: έχει τη βοήθεια όλων των ανθρώπων που έχει γεμίσει την καρδιά τους με χαρά.

 Με γεμάτες καρδιές, άνθρωποι σαν τον μπαμπά κι εμένα βοηθάμε όλοι τον Άγιο Βασίλη, για να κάνει μία δουλειά που αλλιώς θα ήταν αδύνατο να ολοκληρώσει.

 Έτσι λοιπόν, όχι, δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Ο Άγιος Βασίλης είναι αγάπη και μαγεία και ελπίδα και ευτυχία. Είμαι στην ομάδα του, και τώρα είσαι κι εσύ.

 Σε αγαπώ και πάντα θα σε αγαπώ,

 Η μαμά"



 Το αρχικό κείμενο της Martha Brockenbrough, θα το βρείτε στα αγγλικά, εδώ: The truth about Santa.

 Δε χρειάζεται να πω πόσο συμφωνώ μαζί της... για την ακρίβεια, το συγκινητικό της κείμενο είναι ό,τι καλύτερο έχω ποτέ διαβάσει, γι΄αυτό και αποφάσισα να το αναδημοσιεύσω.

 Αντί να προσγειώνουμε τα παιδιά με απότομο τρόπο στην πραγματικότητα των ενηλίκων ("Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης". Τελεία.) θα μπορούσαμε να τους πούμε την αλήθεια με γλυκό τρόπο, διδάσκοντάς τους και κάποια πολύτιμα πράγματα για τη ζωή.

 Όπως λέει και η Brockenbrough, ο Άγιος Βασίλης συμβολίζει την Αγάπη, τη Μαγεία, την Ελπίδα και την Ευτυχία. Όλοι εμείς είμαστε στην ομάδα του, είμαστε οι βοηθοί του, για να μεταδίδουμε κάθε χρόνο στους άλλους όσα ο Άγιος Βασίλης συμβολίζει.

 Ελπίζω και εύχομαι η μικρή κόρη της Martha να κρατήσει αυτό το γράμμα-απάντηση της μαμάς της, για μια ζωή... και όλες τις αλήθειες που κρύβει μέσα του, καλά φυλαγμένες στην καρδιά της. Να γίνει και η ίδια βοηθός του Άγιου Βασίλη και να διδάξει και στα δικά της παιδιά πώς να γίνουν κι αυτά, με τη σειρά τους.


Πολλά φιλιά σε όλους, καλά να περνάτε και 
με το καλό να υποδεχθούμε το Νέο Χρόνο!

2015 ευχές για εσάς και για τις οικογένειές σας!



56 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που το είχα πρωτοδιαβάσει... last year, γιατί τώρα θα είχα πλαντάξει στο κλάμα! (Όχι ότι αποφύγαμε τη συγκίνηση βέβαια, αλλά...)
    ;-)
    ==Στις 3-4 τελευταίες αναρτήσεις που σχολίασα τώρα, μιλάμε για κλάμα! Να το κοιτάξω?!==
    ;-)
    Καλή Πρωτοχρονιά, Έλλη μου!
    Υγεία εύχομαι και πολλά κιλά αγάπης!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιάααα!!!
      Είναι συγκινητικό, και ταυτόχρονα η καλύτερη απάντηση ever (για μένα).
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλά έκανες και αναδημοσίευσες αυτό το γράμμα, 'Ελλη μου, και χάρηκα πολύ που το διάβασα. Από τότε που τα παιδιά ήταν μικρά συνηθίσαμε να αφήνουμε τα δώρα μας πάντα κάτω από το δέντρο και αφού εύρισκαν αυτά που τους είχε αφήσει ο Αϊ Βασίλης,την νύχτα της Πρωτοχρονιάς ( και όχι τα Χριστούγεννα) τότε μόνο ανταλλάσαμε και τα δικά μας. Η μαγεία παρέμεινε ακόμα και όταν πιά τους είχαμε πεί ότι εμείς 'βάζαμε το χεράκι μας'.
    Εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει υγεία, αγάπη και χαρά σε σένα και τον αγαπημένο σου καθώς και σε όλη την οικογένειά σου.
    Φιλάκια πολλά και καλή Πρωτοχρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι κάναμε κι εμείς στην οικογένειά μου, όταν ήμουν μικρή, και έτσι κάνω κι εγώ τώρα στη δική μου οικογένεια. Συνεχίζω τη μαγεία.
      Τότε, τα Χριστούγεννα ανταλλάσσαμε τα δώρα της οικογένειας, την Πρωτοχρονιά ερχόταν ο Άγιος Βασίλης. Τώρα ακολουθούμε το ίδιο, απλώς λόγω των γενικότερων οικονομικών μας, τα δώρα της οικογένειας άλλαξαν (μπορεί να είναι απλές σοκολάτες, για παράδειγμα). Είναι τυλιγμένα, όμως, όπως κάθε φορά και η χαρά του να ανοίγεις το δώρο σου κάτω από το δέντρο παραμένει η ίδια, ασχέτως με το περιεχόμενό του.
      Πολλές ευχές για το Νέο Χρόνο, Μαριάννα μου! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Έλλη μου συμφωνώ και εγώ απόλυτα με την απάντηση της Brockenbrough, η οποία δεν έσβησε την μαγεία των όσων αντιπροσωπεύει ο Άγιος Βασίλης για τα μικρά παιδιά, απεναντίας έδωσε έμφαση στα όσα συμβολίζει.
    Καλή Χρονιά σου εύχομαι με αγάπη και χαρά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά, Ελένη μου, με υγεία και ευτυχία!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Φοβερή η αναδημοσίευση σου Έλλη μου!!!
    Δεν το είχα διαβάσει και ομολογώ πως είναι επάξια μια τέτοια εξήγηση για ένα τόσο λεπτό και ευαίσθητο για τα μικρά παιδιά ζήτημα!
    Σε ευχαριστώ θερμά που το μοιράστηκες και είχα την ευκαιρία να το διαβάσω!
    Γλυκά φιλιά και με το καλό να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο! Υγεία και ότι άλλο ποθείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Παλόμα μου! Χαίρομαι που το είδες και εσύ αυτό το γράμμα όπως το είδα κι εγώ!
      Φιλάκια πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά!

      Διαγραφή
  5. Τι καλά που έκανες και το αναδημοσίευσες, προσωπικά δεν το ήξερα και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ !!!!! Και εννοείται ότι συμφωνώ !!!!!
    Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά, να χαίρεσαι όσους αγαπάς και η νέα χρονιά να σου ανοίξει τις πόρτες που επιθυμείς !!!!!
    Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος δε θα συμφωνούσε; Είναι τόσο σωστά διατυπωμένο...
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Αντεύχομαι!
      Καλή Χρονιά να έχουμε, με υγεία! Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. υπέροχη ιστορία με δίδαγμα!! ευχαριστούμε πολύ Έλλη μου!!! να εχεις μια υπέροχη χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά!!! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά επίσης, Εύη μου! Με όλα τα καλά!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Καλή Χρονιά ΄Ελλη μου!
    Πολλές ευχές για τον καινούριο χρόνο!
    Υγεία, χαρές, στιγμές...!
    Πολλά φιλιά...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά, Αννιώ μου! Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου και ανταποδίδω!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Πόσο μου άρεσε που είμαστε η ομάδα του Άγιου Βασίλη...ναι, νομίζω πως αυτό μπορούν τα παιδιά να το δεχτούν, χωρίς να χαθεί η μαγεία!

    Χρόνια πολλά με υγεία Έλλη μου και η καινούρια χρονιά να σου φέρει ό, τι επιθυμείς!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα να δεις πόσο μου άρεσε...
      Καλή Χρονιά, Μαρία μου! Σου στέλνω 2015 θερμές ευχές!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος31/12/14, 1:23 μ.μ.

    Χρόνια πολλά Ελλη μου!! Πολύ έξυπνη και όμορφη η απάντηση!! Ετσι είναι , για λίγο ή για πολύ όλοι μπορούμε να γίνουμε αγιοβασίληδες και να προσφέρουμε αγάπη και χαμόγελα!!!
    Καλή χρόνια σου εύχομαι κοπέλα μου!! Ενα 2015 γεμάτο χαρές, τύχη, αγάπη και υγεία πάνω από όλα!! Να σαι καλά και να περάσεις πολύ όμορφα με τους αγαπημένους σου!! Φιλάκια πολλά σου στέλνω!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ! Έξυπνη γιατί ναι μεν είπε την αλήθεια, αλλά ταυτόχρονα κατάφερε να διατηρήσει τη μαγεία.
      Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και ανταποδίδω! Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά!
      Φιλάκια κι από εμένα! ♥

      Διαγραφή
  10. Πολύ γλυκιά απάντηση ,Έλλη σε μία ερώτηση όντως δύσκολη!!!!!
    Σου ευχόμαστε ο καινούριος χρόνος να σου φέρει ό,τι επιθυμείς και να είναι γεμάτος από όμορφες στιγμές!!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ! Καλή και δημιουργική Χρονιά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Όταν ο γιος μου "ανακάλυψε" ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης (ενώ υπάρχει! χαχα) του είπα ότι ζει μέσα μας κι αν θέλουμε τον κρατάμε "ζωντανό"... Κάτι το οποίο και εφαρμόσαμε... Καλή πρωτοχρονιά ομορφιά μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά κάνατε!!!! Πολύ σωστούς σας βρίσκω! :))
      Καλή Χρονιά, ξανθούλα μου, με υγεία!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  12. Ναι ναι ναι! Το γνωρίζω τι γράμμα και συμφωνώ απόλυτα!
    Η μαγεία πρέπει να διατηρείται αλλά ταυτόχρονα να μην χάνουν τα παιδιά μας ουτε την εμπιστοσύνη τους σε μας μα ούτε και την πίστη τους (γενικά)
    Κλαή χρονιά Έλλη μου! Ανέφελη!

    Κι ο Αγιος να σου φέρει ότι πολυτιμότερο ίσως επιθυμείς μάτια μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά, γλυκιά μου! Με υγεία και πολλά-πολλά καλά!
      (τι όμορφο αυτό το "ανέφελη"... έτσι να είναι και για εσένα!)
      Φιλάκια! ♥

      Διαγραφή
  13. Σοφή η μαμά!
    Πολλές ευχές Έλλη μου, να έχετε μια υπέροχη χρονιά με ευχάριστες ανατροπές, άφθονα χαμόγελα και ωραίες στιγμές!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, Μαρία μου! Αντεύχομαι!
      Καλή Χρονιά, με υγεία, δύναμη και ελπίδα!

      Διαγραφή
  14. Ω! Ναι! Ανήκω στην ομάδα του Αη Βασίλη!
    Υπέροχη ανάρτηση
    Να ευχηθώ η μαγεία, η αγάπη του να υπάρχει στη ζωή σου και να σε δυναμώνει κάθε στιγμή.
    Με υγεία το 2015!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ; Χαίρομαι!
      Καλή Χρονιά να έχεις, με υγεία και ευτυχία!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Υπέροχη, μαγική ανάρτηση!!!!
    Να'σαι καλά, Ελλη μου!!! Εύχομαι το 2015 να σου φέρει όλα όσα λησμόνησε να φέρει το 2014 και ακόμη περισσότερα !!! Υγεία, χαρά, αγάπη, όνειρα και ελπίδα να'ναι τα δώρα του γελαστού παππού!!!!! Φιλάκια πολλά, χαρούμενη Πρωτοχρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφες ευχές!! Σ΄ευχαριστώ, Πέπη μου και ανταποδίδω!
      Καλή Χρονιά!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή


  16. FELIZ ANO NOVO ♫♬° ·.
    HAPPY 2015!!!
    ིه° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you, Magia!
      I wish you too a Happy and Prosperous New Year, my friend!
      Kisses!

      Διαγραφή
  17. Χρόνια πολλά Έλλη μου. Δεν το είχα διαβάσει ποτέ και με συγκίνησε ιδιαίτερα για τον τρόπο που προσέγγισε αυτή η μητέρα ένα τόσο λεπτό για ένα παιδί ζήτημα. Με γύρισε πίσω στα χρόνια που ήμουν εγώ παιδί και άρχισα να αντιλαμβάνομαι το "ψέμα" Αη Βασίλης! Με πόση μαεστρία με κάλμαραν οι γονείς και όχι μόνο το πήρα θετικά, αλλά έπαιζα θέατρο και στα μικρότερα αδέρφια που ήταν καλύτερα να μην μάθουν ακόμα την αλήθεια και τους χαλάσω το όνειρο και την ελπίδα.
    Καλή χρονιά να έχεις κοπέλα μου. Δημιουργική΄όπως πάντα, ευαίσθητη, δυναμική, αγαπησιάρικη μα πάνω από όλα υγιής.
    Φιλάκια πολλά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά, κορίτσι μου, με υγεία και με όλα τα καλά!
      Σε καταλαβαίνω... πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε δύσκολες ερωτήσεις από τα παιδιά, και απαντάμε μερικές φορές χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Η κάθε απάντησή μας, όμως, έχει μια επίδραση στο παιδί. Γιατί να μην φροντίσουμε αυτή να είναι θετική;
      Χαίρομαι που οι γονείς σου λειτούργησαν έτσι και χαίρομαι που και εσύ αποφάσισες να κρατήσεις τη μαγεία.
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  18. Το έγραψε πολύ όμορφα και τρυφερα, διχως να πληγωσει την ψυχουλα του παιδιού της!
    Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και πολλές όμορφες στιγμές!
    Καλό απόγευμα
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όμορφη ανάρτηση
    Καλή χρονιά με αγάπη
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, Μαρία Έλενα! Ο Νέος Χρόνος να σου φέρει ό,τι επιθυμείς για εσένα και για την οικογένειά σου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Καλή χρονιά με υγεία και πολλά χαμόγελα!!
    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θερμές ευχές και από εμένα, για Καλή Χρονιά!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  21. Ελλη μου τι γλυκια ιστορια! να ενας υπεροχος τροπος να πεις σε ενα παιδι για τον Αγιο Βασιλη, οι γονεις ...βοηθοι του, μπραβο που μας την εγραψες, ευχομαι να εχεις μια πολυ ομορφη και γεματη δωρα χρονια, πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, Μαίρη μου! Καλή Χρονιά!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η απάντησή της.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  22. Καλή χρονιά με υγεία Το 2015 να είναι ένας χρόνος δημιουργικός, γεμάτος όμορφα συναισθήματα και αξέχαστες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά, Κατερίνα μου,με υγεία, χαρά, αγάπη και δημιουργία!

      Διαγραφή
  23. Καλή χρονιά με υγεία και ηρεμία και πάντα δημιουργικές ιδέες. Πολύ γλυκειά ιστορία1 Πραγματικά πρέπει να υπάρχει λίγη μαγεία στην ζωή μας. Ακόμα και για εμάς τους μεγάλους είναι απίστευτη η χαρά να μπορείς να χαρίζεις όνειρα και ελπίδα στα παιδιά σου!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς λίγη μαγεία δεν κάνουμε τίποτα... Δε χρειάζεται πάντοτε να είμαστε γαντζωμένοι πάνω στην πραγματικότητα, ειδικά όταν αυτό δρα καταλυτικά στα παιδιά μας.
      Καλή Χρονιά, Τέτα μου, με 2015 καλά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  24. Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ με τη σειρά μου, γιατί δεν το είχα διαβάσει.Και σ΄έυχαριστώ που το μετέφρασες, γιατί δεν θα το καταλάβαινα!Όμως κι εγω συμφωνώ και δεν παύω να θυμάμαι ότι ήμουν στην ομάδα του Αγιου Βασίλη και σου το εύχομαι απο καρδιάς να το ζήστε και σεις! Καλή χρονιά με πολλή αγάπη!
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Σ΄ευχαριστούμε! Είμαστε ήδη... κι αν έρθει και τρίτο μέλος στο σπίτι μας, θα μπει κι αυτό με τη σειρά του στην ομάδα! Ο Άγιος Βασίλης πάντα χρειάζεται κι άλλους βοηθούς...
      Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  25. Καλή χρονιά Ελλη μου, με υγεία, ευτυχία και αγάπη!!!
    Πολύ συγκινητική ανάρτηση... Μια αντίστοιχη απάντηση είχα δώσει κι εγώ στο παιδί μου πριν χρόνια και χαίρομαι που διαπιστώνω ότι έπραξα σωστά...
    Αν χαθεί και η μαγεία, τι αλλο θα μείνει?
    Φιλιά πολλά γλυκιά μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, Φωτεινή μου! Χαίρομαι που το χειρίστηκες έτσι.
      Φιλιά πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και με πολλά-πολλά χαμόγελα!

      Διαγραφή
  26. Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Εύχομαι ότι καλύτερο για τον νέο χρόνο!
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά, με υγεία και ευτυχία!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  27. Μαζί σου Έλλη μου!!! Μαζί σου!
    Να σου ευχηθώ και καλή χρονιά και το 2015 να σου φέρει ότι σου στέρησαν οι άλλες χρονιές! Να σαι γερή κι ευτυχισμένη καλή μου! Ότι ποθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί του! Μαζί του!
      (με τον Άγιο Βασίλη, βεβαίως-βεβαίως...)
      Καλή Χρονιά επίσης, με υγεία και χαρές!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  28. Καλη και ευτυχισμενη χρονια Ελλη!!
    Χαρηκα που το ξαναδιαβασα ! Μου αρεσει πολυ η απαντηση της!!!
    πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά, Μαρία μου! Με υγεία!
      Φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...