Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Quoth the raven, "Nevermore" / Και το κοράκι απάντησε, "Ποτέ από δω και πια" ("The Raven" themed canvas tote bag)

   Με ελκύει το μεταφυσικό, το σκοτεινό, το μυστηριώδες και το τρομακτικό στη λογοτεχνία και στην ποίηση, έτσι συχνά επιλέγω τέτοιου είδους αναγνώσματα. Όπως καταλαβαίνετε, επομένως, τα κείμενα του Edgar Allan Poe (1809-1849) μου αρέσουν ιδιαίτερα και το ποίημά του "Tο κοράκι" ("The Raven", από το οποίο δανείστηκα ένα στίχο για τον τίτλο της ανάρτησης) είναι ένα από τα αγαπημένα μου. 

 Πρόκειται για ένα ποίημα αφηγηματικό, σκοτεινό, με ιδιαίτερη, λυρική γλώσσα και με μια μεταφυσική διάσταση. Δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1845 και μιλά για έναν πολύ ερωτευμένο άνδρα, ο οποίος θρηνεί το χαμό της αγαπημένης του Lenore. Ο άνδρας δέχεται στο σπίτι του την ξαφνική επίσκεψη ενός μυστηριώδους κορακιού που μιλάει, το οποίο κουρνιάζει επάνω σε μια προτομή της Αθηνάς που υπάρχει στο χώρο (στο ποίημα χρησιμοποιείται η λέξη Παλλάδα). Από εκεί, το κοράκι παρατηρεί τον άνδρα και τις ψυχολογικές του μεταπτώσεις. Ταυτόχρονα, εντείνει και καλλιεργεί την απελπισία του, απαντώντας επανειλημμένα στο θρήνο του με μία και μόνη λέξη: "Nevermore" (ποτέ από δω και πια).


  Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να δημιουργήσω κάτι σχετικό με το θέμα του ποιήματος, αλλά δεν το αποφάσιζα, γιατί δεν μπορούσα να καταλήξω τι θα ήταν αυτό: κάτι χρηστικό; Ή κάτι διακοσμητικό; Όταν οι ιδέες είναι πολλές, συνήθως περιμένω - μόλις καταλαγιάσει ο αρχικός ενθουσιασμός, η ιδέα που επιμένει να τριγυρνά γύρω μου είναι και αυτή που έχει έρθει πραγματικά η ώρα της να υλοποιηθεί. 

 Προσφάτως διάβασα ξανά το ποίημα και πήρα την τελική απόφασή μου: το κοράκι του Poe θα "κούρνιαζε" πάνω σε κάτι χρηστικό, πάνω σε κάτι που να μπορώ να το έχω μαζί μου, όποτε το επιθυμώ. 


Κι έτσι, ζωγράφισα αυτή την πάνινη τσάντα.


Πάνινη τσάντα ζωγραφισμένη στο χέρι, με θέμα το "Κοράκι" του Poe
''The Raven'' - Hand painted canvas tote bag 
 Χρώμα ειδικό για ύφασμα, ασημί κυλινδρικές χάντρες και κορδέλα οργάντζας.
(Η τσάντα κλείνει με φερμουάρ)


  Η αλήθεια είναι πως το να πετύχω να αποδώσω πάνω στο πανί μια ταιριαστή με το ύφος του κειμένου γραμματοσειρά, απαίτησε πολλή από την προσοχή μου, σταθερό χεράκι και αρκετό χρόνο (κάποια, βλέπετε - ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε - είχε τη φαεινή ιδέα να μη χρησιμοποιήσει stencil για τα γράμματα, αντίθετα επέλεξε να τα ζωγραφίσει ελεύθερα... καταλήγοντας στο τέλος να δουλεύει το χρώμα στις πολύ μικρές λεπτομέρειες με οδοντογλυφίδα για περισσότερη ακρίβεια! Ε, ναι, είμεθα και τελειομανείς...) Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα νομίζω πως με δικαίωσε στο τέλος.

 Λίγες λεπτομέρειες εδώ κι εκεί (όπως τα δαντελένια τυπώματα και οι ασημί χάντρες που ράφτηκαν πάνω τους, καθώς και η κορδέλα για τα χερούλια που καταλήγει σε φιογκάκια) έδωσαν την τελική πινελιά και η τσάντα μου ολοκληρώθηκε.

  (Μεταξύ μας; Νομίζω πως θα το καθιερώσω: είναι ωραίο κάτι που σου αρέσει και αγαπάς, να μπορείς να το "ενσωματώνεις" σε ένα αντικείμενο με διάφορους τρόπους και να το έχεις μαζί σου καθημερινά!) 

   Σ΄αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας δείξω κάτι που έλαβα εδώ και καιρό και λόγω της καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς αμέλησα να αναρτήσω.

  Είναι ένα πολύ όμορφο βραχιόλι από τη Μαρία Νι. (Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά...) και το MadeByHand και είναι το δώρο μου για τη διάκριση της φωτογραφίας μου στον τελευταίο διαγωνισμό Φωτογραφίζειν.

   Μαρία μου, σε ευχαριστώ για το υπέροχο δώρο σου! Μου άρεσε πάρα πολύ, να είσαι καλά!  




  Για όσους ενδιαφέρονται, ενημερώνω πως ο διαγωνισμός Φωτογραφίζειν που είχε σταματήσει προσωρινά για το καλοκαίρι, είναι να ξεκινήσει και πάλι κάπου τώρα το Σεπτέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στο ιστολόγιο της Μαρίας, πατώντας εδώ


  Όσο για μένα... σας έχω ένα νέο, πριν σας αφήσω. Αυτές τις μέρες βρίσκομαι εν μέσω πολυπόθητων ανακατατάξεων και αλλαγών: αλλάζω τόπο διαμονής και εργασίας, κάτι που κυνηγούσα να καταφέρω πολύυυυ καιρό (bye-bye νησάκι, γεια σας βουνά!) 
 Μέχρι και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, όλα είναι ρευστά, τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη για το πού ακριβώς θα δουλεύω και θα μένω. Θα μάθω περισσότερες λεπτομέρειες από αύριο. 
 Για λίγο λοιπόν, ίσως απέχω από τη γειτονιά, μέχρι να δω πού ακριβώς θα τακτοποιηθώ... και να δω και τι θα κάνω για να έχω ίντερνετ και να τα λέμε! 


Στέλνω πολλά φιλιά σε όλους και εύχομαι καλό μήνα και καλό φθινόπωρο να έχουμε!  
Να περνάτε όμορφα και να κάνετε όλα όσα σας ευχαριστούν! 




* Αν δεν έχετε διαβάσει ξανά Poe και θα θέλατε να γνωρίσετε τη γραφή του, σας προτείνω το βιβλίο που αγόρασα τώρα τελευταία: περιέχει 21 από τα διηγήματά του, μαζί με το ποίημά του "Το κοράκι", και είναι αυτό.

Αν πάλι προτιμάτε να διαβάσετε μόνο το "Κοράκι", θα βρείτε το ποίημα στα αγγλικά εδώ (ίσως δυσκολευτείτε λίγο με την ιδιαίτερη χρήση της γλώσσας, αλλά αν γνωρίζετε καλά αγγλικά θεωρώ πως είναι καλύτερα να διαβάσετε πρώτα το ποίημα όπως γράφτηκε και όχι μεταφρασμένο).  

  Στα ελληνικά, το "Κοράκι" υπάρχει σε μορφή e-book και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας από αυτό το σύνδεσμο. Κατά τη δική μου γνώμη, όμως, η καλύτερη μετάφραση (και απόδοση του νοήματος του ποιήματος στα ελληνικά) έχει γίνει από τον Κώστα Ουράνη, και μπορείτε να τη βρείτε εδώ, και μάλιστα μαζί με το πρωτότυπο κείμενο. 

* Εδώ μπορείτε να διαβάσετε λίγες περισσότερες πληροφορίες για τον Poe, για τη ζωή του, καθώς και για την (ομολογουμένως) αυτοκαταστροφική ιδιοσυγκρασία του.

   Πηγές που συμβουλεύτηκα για τις χρονολογίες: 1, 2


64 σχόλια:

  1. Λατρεύω Πόε κι ενώ προσπάθησα να το διαβάσω στα Αγγλικά μου ήταν λίγο δύσκολο σε κάποια σημεία. Η τσάντα απίθανη φυσικά! Μεγειά και το δωράκι σου!
    Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Μαρία μου!
      Κι εγώ δυσκολεύτηκα με την αγγλική γραφή... είχα αρκετές άγνωστες λέξεις και σε ορισμένα σημεία αναγκαστικά χρησιμοποίησα λεξικό. Αλλά είναι τόσο ωραία να το διαβάζεις στη δική του γλώσσα... Είναι δύσκολο να αποδοθεί στα ελληνικά επακριβώς το ύφος του και η σύνταξή του.
      Επίσης καλό φθινόπωρο!

      Διαγραφή
  2. Έλλη μου πρώτα απ'όλα να σου ευχηθώ κι από εδώ καλή σχολικη χρονιά κι εύχομαι να τα τακτοποιήσεις όλα όπως τα θέλεις σύντομα!!

    Για την δημιουργία σου τι να πω, έχω δηλώσει θαυμάστριά σου καιρό τώρα!! Το πόσο τελειομανής είσαι το κατάλαβα από το υπέροχο μπλουζάκι που μου έφτιαξες, που δεν κυκλοφορεί παρόμοιό του!!
    Όταν βρεθώ σε καλύτερη φάση, έχω κι άλλα στο μυαλό μου να σου προτείνω..
    Όσο για τα σκοτεινά και μυστηριώδεις νομίζω πως ναι.. εμπνέουν περισσότερο και βαθύτερα! Σε βάζουν να ανακαλύπτεις κι άλλες πλευρές τόσο του εαυτού σου, όσο και της ζωής γενικότερα.
    Εμένα πχ με εμπνέουν και ταινίες τέτοιου τύπου και στίχοι τραγουδιών.

    Ευχαριστούμε για τις αναλυτικές παραπομπές, θέλω πολύ να το διαβάσω!
    Φιλάκιαααα αγαπημένη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τις ευχές σου και για όλα αυτά τα όμορφα λόγια που μου έγραψες! Με τιμάς και με συγκινείς!

      Είμαι τελειομανής και μερικές φορές, σε άσχημο βαθμό... έχει τύχει να πετάξω δημιουργίες μου, μόνο και μόνο γιατί δεν μου βγήκαν όπως τις είχα φανταστεί αρχικά και επιπλέον θεώρησα πως δεν μπορούσαν με τίποτα να διορθωθούν! Δε χωνεύω τις ατέλειες και έτσι είμαι πάντα συγκεντρωμένη όταν δουλεύω, δε λειτουργώ ποτέ τσαπατσούλικα. Και έχω τρελή υπομονή όταν μου κολλάει να φτιάξω κάτι: είμαι ικανή να ζωγραφίσω με οδοντογλυφίδα ολόκληρο τοίχο, αν μόνο έτσι θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα, χαχα!!! Παραξενιές, τι να πεις...

      Όσο για τα σκοτεινά και μυστηριώδη, με εξιτάρουν γιατί το περιεχόμενό τους σπάνια είναι φλατ. Δε σου δίνουν τα πάντα έτοιμα στο πιάτο! Σε κάνουν να αγωνιάς, να σκέφτεσαι, να ψάχνεις, να προσεγγίζεις κάτι διαφορετικό. Τρελαίνομαι και με ταινίες τέτοιου είδους, και με μουσική, όπως κι εσύ! :))

      Καλή ανάγνωση του ποιήματος! Φιλάκια πολλά! ♥

      Διαγραφή
  3. Eυχαριστώ για την παραπομπή στα ελληνικά!το ξέρεις οτι δεν...διαβάζω άλλα...
    και πάλι χαίρομαι με τα νέα σου, διότι ποτέ απο δω και πια για το νησί παρα μονο για διακοπούλες κάποτε, και η τσάντα απίθανη καθώς και η γραμματοσειρά σου!και οι λεπτομέρειες και το θέμα!όλα!φιλιά καλή αρχή καλη χρονιά όπου κι αν είσαι, εμεις....ακόλουθοί σου!φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι θα έβαζα και την ελληνική απόδοση... μισές δουλειές δεν κάνω ποτέ, χεχε!!
      Ελπίζω το νησί να το χαιρέτησα δια παντός (εργασιακά τουλάχιστον) και να μην αναγκαστώ να επιστρέψω πάλι του χρόνου! Στο μεταξύ, ας δούμε και κανένα βουνό, βρε αδερφέ!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η τσάντα και σε ευχαριστώ για όλα! Ξέρεις εσύ!
      Ελπίζω να μη χρειαστεί να είμαι πολύ καιρό μακριά σας, διότι δεν μπορώ πλέον χωρίς εσάς... το παραδέχομαι! Συνήθισα να έχω την καλύτερη παρέα, με κακομάθατε, και δεν μ΄αρέσουν πια τα ημίμετρα! :))
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Το ότι έβαλες πολύ δουλειά και λεπτομέρεια φαίνεται από την πρώτη ματιά και το εξαιρετικό αποτέλεσμα!!!!Σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για την τοποθέτησή σου!!!Πολλά φιλιά με θετική ενέργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ!!
      Το κακό με τη ζωγραφική στο ύφασμα είναι πως δε σηκώνει λάθη... πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά από πριν τι θέλεις να κάνεις, πού θέλεις να το κάνεις, και να το προσχεδιάσεις γενικότερα! Ό,τι κάνεις πάνω του μετά δε σβήνεται...
      Ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές σας και ανταποδίδω τα φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Έλλη μου πολύ όμορφη είναι η τσάντα!!!
    Να χαίρεσαι το δωράκι σου, είναι υπέροχο!!
    Καλή τύχη στο καινούργιο σου ξεκίνημα!!!
    Καλό φθινόπωρο!!
    Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για όλα - και για τις ευχές!! Η αλήθεια είναι πως έχω άγχος... προσαρμόζομαι εύκολα όταν χρειάζεται, αλλά αυτή η ρευστότητα της αρχής, μέχρι να τακτοποιηθώ, με τσακίζει.
      Καλό φθινόπωρο επίσης, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος4/9/14, 9:16 μ.μ.

    Σαν γνήσια Εντγκαρικιά κι εγώ ήρθα τρέχοντας!!! Oh yes έχω ξεκοκκαλίσει ποιήματα και διήγηματα, υπερλατρεμένη γοτθική μορφή, πρόδρομος του Σέρλοκ Χολμς!!! Πως να μην τον λατρέψεις;;;
    Η τσάντα είναι όνειρο, να την χαρείς και να την ευχαριστηθείς Ελλη μου!!! Τι ωραία που τα ζωγράφισες!! Ε μα και σίγουρα θα σου πήρε τρομερή εργατοώρα, φαίνεται η δουλειά!!! Μπράβο σου!!
    Εύχομαι ότι καλύτερο στα καινούρια σου ξεκινήματα και να σου ρθουν όλα όπως τα περίμενες κι ακόμα καλύτερα!!! Τι ωραίος ο δημιουργικός οίστρος!!! :)))
    Σε φιλώ κοπελάκι μου και με το καλό να ρθει κι η ξεκούραση!!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Τον παρουσίασες υπέροχα τον Poe, και με συμπλήρωσες άψογα! Σ΄ευχαριστώ!
      Χάρηκα πολύ που σου άρεσε η τσάντα! Στην αρχή σκεφτόμουν να ζωγραφίσω το κοράκι πάνω στην Παλλάδα, αλλά μετά λέω "πού πας, ρε Καραμήτρο;" Ε, και για να μην τα πολυλογώ, με συνοπτικές διαδικασίες το ζωγράφισα να μας χαιρετάει από το δέντρο... (και γλιτώσαμε έτσι και τα δράματα).
      Σ΄ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές! Με τόσα θετικά vibes, δεν μπορεί, όλα σούπερ θα πάνε!!
      Φιλάκια πολλά-πολλά!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος4/9/14, 9:18 μ.μ.

    Α!! Ξέχασα να πω ότι και το δωράκι της Μαρίας είναι πανέμορφο!!! Μεγιά και καλοφόρετο!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!!
      Είναι τέλειο, με ροκ ύφος και ταυτόχρονα all time classic! Το λάτρεψα! (Πάει σούπερ και με το δικό σου, μαύρο βραχιόλι που μου είχες χαρίσει!!)
      :))

      Διαγραφή
  8. Η τσάντα σου είναι πανέμορφη, 'Ελλη μου, τόσο προσεγμένη, υπέροχα ζωγραφισμένη με τόση υπομονή!!!! Γειά στα χεράκια σου!!!! Να χαρείς και το όμορφο βραχιόλι της Μαρίας, καλή χρονιά και και καλή εγκατάσταση στο νέο σου τόπο. Θα σε περιμένουμε με τα νεώτερά σου!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα, Μαριάννα μου! Να είσαι καλά!
      Φιλιά πολλά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  9. Καλή σχολική χρονιά Έλλη μου!!!!
    Περιμένουμε να μας πεις που θα είσαι εφέτος!
    Η τσάντα σου είναι τέλεια, τι να λέμε τώρα!
    Καλή ιδέα να μεταφέρεις μια πρόταση από αγαπημένο κείμενο!
    Μια και την έκανες τόσο ωραία, κάνε και μια για το παζάρι του Αντωνοπούλειου!!
    Πάω να διαβάσω το ποίημα στους συνδέσμους που μας έδωσες!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Ρένα μου! Κι εγώ περιμένω να μου πουν πού θα είμαι φέτος, χαχαχα!! Τι πράγμα κι αυτό, όλα τελευταία στιγμή...
      Χαίρομαι που σου άρεσε η τσάντα! Για το παζάρι το σκέφτηκα, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, όσο είμαι έτσι νομάδας... δεν έχω ιδέα πώς θα μου έρθουν τα πράγματα και εάν θα προλάβω το παζάρι. Στα υπόψη λοιπόν και βλέπουμε, θα σας ενημερώσω!
      Φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  10. Έχω διαβάσει λίγο Πόε και ομολογω ότι ενθουσιάστικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η τσαντα καταπληκτική!!! Μου αρεσε τόσο πολύ το δεντρο αλλά και η γραμματοσειρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανέμορφη η τσάντα σου Ελλη μου!
    Καλοφτιαγμένη καί μέ πολύ γούστο!Μπρ΄βο σου!!
    Καλό μήνα καί μέ τό καλό νά εγκατασταθείς στό νέο σου τόπο!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης καλό μήνα, Dimi μου! Σ΄ευχαριστώ πολύ!
      Φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  13. τι έφτιαξαν τα χέρια σου πάλι και η φαντασία σου.....Μοναδική , αντε τα κορίτσια να την αποκτήσουν , να ξεχωρίζουν !!! καλημέρα ελλάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
      Είναι μέχρι να το αποφασίσω, τελικά... άμα καταλήξω στην ιδέα και κάτσω και στρωθώ, μετά παίρνω φόρα!!
      Καλό Σ/Κ, Νικόλα μου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  14. Υπέροχη η σκέψη σου εξαρχής! Για την υλοποίηση τι να πω; Καταπληκτική!
    Καλή χρονιά χαρά μου και καλή προσαρμογή!
    Φιλάκια! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, γλυκιά μου Αριστέα, σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά κι από εμένα! ♥

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραίο το θέμα σου!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ καλή Έλλη μου μπράβο η λεπτομέρειες που έβαλες την αναδεικνύουν!!!
    Φιλάκια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Σούλα μου! Καλό μήνα να έχεις! Φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Πολύ όμορφη η τσάντα και το βραχιόλι
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλήθεια Έλλη μου είναι σπουδαίο να εμπνέεσαι από κάτι που αγαπάς και να δημιουργείς!! Το θέμα το αποτύπωσες θαυμάσια στην τσάντα , με χαρακτήρα και στυλ!!!
    Αντε καλό μου να τακτοποιηθείς κάπου καλά να μην έχουμε και αυτό το άγχος! Χαμός και φέτος !!!! Καλή σχολική χρονιά
    Φιλάκια πολλά αγάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου χαίρομαι που σου άρεσε, σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!
      Και σε ευχαριστώ και για την ευχή σου... άντε να δούμε, γιατί όσο και να μη θέλεις να αγχωθείς, φροντίζουν οι άλλοι να σε αγχώνουν, έχοντάς σε στο περίμενε. Ακόμη δεν έμαθα τίποτα και είμαι με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί, λες και τα χιλιόμετρα είναι πετσετάκια!! Χαμός όντως, όπως λες και αυτό γίνεται κάθε χρόνο...
      Φιλιά πολλά και την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  19. Αχ τι μου έκανες βρε Έλλη! Είναι και εμένα ο Poe από τους αγαπημένους μου και θέλω τώρα και εγώ τέτοια τσάντα!! Είναι πολύ όμορφη και μάλλον είχε αρκετή δουλειά(ειδικά τα γράμματα όπως διάβασα με οδοντογλυφίδα!). Ακριβώς την ίδια έκδοση που προτείνεις έχω και εγώ:) Ελπίζω όλα να πάνε όπως τα θέλεις και να τακτοποιηθείς σύντομα! Πολλά φιλιά! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε η τσάντα και που αγαπάς κι εσύ τη γραφή του Poe! Το βιβλίο αυτό το αγόρασα πρόσφατα, κυρίως επειδή συμπεριλαμβάνει και το Κοράκι. Στα συν ότι είναι και οικονομικό... Η αλήθεια είναι πως κάποια από τα διηγήματά του που περιέχονται στη συλλογή αυτή τα είχα ήδη σε άλλες συλλογές, αλλά και πάλι δεν μπόρεσα να αντισταθώ! Ήθελα να διαβάσω τα υπόλοιπα...
      Όσο για τη δουλίτσα στην τσάντα, στην πραγματικότητα δεν ήταν και τόσο δύσκολο - απλά ήταν λεπτοδουλειά: το πινέλο δεν μπορούσε να πετύχει τις έντονες γωνίες που ήθελα στα γράμματα, γι ΄αυτό και χρησιμοποίησα τελικά οδοντογλυφίδα...
      Σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές σου!
      Φιλάκια πολλά! :)

      Διαγραφή
  20. Έλλη μου τι χρυσοχέρα που είσαι!
    Τη χάζευα για ώρα πριν σου απαντήσω.
    Άψογη η δουλειά σου αλλά και η φαντασία σου. Τελικά έχεις δίκιο σε αυτό που λες ότι πρέπει να καταλαγιάζει ο πρώτος ενθουσιασμός για να δημιουργείς!
    Με το καλό για τις νέες εμπειρίες (μετακόμιση καινούργιο μερος, καινούργιες γνωριμίες, εμπειρίες και τα σιναφί).
    Φιλάκια πολλά, να περνάς καλά και όλα θα πάνε κατ΄ευχήν.
    Υ.ΓΠολύ όμορφο και το δώρο-βραχιολάκι από τη Μαρία Νι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές!
      Δεν ξέρω αν το παθαίνετε κι εσείς, όσοι ασχολείστε με κατασκευές, αλλά εγώ το παθαίνω πολλές φορές: όταν εμπνέομαι από κάτι, ενθουσιάζομαι πολύ στην αρχή και συχνά οι ιδέες μου για το πώς θα λειτουργήσω μετά είναι πολλές (θέλω να κάνω και αυτό, και εκείνο... θα μπορούσε να γίνει έτσι... ή έτσι). Γι΄αυτό και δεν μπορώ να καταλήξω μετά! Σε τέτοιες περιπτώσεις το έχω βρει πια το κόλπο: περιμένω... ο ενθουσιασμός καταλαγιάζει και υλοποιώ τελικά την ιδέα που όντως θέλω πιο πολύ από όλες. Οι υπόλοιπες ιδέες απλώς περιμένουν τη σειρά τους!
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  21. Δηλαδή τα γράμματα αυτά τα σχημάτισες με τα χέρια σου και με οδοντογλυφίδα διόρθωσες τις λεπτομέρειες; Αμ αυτή δεν είναι τσάντα Έλλη μου, είναι έργο τέχνης! Δεν έχω λόγια, είναι πολύ εμπνευσμένη η σκέψη σου και η δημιουργία σου!
    Εύχομαι ολόψυχα να βρεθείς όπου είναι καλύτερα για σένα και καλό ξεκίνημα στη νέα χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτό έκανα! Τα σχημάτισα με το χέρι... και τα γέμισα χρώμα σιγά-σιγά με την οδοντυγλυφίδα.
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε και σε ευχαριστώ για τις ευχές!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  22. τι φοβερη τσαντα ειναι αυτη?! η δουλεια σου κ το πολυαγαπημενο αυτο ποιημα βγαζουν το καλυτερο αποτελεσμα. χρυσοχεεεεεραα :P
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλλη μία φορά μπράβο! Φοβερή η δουλειά σου! Εύχομαι καλή τοποθέτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Τέτα μου! Κι εγώ το εύχομαι (αλλά ακόμη δεν το βλέπω... εσύ με καταλαβαίνεις, τα ξέρεις: ταλαιπωριακός).
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  24. Δεν έχω λόγια, απλά τέλεια η τσάντα σου! Να είσαι καλά να χαρείς και το δωράκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, κι εσύ να είσαι καλά! Φιλιά!

      Διαγραφή
  25. Έμεινα άναυδη!!
    Υπέροχη έγινε η τσάντα! Τέλεια!!
    Να χαρείς και το δωράκι σου!
    Καλή σχολική χρονιά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Μαρία μου! Για όλα!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  26. Φοβερή η τσάντα, Ελλη!! Μπράβο για την υπομονή σου!!!
    Οσο για τη νεα σχολική χρονιά, εύχομαι τα καλύτερα!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρηκα πολύ που σου άρεσε και σε ευχαριστώ, Πέπη μου, για τις ευχές σου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  27. Την λάτρεψα την τσάντα! Είναι πανέμορφη!! Μπράβο γεια στα χέρια σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βρε Ελλη μου .. όταν θέλει η ψυχή .. όλα τα μπορεί... παραδειγμα εσύ .. έκανες μια τσαντα πανέμορφη... με μια ιστορία πίσω της καθε φορα που θα την βλέπεις θα θυμασει τον τρόπο που αποφασισες να την κανεις....Δεν πιστευω ο Εντγαρ Αλλαν Πόε να είχε αντιρηση που χρεισημοποίησεςς το καρακι τόσο πετυχημενα....για στα χέρια σου..!!!!
    Ελπιζω να έχεις μαθει που θα πας φετος θα περιμενουμε ενημερωση μόλις κατασταλαξεις καλή επιτυχία να έχεις όπυ και να πας.. μια όμορφη μερα θα ξημερώσει αυριο .. μην το ξεχνας χαμογέλα .!!!.. φιλακιαααααα!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου πω ότι οι περισσότερες δημιουργίες μου κρύβουν πίσω τους μια ιστορία, τη δική τους ιστορία, τι θα μου πεις;
      Δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα αν θα είχε αντίρρηση ο Poe... θέλω όμως να πιστεύω πως δεν θα είχε, χεχε! Προσπάθησα άλλωστε να κινηθώ στο ίδιο ύφος με το κείμενό του...
      Όσο για το αν έχω μάθει πού θα είμαι... το "όπου φυσάει ο άνεμος πάω", το ξέρεις; Ακόμη δεν πήραν μια απόφαση τι θα κάνουν με εμένα (=το μπαλάκι του τένις)...
      Σ΄ευχαριστώ για το εμψυχωτικό σου σχόλιο και για τις ευχές! Σε φιλώ, Ρούλα μου!!

      Διαγραφή
  29. Nice bracelet!!!
    I hope you are well. Have a nice day!
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έλλη μου,
    καλή αρχή στην μεταβατική περίοδο και να σου πάνε όλα όπως τα θες! Καλή σχολική χρονιά! Είναι ευτύχημα να είσαι πιο κοντά στην πόλη και την οικογένεια σου! Χαίρομαι πολύ που το κατάφερες!!! :))
    Δεν ήξερα γι αυτό το ποίημα του Poe, αλλά κράτησα όλα τα λινκ και θα το αναλύσω, διότι μου κίνησες την περιέργεια και επειδή μου αρέσει η γραφή του!
    Όσο για την τσάντα σου, τι να πω;! Μου φαίνεται φανταστική! Η ιδέα σου ήταν καταπληκτική!
    Γλυκά φιλιά και να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.γ. Ξέχασα να γράψω για το δώρο της Μαρίας! Είναι πολύ όμορφο! Με γεια και καλοφόρετο! :))

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Παλόμα μου! Εγώ να δεις τι χαρά πήρα φέτος... ακόμη δυσκολεύομαι να το πιστέψω!! Ήταν σαν δώρο από τον ουρανό...
      Χαίρομαι που σου γνώρισα το ποίημα του Poe, με αφορμή την τσάντα που έφτιαξα! Περιμένω να μου πεις πώς σου φάνηκε!
      Γλυκά φιλιά κι από εμένα!
      Υ.Γ. Ξέρω ότι υποσχέθηκα καφέ στη βάση μας και δεν κουνήθηκα η αφιλότιμη όλο το καλοκαίρι να σε βρω... αλλά δεν το ξέχασα, να είσαι σίγουρη!

      Διαγραφή
  31. χαρμα οφθαλμων η τσαντα που δημιουργησες.γιατι πραγματικα για δημιουργια προκειται.οσο για την καινουργια τοποθετηση σου εσυ οπου και ναπας ειμαι σιγουρη θα ανακαλυψεις τα πιο ομορφα μερη.και τα ασχημα θα τα βλεπεις απο αλλη οπτικη γωνια.μπραβο σου παιδι μου.καλη δυναμη σου ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο!! Ήδη ξεκίνησα να ανακαλύπτω διάφορα... και θα τα μοιραστούμε εν καιρώ!
      Σε ευχαριστώ πολύ για όλα! :)

      Διαγραφή
  32. Πολύ όμορφη και η τσάντα και το δώρο!

    Καλή τύχη με τις ανακατατάξεις!

    (ξέρω, πολύ καθυστερημένο σχόλιο..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου αργοπορημένο σχόλιο, ούτε να το συζητάς! Όποτε κι αν έρχεσαι, θα είμαι εδώ!
      Σε ευχαριστώ, Γιώργο, να είσαι καλά! :)

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...