Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Εξόρμηση στο νοτιοδυτικό Πήλιο: από την Άφυσσο... ως το Τρίκερι

Τις προάλλες, σου έταξα βόλτα. 
(Και κρατώ πάντοτε τις υποσχέσεις μου!)

:))

  Θα επισκεφθούμε έναν τόπο όπου το βουνό και η θάλασσα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους και συνδυάζονται αρμονικά. Ποιος είναι αυτός ο τόπος; Μα φυσικά το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων! Σκοπός μας είναι σήμερα να γνωρίσουμε το νοτιοδυτικό Πήλιο και να φτάσουμε ως το τελείωμα της χερσονήσου της Μαγνησίας, στο Τρίκερι.

Τι λες, ξεκινάμε;

  Βγαίνοντας από την πόλη του Βόλου, παίρνουμε τον παραλιακό δρόμο και κατευθυνόμαστε προς την Άφυσσο.


  Η Άφυσσος (συχνά και: Άφησσος) είναι ένα μικρό, όμορφο και γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή. 

Ξέρεις τι σκέφτομαι; Να κινηθούμε ανάποδα σήμερα... και πρώτα να πλατσουρίσουμε! Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας κι έτσι δεν μπορούμε να μείνουμε για πολύ στην Άφυσσο - αλλά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε εδώ την πρώτη μας βουτιά στα γαλάζια νερά! Θα δροσιστούμε και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας με άλλη διάθεση... Συμφωνείς;

 Η Άφυσσος έχει μια μεγάλη, οργανωμένη παραλία, αλλά δε θα σε πάω εκεί (εντάξει, με έμαθες πια!! Εγώ και ο "πολιτισμός" στις παραλίες είμαστε τσακωμένοι...) Θα σε πάω λίιιιγο πιο πριν, σε μια παραλία όπου θα είμαστε εμείς κι εμείς και θα απολαύσουμε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, χωρίς τις ανθρώπινες παρεμβάσεις. 
  
Η παραλία μόλις που διακρίνεται από τον κατάφυτο δρόμο... 
θα τη δεις καλύτερα μόλις φτάσουμε κάτω. 
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κατεβούμε μερικά εύκολα σκαλιά.


Λοιπόν; Πώς σου φαίνεται;
Φεύγω για βουτιά, έλα, τα νερά είναι πεντακάθαρα!


  Αριστερά μας υπάρχει ένας μεγάλος βράχος. Η θάλασσα τον έχει διαβρώσει, και μοιάζει σαν να σχηματίζει μια μικρή σπηλιά. Βλέπω πως έχει και σκιά εκεί, αν θέλεις να καθίσεις δίπλα στο κύμα. 


 Έλα να δεις! Τι περίεργο... Μέσα στο πέτρωμά του υπάρχουν κομμάτια ξύλων, εγκλωβισμένα και λειασμένα από την αλμύρα. Να είναι παλιές ρίζες που εισήλθαν στο πέτρωμα, πριν ο βράχος αποκολληθεί από το βουνό; Πόσο παλιές άραγε να είναι;... Ποιος ξέρει! Να πάντως κάτι που δεν έχω ξαναδεί! Εσύ;  


  Είναι καιρός να προχωρήσουμε. Στο δρόμο μας συναντάμε ένα μικρό ξωκλήσι. Των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, διαβάζω σε μια πινακίδα...


  Ανοίγουμε την ξύλινη πορτούλα. Το εσωτερικό του είναι λιτό, χωρίς πολλές διακοσμήσεις. Κάποιες από τις εικόνες του δείχνουν πολύ παλιές. 


Προχωράμε και φτάνουμε στο Χόρτο. Ένα επίσης όμορφο, μικρό, πηλιορείτικο χωριουδάκι.







  Δε θα μπορούσα να μη σταθώ και να μην παρατηρήσω αυτή την ευφάνταστη ζωγραφιά στο κλειστό περίπτερο... Χαμογελώ. Ορισμένοι από τους τίτλους των ζωγραφισμένων εφημερίδων; "ΤΗΕ HORTIMES", "HORTO NEWS"... Κάτω χαμηλά, υπάρχει μια υπογραφή: το ζωγράφισε ο Τάσος, το 2013. 


  Συνεχίζουμε και φτάνουμε στην κοντινή Μηλίνα, ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα του νότιου Πηλίου. Το όνομά της προέρχεται από τη σλαβική λέξη "μλίν" που σημαίνει νερόμυλος. 


 Τα τελευταία χρόνια η Μηλίνα είναι επίσης αγκυροβόλιο (και ορμητήριο) ιστιοπλοϊκών σκαφών. Δεκάδες ιστιοφόρα ξεκινούν από την περιοχή για τις ακτές του Παγασητικού, τα νησιά των Σποράδων και την Εύβοια.

 Πολλά σκάφη, λοιπόν, περιποιημένα, γυαλισμένα και καλοσυντηρημένα περιμένουν ούριους ανέμους για ν΄ανοίξουν τα πανιά τους σε νέες περιπέτειες...


... και μια ταπεινή βάρκα μόνη της, στην πλαγιά του βουνού, ανάμεσα στα δέντρα και κάτω από τον καυτό ήλιο, παροπλισμένη, αναπολεί τις παλιές της δόξες.


Αφήνουμε πίσω μας τη Μηλίνα. 
Η διαδρομή έχει πολλές και ενδιαφέρουσες εικόνες να μας προσφέρει.








  Φτάσαμε στο μικρό ψαροχώρι Κότες (ή Κόττες, όπως μας ενημερώνει μια πινακίδα στην είσοδό του). Λίγα σπίτια όλα κι όλα, μα απέραντη ομορφιά.
  

  Όσο προχωράμε προς το άκρο της χερσονήσου της Μαγνησίας, το τοπίο αλλάζει. Η βλάστηση είναι πιο χαμηλή και το βουνό αγριεύει - έρχεται σε αντίθεση με τη βαθιά, μπλε θάλασσα, που σήμερα είναι λεία και ήρεμη. Ο δρόμος ερημώνει. Λίγοι έρχονται προς τα εδώ... κι ακόμη λιγότεροι τουρίστες.


  Φτάσαμε στον Αλογοπόρο. Ένα μικρό μέρος με μια παραλία και μια προβλήτα, από όπου φεύγουν θαλάσσια ταξί για το νησί Τρίκερι που βρίσκεται απέναντι. 




  Εκεί κοντά είναι και η Γεροπλίνα, ένας επίσης μικρός ψαράδικος οικισμός με λιγοστά σπίτια, που απλώνονται τριγύρω από έναν μικρούλη όρμο. 


  Προχωρώντας κι άλλο, φτάνουμε στην Αγ. Κυριακή, το λιμάνι της οποίας εξυπηρετεί το χωριό Τρίκερι που βρίσκεται χτισμένο στο ύψωμα ακριβώς από πάνω της. Είναι ένα ήσυχο ψαράδικο χωριό. Τα αυτοκίνητα πηγαίνουν μέχρι ένα σημείο (και γι΄αυτό το λόγο έχει κατασκευαστεί ένα μεγάλο πάρκινγκ ακριβώς έξω από τα όρια του χωριού).  Ανάμεσα στα σπίτια, μικρές ψαροταβέρνες και καφενεία περιμένουν τον επισκέπτη κι ένας ιδιαίτερος χώρος (κατάστημα, άραγε;) τραβάει την προσοχή μας. Στις διάφορες πινακίδες του γράφει "Kid's Library of the Sea" και "Safety first". Είναι κλειστό αυτή την ώρα. Μια ακόμη πινακίδα αναγράφει "Gone diving" κι έχει ένα τηλέφωνο για ώρα ανάγκης... δεν αδικώ τον ιδιοκτήτη: έχει πολλά ψάρια εδώ και ο βυθός είμαι σίγουρη πως παρουσιάζει ενδιαφέρον.




 Φεύγοντας από την Αγ.Κυριακή, σε μια στροφή του δρόμου, το Τρίκερι αχνοφαίνεται πάνω στο λόφο. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και σε ύψος 450 μέτρων.


 Κάπου στις αρχές του 17ου αιώνα, οι κάτοικοι του νησιού Τρίκερι έχοντας κουραστεί από τις συνεχείς επιδρομές των πειρατών, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το νησί και να αναζητήσουν ασφάλεια στα βράχια του αντικρινού βουνού. Έτσι, δημιουργήθηκε το ομώνυμο χωριό.
 Αν και στεριανοί πλέον, οι κάτοικοι δεν ξέχασαν τη θάλασσα. Ασχολήθηκαν με το εμπόριο και με τα καράβια τους έπλεαν στη Μεσόγειο. Πριν από την Επανάσταση του '21 το χωριό Τρίκερι αριθμούσε 400 οικογένειες και μαζί με την Ύδρα, το Γαλαξίδι, τα Ψαρά και τις Σπέτσες θεωρούνταν από τις μεγάλες ναυτικές δυνάμεις της εποχής. (πηγή)
 Το Τρίκερι μέχρι την δεκαετία του 1970 δεν διέθετε πρόσβαση από χερσαίο δρόμο και η επικοινωνία γινόταν αποκλειστικά από την θάλασσα, από την απέναντι ακτή της Μαγνησίας. (πηγή) Τα χρόνια που ακολούθησαν ανοίχθηκε ένας χωματόδρομος, ο οποίος ασφαλτοστρώθηκε πολύ αργότερα. 
 Κατά παράδοση, οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται έως και σήμερα με την σπογγαλιεία (σφουγγαράδες).

  Το Τρίκερι είναι ένα χωριό με καλντερίμια και πολλά αρχοντικά, έτσι το γνωρίζεις πραγματικά μόνο όταν το περπατήσεις...




  Η πλατεία του χωριού είναι αρκετά μεγάλη, και όπως οι περισσότερες πλατείες του Πηλίου, στολίζεται από ψηλά δέντρα. Στη σκιά τους, γραφικά καφενεία και ταβερνάκια μας περιμένουν.

Τι λες, καθόμαστε εδώ να ξαποστάσουμε, πριν το ταξίδι της επιστροφής;

Κερνάω τσιπουράκι...


47 σχόλια:

  1. Απίθανη η διαδρομή, το ταξίδι σου.Μας πήρες μαζί στη βόλτα σου σαν να μασταν πραγματικά εκεί.
    Το τσιπουράκι μου το έβαλα στη βεράντα του σπιτιού μου και το πίνω με την παρέα σου.
    Καλά να περάσεις γλυκιά Έλλη!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε και ευχαριστήθηκες τη διαδρομή!
      Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!
      Φιλάκια πολλά και... στην υγειά σου!!!!

      Διαγραφή
  2. Είσαι η λατρεμένη μας ξεναγός!! Μήπως να αλλάξεις επάγγελμα;;
    Ποτέ δεν είναι αργά!!
    Αγαπώ πολύ το Πήλιο και δεν έχω πάει σε όλα τα χωριά του..
    Η μητέρα μου είναι ερωτευμένη και άνετα θα έμενε εκεί!
    Θα της δείξω αύριο την ανάρτησή σου, σ'ευχαριστούμε Έλλη μου!!

    ღღ ☼☼ ☆☆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσείς είστε η καλύτερη παρέα για εξορμήσεις! Γεμάτοι ενθουσιασμό! Κάθε ξεναγός θα ήταν ευτυχισμένος με τέτοιο γκρουπ!!!
      (Για το επάγγελμα δεν το έχω σκεφτεί, να σου πω την αλήθεια... βρε, λες; Καθόλου δε θα με χαλούσε... χεχε!!)
      Το Πήλιο είναι πολυαγαπημένο μέρος και πανέμορφο. Συνδυάζει ιδανικά τη θάλασσα με το βουνό. Θα χαρώ αύριο να ξεναγήσουμε μαζί και τη μαμά σου εκεί, αφού της αρέσει τόσο!
      Εγώ σ΄ευχαριστώ για την παρέα και σου στέλνω πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφα ......μέχρι Μηλίνα έχω πάει....τώρα γνώρισα και τα υπόλοιπα....να πας κσι στην Κάτω Γατζέα....θα σου αρέσει...είνσι πολύ γραφικά!!!!φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πάει στην Γατζέα, παλιότερα! Είναι επίσης όμορφη.
      Στην πραγματικότητα, οι οικισμοί του Πηλίου που δεν έχω γνωρίσει μετριούνται πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού (Yeees!! I made it!!) και βρίσκονται αποκλειστικά στο νοτιοανατολικό Πήλιο.
      Φιλάκια κι από εμένα, και σε ευχαριστώ που πέρασες!

      Διαγραφή
  4. Ωραία ξενάγηση Έλλη.
    Τι ξενάγηση δηλαδή;
    Κανονικός τουριστικός οδηγός.
    Τι όμορφη που είναι η Ελλαδίτσα μας!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι κανονικός τουριστικός οδηγός, λείπουν οι αναφορές για το τι θα φάτε και το πού θα μείνετε, χαχαχα!!
      (Η ξενάγηση μου βγήκε πάλι εκτεταμένη, πάντως... το αναγνωρίζω!! Με τόσες ομορφιές, όμως, τι να ξεχωρίσεις ν΄αφήσεις απέξω;)
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Τι καταπληκτική βόλτα μας έκανες !!!!!!
    Τι χρώματα και τι ωραία ξενάγηση !!!
    Έχω κι εγώ πάει στο Πήλιο, αλλά ποτέ δεν το βαριέμαι και πάντα υπάρχει κάτι που δεν το έχεις δει .... Να είσαι καλά, το καταευχαριστήθηκα !!!!
    Στην υγειά σου λοιπόν, γιατί πήρα και το τσιπουράκι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην υγειά σου!! Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες την ξενάγηση!
      Για χρόνια επισκεπτόμουν το Πήλιο και νόμιζα πως το είχα δει... Κι όμως! Σιγά-σιγά άρχισα να ανακαλύπτω κρυφές γωνιές, παραλίες που δεν είναι γνωστές και πας μόνο από ένα μικρό μονοπάτι, οικισμούς μικρούς που καλά-καλά δεν τους έχει ο χάρτης!
      Πάντα έχει κάτι να δεις... έχεις δίκιο.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Όμορφο οδοιπορικό!

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη βόλτα!
    Να'σαι καλά Έλλη μου!
    Τα φιλιά μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ να είσαι καλά και να περνάς όμορφα, χαρά μου!
      Πολλά φιλιά! ♥

      Διαγραφή
  8. Κάθισα για καφεδάκι σε ένα από τα καφενεδάκια της πλατείας και σκέφτομαι πόσες ομορφιές υπάρχουν γύρω μας που δεν τις έχουμε δει....
    Απίθανη βόλτα...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές!! Όνειρό μου είναι να ανακαλύψω και να γνωρίσω έστω και λίγες από αυτές...
      Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  9. Τέλεια περιήγηση Έλλη μου! Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. άρχισαν οι τέλειες βόλτες με φοβερές φωτό και πάντα τοσο περιγραφική σαν να είμαι εκεί !! φοβερά λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε... άρχισαν, άρχισαν!! Και θα περιγράψω κι άλλες, στην πορεία...
      Καλά να είμαστε να πηγαίνουμε διαδρομές παρέα!!
      :))

      Διαγραφή
  11. Υπέροχη βόλτα, μα θα στρωθώ εκεί στη μικρή σπηλιά του βράχου να μελετήσω και το παράδοξο των ριζών, ή ό, τι άλλο είναι...ε, θα βουτάω κιόλας πότε πότε!!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχομαι κι εγώ, περίμενε!! Ευκαιρία για λίγη περισσότερη κουβεντούλα... λίγες περισσότερες βουτιές και λίγη ακόμη παρατήρηση του παράδοξου των ριζών!!
      Φιλάκια πολλά, καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  12. Πω πω Έλλη είναι πανέμορφα! Θέλω να πάω και έγω τώρα!!! Σου στένω την αγάπη μου! Καλά να περνάς :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι, είναι... Σου εύχομαι λοιπόν σύντομα να επισκεφθείς όσα σου έδειξα και να γνωρίσεις κι από κοντά την περιοχή!
      Φιλιά πολλά με αγάπη, να περνάς όμορφα, Aby μου! :))

      Διαγραφή
  13. º°。❤❤° ·..
    Belo passeio por essas paisagens marinhas... lindas ilhas dos sonhos de todos nós que vivemos do lado de baixo do Equador.

    BOM FIM DE SEMANA!!!
    Beijinhos do Brasil.
    ❤° ·..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I feel great that I was able to show you, through this blog, some of the beauties of Greece!
      Thank you for being with me on this trip.
      Beijinhos, enjoy your weekend! ♥

      Διαγραφή
  14. Καλως την Ελλη απο τα μέρη μας!!! Την επόμενη φορά να πας στον Πλατανιά ( το χωριουδάκι μου), πριν φτάσεις να σταματήσεις στον Λαυκο και να πιεις καφε στην απιστευτη πλατεία του και φυσικα πηγαινε και στον Κατηγιωργη ( και σε 10") περνας απέναντι στις Κουκουναριές στη Σκιάθο!!! Θα σου αρέσουν είμαι σίγουρη. Που ξέρεις αν ερθεις καλοκαιρι μπορεί να συναντηθούμε!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω! Δεν ήξερα ότι είσαι από αυτά τα μέρη! Σ΄ευχαριστώ για τη διαδρομή που μου προτείνεις - αν το επιχειρήσω, θα σου στείλω πιο πριν μήπως βρίσκεσαι εκεί και μπορέσουμε να τα πούμε!
      Δεν ήξερα επίσης ότι από τον Κατηγιώργη περνάς στη Σκιάθο... τέλεια!! Το έψαξα τώρα και είδα πως περνάς με θαλάσσια ταξί (σε 15 λεπτά) και μάλιστα μπορείς όλο το χρόνο, αν ο καιρός το επιτρέπει.
      Σ΄ευχαριστώ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Τέλεια βόλτα,Έλλη,την ευχαριστηθήκαμε,μιας που δεν έχουμε πάει προς τα κείνα τα μέρη!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έλλη μου,
    υπέροχη η βόλτα σου, γεμάτη από όμορφες εικόνες και λόγια!
    Πάντα μας ταξιδεύεις με τόσο όμορφο και καταπληκτικό τρόπο, σε ευχαριστούμε! :)
    Ο Βόλος και οι γύρω περιοχές έχουν μια ιδιαίτερη μαγεία και ομορφιά.. δεν είναι τυχαίο που λέγεται το Πήλιο βουνό των Κενταύρων! ;)
    Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατόβραδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και για την εμψύχωση!! :))
      Όπως είπαν κι άλλες φίλες πιο πάνω, το Πήλιο ποτέ δεν το βαριέσαι - έχει τόσα να δεις... χειμώνα-καλοκαίρι!
      Πολλά φιλιά σου στέλνω, να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  17. Ποσο ομορφο ταξιδακι πηγαμε !
    Ομορφες εικονες!
    Τελεια !!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πριν λίγες ώρες επιστρέψαμε απ' τις ολιγοήμερες διακοπές μας. Στην Άφυσσο ήμασταν. Η παραλία που αναφέρεις, πρέπει να είναι το Λυκούδι, κι εκεί κάναμε τις περισσότερες μέρες μπάνιο. Τον ίδιο βράχο παρατηρούσα χτες το πρωί και θαύμαζα τα σχέδια που έχει σχηματίσει η αρμύρα πάνω του. Στα ίδια μονοπάτια βαδίσαμε κι αυτό που με εντυπωσίασε επίσης, είναι το Λεφόκαστρο. Ένα απόμερο ψαροχώρι δίπλα στην Άφυσσο, με καταπληκτικά νερά και δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Α ρε Έλλη, βαλτή ήσουν; Ότι προσπαθούσα να προσαρμοστώ στις συνθήκες της Αθήνας και ν' αφήσω πίσω μου τη μαγεία του Πηλίου, με πήγες πάλι πίσω...
    Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναπάω. Όλη η περιοχή, απ' τον Βόλο ως το Τρίκερι κι όλα τα ορεινά χωριά απ' τα Χάνια ως τις Μηλιές και τη Βυζίτσα, είναι μαγευτικές!!!
    Να'σαι καλά Έλλη μου κι ελπίζω να βρεθούμε ξανά εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έεεελα... δεν το πιστεύω ότι βρεθήκαμε στα ίδια μέρη, το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν το ξέραμε για να συναντηθούμε, έστω στα πεταχτά!!
      Δεν ήξερα πώς λέγεται η παραλία, την ανακαλύψαμε τυχαία να σου πω την αλήθεια: σε μια στροφή του δρόμου κοίταξα κάτω προς τη θάλασσα, την είδα ξαφνικά και την ερωτεύτηκα. Σταματήσαμε επιτόπου!! Έψαξα τώρα να βρω το όνομά της και νομίζω πως λέγεται Λαγούδι. Λάτρεψα το τοπίο της, τα νερά της και την ησυχία... την ημέρα που πήγαμε εμείς είχε λιγότερους από 10 λουόμενους!
      Το Λεφόκαστρο το ξέρω από παλιά, αλλά έχω χρόνια τώρα να πάω και δεν ξέρω πόσο έχει αλλάξει. Τότε ήταν σχεδόν ερημικό! Στα υπόψη, λοιπόν, για μια επόμενη επίσκεψη. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε αυτή τη φορά να αφιερώσουμε χρόνο σε πολλά χωριά στη διαδρομή, γιατί το Τρίκερι απέχει αρκετά μακριά και η εξόρμησή μας ήταν μονοήμερη...
      Δε νομίζω πάντως πως υπάρχει άνθρωπος που επισκέφθηκε το Πήλιο και δεν του άφησε μια όμορφη γεύση και την επιθυμία να ξαναπάει... είναι πανέμορφο.
      Να είσαι καλά κι εσύ, καλή επάνοδο στις συνθήκες της πρωτεύουσας και ραντεβού μια επόμενη φορά στο βουνό των Κενταύρων!

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος28/7/14, 8:15 μ.μ.

    Ελλη μετά τα τσιπουράκια να με αφήσετε σε καμιά παραλία και πότε πότε ελάτε να με βλέπετε αν όλα είναι οκ!!!! Η καθίστε εδώ για blog camping!!!
    Λατρεύω τις εξορμήσεις που μας πας όχι μόνο για τον υπέροχο τρόπο που μα τις παρουσιάζεις, τα εκπληκτικής ομορφιάς μέρη που μας δείχνεις αλλά και που είναι σχεδόν άγνωστοι ή λιγότεροι ξακουστοί προορισμοί και έχουμε και την ησυχία μας!!!!
    Υπέροχα μέρη. Εχω πάει Πήλιο αλλά χειμώνα, Τσαγκαράδα!! Τελικά λέει και το καλοκαίρι το Πήλιο με τα θαλασσινά του!!!
    Ευχαριστούμε κοπέλα μου!!
    Φιλάκια πολλά και καλή σου βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε!! Μετά τα τσιπουράκια κανονικά δεν ενδείκνυται το μπάνιο... αλλά θα κάνω όπως ζητάς (και θα μείνω μαζί σου στην παραλία να σε προσέχω!!)
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που απόλαυσες την ξενάγηση.
      Φιλάκια πολλά-πολλά!

      Διαγραφή
  20. Και εμενα να με ασφήσετε εδώ θα κατσουμε μαζι με την Μαριλενα απο πανω για τα τσιπουρακια.... πανεμορφη εκδρομή που πας πήγες Ελλη μου... πει πολλα χρονια έιχαμε παει Πύλιο αλλα μεχρι Τσαγκαραδα.. Μακρυνίτσα......υπαρχουν όμως πολύ ομορφα μερη που δεν τα ξερει κανείς..σε ευχαριστούμε πολύ που μας πηγαίνεις βόλτα....στην πρωτη παραλία ... εκει εβαλα τα μπρατσακια μου και κολύμπησα...με λίγη φαντασία μας ξεναγείς τόσο παραστατικά΄.. που είμαστε εκεί μαζί σου.... να έχεις αυριο μια ομορφη μερα... Ελλη μου φιλακιαααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σας κι εγώ! Τι καλύτερο;
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για όλα τα καλά που μου έγραψες! Αυτά τα όμορφα μέρη που δεν τα ξέρει κανείς κυνηγώ κι εγώ ν΄ανακαλύψω, σιγά-σιγά... κι όταν τελικά τριγυρνάμε σ΄αυτά παρέα, τα απολαμβάνω ακόμη περισσότερο!
      Φιλάκια πολλά, καλά να περνάς, Ρούλα μου!

      Διαγραφή
  21. Πανέμορφη η βόλτα πού μας πήγες Ελλη μου!!Εχω πάει σέ αυτά τά υπέροχα μέρη τού Πηλίου μέ τίς φοβερές παραλίες!!Οι λήψεις σου καταπληκτικές!!
    Καλό μήνα!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Δήμητρα! Καλό μήνα επίσης, να περνάς όμορφα! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  22. 'Ελλη μου, μπορεί το Πήλιο να το έχω οργώσει, γιατί πήγαινα συχνά εκεί στην διάρκεια των σπουδών της κόρης μου, δεν έφτασα όμως ποτέ τόσο χαμηλά στην διαδρομή πρός το Τρίκερι και είχα μείνει με το παράπονο!!!!
    Νά'σαι καλά που με ταξίδεψες μέχρι εκεί περνώντας από τις τόσο όμορφες παραλίες. Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν είχε τύχει να πάω ξανά προς τα εκεί, μολονότι έχω γυρίσει το μεγαλύτερο μέρος του Πηλίου... και σπούδαζα επίσης στο Βόλο!!!
      Και κάποια στιγμή λέω: "γιατί όχι;" και έτσι το αποφασίσαμε!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες και η διαδρομή.
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...