Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Liebster Award Tag (x4), ή αλλιώς... to know us better

  Τέσσερα υπέροχα πλάσματα, η Αριστέα (Η ζωή είναι ωραία), η Mayumi (Πανσέληνες Νύχτες), η Χριστίνα (Neraidodimiourgies) και η Μαρία (Swanoceanμε τίμησαν με το παρακάτω tag. Σας ευχαριστώ πολύ-πολύ, όλες σας και την καθεμία ξεχωριστά!!!


   Οι κανόνες είναι:
1. Να γράψεις 11 πράγματα για τον εαυτό σου
2. Να απαντήσεις στις 11 ερωτήσεις αυτού που σου έκανε tag και να γράψεις 11 ερωτήσεις γι' αυτούς που θα κάνεις εσύ tag
3. Βράβευσε 11 άτομα (κάτω των 200 μελών τα blog τους)
4. Ενημερώνεις τα άτομα που βράβευσες

   Tag εις τετραπλούν, λοιπόν... και, ή που θα βαρεθείτε να διαβάζετε το κατεβατό μου και θα φύγετε τρέχοντας πολύυυ πριν τελειώσει, ή που δε θα έχει απομείνει τίποτα που δε θα ξέρετε πια για μένα... (Να βάλω στοίχημα τι θα κάνετε; Να μη βάλω;)

Α) 11 πράγματα για μένα:

1. Όταν κοιμάμαι, κυριολεκτικά "σβήνω τους διακόπτες" μου. Ο ύπνος μου είναι απίστευτα βαρύς: δεν ακούω τίποτε, δεν σηκώνομαι ποτέ κατά τη διάρκεια της νύχτας, βολεύομαι σε περίεργες θέσεις, κοιμάμαι άτσαλα και με τα μάτια μισάνοιχτα (...από ό,τι μου λένε, εγώ ιδέα δεν έχω, χεχε!!) Μπορώ να κοιμηθώ 12 ή 18 ώρες σερί χωρίς πρόβλημα... αρκεί να το αποφασίσω. Αλλά μόνο τη νύχτα!! Δεν κοιμάμαι ποτέ το μεσημέρι. 

2. Δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος και σηκώνομαι εξαιρετικά δύσκολα το πρωί.

3. Διαβάζω απίστευτα γρήγορα και συνήθως, διαγώνια. Μπορώ να τελειώσω ένα μεγάλο βιβλίο σε λίγες ώρες... οπότε, προτιμώ βιβλία τουλάχιστον 700+ σελίδων, που μου παίρνουν μια-δυο μέρες (αν στρωθώ) ή λίγο περισσότερο (αν φρενάρω κάπως τον εαυτό μου), για να τα διαβάσω. Αυτή μου η ικανότητα μπορεί να είναι ασύμφορη όσον αφορά την αγορά λογοτεχνικών βιβλίων, αλλά αποδείχτηκε εξαιρετικά χρήσιμη στο μεταπτυχιακό μου!!

4. Απεχθάνομαι το ροζ χρώμα. Εντελώς, παντελώς και ολοσχερώς!

5. Προτιμώ να μη μου προσφέρουν ανθοδέσμες. Λυπάμαι να βλέπω κομμένα τα λουλούδια, να φθίνουν σιγά-σιγά μέσα στο βάζο. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς για μένα; Να μου προσφέρει μια γλάστρα με ένα όμορφο φυτό, που θα μπορώ να φυτέψω. Έτσι, κάθε φορά που αυτό θα ανθίζει στον κήπο μου, θα μου θυμίζει και το πρόσωπο που μου το χάρισε. 

6. Έξι χρόνια της ζωής μου τα αφιέρωσα στο χορό (κυρίως κλασικό και λιγότερο μοντέρνο). Τον λάτρευα και ήθελα να συνεχίσω, ειδικά με το μοντέρνο χορό. Τον πέμπτο χρόνο, η σχολή μου αποφάσισε να δώσει μια παράσταση σε ένα θέατρο της πόλης μας (το οποίο δεν υπάρχει πια), όπου θα συμμετείχαν όλα τα τμήματα, το καθένα με τη δική του χορογραφία. Στο τμήμα μου ανατέθηκε ο κλασικός χορός. Πέρασα ένα χρόνο αυστηρής, εξαντλητικής προετοιμασίας, όπου ταυτόχρονα χάιδευα το κοστούμι μου της παράστασης και τις πουέντ μου και ανυπομονούσα.  
   Δυστυχώς, κανείς δεν σκέφτηκε να με προετοιμάσει επαρκώς για το πώς είναι να βγαίνεις και να εκτίθεσαι στη σκηνή, ειδικά όταν δεν το έχεις ξανακάνει (καμία σχέση με τις πρόβες...) Όταν εμφανίστηκα, οι προβολείς με τύφλωσαν - ένιωθα την παρουσία του πλήθους κάτω από τη σκηνή, αλλά δεν μπορούσα να δω τίποτε. Κι αυτό με άγχωσε αρκετά. 
  Χόρεψα. Όταν όλα τελείωσαν, η δασκάλα μου ήρθε στα παρασκήνια, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους και σε εμένα είπε μόνο "Ήσουν χάλια". Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Συνέχισα στη σχολή μετά από αυτό για ένα χρόνο, αλλά μέσα μου δεν το άντεχα πια. Η δασκάλα μου είπε πως δε θα μπορούσα ποτέ να γίνω μπαλαρίνα, κι αυτό όχι γιατί δεν χόρευα καλά, αλλά γιατί ήμουν ήδη πολύ ψηλή στην προεφηβεία μου (σήμερα, είμαι 1.78). Ηττημένη, αποφάσισα να παρατήσω το χορό και το έκανα. Αυτή την απόφασή μου την έχω μετανιώσει πάρα πολλές φορές, πάρα πολύ... όχι όμως επειδή εγκατέλειψα τον κλασικό χορό, αλλά επειδή δεν συνέχισα, όπως ήθελα, με το μοντέρνο.

7. Κάνω πάντα αποταμίευση - όσο μπορώ, όταν μπορώ. Είναι κάτι που έχω διδαχθεί. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μου με έχουν σώσει πολλές φορές στα δύσκολα... αν και τα τελευταία χρόνια βλέπω τις οικονομίες μου να καταλήγουν στην εφορία. Φέτος, ανακάλυψα στο διαδίκτυο μια έξυπνα οργανωμένη μέθοδο αποταμίευσης, και την ξεκίνησα ήδη. Wish me luck!!! (Και πού είσαι, Εφορία; Αυτά δεν θα είναι για τα δόντια σου, θα είναι για μένα!!) 

8. Δεν έχω αδέλφια.

9. Τελευταία, μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ όπερα. 

10. Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη που θα ήθελα να ανακαλύψω και να μάθω, και άλλα τόσα που θα ήθελα να εξελίξω. 

11. Αυτή τη φορά, δυσκολεύτηκα να σκεφτώ ποια 11 πράγματα να σας πω για μένα... μου είναι πιο εύκολο όταν με "διαβάζετε" (και με ψυχολογείτε) μέσα από τις αναρτήσεις μου! Αφού πέρασα ώρες και ώρες σκεπτόμενη, αποφάσισα να σας πω πράγματα για μένα, που δύσκολα θα τα βλέπατε να περιέχονται σε κάποια ανάρτησή μου.   

Β) Οι ερωτήσεις της Αριστέας:

1. Αν επρόκειτο να πεθάνεις σύντομα και μπορούσες να κάνεις μόνο ένα τηλεφώνημα, σε ποιόν θα τηλεφωνούσες. Λοιπόν, πιο δύσκολη ερώτηση δεν μου έχουν κάνει!!! Πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω... τι να διαλέξω. Να ενημερώσω κάποιον, φορτώνοντάς του το βάρος, αλλά κερδίζοντας λίγο χρόνο μαζί του; Ή να μην τον ενημερώσω καθόλου, για να τον προστατεύσω από το βάρος, με κίνδυνο μια ζωή να λυπάται που δεν με αποχαιρέτησε;
2.Φιλία ή δεσμοί αίματος; Και τα δύο με έχουν απογοητεύσει. Και η φιλία ήρθε και παρήλθε... και κάποιοι δεσμοί αίματος κάποτε έγιναν νερό. Αλλά διαλέγω τους δεσμούς αίματος. Οπωσδήποτε.
3.Σε πληγώνει.... που αποφασίζουν άλλοι για την τύχη μου, επάνω στην πλάτη μου. Που δεν μπορώ να είμαι, εξαιτίας τους, εκεί που θέλω να είμαι.
4.Ποια ικανότητα θα ήθελες να έχεις. Να ταξιδεύω στο χρόνο.
5.Θα ήθελες να ξέρεις... τι ακριβώς βρισκόταν μέσα στην αρχαία Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τι κρύβεται μέσα στα μυστικά αρχεία του Βατικανού. 
6.Λέξη κλειδί που σε ξεκλειδώνει... Είναι δύο λέξεις, όχι μία: "Είμαι εδώ".
7.Αν είχες φτερά πες τρεις περιοχές που θα πήγαινες αμέσως. Οπουδήποτε! Σημασία έχει το ταξίδι...
8.Αν δεν ήσουν άνθρωπος θα ήθελες να είσαι... Μαύρος πάνθηρας.
9. Τελευταία επιθυμία λίγο πριν πεθάνεις... Ένα ροκ τραγούδι να ακούγεται... και μετά το μοιραίο, όχι ταφή. Καύση.
10.Ένα καθημερινό έγκλημα... το καπνίζειν.
11.Αγαπημένη ατάκα από ελληνική ταινία; Θα μπουκάρω μέσα!!!!! [...] Μπουρλότο!! (Σαπφώ Νοταρά)

Οι ερωτήσεις της Mayumi:

1.Αν πήγαινες σε έναν ψυχίατρο... από τι νομίζεις θα σου έλεγε πως υποφέρεις; "Γιατρέ μου, είμαι καλά, αλήθεια σας το λέω. Το φάντασμα δίπλα σας, η γιαγιά σας είναι;"
2.Έχεις κάποιο ιδιαίτερο σημάδι/χαρακτηριστικό πάνω στο σώμα σου; Χαμός γίνεται!!! Ουλές-παράσημα, μια ελιά στο γλουτό (για να μη με χάνουν), αχνά σημάδια εκ γενετής στην πλάτη και στο χέρι, την ικανότητα να μουτζώνω με τα δάχτυλα των ποδιών μου (!!!!) και...
... και ένα tattoo στην πλάτη, με τεράστιο νόημα για μένα. Είναι ένα αρχικό ονόματος, μπλεγμένο με πετρόλ κρίνους. Το αρχικό του ονόματος Εκείνου. Δεν τον γνώρισα καλά, τον έχασα στα 4 μου και οι μνήμες είναι αχνές. Όμως, είμαι κομμάτι του, είναι κομμάτι μου... είμαι εκείνος. Το tattoo μου θυμίζει πως είναι δίπλα μου και με προσέχει. 
3.Αν σε έδεναν με σχοινιά με κάποιον για 24 ώρες... με ποιον θα μπορούσες να αντέξεις όλες αυτές τις ώρες; Εντάξει, θα το έκανα το ρημάδι το ψυχικό, να αντέξω τον Brad Pitt. Αλλά πλάτη με πλάτη δε θα τον άντεχα με τίποτα, καλύτερα να μας έδεναν καταπρόσωπο...
4.Ποια είναι η αγαπημένη σου ατάκα από ταινία; "I see dead people" (Sixth Sense, 1999) και το "The Winter is coming" από τη σειρά Game of Thrones.
5.Πιστεύεις στον Θεό; Αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό τον όρο "Θεός". Ας πούμε ότι τείνω προς τον αγνωστικισμό, αλλά δεν με έχει κερδίσει ούτε αυτός 100%. Περισσότερο πιστεύω στη δύναμη του Ανθρώπου και τάσσομαι με την Επιστήμη - όχι με τη Θρησκεία.
6.Αν είχες δολοφονήσει κάποιον..πως θα εξαφάνιζες το πτώμα; Αν σας πω και αναγκαστώ κάποτε να το κάνω, θα έχουν (γραπτά) πειστήρια για να με πιάσουν! Δε λέει!!
7.Πότε έκανες sex για πρώτη φορά; Στα #$& (προσοχή: κρυπτογραφημένο κείμενο. Για το κλειδί του κώδικα, πληροφορίες εντός).
8.Έχεις πει ποτέ "σ'αγαπώ" σε κάποιον... χωρίς να το εννοείς; Όχι, ποτέ. Αν δεν εννοώ κάτι γενικότερα, δε θα το πω μόνο και μόνο για να ακουστεί και να χαϊδέψει αυτιά!! Ειδικά κάτι τέτοιο... 
9.Αν μπορούσες να αναστήσεις από τους νεκρούς μία ιστορική/διάσημη προσωπικότητα...ποια θα ήταν αυτή; Τη Μαρία Μαγδαληνή - θα μου έλυνε πολλές απορίες για τότε.
10.Ποια δουλειά του σπιτιού θεωρείς πραγματικά αγγαρεία και σιχαίνεσαι να κάνεις; Το ξεσκόνισμα.
11.Θα ήθελες να είσαι δωρητής οργάνων μετά τον θάνατο σου; Σ΄αυτή τη χώρα, όλοι είμαστε πλέον, με βάση το νέο νόμο (νομίζω). Είναι δυνατόν να με πειράζει το να σώσω ζωές; Το όλο θέμα είναι δύσκολο για τους οικείους που μένουν πίσω, όχι για αυτόν που έχει φύγει. 

Οι ερωτήσεις της Χριστίνας:

1. Αν κέρδιζες ένα εκατομμύριο Ευρώ στο τζόκερ τι θα έκανες; Αρχικά, θα έβλεπα τα πλακάκια του πατώματος από πολύ κοντά (λιποθυμία στο τσεπάκι). Μετά, θα πήγαινα ένα ταξίδι, θα βοηθούσα οικονομικά την οικογένειά μας και θα έκανα μια καλή επένδυση (ίσως στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα πλέον αυτό δείχνει να είναι καμένο χαρτί).
2. Αν ήσουν ζώο θα ήσουν... γάτα, σίγουρα.
3. Ποιο γνωστό άρωμα σε αντιπροσωπεύει και γιατί; Το "αντιπροσωπεύει" το θεωρώ κάπως απόλυτο. Πάντως, από τότε που βγήκε, φοράω το Pleasures της Estee Lauder.
4. Αν δεν ήσουν Ελληνίδα θα ήθελες να ήσουν... Τζαμαϊκανή. Ευτυχισμένοι άνθρωποι...  :))
5. Ποια είναι η μεγαλύτερη σου αδυναμία (που δεν μπορείς να αντισταθείς); Γλυκά, αλκοόλ, καφές. Όχι απαραίτητα μ΄αυτή τη σειρά!
6. Αν επέλεγες ξανά επάγγελμα τι θα επέλεγες; Δεν θα ήθελα να αλλάξω αυτό που κάνω τώρα, γιατί είναι αυτό που επέλεξα. Ωστόσο, πριν από αυτό, έκανα πολλές και διαφορετικές δουλειές στη ζωή μου (από εύκολες, μέχρι καθαρό χαμαλίκι). Οπότε, έχω γνώση αρκετών τομέων. Αλλά είμαι και ρεαλίστρια: όσο κι αν αγαπάς αυτό που κάνεις, το πρόβλημα είναι πως δεν παύει να είναι δουλειά. Παράγεις έργο και αμείβεσαι γι΄αυτό. Και κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, κάποιος ή κάτι σου μετατρέπει τη δουλειά σε δουλεία.
7. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Οι σεισμοί.
8. Πώς θα αντιδρούσες αν μάθαινες ότι ο σύντροφός σου σε απατά; Θα πληγωνόμουν, αλλά θα προσπαθούσα να ξεκινήσω διάλογο. Κάτι λάθος θα είχα κάνει, κάπου θα του ήμουν λίγη. Δε σηκώνεις τα μάτια σου (ή τα χέρια σου) όταν αισθάνεσαι πλήρης! Αν η κατάσταση δε θα μπορούσε να διορθωθεί με τίποτα, αν εγώ δε θα άντεχα το μετά ή εκείνος δε θα ήθελε να παραμείνει στη σχέση, θα χώριζαν οι δρόμοι μας.
9. Πως θα αντιδρούσες αν μάθαινες ότι μια φίλη σου διάδωσε ένα μυστικό που της είχες εξομολογηθεί; Σίγουρα δεν θα έκλαιγα πάνω από το χυμένο γάλα. Θα φρόντιζα να είμαι πιο προσεκτική στις επιλογές μου και στις κινήσεις μου στο μέλλον. Και αυτό το άτομο δε θα μπορούσα να το εμπιστευτώ ξανά.
10. Τι θα έκανες για να προσεγγίσεις ένα άτομο που σε ελκύει ερωτικά; Αναλόγως τη στιγμή, την κοσμοθεωρία μου σε σχέση με τη στιγμή και το ίδιο το άτομο!
11. Ποιό ήταν το αγαπημένο μάθημα σου στο σχολείο και γιατί; Τα εικαστικά, θέλει και ρώτημα;; 


Οι ερωτήσεις της Μαρίας:

1.Ποιο είναι το αγαπημένο σου ζώο? Η γάτα. Λατρεύω την ανεξάρτητη φύση της. Αν δεν θέλει κάτι η ίδια, δεν πρόκειται να σου κάνει τη χάρη, όσο και να την παρακαλάς!
2. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου τραγουδιστής/στρια ή μουσικό συγκρότημα? Πολλοί είναι… δύσκολο να ξεχωρίσω. Οπότε, ενδεικτικά: Συγκρότημα: Black Sabbath, Led Zeppelin, Madrugada. Τραγουδιστής: Sivert Hoyem, Αφοι Κατσιμίχα, James Hetfield (Metallica).
3. Ποια είναι η χειρότερη ατάκα που σου έχουν πει στο καμάκι? Δε συγκρατώ αρλούμπες, συνήθως!!!
4. Ποιο είναι το αγαπημένο σου αντικείμενο μέσα στο σπίτι? Όσα έχω δημιουργήσει εγώ και οι απίστευτες (και άκρως καλλιτεχνικές) φωτογραφίες του γάμου μας. Ο φωτογράφος μας έκανε κα-τα-πλη-κτι-κή δουλειά...
5. Πως θα περνούσες ένα χειμωνιάτικο Κυριακάτικο βροχερό απόγευμα? Δημιουργώντας ή διαβάζοντας! Και πάντα, παρέα με μουσική!
6. Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή της ημέρας? Από νωρίς το απόγευμα και μετά. Πιο πριν, υπολειτουργώ. Είπαμε, δεν είμαι πρωινός τύπος!
7. Ποια είναι η αγαπημένη σου ανάρτηση? Δύσκολο να ξεχωρίσω, είναι όλες «παιδιά» μου και όλες έχουν κάτι από την ψυχή μου.
8.Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ζωγράφος/καλλιτέχνης? Ο Salvador Dali. Τι νους, Θεέ μου!!
9. Έρχεται κάποιος και σου λέει "δώσε μου τα λεφτά σου ή σε σκοτώνω" (κούφια η ώρα) τι κάνεις? Θα του φάω το λαρύγγι!!!! Αν δεν τα καταφέρω όμως και προλάβει να με σκοτώσει, θα τον στοιχειώσω μετά…
10.Θα προτιμούσες να είσαι ιατροδικαστής ή νεκροθάφτης? Ιατροδικαστής, με χίλια!! Το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον.
11.Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία αυτή την εποχή? Η… με κάθε τρόπο και μέσο δημιουργική απασχόληση!!!

   Ξέρω, κάπου εδώ πάθατε overdose... και παρακαλάτε: "Όχι άλλο! Όχι άλλο!" Ε, λοιπόν, ΔΕΝ έχει άλλο! 
  Και επειδή το βραβείο κυκλοφόρησε κιόλας πολύ (πολλοί από εσάς το έχετε λάβει ήδη και μάλιστα παραπάνω από μία φορά) θα κάνω την ανατροπή: Δε θα το χαρίσω σε 11 ιστολόγια. Θα θέσω μία ερώτηση σε όλους σας και θα χαρώ αν θέλετε, να μου απαντήσετε στο σχόλιό σας!


(Αναρωτιέμαι τι σχόλια θα μου αφήσετε, μετά από όλα αυτά... 
Παραζαλισμένα, μάλλον!!!)


Η ερώτησή μου: Βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο και μπροστά σου είναι τρεις πόρτες. Η μία πόρτα γράφει "Παρελθόν", η άλλη "Παρόν", και η τελευταία "Μέλλον". Αν περάσεις την πόρτα του παρελθόντος, θα σβηστούν όλα όσα έχεις κάνει ή έχεις περάσει και θα έχεις το δικαίωμα να ξεκινήσεις από την αρχή. Αν διαλέξεις το μέλλον, θα μάθεις όλα όσα πρόκειται να γίνουν στη ζωή σου και στη ζωή των κοντινών σου προσώπων, αλλά δε θα μπορείς να ανατρέψεις/αλλάξεις κανένα γεγονός. Αν διαλέξεις το παρόν, διαλέγεις τη στασιμότητα: τίποτα δε θα αλλάξει από όσα ζεις αυτή τη στιγμή και από όσους σε πλαισιώνουν, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Τι διαλέγεις; 

64 σχόλια:

  1. Αν την παλέψατε να φτάσετε ως εδώ...
    ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ!!!!!!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που την πάλεψες και τα έγραψες όλα αυτά, όχι, μπράβο σου!!!!

      Διαγραφή
    2. Τι να κάνω;; Βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα!!!!!!!!! :)

      Διαγραφή
  2. Ο λαός απαιτεί: Κι άλλο! Κι άλλο! Κι άλλο!!
    (Πολύ χαίρομαι που βρίσκω κάποιον που με καταλαβαίνει στο... διαγώνιο -σχεδόν scanαριστό θα έλεγα- διάβασμα!!!)
    Μου άρεσαν οι απαντήσεις σου! Πολύ! Και αυτές οι πινελιές χιούμορ, σου πάνε τόσο μα, τόσο πολύ!!!)
    Στην ερώτησή σου τώρα: Αφού το "μέλλον" δεν θα μπορέσω να το αλλάξω, να το φρενάρω ή να προσαρμόσω στα θέλω μου, δεν το επιλέγω... Το "παρελθόν" θα με ιντρίγκαρε, αλλά και πάλι ποιο το νόημα να σώσω παρελθοντικές καταστάσεις και να φτάσω ξανά στο σήμερα, όπου ότι ζήσω από και 'δω και μπρος, πάλι άγνωστα θα είναι όλα? Οπότε, ούτε το "παρελθόν" θα επιλέξω... Και μένει το "παρόν"... Να μπω σε ένα δωμάτιο που δεν θα δω τίποτα διαφορετικό από το τώρα μου? Γιατί να το κάνω αυτό?
    Αλήθεια, στο χώρο αυτόν με τις τρεις πόρτες, από πού μπήκα??? Βοήθειαααααααα!!! Ανοίξτε μου!!! Is anybody here??? (Ρε, γ@μwτο! Είναι και ο Brad Pitt δεμένος να ερχόταν να βοηθήσει! Αλλά ξέρω ποια με έφερε εδώ!!! Γιατρέ, σε εσάς μιλάω! Είναι εκείνη που είδε το φάντασμα της γιαγιάς σας!!! Heeeeeeelp!!!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, βραβευμένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστεράτο μου αστέρι, η απάντησή σου είναι φοβερή!!
      (τον Brad, όντως, μην τον περιμένεις να σε σώσει - μόλις ξεκίνησε το 24ωρο)
      Σου έχω πει ότι αν με φέρει ποτέ ο δρόμος προς τη Σύρο, θα σε βρω; Κι αυτό δεν είναι απειλή... είναι υπόσχεση!!
      ♥♥
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ ατελείωτα!!

      Διαγραφή
    2. Πρόσεχε τί μου τάζεις εμένα!!!!
      ;-)
      Μακάρι, να σε φέρει εδώ ο δρόμος σου!!! Χαρά μου και τιμή μου!!! (Αλλά να το ξέρω, για να έρθω να σε συναντήσω με ψιλοτάκουνα!!! Σιγά μην ανεχτώ να φαίνομαι τάπα δίπλα σου!!)
      ♥♥♥♥♥
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

      Διαγραφή
    3. Αχαχαχα!! Θεά!!!!!
      :)))
      Και πώς θα κάνουμε τουρνέ με τα ψηλοτάκουνα, μου λες;!
      Μωρέ για χάρη σου, έρχομαι και μπουσουλώντας, μη φοβού!
      (ελπίζω να τα πάω καλά με την αποταμίευση στο μεταξύ και να μαζέψω κανένα φράγκο, διότι αλλιώς... βράσ΄τα...)
      ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

      Διαγραφή
  3. Τώρα όμως θέλω ακόμα περισσότερο να σε γνωρίσω!!
    Οι απαντήσεις σου σούπερ ενδιαφέρουσες και θα διάβαζα άνετα άλλα τόσα για σενα, χωρίς υπερβολές.
    Πολύ κρίμα που σταμάτησες τον χορό, όμως ποτέ δεν είναι αργά σωστά;;
    Μουσικά ταιριάζουμε πάρα πολύ, έχουμε κοινά!
    Από τις ερωτήσεις της Αριστέας, πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις 4,5+6. Και με την 9 ταυτίζομαι απόλυτα.

    Στην ερώτησή σου δεν ξέρω τι να απαντήσω γιατί δεν μπορώ να έχω τρεις μόνο επιλογές.. Αν δεχτείς το παρελθόν ως μαθήματα, θα προχωρήσεις στο παρόν πιο γαλήνιος και ξεκάθαρος έτσι ώστε το μέλλον σου να είναι γεμάτο από όσα πραγματικά επιθυμούσες να ζήσεις!

    Καλό βράδυ Έλλη μου φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να γίνει κάποια στιγμή και να συναντηθούμε! Θα πάρω τρελή χαρά!
      Το θέμα με το χορό όντως ήταν κρίμα, αλλά πιστεύω πως είναι αργά πια. Πέρασαν χρόνια και το σώμα άλλα τα θυμάται, κι άλλα τα ξεχνάει... θα έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή τώρα.
      Χαίρομαι που έχουμε κοινά! Όσον αφορά την απάντησή σου, δεν με εκπλήσσεις, κάτι τέτοιο περίμενα πως θα απαντήσεις εσύ!
      Καλό βράδυ, Κατερίνα μου! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Ύπνος, ανθοδέσμη, άρωμα και ξεσκόνισμα... η απόλυτη ταύτιση. Α, και η καύση υπό τους ήχους αγαπημένου τραγουδιού.
    Απόλαυσα όλες τις απαντήσεις σου "μπαλαρίνα" της τέχνης!
    Συγχαρητήρια για όλα τα βραβεία σου Έλλη μου! Γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπναρού κι εσύ ε; Ζήτω ο ύπνος, χωρίς ξεσκόνισμα, με γλάστρες γύρω μας και Pleasures στα σεντόνια!!!!!!! Αχαχαχα!!
      Το "μπαλαρίνα της τέχνης" το κρατώ, αν και φουλ υπερβολή... αλλά μου άρεσε!
      Κάτι πρέπει να έχω να σκέφτομαι ευχάριστο, όσο θα περιμένω να περάσει το ρημάδι το 24ωρο με τον Brad Pitt...
      Φιλάκια πολλά Μαρία μου και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  5. Έλλη μου,
    δεν ξέρω τι να σχολιάσω πρώτα! Είναι τόσα πολλά αυτά που μαθαίνω για σένα διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση! Χαίρομαι που τα μοιράστηκες όλα αυτά μαζί μας!
    Στενοχωρήθηκα πολύ γι αυτό που έγινε με το χορό, μπορώ να φανταστώ πως θα ένιωσες εσύ. Όπως και να χει, πιστεύω πως η καθηγήτρια σου δεν το χειρίστηκε σωστά.
    Ουαου! Τι ικανότητα αυτή με το διάβασμα! :)
    Όσο για την ερώτησή σου.. για μένα, το σωστότερο και σοφότερο- και πιστεύω μετά από σκέψη εκεί θα κατέληγα- είναι το παρόν. Αν ξεκινούσαν όλα από την αρχή, κάποιους ανθρώπους ίσως τους έχανα στην πορεία, κάποια διδάγματα ίσως μου διέφευγαν.. Άσε που θέλω να πιστεύω πως το τώρα υποδηλώνει την καλύτερή μας εκδοχή! Όσον αφορά το μέλλον, δεν θέλω να το δω.. όπως στα βιβλία δεν μπορώ να διαβάσω το τέλος πριν φθάσω εκεί γιατί ξενερώνω.. απλά δεν έχει νόημα για μένα να ξέρω τι θα γίνει..
    Πολλά γλυκά φιλιά και καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλόμα μου, λες και έγραφα τα απομνημονεύματά μου αισθάνθηκα!!!
      Χαίρομαι που κατόρθωσες να φτάσεις μέχρι το τέλος και να αφήσεις ΚΑΙ σχόλιο ΚΑΙ απάντηση στο ερώτημα!!
      Πολλοί μου έχουν πει αυτό που λες εσύ για την καθηγήτριά μου. Από την άλλη, δε νοείται να προσπαθείς να γίνεις μπαλαρίνα χωρίς να έχεις αποδεχθεί το γεγονός ότι θα υπόκεισαι σε αυστηρότητα και πίεση από το δάσκαλό σου (και όχι μόνο). Ποιος θα σε πειθαρχεί; Ποιος θα σε κατευθύνει άλλος; Ίσως το θέμα να είναι κάπου στη μέση... δεν ξέρω. Και να φανταστείς ότι γενικά δεν το βάζω κάτω! Απορώ γιατί το έβαλα τότε...
      Η απάντησή σου πολύ ενδιαφέρουσα! Σ΄ευχαριστώ! Φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
    2. Χεχε! Απομνημονεύματα, είπες την κατάλληλη λέξη νομίζω! :) Δεν ήταν ακριβώς κατόρθωμα να φτάσω ως το τέλος, είσαι τόσο ενδιαφέρον άτομο που μου κεντρίζεις την προσοχή κάθε φορά!
      Ήθελα να σου πω για την καθηγήτρια σου πως το εννοούσα. Εννοείται πως έπρεπε να είναι αυστηρή μαζί σου, μα όχι κατά αυτόν τον τρόπο! Ξέρεις, μερικές φορές το να σου πει κάποιος πως δεν είσαι καλός σε κάτι σου κόβει τα φτερά.. δυστυχώς τόσο απλά μπορούν να πάνε στράφι μεγάλα όνειρα.. Απλά εύχομαι να είχε έναν πιο ουσιαστικό τρόπο να σου το πει και να σε κάνει να πας ψηλά, γιατί το πιστεύω πως θα έφτανες ψηλά. Όπως καταλαβαίνεις, είμαι αρκετά αυστηρή στο θέμα καθηγητής! Φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. Έεελα... μην τα παραλές!! Συνηθισμένος άνθρωπος είμαι...
      Λοιπόν, χαίρομαι που επέστρεψες και μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να το συζητήσουμε πάλι.
      Κατάλαβα και πριν πώς το εννοούσες... απλά, ας πούμε, έκανα το "δικηγόρο του διαβόλου", δηλαδή προσπάθησα να δικαιολογήσω και την άλλη πλευρά (και όχι για πρώτη φορά, μη νομίζεις!)
      Στην πραγματικότητα, πέρα από την παράσταση, δε μου είπε ότι δεν ήμουν καλή. Μου είπε -κάπως απότομα, το ομολογώ- πως δεν μπορώ να έχω επαγγελματικές φιλοδοξίες και μεγάλες βλέψεις, λόγω ύψους. Αυτό ήταν αλήθεια, δεν υπάρχει μπαλαρίνα ψηλή! Δεν έχει χάρη, και δεν μπορεί να χειριστεί το σώμα της αποτελεσματικά.
      Αυτό θα μπορούσα να το δεχτώ, αν όχι αμέσως, σιγά-σιγά και δε θα με πείραζε να συνεχίσω (για τον εαυτό μου και μόνο, έστω). Αυτό που με πείραξε ίσως πιο πολύ, ήταν που μετά από 6 χρόνια δεν με ρώτησε: "γιατί φεύγεις"; Το πιο απλό. Ή, δεν μου είπε "φύγε, αλλά να ξέρεις, μπορεί να μην μπορείς να πας επαγγελματικά, αλλά μπορείς πάντα να χορεύεις".
      Λίγη εμψύχωση, με λίγα λόγια. Θα μου πεις,"τη χρειαζόσουν;" Όταν είσαι μικρός, ναι. (Και μεγάλος τη χρειάζεσαι, αλλά ίσως λιγότερο, γιατί έχεις περισσότερη αυτογνωσία). Και μετά από το θέατρο, είχα μπει σε μια διαδικασία συνεχή να προσπαθώ ακόμη περισσότερο να την ευχαριστήσω, αλλά έδειχνε σαν να μην το κατάφερνα ποτέ. Αισθανόμουν σαν να μου κρατούσε μανιάτικο το θέμα με το θέατρο!! Και ήδη δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου... Αυτό δεν άντεξα.
      Φιλάκια πολλά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος22/1/14, 11:23 μ.μ.

    Επί τέσσερα βρε θηρίο;;;;; Εσένα κι αν σε ξετινάξανε!!!!! Χαχαχα!!! Απολαυστικότατες οι απαντήσεις σου και συμφωνούμε και σε πολλά!! Στη γάτα, στο ροζ αν και τελευταιά μια ροζίαση την έχω πάθει!!! Συμφωνώ και με το διαγώνιο αλλά έλα που μετά δεν θυμάμαι την τύφλα μου!!!
    Καλά το ότι ο φωτογράφος σας λέγεται Γκουσγκούνης κατάλαβα τι... καλλιτεχνικές φωτογραφίες σας έβγαλε!!! Τον κουμπάρο σας τον λένε Σειρηνάκη μήπως;;;; Χαχαχα!!
    Πολύ έξυπνος αυτός ο τρόπος αποταμίευσης!!! Θα τον ακολουθήσω κι εγώ!!! Ελπίζω δηλαδή!!!
    Τώρα από πια πόρτα να μπω γιατρέ μου!! Συνήθως με το παρελθόν έχω κόλλημα αλλά όχι να διαγραφούν όλα.. Να χάσω τις αναμνήσεις μου.. Ακόμα και τις άθλιες.. Το παρόν απορρίπτεται ασυζητητί!!! Το μέλλον πάλι να ξέρεις και να μην μπορείς να παρέμβεις... Ουφ δύσκολο αλλά μάλλον θα κάνω την ανατροπή και θα διαλέξω το μέλλον... Κι ο Θεός βοηθός..
    Ε, όχι κι ιατροδικαστής εσύ.... Δεν θα το άντεχα με τίποτα αυτό το επάγγελμα!!! Και συμφωνώ κι επαυξάνω για την καύση!!!
    Φιλάκια πολλά Ελλη μου και χαράς το κουράγιο σου τόσο γράψιμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί 4!!! Πω πω... ετοίμαζα την ανάρτηση, πήγαινα να τη δημοσιεύσω και τσουπ!! κι άλλο ένα tag! Τι να πω βρε κορίτσια, με κατσιάσατε! Αχαχαχα!
      (σοβαρά τώρα, πλάκα είχε, το ευχαριστήθηκα)
      Σαν δεν ντρέπεσαι που κρίνεις τους άλλους από το όνομά τους!! Είναι και μπιιιιιπ τα παιδιά και φοβερός στη δουλειά του. Να πας να δεις τις φωτογραφίες στο link, θα καταλάβεις. Και σήμερα πρόσεξα ότι μας έχει κι εμάς μέσα!!!!!!! Αλλά δε σου λέω ποια είναι η φωτό...καλά να πάθεις, αχαχα!!
      Καλή επιτυχία με την αποταμίευση! Άντε, βάλε μπρος να μην παλεύω μόνη μου...
      Με την απάντησή σου στο ερώτημα συμφωνώ! Το μέλλον θα διάλεγα κι εγώ, κι ας με έτσουζε στο πετσί. Τουλάχιστον, θα προχωρούσαν όλα τα υπόλοιπα (καταστάσεις και άνθρωποι)... κι εγώ, κακήν-κακώς, αλλά θα προχωρούσα. Δε μπορώ τη στασιμότητα!!
      Όσο για το ιατροδικαστικό λειτούργημα, μια χαρά είναι! Χειρούργος νομίζεις είναι καλύτερα; Μέχρι να φτάσεις στο σημείο να σώσεις τον άλλον, του έχεις κάνει τα μύρια όσα...και είναι και ζωντανός!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. Άρωμα και ξεσκόνισμα είσαι δικά μου! Παρέα δεν σου κάνω στον ύπνο. Κοιμάμαι ελάχιστα πια και ξυπνώ νωρίς! Χρειάζομαι τα μεσημέρια και στενάζω τα μεσημέρια που δεν μπορώ να έχω ένα 20λεπτο τουλάχιστον!
    Ενδιαφέρουσα κάργα με μυστήριο σε ορισμένα σημεία!

    Όσο για τις πόρτες: Να χάσω το Παρελθόν μου; Με τίποτα!
    Να μάθω το μέλλον :no way!
    Να μείνω στάσιμη; Όχι άλλο!

    Ζωγραφίζω μια δικιά μου πόρτα και μπαίνω! Έχω τα χρώματα, έχω και τα πινέλα!
    Δεν αναγνωρίζω ποτέ ψευτοδιλήμματα! Αρχή Ζεν! αχαχα!

    Φιλί τεράστιο! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις καθημερινές κοιμάμαι κι εγώ 6ωρα... αλλά το Σ/Κ του δίνω και καταλαβαίνει!!!!!! Παιδί πράμα, είμαι στην ανάπτυξη, βλέπεις... :))
      Πάντως, μόνο για παρέα δεν είμαι εγώ στον ύπνο... σιγά-σιγά (αλλά σταθερά) κάνω τα δικά μου και εκτοπίζω τον άλλο στα τάρταρα!! Ξέρεις τι έχει τραβήξει ο καλός μου;
      Το "μυστήριο" πού το είδες; Δεν άφησα και τίποτα κρυφό!! Εδώ μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα... με βάλατε στο μάτι!! Τι ερωτήσεις!!!!

      Και έρχομαι στη δική μου!! Η απάντησή σου, τόσο "Αριστέα" όσο περίμενα!!........ = "σπάω τους κανόνες, διαλέγω εγώ τι θέλω να κάνω στη ζωή μου και πώς... το κάνω όσο καλύτερα μπορώ, και γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα τελεσίγραφα"!!!
      Μου άρεσε!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Το πόσο απόλαυσα τις απαντήσεις σου δεν λέγεται!!
    Άσε που έμαθα κι ένα σωρό πράγματα για σένα!

    Στην ερώτησή σου τώρα, μάλλον θα διάλεγα το παρόν μόνο και μόνο για να μη χάσω όσους είναι δίπλα μου...αυτό δεν θα το άντεχα...

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σ΄ευχαριστώ που απάντησες! Ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Την πάλεψα και έφτασα μέχρι το τέλος!
    Αυτό που έχω να σου πω είναι τα θερμά μου συγχαρητήρια που κατάφερες και απάντησες σε όλες τις ερωτήσεις!
    Εκτός λοιπόν από γλυκιά και πολύ ενδιαφέρουσα γυναίκα........είσαι και θηρίο..... επί 4! χα,χα,χα
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε... δε θα είχα πού να κρυφτώ, άμα δεν απαντούσα!
      Βραβεία από του χρόνου τώρα, ναι; Θα γίνω ψώνιο στο τέλος!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Εγώ δεν την παλεύω (που λένε τα πιτσιρίκια) με τέτοια κόλπα...
    Εσύ παιδάκι μου Ιώβια υπομονή διαθέτεις....
    γράφεις γράφεις και δεν διαμαρτύρεσαι.
    Λοιπόν στην ερώτησή σου εγώ δεν θα διέγραφα ποτέ το παρελθόν γιατί μαζί του θα έχανα και τα τόσα συναισθήματα που έχω νιώσει.
    Ίσως να ήθελα να ανατρέψω το δύσκολο παρόν μου
    και η περιέργειά (αυτή που σκότωσε τη γάτα) θα με οδηγούσε να θέλω να μάθω το μέλλον με ότι αυτό μου επιφυλάσσει καλό ή κακό.
    Επιπλέον θα μάθαινα από τώρα με τι τρόπο θα αφήσω τη ζωή
    που για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο βασανιστικό ερωτηματικό.
    Φιλάκια
    ΥΓ. Η ερώτησή σου τελικά είναι ερωτησάρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "δεν την παλεύω" δεν το λένε μόνο τα πιτσιρίκια!! Και τελοσπάντων, εμάς οι αιώνες μας πήρανε;;;;;;;;;
      Αχ και να ΄ξερες πόσες φορές την έγραψα τη συγκεκριμένη ανάρτηση... έγραφα - νέο βραβείο - πρόσθετα - πάλι νέο βραβείο... κλπ! Στο τέλος λέω "Έλλη, πάτα το έρμο το κουμπί να τη δημοσιεύσεις, γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα"!!!!

      Η ερώτησή μου είναι μελετημένη (τι νόμισες; χαχαχα! Μία είναι, έπρεπε λοιπόν να "καίει"!!) Πολύ ενδιαφέρουσα η απάντησή σου! Σημαίνει πως δε φοβάσαι ούτε τα ρίσκα, ούτε τον πόνο (της γνώσης, εν προκειμένω)... και πως θέλεις να προχωρήσεις μπροστά. Ταιριάζουμε!
      Φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
    2. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται.
      Έτσι κι εγώ έχω πάθει πολλά για να φοβάμαι και όσα θα πάθω στο μέλλον.
      Επειδή όμως είπα μεγάλη κουβέντα και κάτι τέτοια όταν τα ακούει ο Θεός θυμώνει, θέλω να μάθω το μέλλον ακόμη κι αν αυτό είναι απαίσιο. Έτσι κι αλλιώς πως μπορεί κανείς να το εμποδίσει να έρθει.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
    3. Και πάλι συμφωνώ μαζί σου, δίκιο έχεις!!
      Όταν έχεις περάσει δυσκολίες και τις έχεις αντιμετωπίσει, τι να σε φοβίσουν οι πιθανές επόμενες; Ξέρεις πως θα το παλέψεις...

      Ο Θεός δεν ξέρω αν θυμώνει μαζί μας... ή το περιμένει από μας, από τη στιγμή που μας έχει αφήσει την δυνατότητα ελεύθερης βούλησης (free will)...
      Φιλάκια, Φλώρα μου!

      Διαγραφή
  11. Ωραίες οι απαντήσεις σου αγαπημένη μαϊμουδίτσα! Κρίμα που δε συνέχισες το χορό!Τρανή απόδειξη ότι δεν πρέπει ναμας επηρεάζουν οι απόψεις των άλλων!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι αλήθεια που λες, Πινελιά μου! Απλώς, όταν είσαι μικρός, δεν το έχεις καλλιεργήσει ακόμη, δεν έχεις την ωριμότητα... με αποτέλεσμα, όχι μόνο να σε νοιάζουν οι απόψεις των άλλων, αλλά να σε καίνε κιόλας αν είναι αρνητικές.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. καλημερα Ελλη μου!
    τα διαβασα ολα!
    χιχιχι!
    και σε γνωρισα αισθανομαι πολυ καλα!
    εσταζαν ειλικρινια οι απαντησεις σου!
    μου αρεσαν πολυ ολα αλλα και η ερωτηση στο τελος!
    θα την απαντησω και εγω!
    να εισαι καλα αγαπη!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κική μου!
      Χαρά στο κουράγιο σου που άντεξες όλο αυτό το "σεντόνι"!!!!
      Θα περιμένω την απάντησή σου!
      Φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  13. Πήρα γερή δόση Έλλης σήμερα αλλά θα μπορούσα κι άλλο!Τρελάθηκα με την τελευταία σου επιθυμία και μου αρέσει πολύ η στάση σου για τα λουλούδια.Το ερώτημά σου με τις πόρτες είναι πολύ ενδιαφέρον,αλλά δίκοπο μαχαίρι όποια περίπτωση και να διαλέξω!Ορισμένες φορές πρέπει να αφήνεσαι στην ίδια την ζωή να σε οδηγήσει,ίσως αυτή ξέρει καλύτερα ;)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, μην είσαι ευγενική μαζί μου, overdose Έλλης πήρες!! Αλλά τι να έκανα, που με στρίμωξαν όλες μαζί στη γωνία;;
      Για το ερώτημά μου έχεις δίκιο! Δεν είναι καμία πόρτα εύκολη! Αλλά τι είναι, σ΄αυτή τη ζωή;
      Πάντως, βρίσκω ενδιαφέρουσα και τη δική σου τοποθέτηση και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω: η ζωή όντως έχει τους τρόπους της να μας οδηγεί...
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ΠΟΣΟ ΠΙΑ;;; (και μη το μελετάς και πολύ και αποκτήσω και 5ο tag!!!)
    Λοιπόν, αυτό το 24ωρο με τον Pitt, πολύ δύσκολο βρε παιδί μου. Κάνω υπερπροσπάθεια να αντέξω... :))
    Η δασκάλα μου την αλήθεια μου είπε, εμένα μάλλον δε μου άρεσε που την άκουσα... (από τότε ξεχώριζα λόγω ύψους - σε όλες τις σχολικές φωτογραφίες, το κεφάλι μου προβάλλει πάνω από τα άλλα, σαν κεραία!! Τι πλαστικότητα να έχει ένα τόσο ψηλό σώμα;).
    Όσο για το ροζ, δεν το χωνεύω, ok. Αλλά όταν έρχομαι στο μπλογκ σου, τρέχω για να βρω εσένα, ομορφιά μου!! ♥ Ποσώς με ενδιαφέρει λοιπόν το χρώμα, αν είναι ροζ ή κανελί με βούλες!!!! Το χρώμα θα κοιτάμε τώρα; Εδώ έχουμε ολόκληρη Mayumi!!! Και το μπλογκ σου δε μου προκαλεί καθόλου δυστυχία. Το αντίθετο!
    Σ΄ευχαριστώ ΤΟΣΟ πολύ για τη λίστα!!!! ♥♥♥
    Σου στέλνω κι εγώ την αγάπη μου και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντάξει, ήρθα να αφήσω κι εγώ το...παραζαλισμένο μου σχόλιο! Η αλήθεια είναι ότι τώρα πια τα περισσότερα τα ξέχασα (έχω και μια ηλικία! χαχα!) αλλά θυμάμαι να σου πω πως, σαν σήμερα πέθανε ο αγαπημένος σου ζωγράφος Νταλί. Άχρηστη πληροφορία ε; Εγώ πάντως τη λέω σύμπτωση! Εκείνο που μου έμεινε είναι το χιούμορ σου, αλλά αυτό το είχα εντοπίσει κι από πριν! Πολλά φιλάκια Ελλάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά βρε... αιωνόβια εσύ!!!!!! Η ηλικία φταίει ή το κατεβατό χιλιομέτρων που έγραψα; Τι να μη ζαλιστείς!!!!
      Τώρα που το σκέφτομαι, με συμφέρει που τα ξέχασες τα περισσότερα: έτσι θα μπορώ να τα ξαναχρησιμοποιήσω σε επόμενο βραβείο και θα είναι σαν να τα βλέπεις για πρώτη φορά!! Καλό!!!!
      Δεν ήξερα ότι σαν σήμερα πέθανε ο Νταλί, οπότε ναι, είναι σύμπτωση! (Και καθόλου άχρηστη πληροφορία).
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα! ♥

      Διαγραφή
  16. Έλλη, να υποθέσω ότι μετά από το γράψιμο όλου αυτού του κειμένου, πήγες για δαχτυλομασάζ και κομπρέσες στα μάτια!!!!! Διαβάζοντάς το νόμιζα ότι είμαστε κάπου για το καφεδάκι μας και μου μιλάς για τον εαυτό σου. Χάρηκα που έμαθα τόσα πράγματα για σένα αλλά και που εκμυστηρεύτηκες τις σκέψεις σου. Μέσα στην μπλοκογειτονιά όλες οι αναρτήσεις μας αφορούν τις κατασκευές μας και όταν δίνεται η ευκαιρία για απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, νομίζω ότι γνωριζόμαστε καλύτερα και δενόμαστε περισσότερο. Φεύγοντας από το σπιτάκι σου θα απαντήσω και στο ερώτημα που έθεσες. Εγώ θα διάλεγα το παρόν και θα άφηνα τα πράγματα να κυλήσουν όπως είναι χωρίς καμμία αλλαγή. Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, όχι, δεν πήγα για μασάζ!! Μετά το γράψιμο του κειμένου, είδα X-Files...
      Έχεις δίκιο σε όσα λες, Δάφνη μου! Συνήθως δείχνουμε τι ετοιμάσαμε, σπάνια μιλάμε για μας. Αν και πιστεύω πως μέσα από τις αναρτήσεις μας, περνάμε διάφορα για μας, είτε το καταλαβαίνουμε, είτε όχι.
      Χαίρομαι που ένιωσες σαν να καθόμαστε μαζί για καφέ και τα λέγαμε!
      Σ΄ευχαριστώ που απάντησες στην ερώτησή μου! Πολλά φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  17. Και υπάρχει και το πενταπλό βραβείο , γράψε σβέσε δυο μέρες τώρα και τσουπ και άλλο .Σε καταλαβαίνω απόλυτα , έμεινα στην αποταμίευση που είναι και δικό μου χαρακτηριστικό και πράγματι το έχουν μάθει και οι κόρες μου . Επίσης κρίμα που άφησες τον χορό και εσύ αλλά και εγώ επίσης .
    Καλή ξεκούραση Ελλη μου
    φιλάκια πολλά ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πενταπλό;;;;!!! Άουτς... Αν και από ό,τι είδα, μια χαρά τα κατάφερες! Εμένα με έπιασε η πολυλογία... (ευσταθεί αλήθεια ο όρος για γραπτό κείμενο; Μπα, ε;)
      Αυτό με την αποταμίευση δοκίμασέ το! Είναι πολύ έξυπνο.
      Φιλάκια πολλά, Νικόλ μου!

      Διαγραφή
  18. Να τα χαίρεσαι Ελλάκι τα σούπερ 4 βραβειάκια!!χαρά στο κουράγιο σου βρε παιδί!!όντως απομνημονεύματα μου κάνει!!εντάξει,σίγουρα σε γνωρίσαμε καλύτερα γέλασα με πολλές απο τις απαντήσεις αλλά και ταυτίστηκα κιόλας με ορισμένα απο τα χούγια σου να το πω έτσι!!το ροζ που σιχαίνεσαι παράδειγμα το σιχαίνομαι κι εγώ χωρίς να μπορώ να σου εξηγήσω γιατί!συγχαρητήρια έχω να σου δώσω εδώ που τα έβγαλες πέρα μιά χαρά!!τέρας υπομονής βρε ματάκια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!φιλάκια πολλά και την αγάπη μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Καίτη μου! Ειδικά οι ερωτήσεις της Αριστέας με τους θανάτους ήταν σαν να άφηνα διαθήκη, χαχαχα!! Τα είπα όλα μαζεμένα, του χρόνου πάλι τώρα... :)))
      Το ροζ κι εγώ δεν μπορώ απόλυτα να αιτιολογήσω γιατί δεν το συμπαθώ, αλλά τείνω να καταλήξω στο ότι με ενοχλούν τα στερεότυπα που το συνοδεύουν (τα κοριτσάκια ροζ, τα αγοράκια γαλάζιο...) Και στη δουλειά, ξέρεις, είμαι καταδικασμένη να βλέπω ατελείωτες ποσότητες ροζ!!!! Άτιμη κοινωνία... αχαχαχα!!
      Ανταποδίδω την αγάπη και σου στέλνω πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  19. χαίρομαι που έμαθα για σενα...και μενα μου το δωσαν 5 ατομα..ωχ παναγία μου....ενα κατεβατο ολοκληρο θα είναι η αναρτηση...11 για το καθένα...απο δω μέχρι την ελλάδα θα φτάσει η ανάρτηση :) τι εννοείς διαβάζεις διαγωνία; Ούτε γω έχω αδέλφια/αδελφές (νούμερο 8 σου)
    ξεχώρισα : 4.Ποια ικανότητα θα ήθελες να έχεις. Να ταξιδεύω στο χρόνο. 8.Αν δεν ήσουν άνθρωπος θα ήθελες να είσαι... Μαύρος πάνθηρας. – ωχ παναγία μου , γιατί;
    Χαχα στο 11 συμωνούμε , αλλά εγω στο εδώ μέσα γίνονται σόδομα κ γόμορα
    Έξυπνη η απάντηση σου στο 6 (μαγιουμι)
    Τι γλυκό και τρυφερό - 7. Ποια είναι η αγαπημένη σου ανάρτηση? Δύσκολο να ξεχωρίσω, είναι όλες «παιδιά» μου και όλες έχουν κάτι από την ψυχή μου.
    Χαχα γέλασα με αυτό (Αναρωτιέμαι τι σχόλια θα μου αφήσετε, μετά από όλα αυτά...
    Παραζαλισμένα, μάλλον!!!)
    Ωραία και ενδιαφέρουσα η ερώτηση σου
    διαβασα και το πρώτο σχόλιο το δικό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου, κουράγιο για την ανάρτηση!!!! ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!!!!!! :))

      Όταν λέω διαγώνια, εννοώ ότι το μάτι μου δεν ακολουθεί το κείμενο από αριστερά προς τα δεξιά και σειρά-σειρά από πάνω προς τα κάτω, αλλά το "σκανάρει" με διαγώνια φορά (αρχή πάνω αριστερά, προς τα κάτω δεξιά στο τέλος). Στην ουσία, επικεντρώνομαι σε μερικές λέξεις κάθε πρότασης, και αφήνω την περιφερειακή μου όραση να κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Έτσι, διαβάζω γρήγορα!

      Όσο για το μαύρο πάνθηρα...μα, είναι υπέροχο ζώο!!! Και αιλουροειδές... άρα, γάτα!!

      Φιλούθκια πολλά και σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιό σου!

      Διαγραφή
  20. Γλυκιά μου Έλλη, είσαι απίθανη και με απίστευτη υπομονή! Μου αρέσει που έμαθα περισσότερα για σένα κι έχουμε πολλά κοινά!
    Το διάβασμα, τα ταξίδια, το άρωμα την αδυναμία στα γλυκά, που σου αρέσει ο ύπνος, η μουσική κ.λ.π.
    Κρίμα που σταμάτησες τον χορό εξ' αιτίας μιας ανάγωγης δασκάλας!
    Ποτέ δεν είναι αργά να συνεχίσεις και τώρα ακόμα, για σένα, μόνο για σένα!
    Αυτά τα βραβεία βοηθάνε στο να αποκαλύπτουν πτυχές του εαυτού μας που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μάθουμε!
    Δεν ήξερα ότι είσαι μοναχοπαίδι, σαν την κόρη μου!
    Μου άρεσε και η μέθοδος αποταμίευσης, μη σου πω να την αρχίσω κι εγώ, λίγα λίγα στο τέλος γίνονται πολλά! Μη σε κουράζω άλλο όμως κι απαντώ αμέσως στο ερώτημα σου: Θ' άφηνα τα πράγματα να κυλήσουν ως έχουν, διότι γενικά με τρομάζει η μαντική γνώση του μέλλοντος κι απ' το παρελθόν δεν έχω να σβήσω και πολλά.
    Στο παρόν αν μπορούσα να διαφοροποιήσω κάτι, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται εφικτό! Να είσαι καλά κοπέλα μου και καλή ξεκούραση!
    Σ' ευχαριστώ κι από δω για την αποδοχή και συμμετοχή στο ίδιο βραβείο που σου πρόσφερα! Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, κι εγώ χαίρομαι που έχουμε κοινά!
      Αυτό με το χορό που λες το έχω σκεφτεί πολλές φορές, αλλά δεν πρόκειται για συνέχεια, πρόκειται για ξεκίνημα από την αρχή. Θα μου άρεσε, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσα πια... και σωματικά, και λόγω χρόνου. Δεν είμαι όπως ήμουν, μεγάλωσα... με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό!
      Αν δοκιμάσεις την μέθοδο αποταμίευσης, σου εύχομαι καλή επιτυχία!
      Σ΄ευχαριστώ που με σκέφτηκες και μου χάρισες το βραβείο, είναι τιμή για μένα! Και σε ευχαριστώ που απάντησες και στην ερώτησή μου! Να είσαι καλά, στέλνω αγκαλιά και φιλί!

      Διαγραφή
    2. Και για να είμαι σωστή και δίκαιη, βάζω εδώ τις ερωτήσεις που μου έθεσες και τις απαντήσεις που έδωσα όταν ήρθα στο δικό σου ιστολόγιο!

      1. Τι θα άλλαζες στον τόπο σου;
      Τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί του.
      2. Τι θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον;
      Να συνεχίσω να έχω μικρές, καθημερινές χαρές.
      3. Ποια είναι η γνώμη σου για τον εθελοντισμό;
      Συμφωνώ!
      4. Είσαι εχέμυθη, κρατάς μυστικό ;
      Ναι, είμαι. Από τη στιγμή που κάποιος θα με εμπιστευτεί και θα μοιραστεί μαζί μου το μυστικό του, μπορεί να είναι σίγουρος πως δεν θα το προδώσω ποτέ.
      5. Ποιος ταξιδιωτικός προορισμός σου έμεινε αξέχαστος;
      Η Ρώμη.
      6. Προτιμάς ν’ ακούς Ραδιόφωνο ή να βλέπεις T.V.;
      Ραδιόφωνο, τηλεόραση δε βλέπω εδώ και χρόνια.
      7. Τι φοβάσαι περισσότερο;
      Τους σεισμούς.
      8. Ποια συμπεριφορά σ’ εξοργίζει;
      Η αδικαιολόγητη.
      9. Ποια αδυναμία σου τη θεωρείς απαράδεκτη;
      Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και σπάνια μου επιτρέπω να δείχνω αδυναμία (κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο).
      10. Ποιό είναι το χόμπι σου;
      Η δημιουργία σε όλες τις μορφές της.
      11. Γλυκό ή φαγητό;
      Και τα δύο, δυστυχώς...

      Και πάλι σε ευχαριστώ!! ♥

      Διαγραφή
  21. Τι ωραία που μαθαίνουμε για εσένα!Εντυπωσιάστηκα με το διαγώνιο διάβασμα,όντως θα βοηθούσε πολύ σε εξεταστικές :) Τώρα αυτό με τις πόρτες με προβλημάτισε γιατί ούτε θέλω να ξέρω το μέλλον ούτε να χάσω ό,τι έχω ζήσει,δεν ξέρω βρε Έλλη με προβλημάτισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχεε... αν βοηθούσε, λέει!!! Σε τέτοιες περιπτώσειςήταν πολύ χρήσιμο, αλλά όσον αφορά το λογοτεχνικό διάβασμα, είναι παντελώς ασύμφορο. Αγοράζω βιβλία και τα καταβροχθίζω μέσα σε λίγες ώρες... Η χαρά του βιβλιοπώλη, χαχα!!

      Όσον αφορά την ερώτησή μου, δεν ήταν εύκολη, το ξέρω! Αλλά την έθεσα γιατί μέσα από την απάντησή σας, μπορώ να σας "ψυχολογήσω" σαν να σας είχα κάνει 11 ερωτήσεις... Είμαι πονηρή, αχαχα!!

      Διαγραφή
  22. Όμορφες οι απαντήσεις σου.
    Σχετικά με την ερωτηση σου θα προτιμούσα το παρόν.
    Φιλακια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Μαρία Έλενα! Και που μου απάντησες! Φιλάκια.

      Διαγραφή
  23. Καλημερα ...εισαι μια ομορφη ψηλη λοιπον-μετα απο αυτο πληγωωθηκα και δεν προκειται αν αποκαλυψω το υψος μου και χα χα χα...... αν συναντηθουμε καποτε θα φορεσω τακουνια που εχω χρονια να το κανω- τωρα ειναι καιρος για σεν ανα κενεις μοντερνο χορο , ποτε δεν ειναι αργα φιλεναδα , ααα και συγχαρητηρια για τ\ο ποιημα σου στο Συμποσιο , γραφεις πολυ ομορφα, και συγχαρητηρια και για το βραβειο , φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!! Χαχαχα!! Μ΄ έκανες και γέλασα!
      Καλά το ψηλή, εντάξει, το πρόδωσα... την ομορφιά από πού τη συμπέρανες;; ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ; Αχαχα!
      Βρε κορίτσια, δε χρειάζεται να βάλετε τακούνια... στην τελική, θα καμπουριάσω!!!! Ας βρεθούμε με το καλό και θα τη βρω εγώ τη λύση... :))

      Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Μαίρη μου! Πέρασες από της Αριστέας, ε; Από κει έρχομαι, τώρα κατάφερα να πάω να δω τι έγινε και είμαι περιχαρής!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  24. το μέλλον θα διαλέξω!!! γιατί επειδή ακριβώς θα ξέρω τι θα γίνει θα θέλω συνεχώς να κάνω την ανατροπή!!! θα ήταν πρόκληση αρκετά δισκεδαστική για μένα!!! μου άρεσε όσα έμαθα για σένα! κι εγώ ήθελα να γίνω μπαλαρίνα.. εμένα όμως δε με έγραψαν ποτέ οι γονείς μου για τον αντίθετο λόγο, μη και δεν ψηλώσω!!!! έτσι είχαν διαβάσει λέει σε ένα άρθρο στην εφημερίδα που μου είχαν δείξει... χαζομαρούλες!! :) δεν πειράζει, τρελαίνομαι για να βλέπω μπαλέτο και πατινάζ στην τηλεόραση. πιστεύω κι εσύ το ίδιο! η όπερα και μένα με ενθουσιάζει για ανεξήγητο λόγο! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως το σώμα των κοριτσιών που κάνουν εντατικό αθλητισμό δεν αναπτύσσεται και τόσο (κυρίως όσον αφορά τα θηλυκά τους χαρακτηριστικά), αλλά δε νομίζω να ισχύει αυτό και για το ύψος. Σ΄εμένα, τουλάχιστον, δεν έπιασε!!
      Έχεις δίκιο, μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ μπαλέτο και καλλιτεχνικό πατινάζ. Με μαγεύουν!
      Πολύ ενδιαφέρουσα η απάντηση που έδωσες στην ερώτησή μου, σ΄ευχαριστώ! Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Έλληηηη ζήλεψααα!! Θέλω κι εγώ ανάλυση στην απάντηση του μέλλοντος!!!

      Διαγραφή
    3. :))))
      Το ζήτησες, θα το΄χεις!!!

      Δε φοβάσαι να ρισκάρεις (διαλέγεις το μέλλον) και έχεις αντοχές και δύναμη (δεν σε ανησυχεί να μάθεις τα μελλούμενα, θα το αντέξεις). Θέλεις να πας μπροστά, δεν σου αρέσει η στασιμότητα, θέλεις να εξελιχθείς. Επίσης, ενώ έχεις επίγνωση των πιθανών δυσκολιών του πορεύεσθαι (με βάση όσα σου είπα), δεν σηκώνεις τα χέρια ψηλά στη δύσκολη κατάσταση... αντίθετα, την αντιμετωπίζεις, βρίσκοντας τρόπο να τη στρέψεις προς το καλύτερο και μαθαίνοντας κάτι από αυτή (επιζητάς να κάνεις την ανατροπή, άρα πιστεύεις στις εναλλακτικές - και στις προκλήσεις!!)
      Αυτά κατάλαβα από την απάντησή σου!! Μένει τώρα να μου πεις, αν έχω πέσει μέσα...
      :)))

      Διαγραφή
    4. Έλλη ναιιιιι!!! πάντα ρίσκαρα και ρισκάρω στη ζωή μου, δε μου αρέσει καθόλου η στασιμότητα! όντως αντέχω, εξού και το τατού μου κινέζικος δράκος που δυλώνει δύναμη, ισχύ. τις προκλήσεις τις κυνηγάω και ας μη βγαίνουν πάντα σε καλό! σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!! :)

      Διαγραφή
    5. *δηλώνει!! απαπά, τώρα το είδα!! ο δαίμονας του πληκτρολογίου!!! :)

      Διαγραφή
  25. Μπραβο βρε Ελλη χαρα στο κουραγιο σου που απαντησες σε τοσες ερωτησεις!!!! Υπεροχες ολες οι απαντησεις σου!!! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε... μη νομίζεις, μπορεί να ήταν πολλές, αλλά το διασκέδασα!
      Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  26. http://ekfrastite.blogspot.gr/2014/01/by_28.html
    η απαντηση μου!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από σένα έρχομαι! Σ΄ευχαριστώ που αφιέρωσες το ποστ σου στην ερώτησή μου! Ενδιαφέρουσα η απάντησή σου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...