Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το όνομά μου είναι Νιόβη

  "Δε θα σας πω την ιστορία όλης της ζωής μου, γιατί είναι βαρετή. Θα σας πω την ιστορία μου, από τη στιγμή που βρέθηκα πεταμένη μαζί με μια φίλη μου στα σκουπίδια... και μας ανακάλυψε εκείνη. Ξέρετε ποια εννοώ, ε; Αυτή που γράφει εδώ, σ΄αυτό το ιστολόγιο.

   Ήταν πριν ένα χρόνο και κάτι, στις γιορτές των Χριστουγέννων του 2012. Εγώ και η φίλη μου, δυο μπούστα βιτρίνας, ήμαστε ξεχασμένες έξω στο κρύο, δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών. Δεν ήμαστε άσχημες, ούτε χαλασμένες (πολύ). Δεν ξέρω γιατί μας πετάξανε οι άνθρωποι. Πάνω που είχα απελπιστεί και πίστευα πως η ζωή μου θα τελείωνε σε έναν μεγάλο σκουπιδότοπο, είδα ένα πράσινο κουτί με ρόδες να περνάει ("αυτοκίνητο" δεν το λέτε;). Πολλά είχαν περάσει εκείνη την ημέρα από μπροστά μας, αλλά αυτό φρέναρε απότομα, σταμάτησε και κατέβηκε εκείνη μ΄ένα χαμόγελο μέχρι τ΄αυτιά. Μας περιμάζεψε και μας πήγε σε ένα ζεστό χώρο, που δεν ήταν μαγαζί. Ήταν το σπίτι της. Και θα γινόταν το δικό μας σπίτι. 

   Μας έπλυνε και μας περιποιήθηκε... και άρχισα να τη συμπαθώ. Δεν ήξερα γιατί με έσωσε, αλλά σίγουρα δεν ήταν για κακό! Η φίλη μου μπήκε αμέσως στην κρεβατοκάμαρά της και μετατράπηκε σε πρόχειρο φωτιστικό. Εγώ;

   Εγώ την ακολούθησα σε ένα άλλο σπίτι. Για ένα χρόνο, τη βοήθησα σε πολλά: πάνω μου τοποθετούσε όλα αυτά που έφτιαχνε, τα κοσμήματα, τα φουλάρια της. Έγινα μια "σπιτική" κούκλα βιτρίνας! Με φωτογράφιζε να παρουσιάζω τις δημιουργίες της, κι ήμουν περήφανη που τη βοηθούσα σε κάτι κι εγώ.

   Κάποιες φορές, μονολογούσε. Ήθελε να με περιποιηθεί καλύτερα, έλεγε, να με ντύσει για να μη φαίνονται τόσο οι πληγές μου. Μα δεν το αποφάσιζε... και έτσι συνέχιζα να δείχνω τις δημιουργίες της ντυμένη με τη μαύρη, ολόσωμη, γρατσουνισμένη δερματίνη μου.

  Ένα απόγευμα, γύρισε στο σπίτι κι άρχισε να σκαλίζει τα κουτιά και τα μπουκάλια της. Την κοίταξα απορημένη - τι θα έκανε πάλι; Και πριν το καλοκαταλάβω, με πήρε από τη θέση μου κι άρχισε να απλώνει παντού πάνω μου εφημερίδες, βουτηγμένες σε ένα άσπρο υγρό που κολλούσε. 

  Εγώ να γαργαλιέμαι... κι εκείνη να κάνει σαν τρελή!! Επί μία εβδομάδα, χρώματα, μπογιές, πινέλα, εφημερίδες, αλουμινόχαρτα... και τι δεν έβαλε επάνω μου. Να σκάω από περιέργεια, να θέλω να με δω... και να μην μπορώ!! Το μόνο που κατάλαβα είναι πως, από κει που το σώμα μου έδειχνε σαν να φορούσα παντελόνι, βρέθηκα να φοράω φούστα. Και ότι μου άλλαξε το χρώμα... δεν ήμουν μαύρη πια.

  Όταν τελείωσε -επιτέλους- με πήρε έξω από το σπίτι, με ψέκασε με βερνίκι (έτσι νομίζω το είπε) και με φωτογράφισε... και τότε κατάφερα να με δω. Μου άρεσα τόσο!! Ήθελα να την πάρω αγκαλιά, αλλά δεν είχα χέρια... 

- Γεια σου, Νιόβη! μου είπε. 

  Κι έτσι, απέκτησα όνομα και νέα ταυτότητα. Νομίζω ότι το όνομα το σκέφτηκε η μαμά της, οπότε απέκτησα και νονά!

  Τελικά, στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων, με πήρε μαζί της. Θα πηγαίναμε στο πρώτο σπίτι που θυμόμουν, εκεί όπου είχε παραμείνει η φίλη μου.... και εκεί όπου ζει εκείνος, το άλλο μισό εκείνης. 

  Ήθελε να με βάλει συνοδηγό στο πράσινο αυτοκίνητο, αλλά της έδωσα να καταλάβει 1ον) πως θα γελούσε ο κόσμος μαζί μας και 2ον) πως θα κινδύνευα να χαλάσω, ειδικά αν με στερέωνε με τη ζώνη.  

  Όταν φτάσαμε και με είδε ο άντρας της, μου είπε "Καλώς τη Δέσποινα Βανδή". (Ποια είναι αυτή;!) Εκείνη του θύμωσε λιγάκι και του είπε πως με λένε ΝΙΟΒΗ και δεν με έκανε για τα μπουζούκια, αντίθετα εγώ έχω στοιχεία του μέλλοντος και της ποιότητας, είμαι μια femme fatale που έχω και κάτι από burlesque*. Επειδή την ξέρω, ξέρω πολύ καλά ότι δεν ακούει τέτοια τραγούδια (ακούει ροκ και αυτά μ΄αρέσουν κι εμένα, τυχαία νομίζετε φορούσα μαύρη δερματίνη;) και ξέρω και από τι επηρεάστηκε και έφτιαξε τα ρούχα μου. Να, δείτε τι κοιτούσε πριν με φτιάξει:

Πάνω αριστερά: Η Charlize Theron στην ταινία Aeon Flux, 2005** (πηγή)  
Πάνω δεξιά: Η Ουκρανή Masha Tyelna, σε φωτογραφία μόδας (πηγή)
Κάτω αριστερά: H Jane Fonda στην ταινία Βarbarella, 1968*** (πηγή)
Κάτω δεξιά: Η Dita Von Teese (πηγή)
   
  Τέλος πάντων, επειδή του θυμώσαμε και οι δύο, πείστηκε τελικά να μην μας ξαναπεί τέτοιες κουβέντες (ελπίζω). Ειδικά εγώ, που θα μείνω μαζί του για να του κάνω παρέα, δε θέλω να ξανακούσω κάτι τέτοιο - θέλω να τα πάμε καλά.

 Το όνομά μου είναι Νιόβη... και ΔΕΝ τραγουδάω!! (σκυλάδικα, τουλάχιστον)... Μου πήρε μια βδομάδα για να ξαναγεννηθώ... και τώρα είναι καιρός να σας δείξω τον νέο εαυτό μου:



"Νιόβη"
(Διακοσμημένο μπούστο βιτρίνας)
Χάρτωμα, τεχνική αλουμινόχαρτου, decoupage χαρτοπετσέτας (λιβελλούλα)
Ασημί & πετρόλ μεταλλική τέμπερα, μαύρο ακρυλικό χρώμα, 
pearl pen, glitter σε μπλε ηλεκτρίκ και πετρόλ, βερνίκι νεφτιού


   Βρίσκομαι πλέον στην κρεβατοκάμαρά της, και κάνω παρέα σ΄εκείνον... και για να μη λυπάμαι που την άφησα μόνη της μετά από ένα χρόνο που ήμαστε μαζί, εκείνη μου χάρισε ένα πετρόλ πουπουλένιο μποά. Ταιριάζει με τα νέα ρούχα μου, κι έτσι παρηγορήθηκα λιγάκι. 

  Αναρωτιέμαι: θα ντύσει έτσι και τη φίλη μου, το άλλο μπούστο βιτρίνας, ή μόνο εγώ ήμουν τόσο τυχερή;"  

***********


*Μπουρλέσκ (γαλλικά: burlesque, ιταλικά burla): Πρόκειται για ένα είδος τέχνης με κωμικά, ελαφρά στοιχεία, που συνδυάζει το στριπτίζ, το χορό και το θέατρο. Συχνά έχει ρετρό αισθητική, η οποία όμως προσαρμόζεται στη σημερινή εποχή. 
  H Dita Von Teese (που απεικονίζεται στην κάτω δεξιά φωτογραφία του κολάζ), επανέφερε στη μόδα αυτό το είδος τέχνης, δημιουργώντας ταυτόχρονα την pin-up περσόνα της. 
  Σήμα κατατεθέν της στις παραστάσεις της (και όχι μόνο), οι αισθησιακοί κορσέδες, οι καλτσοδέτες, η λευκή επιδερμίδα και το boudoir look.

**Aeon Flux (2005): Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία δεν βρήκε ποτέ το δρόμο προς τις κινηματογραφικές αίθουσες. Κυκλοφόρησε απευθείας σε DVD. Τα κοστούμια της ταινίας είναι ιδιαίτερα και χαρακτηριστικά. (πηγή

***Barbarella (1968): Καλτ ταινία της δεκαετίας του '60, η οποία έχει βασιστεί σε ένα δημοφιλές, ομώνυμο γαλλικό κόμικ.

68 σχόλια:

  1. " Εγώ να γαργαλιέμαι κι εκείνη να κάνει σαν τρελή" Είσαι απίστευτη!! Η δημιουργική φαντασία σε όλο της το μεγαλείο!! Μπράβο!!
    Χαιρετώ και την Νιόβη, καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχεε... αν είχε φωνή (που δεν έχει, γιατί δεν έχει κεφάλι), θα με έβριζε, να'σαι σίγουρη!
      Η Νιόβη ανταποδίδει το χαιρετισμό και σου ευχόμαστε και οι δυο Καλή Εβδομάδα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Καλά ...αγνώριστη η Νιόβη(και ωραίο όνομα)!!!!!!!!!!Δεν είναι πια απρόσωπη κούκλα βιτρίνας!!!!!!!!!Μήπως να περιμένουμε και την άλλη;Φιλιά!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η νονά της είχε έμπνευση με το όνομα...
      Να σου πω την αλήθεια, δυσκολευόμουν να το θυμηθώ το όνομά της στην αρχή (της το είχε δώσει η νονά της, πολύ πριν την περιλάβω ακόμη και της αλλάξω τα φώτα). Ως δια μαγείας, όμως, με το που την τελείωσα, απλά ήταν η ΝΙΟΒΗ!!
      Περίεργο, ε;
      Ευχαριστώ πολύ και τις δυο σας! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Έλλη μου,την απόλαυσα την ιστορία σου!!!Και έτσι,λοιπόν,εγένετο η Νιόβη!Η οποία,περιττό να στο πω,έγινε φανταστική!!!Εχεις γούστο,καλό μου!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ!!
      Η Νιόβη είναι πολύ χαρούμενη με το σχόλιό σου!
      (κι εγώ ως σχεδιάστρια ρούχων, βεβαίως-βεβαίως...)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Τι απολαυστική ιστορία!!!!!!!!! Τί όμορφα που μας διηγήθηκε η Νιόβη αυτό το όμορφο κομμάτι της ζωής της!!!!!!!
    Πανέμορφη την έκανες της κούκλα σου, Έλλη μου! Τώρα πιά, ό,τι φτιάχνεις θα μας το παρουσιάζει η Νιόβη....αλλά, ξέχασα, την άφησες στο άλλο σπίτι!!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Ήταν καλά όσο την είχα εδώ, μαζί μου, με βοηθούσε πολύ... Αλλά από τη στιγμή που την έφτιαξα, δεν μπορώ να το ρισκάρω με τις συνεχείς μετακομίσεις, θα γίνει ζημιά. Γι΄αυτό, πήρε τη θέση της φίλης της και βλέπουμε...
      Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Εντάξει! Υποκλίνομαι! Δεν έχω άλλα λόγια Έλλη μου! Δεν υπάρχεις! Κείμενο, φαντασία, καλλιτεχνία ...χρήση υλικών...'αψογη σε όλα!
    What's next δηλαδή...
    Φιλιά πολλά !
    Χαρούμενη και δημιουργική εβδομάδα να έχεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Σ΄ευχαριστώ!!! :))))))
      Το "what's next" πίστεψέ με, ούτε εγώ δεν το ξέρω ακόμα... Δεν μου το λέω, χαχαχα!!
      (Νιόβη, μην ακούς εσύ κορίτσι μου, χαλάρωσε, μη φοβάσαι, εσένα δε σε πειράζω πάλι, ναι;)
      Χαρούμενη και δημιουργική εβδομάδα επίσης! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Γεια στα χέρια σου Έλλη, μεταμόρφωσες το μπούστο σε έργο τέχνης. Έγινε πραγματικά υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ!
      Έργο τέχνης δεν ξέρω αν είναι, μοντερνο-μελλοντικο-μπουρλέσκ πάντως είναι σίγουρα!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Please, κάνε πιο πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις!!!
    Σου πάει τρελάάάά, στο έχω ξαναπεί!
    Πολύ όμορφο το Δεσποινάκι, το Νιοβάκι εννοώ!!! ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ!!!
    Με τις λιβελούλες έχω πάθος!!! Και ο κορσές είναι.... ssssssuper!!!
    Εγκρίνω!!!
    Αλλά και περιμένω να δω και τη φίλη της!!! (Έχουμε και μια Α περιέργεια!!!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΣΠΟΙΝΑΚΙ;;; Κι εσύ, τέκνον Βρούτα;;;!!!
      Ευτυχώς που δεν είναι εδώ τώρα η Νιόβη να δει τι έγραψες...

      Ο κορσές μ΄άρεσε κι εμένα (ευλογώ τα γένια μου τώρα, χεχε) και να σου πω την αλήθεια, δε θα με χάλαγε καθόλου να το είχα αυτό το φορεματάκι... Τυχερή Νιόβη...

      Όσον αφορά το χιούμορ, εντάξει, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα το παλέψω να γράφω κι εγώ έτσι, όπως γράφει η Νιόβη!! :))
      (μια φορά είπα κι εγώ να δώσω το μπλογκ σε άλλον να γράψει... μόνη μου έβγαλα τα ματάκια μου...)

      Τη φίλη της δεν ξέρω πόσο θα περιμένεις να τη δεις... εδώ κάναμε ένα χρόνο να καταλήξουμε στο ρούχο, χαχαχα!! Κατανοώ την Α περιέργειά σου, όμως, να το ξέρεις!

      Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Την απόλαυσα την ανάρτηση!!!!!!!!! Η Νίοβη "κούκλα" έγινε!!!!!!! Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι!!! Η Νιόβη σ΄ευχαριστεί πολύ (κι εγώ επίσης!)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφη ανάρτηση
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο τέλεια!!!!αυτό μόνο βρίσκω να πώ!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!! και το πετρόλ σου όμως!!!
    Υ.Γ. η Νιόβη σου. γράφει πολύ απολαυστικά, να της το ψιθυρίσεις κοντά στην καρδιά, θα χαρεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ! Χωρίς πετρόλ, πού πάμε... χεχε!!
      Θα της το πω της Νιόβης!!!
      Πολλά φιλιά Βαρβάρα μου!

      Διαγραφή
  11. Είσαι πολύ τυχερή Νιόβη μου !Το μεράκι η αγάπη και η ικανότητα σε μεταμόρφωσαν σε ενα υπέροχο πλάσμα!! η φούστα σου είναι καταπληκτική, τέλεια από τεχνικής πλευράς, υπέροχο εκρηκτικό ,τόσο όσο πρέπει, μπούστο σου .Σίγουρα είναι η καλή σου νεράιδα και θα πρέπει να δείχνεις καλοσύνη και αγάπη στον αγαπημένο της!!!! Ελλη μου έκανες θαυμάσια δουλειά ,επαγγελματική !!!! Απόλαυσα την ανάρτηση σου όπως και όλες μας φαντάζομαι Φιλάκια μικρή μου καλλιτέχνιδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Έφη μου για τα καλά σου λόγια!!!!
      Η Νιόβη, εν τω μεταξύ, από ασημί έγινε κόκκινη... ντράπηκε!! :))
      Φιλάκια πολλά-πολλά! ♥

      Διαγραφή
  12. Το τι τραύμα σου έχει αφήσει αυτή η Βανδή, δε λέγεται! Χαχα! Δεν βρίσκω λόγια για να σου εκφράσω τον θαυμασμό μου, για την απίθανη ιστορία που διάβασα, αλλά και για την μεταμόρφωση της Νιόβης! Ένα μόνο θα σου πω: χαίρομαι που σε γνώρισα ομορφιά μου! Φιλιά πολλά!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα!! Το "τραύμα" νομίζω ανήκει σε άλλη αοιδό, αλλά ούτε αυτή τη συμπαθώ...
      Ε, μα, "Βανδή;" ΒΑΝΔΗ;;;;; Σοκαρίστηκα, η γυναίκα!!! Αντί για κοπλιμάν, με ρίξανε στα τάρταρα... :)))

      Κι εγώ χαίρομαι που σε γνώρισα, ξανθούλα μου, και το ξέρεις! (Και η Νιόβη επίσης, λέει).
      Φιλί και αγκαλιά!

      Διαγραφή
  13. Νιόβη μου, ήταν να μην πέσεις στα χέρια της!
    Χαρτοπετσέτα πιάνει και πεταλούδες βγαίνουν...
    Από κούκλα σ' έκανε καρακουκλάρα!
    Να της πεις ακόμα, ότι γράφει υπέροχα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. E, αυτό ή το'χεις ή δε το'χεις!
    Και συ το'χεις και φάνηκε από την πρώτη στιγμή... (θυμάσαι πόσο νωρίς το κατάλαβα... ;)
    Πολύ όμορφη η δημιουργία σου Ελλη μου!
    Μπράβο σου για μια ακόμη φορά!! :)
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι!
      Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ, Λιακάδα μου! Χάρηκα που πέρασες! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  15. Άλλη μια υπέροχη μεταμόρφωση έλλη μου με μια καταπληκτική ιστορία! Είσαι μικρή αλλά η Νιοβη ήταν από τις πρώτες κούκλες με απαλά νάυλον σαν μετάξι μαλιά και σαν όνειρο θυμάμαι την ομοτφιά της όταν μου την έφερε ο πατέρας από την έκθεση Θεσσαλονίκης! Τι μου θύμισες! Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Δεν το ήξερα αυτό! Αναρωτιέμαι αν το ίδιο είχε στο νου της και η μαμά μου, όταν σκέφτηκε το όνομα...ή κάτι άλλο. Δεν τη ρώτησα, δεν το σκέφτηκα!
      Να΄σαι καλά, Τέτα μου, φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Νιόβη μου είσαι πολύ τυχερή!!!!
    Καλά που σε βρήκε η Έλλη!!!!!
    Φαντάζομαι τη σκηνή όταν σε είδε και σταμάτησε απότομα!!!
    Σαν λαγωνικό στο κυνήγι!!!!!!
    Έχω κι εγώ μια ξαδέρφη σου στο σπίτι μου!!!!!
    Πρέπει να τη σουλουπώσω και να τη φέρω να τα πείτε!!!!!
    Πολλά φιλία σε σένα και στην Έλλη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε... χειρόφρενο και πίσω γρήγορα!!! Ήμαστε με τη μαμά μου μαζί εκείνη την ημέρα και πρέπει να την κατατρόμαξα έτσι που σταμάτησα, φρενάρισα σαν καρτούν! Τις πήραμε μαζί μας και σε όλο το δρόμο είχα ένα χαμόγελο μέχρι τ΄αυτιά!!
      Αναμένουμε (και εγώ και η Νιόβη) να γνωρίσουμε την ξαδέρφη!
      Φιλιά, Ρένα μου!

      Διαγραφή
  17. Τι όμορφη ιστορία!Έλεγα που το πάει και τελικά μία υπέροχη δημιουργία!Πολύ όμορφο Έλλη μου.Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος28/1/14, 12:27 π.μ.

    Καλώς την Νιόβη!!!!!Φαντάζομαι θα γνωριστούμε στο επόμενο οικογενειακό τραπέζι!Ευτυχώς δεν τρως πολύ!
    Το άλλο σου μισό δεν έχει δίκιο Έλλη μου!Ποια Δέσποινα Βανδή?Φτυστή η Μαντόνα είναι το κορίτσι!!!!!!
    Να δω τι άλλο θα φτιάξεις βρε κορίτσι!Κούκλα την έκανες την...κούκλα!Φιλάκιαααααααααα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται θα γνωριστείτε!!!! Και ναι, δεν τρώει πολύ, δεν τη βλέπεις; Συλφίδα είναι... (ευτυχώς τα φαγητά θα μένουν όλα σ΄εμάς, αχαχαχ!!)

      Μαντόνα λες εσύ, ε; Ό,τι και να λέτε, δεν πτοούμαι... Ολόκληρα μποά και κορσέδες έχει το κορίτσι!!! Είπαμε, είναι μια femme fatale του μέλλοντος, με στοιχεία από burlesque!! (ναι, όλα μαζί, για να μην βαριόμαστε... )
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  19. Πολύ γλυκιά ιστορία Έλλη, σε βρίσκω πολυτάλαντη!
    Δε ξεκινάς σιγά-σιγά να γράφεις μυθιστόρημα;
    Το φαντάζομαι πολυσέλιδο, φούλ στο συναίσθημα κ στις ανατροπές..
    Την αγάπη μου στη Νιόβη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καλωσορίζω και επίσημα στην παρέα, Αγγελική!
      Αν ξεκινήσω να γράφω μυθιστόρημα που λες, θα με χάσετε και θα σας χάσω μέχρι να το σκεφτώ και να το καταγράψω... κι εγώ δε θέλω να σας χάσω!!
      Η Νιόβη ανταποδίδει την αγάπη και χαίρεται κι αυτή που πέρασες!

      Διαγραφή
  20. Μακάρι να έβρισκα κι εγώ μια Νιόβη...
    Μπράβο Έλλη μου που την αξιοποίησες.
    Σειρά τώρα έχει και η άλλη.
    Περιμένω συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Νιόβη μου είπε να σου πω να μην απελπίζεσαι! Ξέρεις πόσους θησαυρούς πετούν οι άνθρωποι στα σκουπίδια τους; Κάποια στιγμή θα τύχει και θα βρεις...
      Για την άλλη πρέπει να το σκεφτώ καλύτερα... (μην την περάσουν πάλι για τη Βανδή και απογοητευτώ)!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  21. Μπράβο σου φιλενάδα που μάζεψες τις κοπέλες και που ομόρφυνες τη Νιόβη!!!Έγινε υπέροχη και στο ανταπέδωσε!Και στην άλλη με το καλό!Φιλιά!(Να δούμε τι όνομα θα της δώσεις-κάνε ερώτημα στη γειτονιά!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι που θα τις άφηνα!! Αφήνονται τέτοια πράγματα;;;
      Χαίρομαι που σου άρεσε! Όσο για την άλλη, έχει ήδη όνομα, από την ίδια νονά... μένει να ταιριάξω κάποια στιγμή το όνομα με το παρουσιαστικό της!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  22. Ελλη μου καλημερα!
    τι να πω για το ποστ σου!
    ακρως ευρηματικο και σουπερ!
    τα ανω σχολια με βρισκουν συμφωνη!

    φλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ, Κική μου! Φιλάκια κι από μένα!!

      Διαγραφή
  23. Απόλαυσα τήν υπέροχη ιστορία σου Ελλη μου!!!Τυχερή η Νίοβη!!!Τήν έκανες αναγνώριστη!!!Κούκλα σκέτη!!!Μπράβο Ελλη μου!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερή κι εγώ που τη βρήκα, Dimi μου!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το αποτέλεσμα! Καλή εβδομάδα να έχεις, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  24. Ο τρόπος αφήγησης είναι μοναδικός και πολύ απολαυστικός Ελλη μου , αλλά τι όμορφα πιάνουν και μεταμορφώνουν τα χέρια σου !!! Θαυμάζω την άψογη τεχνική σου και μπράβο , μπράβο
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ για το γλυκό σου σχόλιο, Νικόλ μου!
      Δεν είναι άψογη, έχει τις ατέλειές της... αλλά ποιος είναι τέλειος;
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  25. Ανώνυμος28/1/14, 4:09 μ.μ.

    Πολύ όμορφη μεταμόρφωση Ελλη μου!!! Το στραφταίζέ πετρόλ κι λιβελούλα είναι απίθανα!!!
    Σειρά έχει η επόμενη τώρα!!!! :)))
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ!
      Φιλάκια κι από μένα!

      Διαγραφή
  26. Άσχετο, μα το Νιόβη μου θυμίζει μια κοπέλα που γνώρισα στο μεταπτυχιακό! Υπέροχο όνομα! :)
    Αυτό το χρώμα(πετρόλ) βρε παιδί μου, πόσο το αγαπώ σε οποιαδήποτε απόχρωση-μορφή! :)
    Υπέροχο το κείμενό σου, πλέκεις όμορφες ιστορίες και όχι μόνο! :)
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, είναι ιδιαίτερο και όμορφο όνομα!
      Για το πετρόλ ξέρεις, συμφωνούμε!!!! Όσο το εφάρμοζα και υπήρχε παντού (στη Νιόβη - στα χέρια μου - στα πατώματα, χεχε) ήμουν ευτυχισμένος άνθρωπος!! Χαίρομαι μόνο και μόνο που το βλέπω...
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για όλα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  27. κούκλα η κούκλα!!!! και με ωραίο όνομα και μπούστο μαζί!!! μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)))
      Σ΄ευχαριστώ!
      Με τέτοιες "αναλογίες" θα έκανα έγκλημα αν της κάλυπτα το μπούστο...
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  28. Έχεις έναν μοναδικό τρόπο Έλλη μου, να φαντάζεσαι, να εκφράζεσαι, να δημιουργείς, να επικοινωνείς, να εμπνέεσαι, να μοιράζεσαι και όχι μόνο! Είσαι απίστευτη, αστείρευτη πηγή ενέργειας και δράσης! Υπέροχες δημιουργίες στη σύλληψη, στο κείμενο, στο όνομα Νιόβη και στα χρώματα! Μπράβο σου κοπέλα μου! Θαυμάζω τον παμπληθή εκφραστικό σου τρόπο!
    Οι επεξηγήσεις σου δε, με τρελαίνουν! Να είσαι πάντα καλά! Φιλιά πολλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, τώρα εγώ τι να πω που έχω κατακοκκινίσει με όλα αυτά τα καλά που λες για μένα, και δεν ξέρω πού να κρυφτώ;;;
      Σ΄ευχαριστώ πάρα, μα πάρα πολύ! Αλλά δε νομίζω πως κάνω κάτι το ιδιαίτερο...
      Κι εσύ να είσαι καλά! Φιλιά και την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  29. Τυχερή η Νιόβη! Απέκτησε ωραίο όνομα, ωραία εμφάνιση και καταπληκτικό συνολάκι.
    Καλή συνέχεια με την φίλη της, μην μείνει παραπονεμένη και εκείνη.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Εγώ να συνεχίσω και με τη φίλη της... αλλά έχω μια απορία: πού θα τις βάλω μετά όλες αυτές μαζί;!! Έχω και το πρώτο γλυπτό μου μέσα στο σπίτι, αυτό που έχω στην εικόνα προφίλ εδώ... και είναι 1 μέτρο κι αυτό!!
      (χαμός στο σπίτι μας από γυναίκες... και ένας άντρας, άντε να βγάλει άκρη, αχαχα!!)
      Φιλάκια Ελένη μου και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  30. Καλησπερα!!!!
    Καταπληκτικη η Νιοβη!!!!
    Υπεροχα τα χρωματα που διαλεξες για τη νεα της εμφανιση!
    Το παληκαρι αντεχει, μην ανησυχεις!(χιχι)
    εδω αντεχει το δικο μου με τρεις "γαλιαντρες" και μια μαμα-παιδι...... :οp
    Φιλακια και καλη συνεχεια με την φιλεναδα της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Βαϊλί!!!!!!! Πολύ χάρηκα που πέρασες!!
      Σ΄ευχαριστώ!!
      Χεχεεε...."τρεις γαλιάντρες+μια μαμά-παιδί"; Πολύ γέλασα!
      Αντέχει το παλικάρι μου, υποθέτω... αφού εγώ λείπω και οι άλλες "γυναίκες" του δικού μας σπιτιού δε μιλάνε!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  31. Φιγουρίνι έγινες Νιόβη!! Από απλή κούκλα, έγινε μια .."κούκλα"!!!! Και τι μοδάτα ρούχα! Για να μην σχολιάσω το πετρολ μποά!!
    Το μόνο που λείπει έιναι να δώσω και τα συγχαρητήρια στη μαμα-Ελλη που σε "εφτιαξε" !!!
    Αχτύπητο δίδυμο είστε και οι δυο!!
    Φιλιά και στις δυο σας!! Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Ναι, το πετρόλ μποά ήταν το αποκορύφωμα... έπρεπε να την καλοπιάσω, βλέπεις, για να μη μου θυμώσει που την άφησα πίσω!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ Πέπη μου! Χαίρομαι που σου άρεσε το "κορίτσι" μου!!
      Φιλιά, καληνύχτα!

      Διαγραφή
  32. Η Νιόβη είναι (έγινε) υπέροχη κι εσύ είσαι απλά καταπληκτική σε ό, τι κι αν κάνεις!
    Να είσαι καλά να δημιουργείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια! :)
      Κι εσύ να είσαι καλά! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  33. Ελλη μου η Νιοβη εγινε πανεμορφη συγχαρητηρια μου αρεσει παρα πολυ!!!!!!!Μια μεγαλη αγκαλια και στις δυο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Νιόβη και εγώ σε ευχαριστούμε χαρούμενες και ανταποδίδουμε την αγκαλιά!!

      Διαγραφή
  34. τι όμορφη παρουσίαση.. απόλαυσα το τρόπο παρουσίασης και φυσικά την Νιόβη σου..και ωραίο όνομα...μπράβο Ελλη μου που την πήρες από τα σκουπίδια και της ξαναδωσες ζωή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχεε... Δελφινάκι μου, η νονά της είχε έμπνευση με το όνομα, πραγματικά!
      Αν δεν σταματούσα για χάρη τους εκείνη την ημέρα, θα το μετάνιωνα πολύ!
      Φιλούθκια πολλά, να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...