Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Karibu yetu!!

  Μου αρέσει να έχω διακοσμητικά στον κήπο μου τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνήθως, κρεμαστά. Και, σε αντίθεση με το άλλο μου μισό που διαφωνεί, μου αρέσει να τα αφήνω στη θέση τους το χειμώνα, όχι να τα μαζεύω!

  Από την πλευρά του έχει δίκιο, πρέπει να το παραδεχτώ, μιας και ο λόγος που θέλει να τα μαζεύω είναι για να τα προστατέψουμε από την χειμωνιάτικη κακοκαιρία. Λογικότατο! Εγώ πάλι, θεωρώ πως ένας κήπος το χειμώνα δεν πρέπει να φαίνεται εντελώς γυμνός. Γι΄αυτό το λόγο έχω φυτέψει στο δικό μας κήπο κάποια φυτά που δεν χάνουν το φύλλωμά τους... και θέλω να αφήνω τα διακοσμητικά τους χειμωνιάτικους μήνες, γιατί τότε πιστεύω πως χρειάζεται ακόμη περισσότερο η παρουσία τους: το χειμώνα είναι που η διάθεσή σου παίρνει την κατιούσα, και ο,τιδήποτε μπορεί να σου φέρει ένα χαμόγελο με την ομορφιά του, είναι ευπρόσδεκτο.

  Επανέρχομαι στο ότι εκείνος έχει δίκιο... και εξηγούμαι γιατί το τονίζω. Το χειμώνα που μας πέρασε άφησα πάλι τα διακοσμητικά στη θέση τους στον κήπο. Και κάπως έτσι χάλασα μια ξύλινη πινακίδα που είχα φτιάξει από το τίποτα, πάνω στην οποία είχα γράψει φαρδιά-πλατιά μια φράση στα ιταλικά για το σπίτι μας: "Casa Nostra" (και όχι κόζα νόστρα!!!) = το σπίτι μας.

  Αποφάσισα φέτος να φτιάξω άλλη. Αλλά όχι από ξύλο, γιατί πάλι δεν θα έμενε τίποτα όρθιο: το σημείο όπου την κρεμώ είναι στον τοίχο απέναντι από την αυλόπορτα, όμως βρέχεται κι αυτό δεν μπορώ να το αποφύγω.

  Χρησιμοποίησα πηλό... και μια ιδέα, βασισμένη σε σκόρπιες λέξεις, γεμάτες όμως νόημα: εσύ, εγώ, μαζί, το σπίτι μας. 

  Με παίδεψε λίγο η... στατικότητα του αποτελέσματος (εκτός από την πιθανή βροχή, έπρεπε να σκεφτώ και τον αέρα). Και ως συνήθως, αυτό που έχω στο κεφάλι μου είναι σχηματοποιημένο μια χαρά - αλλά αν δεν έχω ξανακάνει κάτι αντίστοιχο εμπράκτως, πρέπει να πειραματιστώ αρκετά μέχρι να το αποδώσω ακριβώς όπως το έχω σκεφτεί. 

 Αυτό που βγήκε εν τέλει ήταν καλό και μου άρεσε, αλλά εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο σε ύφος. 





   Και ξαφνικά, το (ιταλικό) "Casa Nostra"...απλώς δεν του ταίριαζε. 

   Αντ΄αυτού, έγινε "Karibu yetu". Η φράση είναι στα Σουαχίλι και σημαίνει "Καλωσήρθατε σπίτι μας" (Welcome to our home).

Διακοσμητικό τοίχου για την είσοδο
Αυτοξηραινόμενος πηλός, ακρυλικά χρώματα, σύρμα αλπακά, 
φύλλο χαλκού, pearl pen σε δύο αποχρώσεις, βερνίκι.


   Επειδή είμαι αγύριστο κεφάλι, πάλι λέω να το αφήσω έξω το χειμώνα. Έχω περάσει πολλά στρώματα βερνικιού στο κυρίως σώμα και θέλω να πιστεύω πως αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν το σύρμα των συνδέσεων οξειδωθεί, θα πω πως ήταν καλλιτεχνική άποψη, χαχα!! Δε θα το πείτε πουθενά, έτσι;

   Πολλά φιλιά σε όλους, καλή Κυριακή και καλή νέα εβδομάδα! 


info:

   Η Σουαχίλι είναι μια γλώσσα Μπαντού, η οποία ομιλείται ευρέως στην Ανατολική Αφρική.  Είναι η μητρική γλώσσα των Σουαχίλι και θεωρείται η lingua franca (κοινή διάλεκτος) της Ανατολικής Αφρικής και των γύρω περιοχών. Επειδή είναι εκτενώς διαδεδομένη και ευρέως κατανοητή, χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ανθρώπων από διαφορετικές γλωσσικές κοινότητες. Είναι η εθνική και επίσημη γλώσσα στην Ουγκάντα, στην Κένυα και στην Τανζανία αλλά τη μιλούν και στη Ρουάντα, στο Μπουρούντι, στη ΛΔ του Κονγκό, στη Σομαλία, στις Κομόρες, στη Μοζαμβίκη και στο Μαλάουι. (πηγή)

 Μπορείτε να βρείτε ένα εύχρηστο λεξικό Αγγλικής-Σουαχίλι, εδώ. Επίσης, εδώ παρέχεται ένας οδηγός με βασικές φράσεις στα Σουαχίλι.

58 σχόλια:

  1. Μαθαμε και δυο λέξεις στα σουαχίλι !!!! χα χα !!!!
    Υπέροχη η δημιουργία σου !!!!
    Αν οξειδωθεί το σύρμα ,θα είναι εικαστική παρέμβαση
    της Φυσης !!!!!
    φιλάκια πολλά ,Έλλη μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, συμφωνούμε, λοιπόν! Εικαστική παρέμβαση, εννοείται, αυτό θα λέω!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το... ζεύγος Σουαχίλι! Φιλάκια, Νίκη μου!

      Διαγραφή
  2. Γλυκό μου, καλή σου μέρα! Εγώ ψηφίζω.....έτερο ήμισυ, καθώς (και) αυτό το υπέροχο έργο, θα το πάρει και θα το σηκώσει (δυστυχώς) ο χειμώνας! Ένα "καλωσόρισμα" που έχω πάντως εγώ (αγοραστό εννοώ!!) είναι στην είσοδο, μόλις μπαίνουμε αριστερά. Για να προστατεύεται. Σε φιλώ γλυκά! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, κορίτσι μου!
      Χαρά που έχει που του έδωσες ψήφο εμπιστοσύνης... (αν και πλέον, τάσσεται περισσότερο μαζί μου και με την ξεροκεφαλιά μου, λέει να το αφήσουμε έξω. Για την ακρίβεια λέει πως δεν ανησυχεί, αφού θα φτιάξω άλλο, αν χαλάσει!!!)
      Αν ήταν διαφορετικά το σπίτι μας, κι εγώ προστατευμένο θα το είχα, ή ίσως κάπου μέσα. Επειδή όμως το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος είναι ο κήπος, εκεί εισέρχεται πρώτα, το έχω κρεμάσει ακριβώς απέναντι από την αυλόπορτα. Από κείνο το σημείο καλωσορίζει...
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  3. Εγώ είμαι με το μέρος σου! :) Κι εγώ όλα τα διακοσμητικά έξω τα αφήνω το χειμώνα κι αν έχω και καμιά απώλεια τη βλέπω σαν ευκαιρία για ανανέωση! Με μελαγχολεί η διαδικασία να τα μαζέψω μόλις χαλάει ο καιρός... Το καλωσόρισμα σου έγινε καταπληκτικό και μ' αρέσει πολύ που το έγραψες σε μια γλώσσα που δίνει την ευκαιρία να το συζητήσεις με όποιον το βλέπει!
    Φιλιά πολλά κοριτσάκι μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)) Ευχαριστώ για την υποστήριξη και χαίρομαι που σου άρεσε!!!
      Η αλήθεια είναι πως αυτό δε θα ήθελα να χαλάσει, είναι και "καινούριο κοσκινάκι" βλέπεις και το έχω στα ώπα-ώπα τώρα. Αλλά κι εγώ θλίβομαι όταν υποχρεώνομαι να μαζέψω τα διακοσμητικά για το χειμώνα... δε μου αρέσει η διαδικασία.
      Όσο για τη γλώσσα που λες, ήταν ό,τι πιο ταιριαστό μπόρεσα να σκεφτώ και να βρω, μιας και το όλο σύνολο μου βγήκε αφρικανικό. Και ναι, με ρωτούν τι είναι το "Καρίμπου Γιέτου", όπως προφέρεται στα ελληνικά!!
      Φιλάκια, Μαίρη μου, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  4. Είναι πανέμορφο και ψηφίζω να μείνει έξω, αφού αυτός είναι
    ο προορισμός του, άλλωστε η φύση θα φροντίσει για μία αλλαγή
    που αν δεν σου πολυαρέσει, τότε επεμβαίνεις εκ νέου !!
    Πάντως είναι καταπληκτική κατασκευή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, σ΄ευχαριστώ!
      Μάλλον έχεις δίκιο... πάντως, ο χαλκός αποκλείεται να οξειδωθεί με τόσο βερνίκι πάνω του. Αν κάτι οξειδωθεί, αυτό θα είναι το σύρμα, αλλά ίσως και να του πάει!!!
      Θα δείξει!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Άψογη σε βρίσκω: δημιουργικότητα, φαντασία τα πάντα!
    Υπέροχα ταίριαξαν σχήματα, σχέδια και ...Σουαχίλι! Τι έμπνευση έχεις βρε Έλλη μου!
    Σε θαυμάζω!
    Φιλάκια! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα αν σου πω ότι έκανα τον αρχικό σχεδιασμό (περιγράμματα) σε ένα απλό χαρτί τετραδίου και μετά... η σύνθεση με πήγε από μόνη της εκεί που ήθελε, τι θα μου πεις; Ακόμη αναρωτιέμαι αν ήταν δική μου ή έμπνευση ή δική της, χαχα!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Ειναι καταπληκτικό το διακοσμητικό !!! 'Ομορφα τα χρώματά του ! Και τόσο "ζεστό" το καλωσόρισμα!! Να'σαι καλά, Ελλη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Πέπη μου! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Έλλη μου και εμένα μου αρέσει να παραμένουν τα διακοσμητικά κήπου στην θέση τους και το Χειμώνα και αυτό που έφτιαξες είναι τόσο όμορφο που αξίζει να υπάρχει όλο τον χρόνο. Στο μόνο που διαφωνώ και σου ζητώ συγνώμη είναι ότι θα ήταν πιο όμορφο, πιο ζεστό και αγαπησιάρικο αν έγραφες "Καλώς ήρθατε στο σπίτι μας"(η γλώσσα μας ηχεί πιο μελωδικά).
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί να μου ζητάς συγνώμη επειδή διαφωνούμε; Δεν παρεξηγούμαι, ούτε θυμώνω και το ξέρεις... Και σ΄ευχαριστώ που μου είπες τη γνώμη σου!

      Όταν είχα φτιάξει ένα αντίστοιχο πινακιδάκι καλωσορίσματος (εκείνο που ήταν και στο giveaway μου, http://funkymonkey-handmadecreations.blogspot.gr/2013/05/giveaway.html) είχα γράψει "Καλώς ήρθατε" στα ελληνικά. Έχεις δίκιο σ΄αυτό που λες. Εδώ όμως, επειδή οι δυο φιγούρες μου βγήκαν αφρικανικές, δεν μου ταίριαζε και τόσο να χρησιμοποιήσω ελληνικά. Μου άρεσε και το πώς ακουγόταν η φράση στα Σουαχίλι... κι έτσι προέκυψε.

      Να είσαι καλά, και να θυμάσαι: μπορείς να μου λες ό,τι θέλεις χωρίς να το σκέφτεσαι!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Δέν έχω λόγια Ελλη μου!!!Είναι πανέμορφο τό πήλινο διακοσμητικό πού έφτιαξες!!Αλλά καί τό καλωσόρισμα στά σουαχίλι,πολύ έξυπνο καί πρωτότυπο!!Καί εγώ,τά αφήνω έξω,καί δέν έχουν αλλοιωθεί καθόλου!Καλή εβδομάδα νά έχης!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ Δήμητρα! Χαίρομαι που σου άρεσε το αποτέλεσμα! Καλή εβδομάδα να έχεις κι εσύ, πολλά-πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΑ *ΜΟΝΑΔΙΚΟ* ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ! ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Νένα μου! Να είσαι καλά! Ήθελα κάτι διαφορετικό... ελπίζω η φύση να σταθεί επιεικής μαζί του! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Πανέμορφο!!!
    απλά τέλειο!!!
    Συγχαρητήρια όπως πάντα.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλώρα μου, σε ευχαριστώ!! Να είσαι καλά, φιλάκια κι από εμένα!

      Διαγραφή
  11. Οταν είδα την ανάρτηση,δε μπορούσα να καταλάβω απο την εικόνα,ούτε τον τίτλο της,τι μας επεφύλασσες. Ομως εντυπωσιάστηκα απο τη ιδέα,την κατασκευή,τα σουαχίλι(αχρείαστα νάναι)
    Εχεις δίκιο και για την εξωτερική διακόσμηση,παντός καιρούς και για τα σουαχίλι πως ταίριαζαν στο ζεύγος των Αφροελλήνων.
    Αλλά οφείλουμε ν αποδώσουμε και τα δίκια στο έτερο ήμισυ που οι αντιρρήσεις του εστιάζονται στην προστατευτικότητα των δημιουργιών σου.Αυτό θα πρέπει να σε κάνει υπερήφανη.
    Πάντα ναναι ανοιχτόκαρδο το σπιτικό σας,Ελλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Γέλασα με το "αχρείαστα να'ναι"...
      Εννοείται πως οφείλουμε ν΄αποδώσουμε τα δίκια, άλλωστε το έκανα ήδη!! Είμαι υπερήφανη και για τις αντιρρήσεις του και για την υποστήριξή του... και για την υπομονή του, κάθε τρεις και λίγο να σταματάμε στο δρόμο για να μαζέψουμε διάφορα πεταμένα "καλούδια".
      Σ΄ευχαριστώ για όλα, Χαρά μου, και ιδιαίτερα για την ευχή σου!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. Τι μαθαίνω βρε παιδάκι μου πρωί πρωί με το καφέ στο χέρι και το μάτι..μισόκλειστο!Καλημέρα όλη μέρα και ..υπέροχα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα όλη μέρα, Αχτίδα μου! Η funky-monkey-pedia ξαναχτυπά...
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. καλημερα και απο εδω! καλως σε βρηκα!
    ομορφο το διακοσμητικο σου! ωραιο χρωμα και σχεδιο! φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στην παρέα, Κική!
      Σ΄ευχαριστώ! Φιλιά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  14. Ελλάκι μου γλυκό καλώς σε βρίσκω μετά τις διακοπές..ελπίζω να πέρασες ξένοιαστα το καλοκαιράκι σου..η ανάρτησή σου καταπληκτική σπουδαίο το καλωσόρισμα σε σουαχίλι,γλυκύτατο και πανέμορφο σε πρωτοτυπία και τεχνική..όλες οι γλώσσες του κόσμου όμορφες είναι..και οι πατρίδες..οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά..σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια ματάκια μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες! Όλα μια χαρά, πέρασα και περνάω καλά... το καλοκαίρι δεν τέλειωσε ακόμη!!
      Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Έχεις απόλυτο δίκιο, όλες οι χώρες του κόσμου είναι όμορφες, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους η καθεμία... και συμφωνούμε, οι άνθρωποι είναι που κάνουν τη διαφορά. Κι εγώ έτσι το βλέπω!
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα, την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  15. Θα μας μάθεις και σουαχίλι εσύ..χαχα!!
    Δε χρειάζεται να πω πως είναι πανέμορφο!!!
    Παρόλο που δε θα ήθελα να πάθει τίποτα κι εγώ θα το άφηνα έξω το χειμώνα να το καμαρώνω συνέχεια!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, πώς! Ευκαιρία ήταν να σας μάθω, χαχα!!
      Τάσσεσαι κι εσύ μαζί μου, ε; Θα το αφήσω... και μετά από ένα χρόνο, ή που θα συνεχίσει να καλωσορίζει, ή που θα θέλει "ρεκτιφιέ"... :)))
      Φιλάκια, καλή εβδομάδα επίσης, Μαρία μου!

      Διαγραφή
  16. Ειναι τοσο ομορφο που θα λυπομουν να χαλασει. Το συρμα αλλαζει ετσι δεν ειναι? Τα χρωματα φοβαμαι μην ξεθωριασουν. Αλλα να το φαει και η ντουλαπα δεν ειναι σωστο. Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σύρμα είναι ενσωματωμένο μέσα στον πηλό... αλλιώς δε θα άντεχε το βάρος, είναι αρκετά μεγάλη η κατασκευή! Για τα χρώματα δεν μπορώ να ξέρω. Ο ήλιος είναι ανελέητος, αλλά εναποθέτω όλες τις ελπίδες μου στα πολλαπλά στρώματα βερνικιού!
      Φιλάκια κι από εμένα.

      Διαγραφή
  17. Καταπληκτική ιδέα,πολύ όμορφη η κατασκευή σου!!!!Τα σουαχίλι ταιριάζουν πράγματι στο όλο ύφος της πινακίδας!!!!Καλή βδομάδα,φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας άρεσε! Καλή εβδομάδα να έχετε κι εσείς, φιλάκια!

      Διαγραφή
  18. Ελλη τι ομορφο που εγινε αυτο το καλωσορισμα της εισοδου! Κι εγω λεω να το αφησεις εξω και το χειμωνα και μη σκας αν χαλασει , θα φτιαξεις αλλο ομορφο και αλλιωτικο απο αυτο για να μας το δειξεις, φιλιά πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ!
      Έτσι λέει και το άλλο μου μισό, ξέρεις: "Αφού τα φτιάχνεις μόνη σου, τι ανησυχείς; Ευκαιρία για αλλαγή... εκείνο εκεί που έκανες πέρσι, το θέλουμε; Βάλ'το στην αποθήκη και κάνε κάτι άλλο!!!!!!!"
      Χαχαχαχαχα!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  19. ΕΙνια παρα πολυ ομορφο, ειδικα ο χρωματικος συνδυασμος!
    Αστο εξω... το πολυ πολυ να φτιαξεις καινουργιο του χρονου χα χα:)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Έξω, λοιπόν... το κοινό αποφάσισε!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  20. Με όποια περιοχή του πλανήτη και να καταπιαστείς εσύ, το αποτέλεσμα θα μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό!!!
    ;-)
    Φιλάκια, Έλλη μου!!!
    Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου, σ΄ευχαριστώ πολύ! Κοκκίνισα...
      Κι εσύ να περνάς όμορφα, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  21. Τα γήινα χρώματα σου υπέροχα όπως και τα ανθρωπάκια
    καλοφτιαγμένο σύνολο και πολύ ιδιαίτερο το **καλωσόρισμα !!Ευχομαι να κρατήσει περισσότερο από το προηγούμενο!!!Δεν σε φοβάμαι,έχεις τον τρόπο και την ικανότητα για κάτι άλλο για να μην ρουτινιάζουν οι επισκέπτες σας !!!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το εύχομαι να κρατήσει, όχι μόνο επειδή με ταλαιπώρησε λιγάκι η κατασκευή του (με τα σύρματα, κυρίως) και θα ήταν κρίμα, αλλά και επειδή μου άρεσε το τελικό αποτέλεσμα.
      Ότι κάτι θα βρω όμως να κάνω άμα χαλάσει, αυτό είναι σίγουρο!!
      Μ΄αρέσει που με καταλαβαίνεις...
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα Ελλη. Μου αρέσουν πολύ οι εμπνεύσεις σου , ο τρόπος που δημιουργείς , η εξωτική σου διάθεση και πάντα άψογα . Εχεις δίκιο αν και την Ελληνικό ΄΄Καλώς ήρθατε ΄΄ όπως πρωανέφερε και η Ελένη δεν το αλλάζω με τίποτα , εδώ μάλλον θα ήταν αταίριαστο . Οπότε Σουαχίλι λοιπόν..
    Στην προηγούμενη ανάρτηση , να μην επαναλαμβάνομαι (αδύναμο σήμα) δεν κατάφερα να αφήσω το σχόλιό μου . Το ρολόι είναι μια υπέροχη δημιουργία , τόσο όμορφη και προσωπική . Να το χαρεί η φίλη σου .
    Καλό σου βράδυ
    Με τα φιλιά μου



























    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κι από εμένα!
      Καταρχήν να σε ευχαριστήσω που πέρασες από εδώ, αψηφώντας το αδύναμο σήμα του ίντερνετ... μεγάλη η χάρη μου!! Κι έπειτα, να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια - με συγκίνησες. Χαίρομαι που σου άρεσαν και το ρολόι και το ζεύγος Σουαχίλι.
      Όπως καταλαβαίνεις, οι εμπνεύσεις μου ποικίλλουν... αλλά πάντα χαίρομαι τόσο τη δημιουργία!
      Καλό βράδυ επίσης, πολλά φιλιά! Να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  23. Πανέμορφο το νέο σου καλωσόρισμα, 'Ελλη μου! Μας συνήθισες στις έθνικ δημιουργίες σου και δεν με ξαφνιάζουν τα σουαχίλι!!! Ο αντρούλης σου δεν έχει άδικο...ο δικός μου στεναχωριέται που όσα αφήνουμε στον κήπο (γιατί κι εμάς μας αρέσει να τα αφήνουμε τον χειμώνα!) αλλοιώνονται με τον καιρό. Εύχομαι τα πολλά χέρια βερνίκι να προστατέψουν την όμορφη δημιουργία σου.
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου, σε ευχαριστώ!
      Ο χρόνος (και ο καιρός) θα δείξει... αν μέχρι τα Χριστούγεννα δω ότι έχει επηρεαστεί, ίσως το βάλω μέσα. Το προηγούμενο πινακιδάκι δεν στενοχωρήθηκα και τόσο που χάλασε, αλλά αυτό θα ήθελα να αντέξει, μου άρεσε.
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα!

      Διαγραφή
  24. What a lovely idea and really wonderful work!!! I love your ethnic-inspired work, and this one is once again gorgeous! You are so creative, dear Elli!!!
    Have a wonderful week! Polla filakia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. My dear Annuk, thank you for this beautiful comment of yours! Have a wonderful week too, filakia polla!

      Διαγραφή
  25. Είναι πολύ όμορφο το καλωσορισμά σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Nice work!!!
    Have a good week! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν ξέρω να στο πω σε σουαχίλι...
    Το διακοσμητικό εισόδου είναι απίστευτο!
    Συγχαρητήρια Έλλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι΄αυτό έβαλα στο "info" και το λεξικό!!!
      :))
      Φυσικά, αστειεύομαι... σ΄ευχαριστώ πολύ, Μαρία μου! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  28. Πραγματικά όμορφη δημιουργία και η σύλληψη της ιδέας καταπληκτική! Προσωπικά μου αρέσουν οι "πολιτισμικές" αναφορές σε logo, φράσεις κ.λ.π. Το συνδύασες τόσο αρμονικά σε σχήμα και χρώμα, που το διακοσμητικό σου σύνολο βγήκε ΥΠΈΡΟΧΟ! Εύχομαι να το χαρείτε κι ο χειμώνας να φανεί καλός μαζί του!
    Φιλιά πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, σ΄ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε! Κι εμένα μου αρέσουν οι "πολιτισμικές" αναφορές στα αντικείμενα και το εξωτικό τους αποτέλεσμα.
      Να είσαι καλά, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  29. Να που μάθαμε και Σουαχίλι!!Αυτά κάνει η αλληλεπίδραση!!Τέλεια η δημιουργία σου!!
    Όμορφο καλωσόρισμα!!
    Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, ευκαιρία ήταν να μάθουμε!
      Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλάκια κι από εμένα.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...