Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Οι λαμπάδες της Ανάστασης

   Για πολλά χρόνια, όλοι μας στην οικογένεια κρατούσαμε απλές, λευκές λαμπάδες στην Ανάσταση. Μέχρι που κάποια στιγμή είπα μέσα μου "εεεε... φτάνει - εμείς οι μεγάλοι δεν αξίζουμε λίγη χαρά; Μόνο τα παιδάκια δικαιούνται να έχουν χαρούμενες, στολισμένες λαμπάδες; Και τι γίνεται με το παιδάκι που ζει μέσα μου;" Κι έτσι, τα τελευταία 3 χρόνια, ετοιμάζω τις λαμπάδες για όλους μας: για μένα, για το άλλο μου μισό, την αδελφή του, τους δυο μπαμπάδες μας και τις δυο μαμάδες μας. Ίσως το είχα άχτι μέσα μου, γιατί η δική μου νονά σταμάτησε πολύ νωρίς να μου φέρνει λαμπάδες... 

   Την πρώτη και τη δεύτερη χρονιά, με είχε πιάσει ο παλιμπαιδισμός μου (είπαμε, είχα ένα άχτι να βγάλω) και οι λαμπάδες της οικογένειας είχαν επάνω την "Άρτα και τα Γιάννενα" από κορδέλες και διακοσμητικά, για να μην πω από χρώμα, που του έχω και μια συμπάθεια. Τους παραδέχομαι, γιατί τις κράτησαν όλοι (οι άντρες της οικογένειας τις κοίταξαν βέβαια με σκεπτικισμό στην αρχή, αλλά τις πήραν τελικά μαζί τους με καμάρι στην Ανάσταση, ειδικά ο πεθερός μου, και πολύ τους χάρηκα). 


   Μια παρένθεση εδώ, στη ροή του λόγου μου, για να μοιραστώ μαζί σας μια ανάμνησή μου: θυμάμαι, εκείνη την πρώτη χρονιά, ένα αγοράκι που στεκόταν δίπλα στο άλλο μου μισό, μαζί με την οικογένειά του. Το παιδί κοιτούσε τη λαμπάδα που είχα φτιάξει στον άντρα μου, με ένα βλέμμα απίστευτο. Η λαμπάδα του μικρού ήταν μια σκέτη γαλάζια (πρέπει να ήταν μέρος πολυσυσκευασίας/παιχνιδολαμπάδας κι όταν το παιχνίδι αφαιρέθηκε, το παιδάκι έμεινε με μια απλή χρωματιστή λαμπαδίτσα, χωρίς κορδέλες, χωρίς τίποτα - ενώ ο άντρας μου δίπλα του είχε στη λαμπάδα του χίλια δυο καλούδια επάνω). 
    Δε συμπαθούσα ιδιαίτερα έως τότε αυτού του τύπου τις φανταχτερές παιχνιδολαμπάδες (είμαι της... παλιάς σχολής...), όπου τον πρώτο λόγο είχε το παιχνίδι και τον τελευταίο η λαμπάδα, αλλά από εκείνη την ημέρα σταμάτησα να τις συμπαθώ εντελώς - το εύγλωττο βλέμμα του μικρού με είχε πείσει οριστικά και αμετάκλητα. 
   Η αλήθεια είναι πως τα τεράστια παιχνίδια των λαμπάδων αυτών, είναι αδύνατο να μην αρέσουν στα παιδιά. Εκείνα άλλωστε ζητούν τις παιχνιδολαμπάδες, από μόνα τους, πολλές φορές. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν, κατά τη γνώμη μου, είναι πως το παιχνίδι μένει αναγκαστικά στο σπίτι το βράδυ της Ανάστασης, αφού είναι ήδη αποκομμένο, ξέχωρο από τη λαμπάδα... Η στολισμένη λαμπαδίτσα όμως δεν παύει να είναι ένα αντικείμενο που φέρνει χαρά και έχει άλλη χάρη για το παιδί που την περιμένει. Κι ο μικρούλης, εκείνη τουλάχιστον τη χρονιά που τον συνάντησα εγώ, την είχε στερηθεί την ώρα της Ανάστασης -  ή τουλάχιστον, έτσι μου έδωσε το βλέμμα του να καταλάβω.


   Φέτος, ετοίμασα για άλλη μια χρονιά τις λαμπάδες της οικογένειας, αλλά και κάποιων φίλων. Προσπάθησα να καταλαγιάσω το παιδί μέσα μου αυτή τη φορά και δεν έβαλα πολλά-πολλά... είπα να τις κάνω λίιιιιγο πιο "σοβαρές". Ας πούμε καλύτερα ότι ετοίμασα τις λαμπάδες των ενηλίκων... για να τους δώσω χαρά, αλλά χωρίς να ξεχάσω και το παιδί που κρύβουν μέσα τους. 




Πασχαλινές λαμπάδες με την τεχνική decoupage
(μεταξωτό κορδόνι, decoupage με χαρτοπετσέτα, σατέν κορδέλα, θαλασσόξυλα)



Πασχαλινές λαμπάδες με την τεχνική decoupage
(μεταξωτό κορδόνι, decoupage με χαρτοπετσέτα, σατέν κορδέλα)



Πασχαλινές λαμπάδες με την τεχνική decoupage
(μεταξωτό κορδόνι, decoupage με χαρτοπετσέτα, σατέν κορδέλα)


     Ελπίζω να τους αρέσουν και να ξαφνιαστούν ευχάριστα... (κάτι μου λέει πάντως ότι ορισμένα μέλη της οικογένειας τις περιμένουν ήδη πώς και πώς...)
    
    Καλό σας απόγευμα!


74 σχόλια:

  1. Και του χρόνου με υγεία να ξαναφτιάξεις!
    πολύ μου άρεσε που χρησιμοποίησες το θαλασσόξυλο !!φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΟΡΙΣΜΕΝΑ" μέλη της οικογένειας τις περιμένουν ήδη πώς και πώς..."
    Σίγουρα, ΟΛΟΙ τις περιμένουν πώς κ' πώς!!!
    Πολύ όμορφες είναι, Έλλη μου!!!
    (Και η ιστορία που μοιράστηκες μαζί μας... Πόσο δίκιο έχεις, κορίτσι μου...)
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε... λες, Γιάννα μου; Αναρωτιέμαι πώς θα τους φανούν φέτος!

      Όσο για το παιδάκι τότε, πραγματικά μου έχει μείνει το βλέμμα του: μία κοιτούσε τη δική του λαμπάδα, μία τις δικές μας... και φυσικά, έκανε τη σύγκριση. Κάθε φορά που αντικρίζω διαφήμιση παιχνιδολαμπάδας/υπερπαραγωγής από τότε, δεν μπορώ να αποφύγω το να το θυμάμαι.

      Πολλά-πολλά φιλάκια κι από εμένα, κορίτσι μου! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  3. Πανέμορφες όλες Έλλη μου!!! Σίγουρα θα τις περιμένουν πώς και πώς οι δικοί σου!!! :)
    Έχεις τόσο δίκιο πως οι λαμπάδες που είναι μέρος πολυσυσκευασίας δώρου είναι χάλια! Ούτε μια κορδέλα δεν τους βάζουν πάνω... Θυμάμαι κι εγώ μια χρονιά σε φιλικό σπίτι που ήμουν καλεσμένη για Πάσχα, η μικρή της οικογένειας πριν φύγουμε για την εκκλησία ήταν καταστεναχωρημένη γιατί η λαμπάδα της "τελικά ήταν χάλια" και έμοιαζε με των μεγάλων που ήταν ένα σκέτο κερί... Λίγα λεπτά πριν φύγουμε λοιπόν για την Ανάσταση πήρα κορδέλες από δωράκια και λουλούδια που υπήρχαν στο σπίτι και ένα κολιέ που είχα μαζί μου με χρωματιστές χάντρες, τα τύλιξα γύρω από το κερί της και το προσωπάκι της έλαμψε πάλι που είχε όμορφη λαμπάδα. :)
    Όπως και να το κάνουμε τα παιδιά (μικρά και μεγάλα για να μην ξεχνιόμαστε χαχα) θέλουν μια όμορφη λαμπάδα!
    Και του χρόνου να είσαι καλά να τους τις ξαναφτιάξεις!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες και τη στόλισες για χάρη της, Μαίρη μου! Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου.

      Τα παιδιά δεν μπορούν να ψυχολογήσουν εγκαίρως μια τέτοια πιθανή απογοήτευση, καθαρά και μόνο λόγω ηλικίας και λόγω του αρχικού ενθουσιασμού με την όλη συσκευασία. Είναι δύσκολο -αν όχι ακατόρθωτο- όταν είσαι νονά, να αρνηθείς να κάνεις το χατήρι του παιδιού που σου ζητάει την πολυσυσκευασία και μπορεί να εγείρει και παρεξηγήσεις κιόλας. Δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη λύση... ίσως το θέμα έγκειται καθαρά στους γονείς και στο πόσο βοηθούν τα παιδιά τους να είναι συνειδητοποιημένα, σε σχέση με τις επιλογές τους. Η λαμπάδα αποκτάται μόνο μία φορά το χρόνο, αυτή είναι και η χάρη της και η χαρά της. Το παιχνίδι, οποτεδήποτε...

      Εγώ διαφωνώ γενικότερα με τη σχέση ποιότητας-τιμής: πληρώνεις ένα υπέρογκο ποσό για την πολυσυσκευασία κι ενώ έχει μέσα τα μύρια όσα, η εκάστοτε εταιρεία "τσιγκουνεύεται" στο να βάλει μια κορδελίτσα στη λαμπάδα που παρέχει ως "δώρο" με το παιχνίδι στο παιδί...

      Πολλά φιλιά και ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

      Διαγραφή
  4. Έλλη μου ,πολυαγαπημένη μου Ελλη,τις είδα και στο Facebook,η μία πιο όμορφη από την άλλη ,αλλά χτυπάς εκεί που πονάω τώρα:ΛΑΜΠΑΔΑ.Από μικρούλα κάθε Πάσχα τον ίδιο καημό,η νονά θα μου φέρει λαμπάδα;Μέχρι που πέρυσι η απορία μου λύθηκε,είμαι "μεγάλη" τώρα πια.ΕΕΕ πήγα και εγώ και πήρα λαμπάδα υπερπαραγωγή,φέτος και εγώ μόνη μου,με την τσαχπινιά του ιχθύ!!!!Υπέροχες πάντως!!!!!(ολόκληρη ιστορία για να σου πω ένα πράγμα ουαου,φλυαρία φλυαρία και πάλι φλυαρία).Τέλος πάντων,πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια φλυαρία; Μην το ξαναπείς!!

      Ομοιοπαθής κι εσύ από τη νονά σου, ε; Έκανες πολύ καλά που πήρες τη λαμπάδα σου μόνη σου - κάποια πράγματα δε θα έπρεπε να έχουν να κάνουν με την ηλικία, για μένα. Η χαρά δεν έχει όρια κι ούτε θα έπρεπε να μπαίνει σε καλούπια... Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Όλοι μικροί μεγάλοι θέλουμε μια όμορφη λαμπάδα για την Ανάσταση!!! Οπότε οι πανέμορφες και τελείως ιδιαίτερες λαμπάδες σου θα ενθουσιάσουν τους παραλήπτες τους!!!! Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι! Και γιατί όχι, άλλωστε;

      Σ' ευχαριστώ, πολλά φιλάκια.

      Διαγραφή
  6. Έλλη μου όμορφες οι λαμπάδες σου. Και του χρόνου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου, Ελένη μου! Με υγεία πάνω από όλα! Φιλάκια!

      Διαγραφή

  7. Πολύ καλά κάνεις που στολίζεις τις λαμπάδες σας!!!!Τις έκανες πολύ όμορφες και σίγουρα θα τις χαρούν όλοι!!!!!!Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολύ όμορφες οι λαμπάδες σου και του χρόνου.Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου με υγεία για όλο τον κόσμο, Κυκλάμινο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. μ αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι...και αυτο γιατι ολοι κρυβουμε ενα παιδι μεσα μας!!!
    και του χρονου...εχεις κανει πολλη καλη δουλεια!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και κρύβουμε! Κι είναι καλό, πότε-πότε, να το αφήνουμε να βγαίνει στην επιφάνεια... Και του χρόνου να είμαστε καλά, φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα φίλη μου!!! Κατάφερα επιτέλους να σ' επισκεφτώ!!!!
    Κάνεις πολύ καλά και στολίζεις τις λαμπάδες σας :) και έγιναν κουκλίστικες!!! Θα τις χαρούν όλοι!!! Μπράβο!!! Κι εμένα μου αρέσει να στολίζω τη λαμπάδα μου και να την κάνω μες στην τρελή χαρά... :D
    Πράγματι οι λαμπάδες από τα παιχνίδια είναι απαράδεκτες!!! Ευτυχώς είναι της ίδιας άποψης και η νονά μας!!! :)
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που πέρασες, Φωτεινή μου! Καλά κάνεις και τη στολίζεις, δίνει χαρά! Και χαίρομαι που έχουμε την ίδια άποψη περί των παιχνιδολαμπάδων. Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Πόσο όμορφες λαμπάδες, στολισμένες αλλά συγχρόνως λεπτού γούστου και πολύ chic-άτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν, Φλώρα μου! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Απλές και όμορφες. Κι εγώ έχω ακριβώς την ίδια άποψη για τη μόδα με τις παιχνιδολαμπάδες.........τις συχαίνομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι! Δίκιο έχεις, μόδα είναι, μόνο που δεν τη βλέπω να περνάει σύντομα. Το μάρκετινγκ ξέρει καλά πού και πώς να στοχεύσει. Και να πω ότι έχουν και κανένα παιχνίδι της προκοπής...

      Διαγραφή
  13. Παρα πολύ ωραίες... και του χρόνου Monkey!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/4/13, 9:18 μ.μ.

    Ηello Έλλη!Η Κέρκυρα σε χαιρετά!Πολυ ωραίες οι λαμπάδες και ξετρελάθηκα με το ρολόι τοίχου!Μπράβο!Απορώ πως προλαβαίνεις και τα φτιάχνεις όλα αυτά!Εγώ ακόμη δεν έκανα τις λαμπάδες μου.Προσπαθώ να τελειώσω των παιδιών στο σχολείο!Τις ωραίες μέρες!Καλοκαιράκι...
    Προϊσταμένη από Κέρκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Χαιρετώ κι εγώ την αγαπημένη Κέρκυρα! Σ' ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσαν και οι λαμπάδες, αλλά και το ρολόι!

      Οι λαμπάδες μου πήραν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου το Σαββατοκύριακο, αλλά θεωρώ ότι ήταν ποιοτικός, δημιουργικός χρόνος και τον ευχαριστήθηκα! Υπομονή με το σχολείο, μια εβδομάδα μένει... όσο για τις λαμπάδες σου, θέλω οπωσδήποτε να τις δω! (όπως και το καλοκαιράκι που λες, ακόμη έχει ψύχρες εδώ...) Φιλάκια πολλά-πολλά!

      Διαγραφή
  15. Μπράβο Ελλη μου!!Καί τού χρόνου!!Σούπερ οι λαμπαδες σου!!Φτιαγμένες μέ πολύ γούστο!!!Καί τί όμορφα πού τίς στόλισες!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, φίλη μου! Και του χρόνου! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν. Καλό βράδυ να έχεις, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  16. They are so lovely! Great work, my dear friend!!!
    Kisses from Rhodes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλειες λαμπάδες φτιαγμένες με γούστο , αγάπη και μεράκι.
    Είναι πολύ όμορφο να φτιάχνουμε μόνοι μας λαμπάδες , στην οικογένεια τις φτιάχνει κάθε χρόνο η θεία μου , μια γυναίκα που μόνο να προσφέρει γνωρίζει. Ετσι λοιπόν ποτέ δεν έκανα εγώ , διότι η θεία Αντιγόνη ξέρει τι αρέσει στον καθένα και ανάλογα τις διακοσμεί.
    Καλό βράδυ και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ!

      Μπράβο στη θεία σου... δε χρειάζονται πολλά-πολλά για να δώσεις λίγη χαρά στους ανθρώπους που αγαπάς και σ' αγαπούν: μόνο λίγη σκέψη και διάθεση προσφοράς. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  18. πολυ πολυ ωραιες οι λαμπαδες σου.χωρις να'ναι φορτωμενες, χωρις να'ναι απλες!
    συμφωνω με την αποψη σου περι παιχνιδολαμπαδας-υποθετω ολοι οι ενηλικες, μονο τα παιδια ψαρωνουν.στην βαφτιστηρα μου παντα φτιαχνω την λαμπαδα της μονη μου, στην βαφτιστηρα του αντρα μου που ειναι πιο απαιτητικη και θελει την παιχνιδολαμπαδα, ντρεπομαι να παει στην εκκλησια με το σκετο κερι και στο τελος της το στολιζω!στα παιδια δεν χαλαμε χατηρι αλλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "αλλά" είναι που μας τα χαλάει!

      Δίκιο έχεις... τα πολύ μικρά παιδιά είναι λογικό να μην μπορούν να αντιληφθούν ή να προβλέψουν τις συνέπειες μιας επιλογής τους, στην προκειμένη περίπτωση της επιλογής της παιχνιδολαμπάδας, που καταλήγει να είναι σκέτη τελικά (γι' αυτό είπα και πιο πάνω ότι το μάρκετινγκ ξέρει πού στοχεύει...) Είμαι σίγουρη πως και η βαφτιστήρα σου δε θα χαιρόταν ιδιαίτερα να πάει στην εκκλησία με το σκέτο κερί, αλλά επιλέγοντας αρχικά τη παιχνιδολαμπάδα δε θα ήταν σε θέση να το συνειδητοποιήσει αυτό εκ των προτέρων, όντας εντυπωσιασμένη από το παιχνίδι. Νομίζω πως εσύ σκέφτηκες την καλύτερη λύση και έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι (μαζί με εσένα!). Πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα, πολύ όμορφες έγιναν!!!Πες μου όμως πως κατάφερες να πείσεις τους άντρες να τις κρατήσουν και μάλιστα να καμαρώνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!! Εύκολο!

      Είμαι μοναχοκόρη, οπότε πώς θα μπορούσε ο πατέρας μου να αρνηθεί το δώρο της κόρης του (ειδικά φτιαγμένο για εκείνον);

      Ο πεθερός μου, από την άλλη, ήταν μες στην τρελή χαρά που είχε ξανά λαμπάδα μετά από τόσα χρόνια και μάλιστα χειροποίητη από τη νύφη του... κι έλεγε στην πεθερά μου ότι η δική του είναι πιο ωραία από ό,τι η δική της... :)

      Όσο για το άλλο μου μισό, από τη μία έχει την "πηγή" των δημιουργιών στα πόδια του, αλλά ταυτόχρονα κινδυνεύει και από κρεβατομουρμούρα... είμαι γυναίκα, σύζυγος και δημιουργός, 3 σε 1, άρα ο συνδυασμός που σκοτώνει γι' αυτόν!!! Υπήρχε περίπτωση να αρνηθεί και να τη γλιτώσει μετά;

      Φυσικά σου απαντώ χαριτολογώντας... Η αλήθεια είναι πως δεν έκανα ιδιαίτερες προσπάθειες να πείσω κανέναν! Τους τις προσέφερα κι έπειτα το άφησα πάνω τους. Στην πραγματικότητα, εγώ τους καμάρωνα πιο πολύ...

      Και τώρα που τους συνήθισα με τις λαμπάδες, θα τις περιμένουν κάθε χρονιά κι ας μην το λένε ευθέως!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Νάσαι σίγουρη οτι θα ξαφνιαστούν ευχάριστα Ελλη μου, όσο και να τις περιμένουν, δεν θα περιμένουν αυτό που θα δουν
    Φιλάκια πολλά και του Χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δούμε, θα σας μεταφέρω τις εντυπώσεις!! Φιλάκια κι από εμένα και του χρόνου με υγεία, Χαρούλα μου.

      Διαγραφή
  21. Τις είδα και στο φέις και μου άρεσαν πάρα πολύ!
    Μα πιο πολύ μου άρεσε η σκέψη σου και η φροντίδα σου!
    Το κάνω κι εγώ για αυτούς που αγαπάω άρα σε νιώθω και με νιώθεις!
    Την καλημέρα μου!
    Φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, καταλαβαινόμαστε πλήρως! Χαίρομαι που σου άρεσαν. Φιλάκια κι εγώ θα σου στείλω την καλησπέρα μου!

      Διαγραφή
  22. Έλλη μου, φανταστικές οι λαμπάδες σου! Πέτυχες αυτό ακριβώς που ήθελες, χαρούμενες αλλά και διακριτικές! Σου έχω κι ένα βραβείο, επί τη ευκαιρία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Λίνα μου!! Βραβείο για μένα;; Έρχομαι τρέχοντας! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  23. Μαϊμουδίτσα μου.. τελευταία έφτασα αλλά καλιώ αργά πάρα ποτέ... χαχα... Μου αρέσουν πάρα πολύ η λαμπάδες σου και μου αρέσει πολύ και η ιδέα της λαμπάδας για τους μεγάλους... Έχεις μεγάλο δίκιο πάντως.. όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας.. γιατί να μη χαρούμε και εμείς με στολισμένες λαμπάδες...
    Ένα καλό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι....
    Σε φιλώ γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποτε κι αν φτάνεις, εγώ εδώ θα είμαι, Μάρσια μου!

      Χαίρομαι που σου άρεσαν! Η χαρά της λαμπάδας δεν έχει ηλικία... Φιλάκια πολλά, καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  24. Μπραβο κοριτσι μου και του χρονου!!!!!Ειναι ολες πανεμορφες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Κατερίνα μου, και του χρόνου να είμαστε καλά!

      Διαγραφή
  25. you make beautiful candles
    hope you had a good holiday

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. gias ta xairakia soy glikia moy kai toy xrwnoy na eisai kala mprabw soy filakia...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Και του χρόνου με υγεία! Φιλάκια, Βάσω μου!

      Διαγραφή
  27. Ωραιότατες οι λαμπάδες που ετοίμασες! Και του χρόνου με υγεία!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ όμορφες οι λαμπαδες σου Έλλη μου!!!!και του χρόνου να σαι καλά!!!!και μη χάσεις ποτέ το παιδί που κρύβεται μέσα σου είναι καλό και δημιουργικό!!!!!φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου, Δέσποινα! Όσο για το παιδί μέσα μου... και να ήθελα εγώ να ξεχάσω την ύπαρξή του, έρχεται αυτό από μόνο του και μου τραβά τη φούστα!! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  29. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με τη λαμπάδα στα παιχνίδια της τηλεόρασης γιατί το βλέπω στα εγγόνια μου .Πολύ όμορφες οι λαμπάδες σου κι εγώ φέτος θα κάνω για τα εγγόνια μου γιατί..η νονά τους αγόρασε τις λαμπάδες που είπαμε επάνω,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι πια... η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο και τελικά πολύ κακό για το τίποτα.

      Καλά θα κάνεις να τους ετοιμάσεις... αυτές τις αναμνήσεις είναι που θα έχουν μεγαλώνοντας! Φιλιά!

      Διαγραφή
  30. Lovely!!!
    Have a wonderful weekend!! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πολυ ομορφες τις εκανες!!μπραβο!!ηθελα να εβλεπα ομως τα προσωπα των δικων σου με τις πρωτες λαμπαδες υπερπαραγωγη!!!χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!! Οι καημένοι οι άντρες, δεν μου είπαν ποτέ τι ακριβώς σκέφτηκαν όταν τις πρωτοείδαν!! Το εκτιμώ ιδιαιτέρως που, για να μη με κακοκαρδίσουν, τις κράτησαν...

      Με τις γυναίκες της οικογενείας είναι πιο εύκολα τα πράγματα, εμείς μπορούμε να κρατήσουμε ό,τι να'ναι!!

      Διαγραφή
  32. Πάρα πολύ όμορφες!!
    Κι έχεις τόσο δίκιο για τις παιχνιδολαμπάδες...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ελλη μου καλημέρα, υπέροχες οι λαμπάδες σου και του χρόνου να είσαι καλά να μας ξανά παρουσιάσεις τις δημιουργίες σου! Είμαι σίγουρη ότι θα μείνουν άναυδοι οι δικοί σου άνθρωποι όταν τους τα προσφέρεις! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου! Να είσαι καλά! Νομίζω ότι με αυτά που έχουν δει από μένα, δεν ξαφνιάζονται πλέον, περιμένουν ότι μπορώ να φτιάξω τα πάντα...΄Οπως και να έχει, θα σας πω εντυπώσεις!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  34. Μπράβο που τις φτιάχνεις εσύ..μπράβο και για το ωραίο γούστο..εγώ του απλού είμαι .. Ωραίες οι λαμπάδες σου, ειδικά οι θαλασσινές (δελφινάκι είμαι που αλλού θα πέσει το δελφινομάτι μου); :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν σίγουρη ότι θα προσέξεις πρώτα τις θαλασσινές! Σ' ευχαριστώ, πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  35. Μα πώς μου είχε ξεφύγει το καλαίσθητο "σπιτάκι" σου??!!!
    Καλώς σε βρήκα!! Θαύμασα τις δημιουργίες σου! Μπράβο, να'σαι καλά! Καλό Πάσχα να'χεις, με υγεία, χαρά και ευτυχία!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στην παρέα!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Να είσαι καλά κι εσύ! Καλό Πάσχα, με υγεία, χαρά και αγάπη!

      Έρχομαι να γνωρίσω κι εγώ το χώρο σου... θα χαρώ να τα λέμε! Φιλιά!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...