Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Εικόνες (6ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις", στο TEXNIS STORIES)


Εικόνες

Η ιστορία του ξεκίνησε μόλις βρέθηκε μέσα στο μικρό, παιδικό χεράκι. Πάνω που είχε αρχίσει να συνηθίζει το σφιχτό κράτημα, το χεράκι χαλάρωσε στιγμιαία.  Τη φυγή του προς τον ουρανό συνόδεψε ένα παιδικό κλάμα. Η μαμά όμως είπε «Μην κλαις, θα πάει να γνωρίσει τον κόσμο». Και το κόκκινο μπαλόνι δε στενοχωρήθηκε πια.




Πέταξε πάνω από χωριά. 




Σ’ ένα χωράφι, είδε τον ιδρώτα ενός αγρότη να στέκει σαν διαμαντένιο στολίδι στο μέτωπο. Είδε τα παιδιά στη μικρή, σχολική αυλή, πλάι στο δάσκαλο, να παρατηρούν τιτιβίζοντας ένα γεράνι, που είχε προσφέρει το καλύτερό του μπουμπούκι για να ξεκουραστεί πάνω σ’ αυτό η πρώτη πεταλούδα της Άνοιξης. Πέρα από το σχολειό, ένα νιογέννητο πουλαράκι έκανε τα πρώτα του, αβέβαια βήματα.

Πέταξε πάνω από τη θάλασσα. Είδε δελφίνια να συνοδεύουν ένα καράβι στο ταξίδι του και τους ανθρώπους να τα φωτογραφίζουν χαρούμενοι. Τα δελφίνια πρόσεξαν το κόκκινο μπαλόνι, αλλά δεν ήξεραν τι ήταν.




Πέταξε πάνω από πόλεις. 




Είδε την πύλη μιας φυλακής να ανοίγει, διώχνοντας από τα σωθικά της ένα μετανιωμένο πια κρατούμενο, έπειτα από χρόνια και χρόνια κράτησης. Το εγγόνι του, που δεν τον είχε ξαναδεί, σήμερα τον περίμενε απέξω, μαζί με τους γονείς του, κρατώντας μια ζωγραφιά.
Είδε ένα ζευγάρι αστέγων, κάτω από μια χιλιομπαλωμένη κουβέρτα, να κοιμούνται αγκαλιά στο πάρκο. Στον ύπνο τους, κι οι δυο χαμογελούσαν – το κόκκινο μπαλόνι τους έστειλε ένα φιλί και την ελπίδα στο όνειρό τους. Το ζευγάρι ανασάλεψε, μα δεν ξύπνησε. Το χαμόγελό τους όμως έγινε πιο πλατύ.




Λίγο-λίγο, το κόκκινο μπαλόνι άρχισε να χάνει τον αέρα του. Χαμήλωνε, χαμήλωνε, μέχρι που σκάλωσε στα κλαδιά ενός δέντρου.




Το δέντρο σκίαζε την είσοδο ενός ιδρύματος για εγκαταλειμμένα παιδιά. Η πόρτα άνοιξε και ένα ζευγάρι βγήκε έξω. Ανάμεσά τους είχαν ένα παιδί, το κρατούσαν από το χέρι. Το μπαλόνι δεν το ήξερε, αλλά μια διαδικασία υιοθεσίας μόλις είχε ολοκληρωθεί και το παιδί έφευγε από το ίδρυμα μαζί με τους νέους, θετούς γονείς του.
Το παιδί πρόσεξε αμέσως το κόκκινο μπαλόνι. Το ζήτησε. Ο άνδρας τεντώθηκε και το έφτασε.



«Τι το θέλεις;» ρώτησε, «έχει ξεφουσκώσει, θα σου πάρω όσα μπαλόνια θέλεις από δω και πέρα».
«Ξέρω ότι θα με φροντίσεις», είπε το παιδί, «αλλά πίσω μας, τα άλλα παιδιά δεν έχουν κανέναν να τους πάρει μπαλόνια. Θέλω να τους πάω αυτό λοιπόν, θα μου το φουσκώσεις;»
«Είσαι ένας μικρός ιππότης!» είπε η γυναίκα. Φούσκωσε το κόκκινο μπαλόνι, το έδωσε στο παιδί και όλοι μαζί επέστρεψαν στο κτίριο.
 


Με την ιστορία αυτή συμμετείχα στο 6ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις", το οποίο διεξήχθη στο ιστολόγιο "Texnis Stories" το περασμένο χρονικό διάστημα και ολοκληρώθηκε χθες. Συγκέντρωσε, κατά την ψηφοφορία, 17 βαθμούς.




         Οι λέξεις που έπρεπε κάθε συμμετέχοντας να χρησιμοποιήσει, έχουν επισημανθεί μέσα στο κείμενο. 

Η εικονογράφηση είναι δική μου και έγινε σε απλό χαρτί, με μαλακό μολύβι, ξυλομπογιές και μαρκαδόρους. 

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τη φίλη μου Φλώρα, για την άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή του παιχνιδιού, καθώς και για την άψογη, όπως πάντα, φιλοξενία της ιστορίας μου. Ευχαριστώ και όλους τους αναγνώστες του ιστολογίου, για το χρόνο που αφιέρωσαν να διαβάσουν την ιστορία μου και για τη στήριξή τους! Πραγματικά, είναι μεγάλη τιμή για μένα. 

Αν θέλετε να πληροφορηθείτε σχετικά με το παιχνίδι, μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο της Φλώρας "TEXNIS STORIES", όπου και θα διαβάσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες! Το 6ο Παιχνίδι μπορεί να τελείωσε... αλλά τις προσεχείς ημέρες ξεκινά το 7ο κατά σειρά...  Εσείς; Θα λάβετε μέρος;



Πολλές ευχές για καλό μήνα, γεμάτο χαμόγελα και όμορφες στιγμές!

Φιλιά!



49 σχόλια:

  1. Πόσο όμορφο παραμύθι... Πόσο όμορφη εικονογράφηση.
    Πόσο πολύ θα ήθελα να μπορέσουμε να εκδώσουμε ένα ημερολόγιο με τέτοιες ζωγραφιές, δίπλα στις ιστορίες...
    Τελικά κορίτσι μου δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο από τα χαρίσματά σου είναι περισσότερο δυνατό από τα άλλα.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ τόσο, μα τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια! Κι εγώ θα ήθελα να μπορέσουμε να εκδώσουμε το ημερολόγιο... θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, στο κάτω-κάτω θα είναι για καλό σκοπό! Φιλιά πολλά κι από μένα, αγαπημένη μου Φλώρα.

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφο! Το βαθμολόγησα εξάλλου με 2 βαθμούς!
    Πανέμορφες και οι ζωγραφιές σου!
    Πόσες ευαισθησίες δεν κρύβονται και στο κείμενο και στις εικόνες;;;;;;
    Φεύγω με τη χαρά ότι σε ξεχώρισα! Είναι όμορφο να διαβάζεις τέτοιες ιστορίες!
    Σε ευχαριστώ . Έτσι νιώθω....την ανάγκη να σε ευχαριστήσω!
    Φιλιά!

    ΥΓ: θέλω να μου κάνεις την ίδια τιμή που έκανε η Φλώρα σε μένα και να μου δώσεις μία λέξη! Για το επόμενο παιχνίδι! Θα ζητήσω κι από τη Μαρία ( me maria) άλλη μία! Και οι λέξεις να βγουν σε συνεργασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, για τη στήριξή σου και για τους βαθμούς που χάρισες στην ιστορία μου! Θα σου στείλω τη λέξη με mail, η σκέψη σου μας τιμά! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;
    ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑ!!!!
    ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δική μου!! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που τη στήριξες στο παιχνίδι! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη η ιστορία σου.
    Δε την ψήφισα γιατί δεν ήξερα το ιστολόγιο της Φλώρας.
    Στο επόμενο παιχνίδι θα σε ψηφίσω.
    Μπορεί να στείλω και εγώ μια ιστορία αν μπορέσω και δεν υπάρχει πρόβλημα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Μαρία Έλενα!

      Ευκαιρία να γνωριστείτε με τη Φλώρα και να έρθεις στην παρέα μας κι εσύ. Ακόμη καλύτερα, να συμμετάσχεις στο επόμενο παιχνίδι! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει. Μπορείς να πληροφορηθείς τις λεπτομέρειες στο ιστολόγιο της Φλώρας, "TEXNIS STORIES".

      Οι ιστορίες στέλνονται ανώνυμα, έτσι βαθμολογούμε αυτές που πραγματικά μας αρέσουν, χωρίς να επηρεαζόμαστε από την πιθανή γνωριμία μας με το συγγραφέα. Όσο για μένα, ποτέ δεν προδίδω αν στέλνω ιστορία ή όχι... και ποια είναι! Σας αφήνω τη χαρά της ανακάλυψης για το τέλος...

      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. "Ζωγράφισες" στην κυριολεξία!
    Δεν ξέρω αν πιο πολύ μου άρεσε η ιστορία ή οι ζωγραφιές σου. Να εκφράσω κι εγώ τον θαυμασμό μου;
    Για ό,τι είσαι και για τον τρόπο που το υπηρετείς!
    Χαίρομαι ειλικρινά που συναγωνιζόμαστε στο παιχνίδι της Φλώρας.
    Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, καλησπέρα! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα τόσο όμορφα λόγια σου, με συγκινείς!

      Ο θαυμασμός είναι αμοιβαίος... η ιστορία σου ήταν πολύ-πολύ καλή και σου στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νίκη!

      Είναι και δική μου χαρά που συναγωνιζόμαστε, αλλά η μεγαλύτερη χαρά μου είναι που με τη βοήθεια του παιχνιδιού της Φλώρας, γνωριστήκαμε. Κι έτσι, είμαι σε θέση να έχω τη φιλία ενός πολύ αξιόλογου ανθρώπου και να απολαμβάνω την εξίσου αξιόλογη γραφή του.

      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφη ιστορία και ζωγραφιές!!
    Μπράβο σου!
    Ανυπομονώ να διαβάσω και άλλες δικιές σου..Το παιχνίδι αυτό μου αρέσει και εμένα πολύ!
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτό το παιχνίδι... πολύ το αγαπώ. Μου δίνει τη δυνατότητα, εκτός από το να εκφράζομαι γράφοντας, να γνωρίζω και την προσωπική έκφραση άλλων ανθρώπων, μέσω της γραφής τους. Το βρίσκω τόσο σημαντικό!

      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που πέρασες και μου άφησες ένα τόσο όμορφο σχόλιο. Καλή συνέχεια εύχομαι και σε εσένα!

      Διαγραφή
  7. Μου αρέσει πάρα πολύ το γράψιμό σου, άλλωστε είμαι ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν την ιστορία που έγραψες. Η εικονογράφηση το ανέδειξε ακόμη περισσότερο.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη! Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου και η εικονογράφησή της. Καλή συνέχεια να έχεις κι εσύ σε ό,τι κάνεις! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Και η ιστορία είναι εξαιρετική κ΄η εικονογράφηση είναι απίθανη!!!
    Μπράβο κ' πάλι μπράβο!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Να είστε καλά! Καλό Σαββατοκύριακο, να περάσετε όμορφα, φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχη η ιστορία σου και με λέξεις και με εικόνες , εγω πάλι την ξεχώρισα μεσα σε αυτές που μου άρεσαν όμως έπρεπε να ψηφίσω μοναχα τρεις και έτσι την αδίκησα , τώρα που την ξαναδιαβαζω εικονογραφημένη μου αρέσι πολύ περισσότερο .
    Συγχαρητήρια μην σταματάς να γάφεις και να ζωγραφίζεις !!!!καλό μήνα και πολλα πολλα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη στενοχωριέσαι, κι εγώ έτσι παθαίνω όταν πρόκειται να ψηφίσω... γιατί συνήθως μου αρέσουν παραπάνω από τρεις ιστορίες, οπότε, αναγκαστικά κάποια αδικώ!

      Καλό μήνα σου εύχομαι να έχεις κι εσύ! Φιλάκια.

      Διαγραφή
  10. δεν εχω ενημερωθει ακομη γι'αυτο το παιχνιδι αλλα η ιστορια σου ηταν πολυ γλυκια, με συγκινησε!ειναι καταπληκτικο να μπορεις να αποτυπωνεις στο χαρτι την σκεψη σου.ειτε αυτη ειναι γραπτος λογος ειτε μια υπεροχη ζωγραφια!!μπραβο σου, αυτη την ικανοτητα των ανθρωπων την θαυμαζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω, λοιπόν, μέσα από την ανάρτησή μου να κατάφερα να σου κινήσω την περιέργεια σχετικά με το παιχνίδι και να αναζητήσεις έτσι περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο της Φλώρας!

      Η πραγματικότητα είναι πως η αυτοέκφραση αποτελεί ανθρώπινη ανάγκη... Το μέσο έκφρασης ίσως δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο - οποιαδήποτε μέθοδο κι αν χρησιμοποιεί κάποιος για να εξωτερικεύσει όλα αυτά που κλείνει μέσα του, τα αποτελέσματα που προκύπτουν πάντα είναι σημαντικά και χαρακτηρίζουν το άτομο. Εγώ θαυμάζω όλους όσους έχουν την ικανότητα και το θάρρος να αυτοεκφράζονται... ανεξαρτήτως του τρόπου που διαλέγουν να το κάνουν!

      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα..Ωραία η ιστορία σου..Ειναι η μία από τις τρεις που ψήφισα, χθες το είδα όταν βγήκαν τα αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα, Δελφινάκι μου! Σ' ευχαριστώ που ψήφισες και στήριξες την ιστορία μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε τόσο ώστε να της χαρίσεις τους βαθμούς σου! Να είσαι καλά, καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Ελλη μου!Καλό μήνα!έχω μείνη άφωνη!Υπέροχο κείμενο,καί ο γραπτός σου λόγος,φανταστικός , αλλά καί καί πανέμορφη η εικονογράφηση πού τό συνοδεύουν!Μπράβο φίλη μου!!Σέ θαυμάζω,είσαι πολυτάλαντη!!Καί εγώ δέν ψήφισα γιατί δέν έχω παρακολουθήση τό ιστολόγιο τής Φλώρας!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, καλή μου φίλη! Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ για το όμορφο σχόλιο! Να επισκεφθείς το ιστολόγιο της Φλώρας, αν θέλεις, το 7ο παιχνίδι θα ξεκινήσει σύντομα... και θα χαρούμε να σε έχουμε μαζί μας! Φιλιά, καλή Κυριακή να έχεις κι εσύ!

      Διαγραφή
  13. Hello,

    a wonderful picture story and I have to live with the translation version of Your blog - wonderful made!

    Warm regards Senna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello, dear Senna! Thank you so much for visiting and for your kind words!

      Unfortunately, this translation version, especially when it comes to my stories, doesn't work so well with some of the greek words. I'm so sorry... For instance, "niogennito" is a non-translated greek word and it means "newborn" in greek, the word "poularaki" means "colt", a baby-horse (non-translated, again)...

      I think I must take it under consideration, next time...

      Greetings from Greece!

      Διαγραφή
  14. Σε παρακολουθώ σε όλα τα παιχνίδια με λέξεις και πάντα είσαι από τις αγαπημένες μου ιστορίες. Αυτή τη φορά λόγω προβλήματος με τον υπολογιστή μου δε μπόρεσα να ψηφίσω και πολύ στεναχωρίθηκα. Και τώρα από δανεικό γράφω και προσπαθώ να αναπληρώσω το κενό. Άντε και στο επόμενο τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Κατερινάκι μου... κι εγώ στενοχωρήθηκα για τον υπολογιστή σου - ελπίζω να διορθωθεί το πρόβλημα!

      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και είμαι πολύ χαρούμενη που χαίρεσαι και απολαμβάνεις τις ιστορίες μου. Όσο για την ψηφοφορία, μη στενοχωριέσαι - κι εγώ την πρώτη φορά που γνώρισα το παιχνίδι δεν είχα καταφέρει να ψηφίσω τις αγαπημένες μου ιστορίες... αλλά πήρα το αίμα μου πίσω στα επόμενα!

      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Όμορφη η ιστορία σου
    Γράφεις πολύ όμορφα
    Μπράβο σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου, καλώς ήλθες στην παρέα! Να είσαι καλά, σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια. Θα χαρώ να τα λέμε!

      Διαγραφή
  16. Πολύ όμορφη ιστορία σου αλλά και η εικονογράφηση τα έδεσες και τα δυο τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Η αλήθεια είναι πως είχα πολύ καιρό να κάνω κάτι τέτοιο... και το απόλαυσα, πραγματικά. Χαίρομαι που πιστεύεις ότι τα έδεσα όμορφα μεταξύ τους! Καλή εβδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  17. Πολύ γλυκιά η ιστορία σου, μου άρεσε πολύ όταν την πρωτοδιάβασα, αλλά δυστυχώς έπρεπε να ψηφίσω μόνο τρεις... Μου άρεσε πάρα πολύ και η εικονογράφηση που ετοίμασες!!!! Πολλά πολλά μπράβο!!!!
    Καλή συνέχεια εύχομαι!!!!! Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ!

      Σημασία για μένα δεν έχουν οι ψήφοι και οι αριθμοί... αυτό που με χαροποιεί και που μετράει περισσότερο, είναι όταν μαθαίνω ότι σας άρεσαν οι ιστορίες μου!

      Σ' ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια σε σχέση με την εικονογράφηση.

      Καλή συνέχεια σου εύχομαι και καλή εβδομάδα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Welcome, Ania! Thank you so much for visiting! I'll visit your blog too.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Thank you very much! I follow you now :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρυσομέλισσες4/2/13, 1:59 π.μ.

    Μας εντυπωσίασε η εικονογράφηση στην όμορφη ιστορία σου....έχεις ξεχωριστές ικανότητες και στο γράψιμο και στη ζωγραφική !!! Θα ήτανε υπέροχο να γίνει ημερολόγιο με εικονογραφημένες ιστορίες και στίχους για καλό σκοπό...ας αρχίσουμε να το προσπαθούμε, αξίζει τον κόπο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελισσούλες μου σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

      Όντως θα ήταν υπέροχο να γίνει ένα τέτοιο ημερολόγιο... η ιδέα της Φλώρας είναι πολύ καλή και έχει καλό σκοπό. Επειδή όμως δεν μένω στην Αθήνα, είναι κάπως δύσκολο να το κυνηγήσω από την πλευρά μου. Το βάρος αναγκαστικά πέφτει σε εσάς, για τις επαφές που απαιτούνται...

      Διαγραφή
  21. Very nice your story!! good illustration!
    Have a good week! and my g+...

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είχα ψηφίσει την ιστορία, γιατί ένιωθα πως βλέπω τις εικόνες...τώρα που τις βλέπω κυριολεκτικά με την πανέμορφη εικονογράφησή σου έχω μείνει άφωνη...θέλω να ξαναψηφίσω..χαχα..
    Πολλά πολλά μπράβο..!!..φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που τη στήριξες κατά την ψηφοφορία!

      Χάρηκα που σου άρεσε σαν ιστορία - χαίρομαι επίσης που δεν σε απογοήτευσε η εικονογράφησή της και δεν ήρθε σε αντίθεση με τις εικόνες που σχημάτισες στο νου σου, διαβάζοντας! Να είσαι καλά, πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  23. Πολύ όμορφη ιστορία σου, και η εικονογράφηση την απογείωσε!! Μπράβο σου!!!! Θα γινότανε πολύ ωραίο εικονογραφημένο παραμύθι!!!!
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, κορίτσι μου! Σ' ευχαριστώ! Χάρηκα που σου άρεσε, γιατί κι εγώ απόλαυσα την όλη διαδικασία (γραφή και εικονογράφηση). Δεν το είχα σχεδιάσει εξαρχής... ξεκίνησα με το κείμενο... και στην πορεία μου ήρθε η έμπνευση για την εικονογράφησή του.

      Καλό απόγευμα να έχεις!

      Διαγραφή
  24. Τρυφερή και γλυκιά ιστορία, άλλη μια θαυμαστή συμμετοχή σου στο παιχνίδι της Φλώρας... τι όμορφες ιδέες που έχεις!

    Μου άρεσε πολύ και η εικονογράφηση...

    Φιλιά μαϊμουδάκι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ!

      Είναι χαρά (και περηφάνια μου) να διαβάζω ένα τόσο όμορφο σχόλιο από εσένα, που γράφεις τόσο καλά... Φιλιά, Μαρία μου!

      Διαγραφή
    2. Το κακό με εμένα ξέρεις ποιο είναι; Πως αν δεν μου συμβαίνει κάτι για να αντλήσω έμπνευση από εκεί, δεν έχω έμπνευση... Οπότε για να γράφω πρέπει να μην είμαι καλά συνήθως, κι αυτό δεν με συμφέρει όπως καταλαβαίνεις...!

      Η "μαγκιά" είναι να κάνει κανείς ό,τι εσύ: να γράφει τόσο όμορφα... κατά παραγγελία :-)

      Καλό σου βράδυ :-)

      Διαγραφή
    3. Αυτό το είχα παλαιότερα, στον ίδιο έντονο βαθμό με εσένα και για τους ίδιους λόγους. Έτσι έγραφα κι εγώ. Έπρεπε να είμαι χάλια για να γράψω, ήταν μια διέξοδος για να ξεσπάσω. Τότε περνούσα αυτό που περνάς τώρα εσύ, γι' αυτό και μπορώ να σε καταλάβω όσο δε φαντάζεσαι.

      Να σου πω ένα μυστικό; Ούτε τώρα γράφω κατά παραγγελία, στην ουσία... Ανεξάρτητα από το ποιες θα είναι οι πέντε λέξεις κάθε φορά, οι ιστορίες είναι μέσα στο κεφάλι μου εξαρχής, οι ήρωες ζητούν να βγουν, να ζήσουν, να υπάρξουν. Τις εκάστοτε πέντε λέξεις του παιχνιδιού απλά βρίσκω τρόπους να τις ενσωματώσω αργότερα μέσα στην ιστορία. Λειτουργώ λίγο ανάποδα...!!! Καλό βράδυ, Μαρία μου, φιλιά!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...