Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μια ανάμνηση... κι ένα βιβλίο αναμνήσεων

     Την καλησπέρα μου σε όλους!

    Μιας και το δημιουργικό ταξίδι μας συνεχίζεται... σήμερα σκέφτηκα να σας πάω κάπου όπου δεν έχουμε ξαναπάει μαζί.   

    Από τη στιγμή που αποφασίσαμε με το άλλο μου μισό να ανεβούμε "τα σκαλιά της εκκλησίας" (η οποία τελικά, σκαλιά δεν είχε, παρά μόνο έναν πέτρινο διάδρομο, γιατί παντρευτήκαμε σε ένα εξωκλήσι!!), είχα μπροστά μου άπλετο χρόνο να οργανωθώ, μέχρι την ημερομηνία του γάμου. Δεν έκανα εγώ τα προσκλητήρια ή τις μπομπονιέρες, παρόλο που στην αρχή ψαχνόμουν σοβαρά να το κάνω. Ο λόγος ήταν απλός: στην πορεία βρήκα εξαιρετικούς συνεργάτες, οι οποίοι κατάλαβαν τι ακριβώς ζητούσα και το έφεραν σε πέρας, όπως ακριβώς το θέλαμε κι οι δυο μας. Έτσι, αντί γι' αυτά, εγώ αφιέρωσα ένα εξάμηνο περίπου για να φτιάξω ένα βιβλίο ευχών, κάθε μέρα κι από λίγο, ενώ στο τέλος, επιμελήθηκα και το στολισμό του πατρικού σπιτιού μας, για την εβδομάδα πριν από το γάμο. 

   Δυστυχώς, δεν έχω μαζί μου, εδώ που βρίσκομαι τώρα,  το βιβλίο ευχών για να το φωτογραφίσω και να το δείτε. Επιφυλάσσομαι για μια άλλη φορά. Έχω όμως κάποιες από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος μας, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, άνθρωπος και συνεργάτης. 

     Τα χρώματα της πιο σημαντικής ημέρας της ζωής μας ήταν αυτά... 





... και αυτά τα χρώματα χρησιμοποίησα για να φτιάξω το βιβλίο ευχών, τα στυλό με τα οποία θα έγραφαν οι καλεσμένοι τα μηνύματά τους, αλλά και για να διακοσμήσω το τραπέζι όπου θα τοποθετούνταν το βιβλίο. 




       Η ιδέα του ήταν απλή και η εκτέλεσή της επίσης: αγόρασα ένα δερματόδετο βιβλίο 200 σελίδων, με σαμπανί δέρμα και εσωτερικές σελίδες (χωρίς γραμμές) και το διακόσμησα. 

     Κάθε δεξιά σελίδα τη διακόσμησα διαφορετικά από όλες τις υπόλοιπες. Σε κάποιες κόλλησα εικόνες, χαρτιά, σατέν κορδέλες, έβαλα χρώματα, γκλίτερ, λουλούδια, τράβηξα γραμμές για να γράφουν οι καλεσμένοι τις ευχές τους... σε άλλες πρόσθεσα μικρά πουγκιά και φακελάκια με καρτούλες. Κάθε σελίδα αποτέλεσε μια έκπληξη για τους καλεσμένους μας και πολλοί διάλεγαν τη σελίδα όπου ήθελαν να αφήσουν τις ευχές τους με βάση τη διακόσμησή της!! 

    Σε κάθε αριστερή σελίδα, έγραψα αγαπημένα ποιήματα, στίχους τραγουδιών, αποφθέγματα και γνωμικά που είχαν σχέση με την αγάπη, το γάμο, τον έρωτα, τον άνδρα και τη γυναίκα ως ζευγάρι. Στη φωτογραφία επάνω βλέπετε το πρώτο εσώφυλλο. Δεξιά είναι διακοσμημένο, αριστερά έχω γράψει ένα ποίημα του Άθω Δημουλά. 

* * * * *

    Πριν αρκετό καιρό, κάναμε μια συζήτηση με μια φίλη μου. Πλησίαζε η επέτειός της με το σύντροφό της και ήθελε να του προσφέρει ένα δώρο... χειροποίητο, αλλά αλλιώτικο από τα άλλα. Ζήτησε τη βοήθειά μου. Της πρότεινα να προσφέρει κάτι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν από κοινού. Στην αρχή δεν κατάλαβε, αλλά μετά της εξήγησα το σκεπτικό μου: της πρότεινα να της ετοιμάσω κάτι αντίστοιχο με το βιβλίο ευχών που είχα φτιάξει στο γάμο μου, αλλά λίγο διαφορετικό - ένα βιβλίο αναμνήσεων για εκείνους. Θα μπορούσαν να κολλούν μέσα του φωτογραφίες από ταξίδια, επισκέψεις, εισιτήρια πλοίων από τις διακοπές, να γράφουν εντυπώσεις και ό,τι άλλο θα ήθελαν να κρατήσουν ως κοινή τους ανάμνηση. 

      Η φίλη μου ενθουσιάστηκε. Διάλεξε τα χρώματα και το βιβλίο και μετά με άφησε ελεύθερη να αποφασίσω τη σύνθεσή του, τα ποιήματα και ό,τι άλλο... και ξεκίνησα.

    Στο πρώτο εσώφυλλο, έβαλα την ημερομηνία που ξεκίνησε η σχέση τους και τα ονόματά τους:





      Οι υπόλοιπες εσωτερικές σελίδες διαμορφώθηκαν κάπως έτσι (ενδεικτικά):












     Για τη διακόσμηση του εξωφύλλου, ανάμεσα σε άλλα που χρησιμοποίησα, έβαλα και μια φωτογραφία τους, την οποία επεξεργάστηκα ψηφιακά και την έκανα να έχει μεταλλική όψη (εδώ θα μου επιτρέψετε, έχω κρύψει τα πρόσωπά τους):




     Εκτός από το βιβλίο τους ετοίμασα κι ένα βίντεο: ζήτησα κάποιες φωτογραφίες τους και τις ένωσα, φτιάχνοντάς τους έτσι ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές τους και με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση.

    Αυτή την ανάρτηση ήθελα να την κάνω εδώ και καιρό... αλλά περίμενα την άδειά τους για να μπορέσω να σας δείξω το βιβλίο. Βλέπετε, δεν μου ανήκει!! Μου την έδωσαν, κι έτσι... νάτο. Να τονίσω εδώ ότι scrapbooker δεν είμαι... ούτε ήμουν ποτέ, ούτε έχω τη γνώση να γίνω. Και τα δύο βιβλία που σας έδειξα εδώ έγιναν από καρδιάς, με απλά εργαλεία και τρόπους... για δυο διαφορετικούς, αλλά εξίσου σημαντικούς λόγους.

    Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σας, τις υποδείξεις και τις συμβουλές σας. 

    Πολλά φιλιά, καλό απόγευμα!  


Υ.Γ. Θα ήθελα εδώ να σας ευχαριστήσω για τις επισκέψεις σας και για τα υπέροχα σχόλια που μου αφήσατε στην προηγούμενη ανάρτηση. Με συγκινήσατε... και σας στέλνω μια αγκαλιά και τη φιλία μου!


52 σχόλια:

  1. Υπέροχη καταπληκτική δουλειά!
    Ακόμα κι από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι έργο από καρδιάς!
    Τυχεροί οι φίλοι σου που σε έχουν κοντά τους!
    Φιλάκια πολλά πολλά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν! Μακάρι να είχα βγάλει περισσότερες φωτογραφίες να σας δείξω... αλλά πού μυαλό;! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. These books are really full of LOVE!!!! Wonderful idea and wonderful work!!!
    Filakia! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much for visiting and for your kind words, dear Annuk! I'm so glad that you liked them... and, you're right - they are full of Love!! Kisses!

      Διαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ.ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Το είδα πιο πολύ σαν λεύκωμα, ξέρεις. Κάτι να συμπληρώνουν μαζί, κάτι που να περιέχει τις στιγμές τους, τοποθετημένες από το χέρι τους. Δεν ήθελα να έχει τυποποιημένα στοιχεία (άσε που, στην ουσία, δεν ήξερα και πώς να τα κάνω!!! είπαμε, δεν ξέρω τίποτα από scrapbooking). Το βιβλίο ήθελα να είναι αυτοί οι ίδιοι.

      Επειδή έχω κι εγώ το δικό μου του γάμου, ξέρω την αίσθηση που σου αφήνει όταν το ξεφυλλίζεις. Είναι πιο προσωπικό και η κάθε σελίδα του μετράει. Για να μην πω ότι λόγω της απλότητάς του, αφήνει μια ελευθερία σε αυτόν που θα το συμπληρώσει, δεν είναι αυστηρό. Δε μπορείς να φανταστείς τι μας έχουν γράψει εμάς μέσα!!!! Γελάω κάθε φορά που το παίρνω να το δω!!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχη ιδέα...καταπληκτικό δώρο!
    Μου άρεσε πάρα πολύ...ό. τι γίνεται από καρδιάς πάντα είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο!
    Καλό βράδυ..φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι!! Έτσι είναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  5. καλώς σε βρήκα πολυταλαντο πλασμα , πόσο πολύ μου άρεσε η ιδέα σου και ο τρόπος που την υλοποίησες για την φίλη σου συγχαρητήρια , χαίρομαι πολύ πολύ που σε βρήκα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες, κι εγώ χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε κι είσαι μαζί μας στην παρέα μας! Να είσαι καλά! Έρχομαι κι εγώ από το δικό σου χώρο, να χαιρετήσω και εκεί. Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. τι υπέροχη ιδέα! τι όμορφο αποτέλεσμα! τι τρυφερή κίνηση!
    παω να ακούσω το μονόγραμμα... μου έφτιαξες την διάθεση...
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υπέροχο είναι που σου έφτιαξα τη διάθεση!!! Τι ωραίο το "Μονόγραμμα"... το λατρεύω. Φιλάκια, καλή ακρόαση!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχο Ελλη μου!Είναι φτιαγμένο μέ πολύ γούστο ,μεράκι,καί πολύ συναίσθημα!Αυτό βλέπω,καί μού αρέση,δέν έχω ιδέα από scrapbooking,αλλά νομίζω η δουλειά σου είναι ισάξια από κάποια πού ξέρη!!Πολλά φιλάκια φίλη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, καλή μου Δήμητρα, να'σαι καλά, σ' ευχαριστώ που το παινεύεις!! Επειδή όμως έχω δει δουλειές από κοπέλες που ασχολούνται με scrapbooking... ε, άμα το δουν θα γελάνε... δεν έχει καμία σχέση, εκείνες ξέρουν να κάνουν οργανωμένα πράγματα και τα χέρια τους είναι μικροί θαυματοποιοί.

      Συμφωνώ όμως με το ότι είναι φτιαγμένο με συναίσθημα, γιατί για ένα συναίσθημα προοριζόταν! Στη φίλη μου το έδωσα ολοκληρωμένο, λέγοντάς της: "Με αγάπη, για την αγάπη"!!! Όντως έτσι ήταν!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Είναι πολύ όμορφο και ξεχωριστό.Φτιαγμένο με αγάπη και αυτό έχει σημασία!
    μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Οσο χαρούμενα ήταν τα χρώματα που στόλισαν το γάμο σας τόσο χαρούμενη να είναι και η ζωή σας. Ευχή από μένα μέσα απ' την καρδιά μου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε πολύ, αγαπημένη μου Φλώρα! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα είναι πάρα πολύ όμορφο, μπράβο σου!!! Σκέψου τι θα έκανες αν ήσουν ειδική στο scrapbooking!!! Mάλλον θα πρέπει να βάλεις στο "βιογραφικό" σου και τον τίλο, scrapbooker δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από τους ειδικούς. Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, καλό μήνα! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Κοίτα, το "βιογραφικό" μου από ό,τι φαίνεται παραείναι φορτωμένο, αν σκεφτείς όλα αυτά που καταπιάνομαι... Δε θέλω στο τέλος, προσθέτοντας κι άλλα, να καταλήξω να είμαι μέτρια σε όλα!!! Οπότε, μάλλον αρκούν και περισσεύουν αυτά που έχει ήδη... Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  11. ωραίο το βιβλίο αναμνήσεων αρκεί να μπορεί να συμπληρώνεται αληθινά αυτό είναι το δύσκολο και πιο σημαντικό νομίζω γιατί μία σχέση έχει διακυμάνσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια!

      Στην πραγματικότητα, αληθινά πρέπει να "συμπληρώνεται" η κάθε μέρα της ίδιας της σχέσης, από τους δυο ανθρώπους που την απαρτίζουν. Πάντα είναι μεγάλο στοίχημα αυτό! Και οι διακυμάνσεις μέσα στο πρόγραμμα είναι... κι αυτές συμπληρώνουν το τοπίο, δεν πρέπει να τις φοβόμαστε, γιατί είναι το αλατοπίπερο σε μια σχέση...

      Εύχομαι αυτό το βιβλίο να συμπληρώνεται έτσι όπως πρέπει από το ζευγάρι που το έχει και το διατηρεί!

      Την καλησπέρα μου!

      Διαγραφή
  12. Πολύ όμορφη δουλειά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Μαρία Έλενα! Φιλάκια, καλό μήνα!

      Διαγραφή
  13. Kαλό μήνα..ούτε γω γνωρίζω τις τεχνικές όλων αυτών που δειξες, από πλευράς εμφάνισης & σκέψης όμως ειναι πολύ όμορφα αυτά που φτιάξες..Μπράβο!! Να είστε και τα δύο ζευγάρια αγαπημένα και ευτυχισμένα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα, Δελφινάκι μου! Χαίρομαι που σου άρεσαν και σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  14. Wonderful work!!!
    Have a good weekend! and my g+...

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ όμορφο το χειροποίητο βιβλίο που έκανες στη φίλη. Εκπληκτικό το αποτέλεσμα! Εύχομαι κάθε ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την επίσκεψη! Φιλιά, καλό μήνα να έχεις!

      Διαγραφή
  16. Υπέροχη ιδέα και η κατασκευή του βιβλίου πολύ όμορφη.Καλό μήνα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Καλό μήνα επίσης και μακάρι να είναι γεμάτος χαμόγελα και όμορφες στιγμές...

      Διαγραφή
  17. Τί όμορφοοοο!!!
    Καλοδουλεμένο κ' πλημμυρισμένο αγάπη!!!
    Να είναι ευτυχισμένα τα φιλαράκια σου!!!
    Και να σε προσέχουν σαν τα μάτια τους!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που σας άρεσε!! Ευχαριστώ που περάσατε, καλό μήνα να έχετε κι εσείς! Φιλιά στη Σύρο!

      Διαγραφή
  18. πόσο όμορφο και καλοφτιαγμένο!!
    Μπορώ να πω ότι δεν μ αρέσει , αφού είναι τρυφερό και ρομαντικό ταυτόχρονα.
    Καλό μήνα καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και σε εσένα! Σ' ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο! Φιλάκια.

      Διαγραφή
  19. α, και δεν εισαι scrapbooker;σκεψου να ησουν!μου αρεσε πολυ πολυ!τελεια ιδεα για να κρατησεις τις αναμνησεις ζωντανες!καλημερα (και περιμενουμε και φωτο απ'το βιβλιο ευχων του γαμου σου, ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, κορίτσι μου! Χαίρομαι που σου άρεσε σαν ιδέα! Όσο για το δικό μου... με την πρώτη ευκαιρία, κάτι θα κάνω!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  20. εκανες πολυ καλη δουλεια!Ομορφες ιδεες,πετυχημενες συνθεσεις και πολυ καλοφταγμενο!να σαι καλα και να εχεις εναν ομορφο δημιουργικο μηνα.φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Μισιρλού μου! Σ' ευχαριστώ πολύ, να είσαι κι εσύ καλά και να έχεις ένα μήνα γεμάτο χαμόγελα και εμπνεύσεις. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  21. Ελλη μου, καταρχήν σου εύχομαι να πραγματοποιηθεί κάθε ευχή που γράφτηκε στο τόσο όμορφο βιβλίο που έφτιαξες!!! Αλλά και το βιβλίο αναμνήσεων για τη φίλη σου είναι υπέροχο!!! Είναι στ' αλήθεια πολύ τυχερή!!!
    Φιλάκια και καλό Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Φωτεινή μου! Να είσαι καλά, καλό Σ/Κ επίσης, φιλιά!

      Διαγραφή
  22. kalispera glikia moy th yperoxh idea gia to biblio einai onhremeno kala ekanes kai to prothnes kai sthn fili soy soy eyxwmai olochxa ta onira soy na ginoyn pragmathkothta filakia ...... a jexasa to mpoysto einai filezol egw to diakosmisa kai palh filia.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για τα καλά σου λόγια!

      Σ' ευχαριστώ επίσης που μου έλυσες και την απορία μου σε σχέση με το μπούστο. Φιλάκια, καληνύχτα!

      Διαγραφή
  23. Έγινε πάρα πολύ όμορφο!!!!! Και σαν ιδέα για δώρο εξαιρετικό!!! Περιμένουμε να δούμε και το δικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, Κατερινάκι μου, ευχαριστώ! Με την πρώτη ευκαιρία, θα σας δείξω λεπτομέρειες και από το δικό μου. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  24. Ανώνυμος4/2/13, 9:38 μ.μ.

    'Ελλη μου τι ωραια που εφτιαξες την ιστορια σου!Πολυ ομορφες εικονες!ποσα ταλεντα πια εχεις!Γραφεις,ζωγραφιζεις,φτιαχνεις του κοσμου τα πραγματα!Ευτυχως εισαι κοντα μου και μπορω να σε εκμεταλευομαι!!χι,χι!Τα βραχιολακια τελεια!Αυτη τη φορα θα αγορασω πραγματα για μενα και οχι για τις φιλες μου!φιλακια πολλα!!!yiota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ-πολύ!!! Να περνάς, το χαίρομαι! Και ό,τι θέλεις, εδώ είμαι, είναι χαρά μου. Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  25. Τι υπέροχη δουλειά!!! Η ιδέα, η διακόσμηση, όλη η υλοποίηση υπέροχη!!! Τέλειο δώρο σαν βιβλίο αναμνήσεων, πανέμορφο βιβλίο ευχών!! Έμεινα και χάζευα τις φωτογραφίες των σελίδων!! Μπράβο σου!!
    Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα και καλό σου μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν, κορίτσι μου! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι κι εγώ! Φιλάκια!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...