Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τα νέα μου... και μία ιστορία ("Το χρυσό φτερό", 5ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις" στο TEXNIS STORIES)

     Καλώς σας βρίσκω ξανά!

    Το τέλος των εορτών πάντα μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση... Επέστρεψα από χθες στο... παραθαλάσσιο (δεύτερο) σπίτι μου και από σήμερα στη δουλειά, έχω όμως καταφέρει να γεμίσω τις μπαταρίες μου, να έχω αισιόδοξη διάθεση και τις όμορφες στιγμές των διακοπών χαραγμένες στη μνήμη μου. Επιπλέον έχω απίστευτη όρεξη και έμπνευση για δημιουργίες (μες στις διακοπές με πολύ λίγα ασχολήθηκα, πού χρόνος), με τις οποίες σκοπεύω ξανά να καταπολεμήσω τη μοναχικότητα του δεύτερου σπιτιού μου και να μου φτιάξω τη διάθεση σε μια πιο μόνιμη βάση.

    Τα νέα μου; Οι γιορτινές, τελευταίες ημέρες του 2012 με βρήκαν να μοιράζομαι στιγμές με την οικογένεια και με το άλλο μου μισό. Κρατήσαμε και φέτος τις αγαπημένες μας, χριστουγεννιάτικες συνήθειες και φάγαμε, ως συνήθως, όλοι μας το καταπέτασμα. Πήγαμε στο χριστουγεννιάτικο χωριό του Αη-Βασίλη που έγινε για πρώτη φορά στην πόλη μας και κάναμε  και μια αναπάντεχη αλλά υπέροχη εκδρομή στο Περτούλι, το οποίο είχε αρκετό κόσμο και αρκετό χιόνι (ό,τι έπρεπε για χιονοπόλεμο, γιατί από σκι και λοιπά αθλήματα χιονιού είμαι άσχετη και δε νομίζω να μάθω ποτέ χωρίς να θυσιάσω κάποιο πόδι μου ή χέρι). 

    Ο Άγιος Βασίλης δεν μας ξέχασε και φέτος οικογενειακώς (ήμασταν όλοι καλά παιδιά), αλλά πάλι δεν κατάφερα να τον δω...!!! Εκτός όμως από τα δώρα του, έκανα κι εγώ ένα δώρο στον εαυτό μου, μια "επένδυση" που κάτι μου λέει ότι θα βγει σε καλό: ανακάλυψα ότι γνωστό γερμανικό σούπερ μάρκετ θα έφερνε μέσα στις γιορτές ένα μικρό τρυπανάκι που θα ήταν ό,τι έπρεπε για τα κοσμήματά μου (και όχι μόνο!). Τρέξαμε με το άλλο μου μισό πρωί-πρωί (μ' έφαγε το άγχος μήπως δεν το προλάβω, ανάρπαστα γίνονται κάτι τέτοια) και το πήρα. Έφυγα από κει χοροπηδώντας, βεβαίως-βεβαίως.

    Και στο μεταξύ... ήρθε το 2013... και μου έφερε δυο χαρές, μα τι χαρές.

   Η πρώτη ήταν αυτό που λέμε "once in a lifetime", δηλαδή μια φορά στη ζωή σου συμβαίνει. Καθαρή τύχη. Πάνω που μου είχε κολλήσει να κατασκευάσω στο σύντομο μέλλον ένα μπούστο και ενώ είχα ήδη αρχίσει να ψάχνομαι για τρόπους και να σκέφτομαι το πώς (κάπου προς το χαρτοπολτό προσανατολιζόμουν) βρήκα στο δρόμο εντελώς τυχαία, δύο μπούστα-κούκλες βιτρίνας σε αρκετά καλή κατάσταση, ντυμένες με μαύρη δερματίνη παρακαλώ, όχι πλαστικές, να... λιάζονται η μία δίπλα στην άλλη στο πλάι ενός κάδου σκουπιδιών. Εννοείται ότι έγινε αποστολή διάσωσης επιτόπου, η οποία πάλι κατέληξε με εμένα να φεύγω χοροπηδώντας. Άφησα τη μία στο άλλο μου μισό (να τον προσέχει, χεχε) και την άλλη την πήρα μαζί μου, ώστε να της αλλάξω (πολύ ευγενικά το λέω και με εικαστικούς όρους) τα φώτα. 

  Η δεύτερη χαρά που μου επιφύλασσε το ξεκίνημα του 2013, ήταν ακόμη καλύτερη και το ιδανικό "ποδαρικό" για το δημιουργικό κομμάτι μου. Η ιστορία μου "Το χρυσό φτερό" με την οποία συμμετείχα στο 5ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις" που διεξήχθη μέσα στις γιορτές στο ιστολόγιο της Φλώρας "TEXNIS STORIES", διακρίθηκε και έλαβε τόσες ψήφους από τους αναγνώστες, ώστε να της αποδοθεί το αργυρό βραβείο. Άλλος ένας λόγος για να κινούμαι χοροπηδώντας μέσα στο σπίτι! 




  Ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ και πάλι για τη στήριξη, για το χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε την ιστορία μου, για τα σχόλια που κάνατε πάνω σ' αυτή, για τις ψήφους που μου χαρίσατε αλλά και για την πάντα άψογη φιλοξενία της Φλώρας. Το 6ο Παιχνίδι έχει ήδη ξεκινήσει και οι νέες λέξεις είναι θάλασσα, ιππότης, γεράνι, όνειρο, φυλακή. Δε θα σας πω και αυτή τη φορά αν πρόκειται να συμμετάσχω στο 6ο Παιχνίδι ή όχι - θα το μάθετε εν καιρώ! Αλλά, θα χαρώ αν συμμετάσχετε εσείς.

    Σας παραθέτω εδώ να διαβάσετε την ιστορία μου, έχοντας επισημάνει τις πέντε λέξεις που έπρεπε όλοι οι συμμετέχοντες να συμπεριλάβουμε:


Το χρυσό φτερό

Νέα, εύπορη, ήταν μια γυναίκα που διακατεχόταν από ένα μεγάλο, ασίγαστο πάθος: τα ταξίδια. Ονειρευόταν να πάει παντού, ήθελε να γνωρίσει τα πάντα.  Σε κάθε ευκαιρία που της δινόταν, ταξίδευε. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει ένα από τα όνειρά της, καθώς βρισκόταν στο αεροπλάνο που την πήγαινε, πολύωρα και βασανιστικά, ως την Κεντρική Αφρική. Θα περνούσε εκεί μία εβδομάδα.
Περνώντας οι μέρες, εκείνη γνώριζε, παρατηρούσε, φωτογράφιζε…  Ζούσε την κάθε στιγμή του ονείρου. Κάποια στιγμή, επισκέφθηκε μια τοπική, υπαίθρια αγορά. Θαύμαζε τα προσφερόμενα υφάσματα, όταν ένα αγόρι, ξυπόλητο και τυλιγμένο με κουρέλια, πέρασε βιαστικά από δίπλα της .  Από μια ατυχία της στιγμής, έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο. Ένα μικρό, χρυσό φτερό από το πολυαγαπημένο της κολιέ αποκολλήθηκε, χωρίς να το καταλάβει κανείς από τους δυο τους  και σκάλωσε στα ρούχα του παιδιού.  Η αμήχανη στιγμή πέρασε, το παιδί εξαφανίστηκε, εκείνη συνέχισε το δρόμο της.
Όταν το παιδί, το βράδυ πια, στο φτωχικό του κτίσμα, ανακάλυψε το χρυσό φτερό, δεν ήξερε τι να υποθέσει.  Κατάλαβε ότι εκεί έξω, πέρα μακριά, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, πιο όμορφα από ό,τι είχε συνηθίσει να βλέπει. Το χρυσό φτερό ήρθε για να του πει να μην ξεχάσει να πετάξει, να φύγει, να γνωρίσει, να γίνει κάποιος. Έδεσε το χρυσό φτερό στο στήθος του και το έκανε φυλακτό.
Αρκετά χρόνια αργότερα, σε μια Πολιτεία της Αμερικής, ένας καταξιωμένος γιατρός ετοιμαζόταν για το προγραμματισμένο ραντεβού του.  Θα δεχόταν μια κυρία μιας κάποιας ηλικίας στο ιατρείο του, μια κυρία που έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια. Καθώς εκείνη ερχόταν από μακριά, του είχε σταλεί ο ιατρικός της φάκελος και είχε ήδη προλάβει  να τον μελετήσει. Ήξερε ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να τη βοηθήσει, εκεί όπου όλοι οι άλλοι είχαν αποτύχει. Ήξερε ότι μπορούσε να της σώσει τη ζωή.
Στη βιβλιοθήκη πίσω του, πλάι σε ένα πορτατίφ, βρισκόταν μια μικρή, γυάλινη προθήκη, που ισορροπούσε πάνω σε ένα καλογυαλισμένο κομμάτι από ξύλο κέδρου. Μέσα της, λαμπύριζε ένα μικρό, χρυσό φτερό.
Κάποιος χτύπησε την πόρτα του, την άνοιξε. Σημείωσε νοερά να επισκευάσει το μεντεσέ της, που έτριζε πάλι. Η κυρία που περίμενε, είχε έρθει. Μόλις κάθισε απέναντί του, πάγωσε. Στο λαιμό της κρεμόταν ένα κολιέ, γεμάτο μικρά, χρυσά φτερά, ίδια με το δικό του. Για δέκατα του δευτερολέπτου, απέμεινε σαστισμένος. Έψαξε με το βλέμμα. Πάνω δεξιά, υπήρχε ένα μικρό κενό. Ένα από τα μικρά, χρυσά φτερά έλειπε. Ήξερε πού ήταν.
«Σας περίμενα», είπε απλά.



      Πολλά φιλιά, καλό σας βράδυ!


37 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την όμορφη ιστορία που έγραψες και για το βραβείο..η δική σου ήταν μια από αυτές που είχα ξεχωρίσει..καταλαβαίνω τους λόγους που σε έκαναν να χοροπηδάς από χαρά και σου εύχομαι πάντα να υπάρχει λόγος για χαρούμενα χοροπηδητά!!
    Καλό βράδυ..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδίδω τα συγχαρητήρια! Τα αισθήματα είναι αμοιβαία, κι εγώ ξεχώρισα τις "Γέφυρες"! Εύχομαι όλοι μας να έχουμε ευκαιρίες για χαρούμενα χοροπηδητά και χαμόγελα φέτος. Καλό βράδυ, φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το βραβείο, ωραία κι αυτή η ιστορία σου και πάλι σε ψήφισα χωρίς να ξέρω ότι ήταν δική σου η ιστορία . Δύο παιγνίδια συνεχόμενα... Αλλωστε εξαιτίας αυτού γνωριστήκαμε.. Μπράβο και στην Φλώρα μας για την καλή δουλειά που κάνει και για την ωραία ιδέα του παιγνιδιού της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ξέχασα. Είσαι τυχερή που γνωρίζεις αυτόν τον τόπο από κοντά.Εγώ δεν πήγα Πλαταμώνα, αλλά μου φαίνεται όμορφος τόπος..

      Διαγραφή
    2. Δελφινάκι μου, ευχαριστώ για τη στήριξη και για τα καλά σου λόγια!

      Θεωρώ πολύ έξυπνη την ιδέα από μέρους της Φλώρας να διαγωνίζονται ανώνυμα οι συγγραφείς των ιστοριών στο παιχνίδι. Πιο αντικειμενικά δε γίνεται να βγουν αποτελέσματα! Ψηφίζεις τις ιστορίες που σου αρέσουν πραγματικά, χωρίς να επηρεάζεσαι από φιλίες και μη με τους συγγραφείς τους... Είναι καλό και για αυτόν που γράφει να έχει αντικειμενικά σχόλια και γνώμες, τον βοηθά να βελτιώνεται.

      Διαγραφή
  3. η ιστορια ειναι πολυ ενδιαφερουσα-εγω οντας καινουρια στον κοσμο των blogs δεν ξερω ακομα τα διαφορα παιχνιδια που γινονται, θα μπω ομως στο κλιμα...μηπως φετος σου επεσε το φλουρι;γιατι η ιστορια με τα μπουστα κατι τετοιο προδιδει!σ'ευχαριστω για το σχολιο σου και τα καλα σου λογια!Ανταποδιδω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ! Κι εγώ είμαι καινούρια στον κόσμο των blogs, ανακάλυψα τυχαία το παιχνίδι από κάποια άλλη φίλη και έτσι γνωρίστηκα και με τη Φλώρα. Το καλό είναι ότι ενημερωνόμαστε μεταξύ μας για καθετί που "τρέχει", οπότε θα το βλέπεις στις σελίδες μας!

      Όσο για το φλουρί, παρόλο που κόβουμε πίτες και πίτες με φλουριά στην οικογένεια (γλυκιές, αλμυρές... χαμός γίνεται) φέτος δεν πέτυχα κανένα! Λες να λειτουργεί ανάποδα το θέμα;!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Αχ,αυτή η γλυκόπικρη γεύση που αφήνει το τέλος των γιορτών!Κάπως θα καταφέρουμε να την καταπολεμήσουμε,στο τέλος.Με δημιουργίες,ίσως;
    Όμορφη η ιστορία σου!Έχεις ταλέντο,τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με δημιουργίες, πάντα!!!! Αφού μας φτιάχνουν τη διάθεση!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, τριανταφυλλάκι!

      Διαγραφή
  5. Καλή χρονιά εύχομαι με πολλές χαρές!
    Συγχαρητήρια για την ιστορια σου!
    Είναι πολύ όμορφη!!
    Μπράβο!!
    καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσε! Ανταποδίδω τις ευχές!

      Διαγραφή
  6. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΙΣΩ ...ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ, ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥς ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΙς ΦΥΣΗΞΕ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΓΕΡΑΣ, ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕς ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ. ΦΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή αρχή μας!!

      Καταλαβαίνω τι λες, το έχω πάθει κι εγώ. Κάποια στιγμή υιοθέτησα το να κάνω καταγραφές απλών αλλά χαρακτηριστικών λέξεων, οι οποίες αργότερα με οδηγούν σε συνειρμούς τέτοιους, ώστε να βγαίνει μια ιστορία που να έχει ροή και να πλησιάζει προς αυτό που σκεφτόμουν εξαρχής. Δεν το κάνω πάντα, αλλά πιάνει. Σκέψου ότι μου έχει τύχει να καταγράψω λέξεις Μάιο μήνα και να μου δοθεί η ευκαιρία να γράψω ολοκληρωμένη την ιστορία το Σεπτέμβριο. Δεν ξέφυγα πολύ από το αρχικό πλάνο που είχα στο νου μου, αλλά χωρίς τις λέξεις δεν θα το κατάφερνα. Γιατί δεν το δοκιμάζεις κι εσύ; Μπορεί να σου φανεί εξίσου χρήσιμο. Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗ ΜΟΥ!!!!!
    ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΑ!!
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑ ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ!!!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ!!!
    ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ!!!!!!
    ΑΝΤΕ , ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ρένα μου!! Είδα ότι την ψήφισες και χάρηκα πολύ που σου άρεσε! Σ' ευχαριστώ που με τίμησες με τους τρεις βαθμούς, ξέρω ότι είναι δύσκολη πολύ η επιλογή ανάμεσα σε τόσες καλές ιστορίες, μιας και ψηφίζω κι εγώ.

      Τα μπούστα που βρήκα στο δρόμο έπεσαν πάνω στην περίπτωση, μιας και ήθελα να κάνω από την αρχή στα τυφλά την κατασκευή και χάρηκα ακόμη περισσότερο που ήταν σε καλή κατάσταση. Πήρα μαζί μου το ένα από τα δύο που είχε κάποια ελαττώματα, ώστε να τα καλύψω εικαστικά. Ακόμη ψάχνομαι πάνω στο είδος της παρέμβασης, οπότε, κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Η ιστορία σου μου άρεσε πολύ και είμαι μία από αυτές που τις έδωσαν τους 3 βαθμούς.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, Ελένη μου! Χαίρομαι πραγματικά που βρήκες καλή την ιστορία μου. Καλή συνέχεια να έχεις κι εσύ!

      Διαγραφή
  9. Καλή Χρονιά με υγεία να έχεις
    Πολύ όμορφη η ιστορία σου.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μαρία Έλενα, με υγεία και ευτυχία! Να είσαι καλά, σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  10. Πολύ όμορφη η ιστορία σου Ελλη μου!Τήν απόλαυσα διαβάζοντας την!!Τό ταλέντο σου,ανεξάντλητο!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που απόλαυσες την ιστορία μου και που σου έκανε παρέα σήμερα το απόγευμα, φίλη μου! Αυτή είναι η καλύτερη επιβράβευση για μένα... Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο, φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Ελλη μου, καλή επιστροφή και καλή συνέχεια στη δουλειά σου, χαίρομαι πολύ που απόλαυσες τις διακοπές σου!!! Η γραφή σου είναι πλέον χαρακτηριστική, οπως τα κοσμήματά σου!!!! Το είχα υποψιαστεί ότι ήταν δική σου όταν τη διάβασα στο blog της Φλώρας, αλλά δεν ήμουν σίγουρη!!! Μου άρεσα πάρα πολύ!!!! Συγχαρητήρια για τη διάκρισή σου!!!! Μακάρι να είσαι τυχερή όλη τη χρονιά, που βρήκες το μπούστο που ήθελες έτσι, τυχαία!!!! Απίστευτο!!!! Σε φιλώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ που νόμιζα ότι... μπορώ να σας κρυφτώ!!! Το ότι είναι χαρακτηριστική η γραφή, όπως λες, είναι μάλλον καλό... αναρωτιέμαι όμως τι ήταν αυτό που σε έκανε να ψυλλιαστείς ότι η ιστορία ήταν δική μου. Βλέπεις, εγώ δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός κριτής του εαυτού μου!!... Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και για την ευχή περί τύχης - ανταποδίδω! Πολλά φιλάκια, Φωτεινή μου!

      Διαγραφή

  12. Σου εύχομαι κορίτσι μου όλες οι επιθυμίες που έχεις για το 2013 να πραγματοποιηθούν και να γίνουν πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ και ανταποδίδω την ευχή! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Χρόνια Πολλά!!! Να'στε όλοι καλά, με υγεία, χαρά και ευτυχία το 2013!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και καλά, Κατερίνα μου! Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  14. Εχεις παρει φορα Ελλη μου και δεν σε σταματα κανεις!! Χαιρομαι για σενα, πάντα τετοια, και βραβεια και κουκλες και τρυπανια και τα πάντα ολα!!χαχα!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από φόρα άλλο τίποτα... δύσκολο πολύ να κάθομαι "φρόνιμα" γενικότερα...!! Και να ήθελα πάντως να σταματήσω, δε με αφήνουν να αγιάσω οι συνθήκες, από ό,τι καταλαβαίνεις!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  15. Καλή χρονιά και γεμάτη πάντα από όμορφα συναισθήματα!Συγχαρητήρια για το βραβείο σου και να γράφεις πάντα όμορφες ιστορίες! Την ώρα που διάβαζα για την κούκλα που βρήκες, σκεφτόμουν ότι πρέπει κι εγώ να αγοράσω μία για τα κοσμήματά μου.Καταλαβαίνω λοιπόν τη χαρά σου.Με γεια και το τρυπάνι.Καλές κατασκευές!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά να έχεις κι εσύ κορίτσι μου και το 2013 να σου φέρει όλα όσα επιθυμείς κι ακόμη περισσότερα!

      Κι εγώ για τον ίδιο λόγο σκεφτόμουν να φτιάξω μπούστο... αλλά με πρόλαβε η θεά Τύχη! Ευτυχώς, γιατί δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα ή όχι με την κατασκευή, έτσι όπως το σκεφτόμουν παραήταν απαιτητική η κατασκευή του. Καλή συνέχεια και σε σένα!

      Διαγραφή
  16. καλη χρονια ευχομαι να εισαι παντα τοσο χαρουμενη αισιοδοξη και τυχερη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία και ό,τι άλλο επιθυμείς! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  17. τι όμορφη ιστορία έγραψες ! Μου άρεσε πάρα πολύ και δικαίως κέρδισε , εγώ προσπαθώ να μάθω . Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Γιατί δεν παίρνεις κι εσύ μέρος στο παιχνίδι; Κανείς μας δεν είναι συγγραφέας και όλοι ό,τι μπορούμε κάνουμε! Δοκίμασέ το, θα ευχαριστηθείς την εμπειρία. Καλή συνέχεια επίσης!

      Διαγραφή
  18. Πολύ όμορφη η ιστορία σου με το χρυσό φτερό, Έλλη! Το άξιζες το βραβείο!! Και η καρφίτσα της Φλώρας είναι πανέμορφη!!Να την φοράς και να την χαίρεσαι!
    Καλή συνέχεια και καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, σ' ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο! Καλό Σαββατοκύριακο επίσης, να περάσεις όμορφα!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...