Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

"Η Μεταξένια": 4ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις" στο TEXNIS STORIES

     Καλησπέρα σε όλους!

    Το 4ο Παιχνίδι "Παίζοντας με τις Λέξεις" της φίλης μου Φλώρας έλαβε τέλος... Όπως και την προηγούμενη φορά, στο 3ο Παιχνίδι, έτσι και τώρα, αποφάσισα να στείλω ταπεινά και τη δική μου ιστορία. 

    Με πολύ χαρά σας ανακοινώνω σήμερα ότι η ιστορία μου βραβεύτηκε από τους αναγνώστες του ιστολογίου ως η καλύτερη των ιστοριών που συμμετείχαν, έτσι επέστρεψα στο "σπιτάκι" μου με το χρυσό βραβείο!




    Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το πώς αισθάνομαι. Αυτό το παιχνίδι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αυτό σας το έχω ξαναπεί! Το βρίσκω επίσης εθιστικό (ας μου επιτραπεί η έκφραση), γιατί είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να γράφουν και μέσω του παιχνιδιού, κάνω αυτό που μου αρέσει, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέρος σε μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί καν να δείξω σε άλλους ανθρώπους αυτά που γράφω, πέραν των μελών της οικογένειάς μου και κάποιων φίλων. Ήμουν πάντοτε ιδιαίτερα ντροπαλή με αυτό.  Η Φλώρα όμως, κατάφερε μέσα από το παιχνίδι της να με "ξεκλειδώσει" κάπως, έτσι λοιπόν, έστω και η απλή συμμετοχή μου στο παιχνίδι (πόσο μάλλον η διάκριση, και μάλιστα δυο φορές!) είναι πολύ σημαντικά για μένα. 

   Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους του ιστολογίου της Φλώρας "TEXNIS STORIES" για τα καλά τους λόγια και για τη στήριξή τους, με τιμάτε! Ευχαριστώ επίσης και τη φίλη μου τη Φλώρα, η οποία υπήρξε γι' άλλη μια φορά έξοχη οικοδέσποινα για όλους εμάς και τις ιστορίες μας και άψογη διοργανώτρια του παιχνιδιού. Μπορεί να σας ακούγεται απλό, αλλά πρέπει να σας πω ότι η διοργάνωση και η διεξαγωγή του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι πολύ απαιτητικές και κουραστικές για τη Φλώρα - και παρόλα αυτά, είναι πάντα δίπλα μας, όπως πρέπει και για ό,τι χρειαστούμε, διοργανώνοντας ταυτόχρονα ένα άψογο παιχνίδι. 

   Επειδή τα βραβεία που αποδίδονται στους τρεις πρώτους νικητές συνοδεύονται και από ένα αναμνηστικό δωράκι, το οποίο ετοιμάζει με αγάπη η ίδια η Φλώρα, οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη φίλη μου για αυτή την κίνηση. Όλοι γνωρίζουμε τους καιρούς που ζούμε... η Φλώρα όμως για χάρη μας δεν τους υπολογίζει και μας χαρίζει, με δικά της έξοδα, πραγματικά κομψοτεχνήματα.

   Σε αυτό το σημείο, μιας και δεν με δεσμεύουν πλέον οι κανόνες του παιχνιδιού, μπορώ να σας δείξω την ιστορία μου:


Μεταξένια

Βραδάκι χειμωνιάτικο… Το φεγγάρι έλουζε τα δέντρα της αυλής με ασήμι, ασήμιζαν και τα φύλλα της ελιάς, καθώς τα ταλάντευε ελαφρά το κρύο αεράκι. Ο κυρ- Βασίλης είχε ανάψει τη φωτιά στο τζάκι και καθόταν με την αγαπημένη του κουβερτούλα στα γόνατά του, πίνοντας ένα ζεστό.  Ζούσε εδώ και κάποια χρόνια μόνος του, έχοντας χάσει τη γυναίκα του νωρίς, αλλά…
Αλλά είχε τουλάχιστον τη Μεταξένια.  Η όμορφη γατούλα του, με τα σπινθηροβόλα μάτια και το απαλό, κανελί της τρίχωμα, ήρθε ένα απόγευμα στο σπίτι του, πριν τρία χρόνια. Την τάισε κι εκείνη, αφού τριγύρισε στο χώρο, κοίταξε καλά-καλά τον κυρ-Βασίλη, κουλουριάστηκε κοντά του και δεν έφυγε έκτοτε. Για να έχει πρόσβαση στην αυλή όποτε το ήθελε, της είχε φτιάξει ένα άνοιγμα στην εξώπορτα, αλλά εκείνη επέλεγε να περνά σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας της κοντά του και σπάνια χρησιμοποιούσε το πορτάκι.
«Μεταξένια, πού είσαι;»
Ήρθε κοντά του αμέσως, αλαφροπατώντας. Ξάπλωσε στα γόνατά του, απαλά, μην τον πονέσει. Τη χάιδεψε. Εκείνη έτριψε τη μουσούδα της στο χέρι του, αποζητώντας κι άλλο χάδι.
«Πόσο πιο όμορφη γίνεται η ζωή, όταν έχεις κάποιον να αγαπάς…» της είπε και μέσα στα μάτια του απλώθηκε όλη η σοφία του κόσμου και των χρόνων. «Ζεσταίνονται τα κρύα, χειμωνιάτικα βράδια… ζεσταίνονται και οι καρδιές! Ευτυχώς έχω κι εσένα!»
Ένα κάρβουνο έσκασε, πετάχτηκε έξω από το τζάκι. Σηκώθηκε να το μαζέψει και ξάφνου, η καρδιά του έχασε ένα χτύπο. Σωριάστηκε. Το τελευταίο πράγμα που πρόλαβε να δει ήταν η Μεταξένια.

Άνοιξε τα μάτια του, μην μπορώντας να καταλάβει πού βρισκόταν. Στην αρχή έβλεπε θολά, έπειτα η όρασή του καθάρισε. Νοσοκομείο; Πώς ήρθε εδώ;
Δίπλα του, λαγοκοιμόταν η γειτόνισσά του, η κυρία Μαρία.
«Τι…έγινε;» ψέλλισε.
«Ξύπνησες, κυρ-Βασίλη;» τινάχτηκε εκείνη. «Είσαι καλά, όλα καλά. Η καρδιά σου…»
«Πώς… βρέθηκα… εδώ;»
«Η Μεταξένια!  Ήρθε στο σπίτι μου, αγριεμένη, νιαούριζε, τριγύριζε… στην αρχή δεν κατάλαβα, αλλά έκανε σαν να ήθελε να την ακολουθήσω. Με έφερε στο σπίτι σου με τα πολλά. Ευτυχώς! Σε βρήκα, βρήκα κι ένα αναμμένο κάρβουνο έξω από το τζάκι… ευτυχώς κυρ-Βασίλη!
Δάκρυσε ο κυρ-Βασίλης. Στράφηκε, κοίταξε έξω από το παράθυρο του ισόγειου δωματίου. Είδε μια σκιά, προσπάθησε να εστιάσει καλύτερα. Η Μεταξένια ήταν εκεί, στο περβάζι! Τριβόταν πάνω στο τζάμι… «Δεν επιτρέπονται οι γάτες στα νοσοκομεία» του είπαν τα μάτια της, μέσα στα οποία πλανιόταν όλη η σοφία του κόσμου. «Δεν πειράζει, όμως, εγώ είμαι εδώ…»
Ο κυρ-Βασίλης αποκοιμήθηκε. Η Μεταξένια κουλουριάστηκε κι εκείνη στο περβάζι.



   Από σήμερα κιόλας, ξεκινάει η διεξαγωγή του 5ου Παιχνιδιού "Παίζοντας με τις Λέξεις". Μπορείτε αν θέλετε να συμμετέχετε κι εσείς με μια δική σας ιστορία, ως τις 28 Δεκεμβρίου. Θα πληροφορηθείτε όλους τους κανόνες από το ιστολόγιο της Φλώρας. Αυτή τη φορά, δε διάλεξα εγώ τις πέντε λέξεις, καθώς είχα διαλέξει τις λέξεις την προηγούμενη φορά. Παραχώρησα το δικαίωμα αυτό στο δεύτερο νικητή. Οι νέες λέξεις λοιπόν που επιλέχθηκαν, είναι:


Γυναίκα - Πάθος - Μεντεσές - Κέδρος - Πορτατίφ 


    Γράψτε μια ιστορία που να περιέχει αυτές τις πέντε λέξεις και στείλτε τη! Αν μη τι άλλο, είναι διασκεδαστικό... και "ακονίζει", εκτός από την πένα σας, και το μυαλό σας!

    Πολλά φιλιά σε όλους και καλή εβδομάδα!


25 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια και πάλι.Οσα λες για την Φλωρα μας θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου (αν και δε τη γνωριζω προσωπικά) οσον αφορα τα δώρα και την διεξαγωγή του παιγνιδιού..Ενδιαφέρουσες οι νέες λέξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι, ξέρεις ο κόσμος ακούει ή διαβάζει για το παιχνίδι και θεωρεί ότι δεν είναι και τίποτα δύσκολο για το διοργανωτή. Σου λέει, σιγά, ένα παιχνίδι είναι!Εγώ αναγνωρίζω το ότι η Φλώρα ξοδεύει εργατοώρες για να συλλέξει κι έπειτα να αναρτήσει με τη σωστή, χρονολογική σειρά τις ιστορίες. Είκοσι ή εικοσιδύο ιστορίες δεν είναι και λίγες, αν το σκεφτείς... Για να μην πω και για τις πιθανές διορθώσεις στην ορθογραφία... Έπειτα, αφιερώνει κι άλλες εργατοώρες για να υπολογίσει τους βαθμούς. Κι όλα αυτά με προσοχή για να μη γίνει λάθος! Και μέσα σε όλα αυτά, ετοιμάζει και τα δώρα, κάνει και αναρτήσεις. Τι να πω - νομίζω ότι αξίζει κι εκείνη βραβείο. Τι είναι ανώτερο από το χρυσό; Το πλατινένιο;

      Όσον αφορά τις λέξεις, συμφωνούμε, είναι ενδιαφέρουσες. Να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθούν!

      Διαγραφή
    2. χμμ καλά λες και η Φλώρα μας πρέπει να πάρει βραβείο.

      Διαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗ ΜΟΥ!!!
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ!!!!
    ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΡΓΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ, Ρένα μου! Όλοι έχουμε ακούσει ανάλογες εμπειρίες με ζώα, ή τις έχουμε βιώσει και μας στιγμάτισαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο... Ευτυχώς για τον ήρωα, η ιστορία του είχε αίσιο τέλος!

      Θα ήταν πολύ όμορφο και ενδιαφέρον αυτή τη φορά να γράψεις κάτι κι εσύ, αφού βεβαίως πρώτα ξεκουραστείς λιγάκι! Το χρειάζεσαι!

      Πολλά φιλιά κι από εμένα.

      Διαγραφή
  3. Πόσο χαίρομαι που μιλάς με αγάπη για το παιχνίδι μας!!!
    Και πόσο ντρέπομαι που λες τόσα πράγματα για μένα!!!
    Απλά χαίρομαι να ρίχνω τη βόμβα με τις 5 λέξεις και μετά να μπαινοβγαίνω να παίρνω τις ιστορίες σας, να τις διαβάζω, να τις μαζεύω και στο τέλος να σας βάζω στον μπελά της βαθμολόγησης.
    Ειλικρινά 33 χρόνια δουλειάς γραφείου, με έκαναν να νοιώθω κάθε μέρα πως ήμουν χρήσιμη σε κάτι.
    Όταν λοιπόν βγήκα σε σύνταξη πριν 15 μήνες, στην αρχή χάρηκα την ελευθερία μου, αλλά περίπου πριν 6 μήνες είδα πως μου λείπει η χαρά της διεκπεραίωσης θεμάτων που για 33 χρόνια τη βίωνα καθημερινά.
    Το παιχνίδι αυτό, που δεν είναι δικής μου επινόησης, μου γέμισε αυτό το κενό, με χαροποιεί και με ενεργοποιεί.
    Κάποια άλλη φορά σε ανάρτηση θα γράψω πως υιοθέτησα αυτό το παιχνίδι και από ποιον το έμαθα.
    Σου εύχομαι πάντα επιτυχίες και περιμένω την νέα σου ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι δυνατόν κάποιος που του αρέσει η τέχνη του λόγου να μην αγαπήσει αυτό το παιχνίδι, είτε σαν συμμετέχων, είτε σαν απλός αναγνώστης; Δεν ξέρω αν το έμαθες από κάπου και πώς τελικά το υιοθέτησες, περιμένω να μας το πεις. Πάντως, το έχεις κάνει... αυτό που είπα: εθιστικό! Νομίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και σε σένα, δεν έχω δίκιο; Το περιμένεις κι εσύ πώς και πώς κάθε φορά!

      Να μην ντρέπεσαι καθόλου, εγώ λέω απλώς την αλήθεια κι αν κάποιος καθίσει και το σκεφτεί, θα δει πως έτσι είναι τα πράγματα. Όπως απάντησα και στο Δελφινάκι πιο πάνω, 20 ή 22 ιστορίες δεν είναι και λίγες! Άλλοι εκδίδουν ολόκληρη συλλογή διηγημάτων με τόσες. Εγώ δεν μπορώ παρά να σεβαστώ την επιμελημένη δουλειά σου και τον κόπο σου, για να μην πω για τη φιλοξενία και την πιθανή "διαιτησία" όταν και όπου χρειάζεται.

      Πάντως, χαίρομαι που με "ξεκλείδωσες". Κάποτε ίσως έπρεπε να γίνει κι αυτό. Είναι όμορφο να ξέρεις ότι κάτι που αγαπάς και σου αρέσει να κάνεις, αρέσει και σε άλλους. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Η ιστορία σου μου άρεσε πραγματικά είναι πολύ καλή και όντως η Φλώρα κάνει πολύ σπουδαία δουλειά.
    Καλή επιτυχία με την καινούργια πρόκληση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που βρήκες καλή την ιστορία μου. Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου, καλή επιτυχία σε όλους όσους θα συμμετάσχουν! Φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Τελικά εσύ είσαι καλή σε πολλές τέχνες ! Συγχαρητήρια για την ιστορία σου και κυρίως για την ευαισθησία που αναβλύζει ! Καλή επιτυχία στο παιχνίδι της Φλώρας μας - που όντως κάνει σπουδαία δουλειά - και μη μου σκας για τίποτα ! Εσύ να γράφεις και να μας δίνεις την ευκαιρία να σε απολαμβάνουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά τα καλά λόγια για μένα;;! Τι να πω, ευχαριστώ πολύ-πολύ, Φωτεινή μου!

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια!!Γεμάτη ευαισθησία η ιστορία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ!

    Wild Rose, χαίρομαι που ήρθες για επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα συγχαρητήρια μου!!!! Έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά στον εθισμό που σου προκαλεί το παιχνίδι. Κι εγώ ξεκίνησα στο 2ο,συνέχισα στο 3ο, στο 4ο και ετοιμάζομαι για το 5ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ιστοριούλα σου πολύ συγκινητική!Καλή επιτυχία και στην επόμενη πρόσκληση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο κορίτσι μου.Σου εύχομαι να κάνεις πάντα αυτό που σου αρέσει και να παίρνεις μόνο χαρές στη ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια Ελλη μου...Πολύ γλυκιά και συγκινητική η ιστορία σου!!! Πάντα τέτοια κι ακόμη καλύτερα σου εύχομαι μαϊμουδίτσα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλές ευχαριστίες σε όλες! Μακάρι να έχω πάντοτε την τύχη να κάνω αυτά που αγαπώ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και διακρίσεων. Όπως υπονοεί και ο γνωστός ποιητής, το ταξίδι προς την Ιθάκη είναι αυτό που έχει σημασία και όχι η ίδια η Ιθάκη! Εγώ αυτό απολάμβανα και αυτό θα απολαμβάνω πάντα! (από τότε που απέκτησα αυτό εδώ το ιστολόγιο, ίσως λίγο περισσότερο από άλλοτε).

    Κατερινάκι, καταλαβαινόμαστε πλήρως! Γνώρισα τη Φλώρα και το ιστολόγιό της μέσα από το παιχνίδι - κάπου πληροφορήθηκα γι' αυτό και την επισκέφθηκα. Εκτός ότι γνώρισα έτσι έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο κι ένα εξίσου αξιόλογο ιστολόγιο, μου άρεσε πολύ η ιδέα του παιχνιδιού. Ξεκίνησα με το 3ο... και εύχομαι να μη σταματήσει ποτέ!! Όχι μόνο λόγω συμμετοχής (δεν ξέρω αν θα μπορώ πάντα να λαμβάνω μέρος ή αν θα έχω συχνά ιδέες που να αξίζουν) αλλά γιατί έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που πραγματικά γράφουν όμορφα κείμενα. Αν μη τι άλλο, αγαπώ και το διάβασμα!

    Πολλά φιλιά σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο κορίτσι μου, η ιστόρια σου είναι συγκινητική, περιεκτική και με πολλά μυνήματα! Σου άξιζε το βραβείο! Θα το παλέψω και εγώ με τον επόμενο διαγωνισμό και εγώ λατρευω να εκφράζομαι γραφοντας...
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ-πολύ ευχαριστώ!! Θα χαρώ να διαβάσω κάτι από σένα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Μπράβο κορίτσι!! Το άξιζε η ιστορία σου, αν και για να είμαι ειλικρινής με το να μπαίνω αραιά και που πλέον και για λίγη ώρα, δεν το είχα πάρει χαμπάρι αυτό το παιχνίδι!! Ελπίζω τα επόμενα να τα παρακολουθήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου! Αν βρεις ευκαιρία, να περάσεις από τη Φλώρα να το γνωρίσεις κάποια στιγμή! Θα σ' αρέσει!!

      Διαγραφή
  15. Επιτέλους ήρθα...χαίρομαι πολύ που συμμετέχεις στο παιχνίδι και άξιζες το βραβείο...και χαίρομαι ιδιαίτερα που η Φλώρα και το παιχνίδι της σε "ξεκλείδωσαν" όπως λες..
    Καλώς σε βρήκα κι εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Μαρία μου στο ιστολόγιό μου και στην παρέα μας εδώ! Πολύ χαίρομαι που το παιχνίδι της Φλώρας βοήθησε στο να γνωριστούμε. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Θα χαρώ να τα λέμε!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...