Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Πίνακες με την τεχνική Decoupage (Ντεκουπάζ)


    Το Decoupage (ντεκουπάζ) είναι μία τεχνική που τον τελευταίο καιρό κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς πολλοί αποφασίζουν να ασχοληθούν με αυτή. Δεν έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, απλώς απαιτεί λίγη από την προσοχή και την υπομονή μας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο άρτιο και αρμονικό. Στην ουσία χρησιμοποιούμε τα μοτίβα μιας χαρτοπετσέτας ή ενός ειδικού χαρτιού για ντεκουπάζ, τα οποία κόβουμε και επικολλούμε με ειδική κόλλα για ντεκουπάζ επάνω σε μια επιφάνεια, κατά προτίμηση λεία. Ξεκινώντας από αυτή τη βάση, από κει και έπειτα μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια κατά βούληση, είτε πρόκειται για την επιφάνεια περιμετρικά του μοτίβου που έχουμε επιλέξει, είτε πρόκειται για την επιφάνεια του ίδιου του μοτίβου. Οι δυνατότητες είναι άπειρες ... και τα μοτίβα το ίδιο. Στο διαδίκτυο μπορεί εύκολα κανείς να βρει τον βασικό τρόπο εφαρμογής της τεχνικής και να κάνει τα δικά του "θαύματα".



     Αν δοκιμάσετε την τεχνική, θυμηθείτε να προσέξετε κατά τη διάρκεια επικόλλησης του μοτίβου, να μην αφήσετε "φουσκίτσες" αέρα ανάμεσα σε αυτό και στην επιφάνεια που έχετε επιλέξει. Το αποτέλεσμα έτσι θα είναι ιδανικό! 



     Εδώ εφάρμοσα την τεχνική πάνω σε τελαρωμένους καμβάδες ... αλλά με το δικό μου τρόπο! Χρησιμοποίησα απλό χαρτί και όχι ειδικό χαρτί για decoupage, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι εξίσου ικανοποιητικό. 


ΚΩΔ. Pnt2


Μεταλλική τέμπερα σε ασημί χρώμα, με ασημί glitter (φόντο), πορτοκαλί glitter (πλανήτης) και μπλε μεταλλικά αστεράκια. 28.5 x 40 cm, με μεταλλικό γαντζάκι για κρέμασμα.





ΚΩΔ. Pnt3


Μεταλλική τέμπερα σε καφέ και χρυσό χρώμα, με λεπτομέρεια από τον πίνακα "Το Φιλί" του Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ (Gustav Klimt, 1862 - 1918). 28.5 x 40 cm,  με μεταλλικό γαντζάκι για κρέμασμα.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/6/12, 1:40 μ.μ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο e-mail funkymonkey.handmade@gmail.com, αναφέροντας και τον κωδικό που σας ενδιαφέρει.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...