Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Καλωσορίσατε!

     Με αυτό το πρώτο μου post θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο "σπιτάκι" μου! Εδώ θα μοιραζόμαστε ιδέες και απόψεις για την τέχνη, αλλά και τις χειροποίητες δημιουργίες μου...

     Το να δημιουργεί κανείς είναι πολύ σημαντικό. Δίνει χαρά. Δίνει ικανοποίηση. Δίνει ψυχική υγεία. Και αφαιρεί το βάρος της καθημερινότητας... την ώρα που δημιουργείς ο αρνητισμός φεύγει, ο νους σου ξεφεύγει ... κι εσύ γίνεσαι ελαφρύς σαν πουλί.

     Πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει, ο καθένας μας είναι ένας "εν δυνάμει" καλλιτέχνης, ο καθένας μας είναι ένα ιδιαίτερο είδος καλλιτέχνη. Οι τομείς που μπορεί να το κάνει αυτό κανείς, είναι αμέτρητοι. Η τεχνογνωσία βοηθάει και είναι χρήσιμη, αλλά δεν τη θεωρώ πάντοτε απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία. Ας σκεφτούμε μόνο πόσοι διάσημοι καλλιτέχνες ήταν αυτοδίδακτοι! Η φαντασία είναι που παίζει για μένα τον πρωταρχικό ρόλο και οι τρόποι ή οι τεχνικές που βρίσκεις για να την εκφράσεις και να την αποτυπώσεις πάνω σε ένα δημιούργημα.

     Ο Vincent Van Gogh (1853-1890, Ολλανδός ζωγράφος) είχε πει "Ονειρεύομαι ότι ζωγραφίζω και μετά ζωγραφίζω αυτό που ονειρεύομαι". Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί του, μου συμβαίνει πολύ συχνά! "Ονειρεύομαι" ότι φτιάχνω κάτι και η ανάγκη να το φτιάξω στην πραγματικότητα, να του δώσω σάρκα και οστά είναι επιτακτική, τόσο που δεν μπορώ να ησυχάσω αλλιώς... κι έτσι κι εγώ μετά φτιάχνω αυτό που ονειρεύομαι. 

     Άλλοτε ξέρω ήδη πώς θα ενεργήσω για να φτιάξω αυτό που έχω ονειρευτεί, άλλοτε πηγαίνω ψάχνοντας, δοκιμάζω, αλλάζω, διορθώνω, προχωρώ και στο τέλος, αυτό το ταξίδι είναι που έχει και τη μεγαλύτερη αξία. Όταν φτάσεις να ολοκληρώσεις αυτό που είχες ξεκινήσει, έχεις βάλει μέσα του ένα κομμάτι από σένα, την αγάπη σου, το μεράκι σου, ακόμη και τη διάθεσή σου, αυτή που είχες όταν το έφτιαχνες. Και τελικά το κρατάς, έχοντας ένα συναίσθημα μοναδικό: έχοντας δώσει ζωή στην έμπνευση και το όνειρό σου...

3 σχόλια:

Μη διστάσετε να μου πείτε τη γνώμη σας... Χαίρομαι πάντοτε την επικοινωνία μαζί σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...